Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Sanaa jouluksi

Tiistai 23.12.2014 - Säkylän kappalainen Ismo Nieminen

Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn.

Ensimmäiseen jouluun liittyy suuren valtakunnan verouudistus. Roomasta tullut määräys pakotti Marian ja Joosefin matkalle mahdollisimman epämukavaan aikaan. Omassa ajassamme on jotain vastaavaa. Kaukaa tulee määräyksiä, jotka vaikuttavat ihmisten elämään ja monenlaiset uudistukset ja hankkeet ovat käynnissä. Emme tiedä, mutta oletettavasti veroluetteloon kirjautuminenkin tuli Betlehemissä kaiken muun ohella hoidetuksi.

Verouudistus saattoi aikanaan olla tärkeä asia. Nykyisin kristityt juhlivat ennen kaikkea Vapahtajan maailmaan syntymistä. Vapahtaja syntyi vaatimattomissa olosuhteissa pienellä paikkakunnalla kaukana valtakeskuksista. Pieni lapsi joutui kärsimään valtataistelusta. Paikallinen roomalaisten käskyläinen kuningas Herodes yritti tuhota Jeesus lapsen. Lapsi pelastui pakolaiseksi Egyptiin, mutta kaikki Betlehemin muut poikalapset tapettiin ja heitettiin virtaan. Siinä suhteessa mikään ei ole muuttunut. Lapsia tapetaan nykyisinkin jopa omassa kodissaan. Pakolaisetkaan eivät ole loppuneet.

Joulukuvaelmien kiillon takana piilee rujo ja raju arki. Kuitenkin me kristityt vietämme joulua oman arkemme keskellä kiitollisin mielin. Mielessämme käymme Betlehemin seimen ääreen. Laulua lainaten: ” Nyt sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.” Enkelit toivottivat rauhaa ihmisten välille. Pyrkikäämme rauhaan joulun jälkeenkin. Hyvää joulua kaikille.

                                                                                                             Ismo Nieminen

1 kommentti . Avainsanat: joulu, Säkylä, Ismo Nieminen