Share |
Share |

SÄKYLÄN SOSIALIDEMOKRAATTIEN KUNNALLISVAALIEHDOKKAAT 2012

29     Heikki Alho alho_heikki.jpg

Heikki on nuoresta iästään ( 20v.) huolimatta hankkinut jo vankan kokemuksen yhteisten asioiden hoitajana. Tietotekniikkainsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskeleva mies pyöri vuosia seurakunnan isosena, tuli sittemmin valituksi lapsi- ja nuorisotyön johtokuntaan ja kirkkoneuvoston varajäseneksi. Kouluaikanaan Heikki teki töitä yhteiskoulun ja lukion oppilaskunnissa ja armeijan harmaissa AUK:n oppilaskunnan sihteerinä.

Reservin vänrikki Alho haluaa edistää kaikkien nuorten mahdollisuuksia elää, opiskella ja harrastaa Säkylässä. Hän uskoo tuovansa tuoretta näkökulmaa kunnallispolitiikkaan juuri nuoret huomioimalla.

 

30    Jarmo Alho

alho_jarmo.jpgJarmon tie on kulkenut kalastajasta ja autoilijasta Katismaan saaren isännäksi. Yrittäjyydestä on 46 –vuotiaalle miehelle tullut elämäntapa. Perhepiiriin kuuluvat yrittäjäpuoliso, kaksi lasta ja kaksi lastenlasta.

Luottamustoimissa Jarmolla on takanaan neljä kautta valtuustossa ja yhtä monta keskeisen koulutuslautakunnan puheenjohtajana. Päättyvällä kaudella hän on johtanut myös Sdp:n valtuustoryhmää.

Aktiivisen miehen vapaa-aikaan kuluu muun muassa petanque ja jääkiekon parissa. Lisäksi Jarmo toimii vapaaehtoisena Pyhäjärven Järvipelastajien koulutus- ja pelastustehtävissä. Papalta riittää aikaa myös pienille lastenlapsille.

Kunnallispolitiikassa Jarmon pyrkimyksenä on toteuttaa toimivaa yhteistyötä yli kuntarajojen ja säilyttää Säkylä itsenäisenä ja elinvoimaisena.

 

Valittiin

31   Tuula Erkkilä

erkkila_tuula.jpgTuula (57v) on psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja. Hän on tehnyt yli 30 –vuotisen  työuran Säkylän – Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymässä. Nykyinen työantaja on Mainio Vire Oy ja tehtävänä palvelutalon johtaminen Hoitokoti Arwolassa.

Tuulalla on kaksi aikuista lasta ja yksi lastenlapsi Emil, joka luonnollisesti on hänelle kaikki kaikessa. Tarmokkaan naisen harrastuksiin kuuluvat ratsastus, lukeminen ja ompeleminen.

Neljä kautta valtuustossa ja kolme kautta kunnanhallituksessa ovat lukuisten muiden tehtävien ohella jalostaneet Tuulasta vahvan osaajan. Häntä on käytetty etenkin terveydenhuollon asiantuntijana useissa yhteyksissä. Ammattiyhdistystoiminnassa on kokemusta karttunut sekä SuPerissa että Tehyssä muun muassa pääluottamusmiehenä.  

Päättäjänä Tuula tunnetaan tinkimättömänä oikeudenmukaisuuden puolustajana. Hän vastusti Karhusuon koulun pikalakkautusta. Takaiskusta huolimatta Tuula ei usko läntisen Säkylän silti  näivettyvän.  Siitä hän aikoo pitää huolta.

32   Irmeli Henriksson

henriksson_irmeli.jpgIrmeli työskentelee lähihoitajana kuntayhtymän vanhustyön osastolla. 

Perheeseen kuuluvat aviomies ja aikuiset kaksostytöt, jotka ovat jo "lentäneet" omille teilleen.  Iloa ja eloa elämään tuo tyttären 4 –vuotias poika.  Harrastuksikseen 55 –vuotias Irmeli mainitsee monipuolisen ulkoilun ja mökkeilyn siihen liittyvine puuhineen.

Kunnalliskokemusta Irmelille on kertynyt  runsaasti, vaikka päättyvä kausi onkin vasta ensimmäinen valtuutettuna.  Kolme vaalikautta teknisen lautakunnan jäsenenä, joista viimeinen varapuheenjohtajana, ja pari vuotta kunnanhallituksessa antavat vahvan pohjan jatkaa päättäjänä.  Ammattiyhdistystoiminta on arkipäivää Superin Euran Säkylän ao:n sihteerinä.

Jo työnsäkin  puolesta Irmeli pitää tärkeänä hyvää ja kunnioittavaa vanhustenhoitoa.  Hän vaatii, että jokaiselle kuntalaiselle on taattava tasapuolisesti hyvät ja laadukkaat sote –palvelut.  Lasten ja nuorten hyvinvointia ei saa unohtaa.

Valittiin

mikkonen_pirita.jpg

33    Pirita Mikkonen

Pirita on ammatiltaan lähihoitaja. Tällä hetkellä hän on Säkylän seurakunnan palkkalistoilla lastenohjaajan sijaisena.

Piritan (33v) perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi viisi lasta, ranskanbuldoggi Lilli ja punakorvakilpikonna Eero,  joten hänelle ei kannata tulla kertomaan, millaista perheenäidin arki on. Esittelyssä on alan todellinen asiantuntija, jonka harrastuksetkin ovat perhekeskeisiä: kutominen, lasten harrastuksiin kuljettaminen, koiran ulkoiluttaminen ja elokuvat.

Pirita toimii tällä hetkellä Säkylän seurakunnan luottamusmiehenä. Työsuhteensa vuoksi hän ei nyt voi toimia lapsi- ja nuorisotyön johtokunnassa, jonne hänet on aikanaan nimetty.

Kovin yllättävää ei ole, että Pirita kantaa huolta lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista sekä vanhempien jaksamisesta. Hän näkee tärkeäksi varhaisen puuttumisen ja syrjäytymisen ehkäisemisen. Valtuutettuna hän pyrkisi vaikuttamaan kuntalaisten kaikenpuoliseen hyvinvointiin, olemassa olevien palvelujen parantamiseen jopa tarjonnan lisäämiseen.

 

makinen_jari.jpg34    Jari Mäkinen

Jari (48v) tunnetaan monitoimiosaajana, jonka ammattitaitoa hyödynnetään laajasti. Päivätyössään Säkylän teknisen osaston kiinteistöhoitajana hän on mies paikallaan.

Pyhäjoella asuvan Jarin perheen muodostavat vaimo ja kolme lasta. Aktiivisena urheilumiehenä hän viettää paljon vapaa-ajastaan lastensa harrastusten parissa. Jäähallilla Jarin tapaa niin jäällä, aitiossa kuin jääkoneen ohjaimissakin. Kunnallisiin luottamustehtäviin aikaa on riittänyt yhteiskoulun ja lukion johtokunnissa.

Jarin mielestä on tärkeää pitää huolta Säkylän monipuolisista harrastusmahdollisuuksista ja liikuntapaikoista. Alan ammattilaisena hän kantaa huolta kunnan kiinteistöjen kunnosta. Säästöt väärässä paikassa voivat tulla kalliiksi.
 
Kunnan itsenäisyys on Jarille arvo niin kauan kun se on mahdollista ja järkevää. Se merkitsee myös syrjäkylien pitämistä elinvoimaisina.

Valittiin

35    Kirsi XXXXX    ( nimi ja kuva poistettu vaalien jälkeen tietoturvasyistä)

Uudenkylän taajamassa miehensä ja kahden alakouluikäisen lapsensa kanssa asuva  41- vuotias Kirsi on sosiaalialan ammattilainen. Hänellä on sosiaaliohjaajan ja sosionomin (AMK) tutkinnot . Tällä hetkellä opinnoissa on tähtäimessä  kuntoutuksen ylempi AMK –tutkinto.

Opiskelujen välissä Kirsi on työskennellyt kuntoutustyöntekijänä, lastensuojelunperhetyöntekijänä ja sosiaalityöntekijänä.

Päättyvällä valtuustokaudella Kirsi on ottanut tuntumaa kunnalliseen päätöksentekoon koulutuslautakunnan jäsenenä. Nämä asiat kiinnostaisivat myös valtuutettuna. Alakoulujen yhdistämisen jälkeen tulisi turvata laadukas opetus, riittävät resurssit ja hyvä oppimisympäristö. Myös muut  peruspalvelut tulee Kirsin mielestä säilyttää laadukkaina kiristyvässäkin taloustilanteessa.

Kirsin näkemystä päättäjänä ohjaa kuntalaisten etu ja terveen järjen käyttö.

 

nieminen_ismo.jpg36    Ismo Nieminen

Ismo on 47-vuotias naimaton Säkylän seurakunnan pappi.  Luottamusmiesuransa hän aloitti 2000 –luvulla Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston ja koulutuslautakunnan jäsenenä. Viime vaaleissa Säkylässä Ismo keräsi komean henkilökohtaisen äänisaaliin (50), jolla muissa ryhmissä olisi menty kirkkaasti läpi. Demareissa se riitti valtuuston varasijaan ja koulutuslautakunnan jäsenyyteen.
 
Työstä ja luottamustoimista liikenevän vapaa-ajan empaattisena tunnettu kirkonmies viettää kauno- ja tietokirjallisuuden parissa.

Päättäjänä Ismo pyrkii toimimaan eettisesti ja moraalisesti omantuntonsa mukaan. Hän haluaa moniselitteisesti säilyttää Säkylän elettävänä ja asuttavana paikkakuntana.

 

Valittiin

nummela_juha.jpg37   Juha Nummela

Yhteiskunnallisista ansioistaan kunnallisneuvoksen arvon saanut Juha (59v) on kahden jo aikuisen lapsen isä. Automaatioasentajana sokeritehtaalla työuransa tehnyt mies kantaa nykyisin myös oloneuvoksen titteliä. Nyt aikaa jää enemmän mieluisalle lukuharrastukselle. Oman osansa ottaa sukutilan viljelytyö.

Säkylän valtuustoon Juha on kuulunut vuodesta 1977 ja johtanut kunnanhallitusta menestyksellisesti lähes kaksi vuosikymmentä. Lukuisten maakunnallisten luottamustoimiensa ohella mies on kuulunut SDP:n puoluehallitukseen vuosina 1993-2005  ja edustanut valtiota  Ekokem oy:n hallintoneuvostossa 17 vuotta, josta puheenjohtajana kuusi. Tällä hetkellä keskeisiin luottamustehtäviin kuuluvat muun muassa Satakunnan sairaanhoitopiirin, Säkylän-Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymän ja  Satakierron hallitukset.

Kunnalliskonkarin mielestä tärkeää kuntatasollakin on oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Huolenpito heikoimmista on yhteiskunnan sivistyksen mittari. Juha näkee Säkylän tulevaisuuden valoisana. Kipeitäkin ratkaisuja on matkan varrella tarvittu mutta nyt mennään yhdessä eteenpäin.

 Valittiin

rautiainen_pekka.jpg

38    Pekka Rautiainen

Pekka on 32-vuotias syntyperäinen säkyläläinen. Perheeseen kuuluvat  avovaimo  Johanna sekä pojat Oskari  (17v) ja Elmeri (1v).  Kasvatustieteen maisterin  ja erityisopettajan tutkinnot suorittanut Pekka  tienaa leipänsä  Säkylän yhteiskoulussa.

Kunnallispäättäjän kokemusta miehelle on kertynyt  jo poikavuosina kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa . Viime vaaleissa hänet valittiin Säkylän valtuustoon nuorimpana jäsenenä, joka sai hoidettavakseen myös vastuullisen pestin sosiaalilautakunnassa.

Harrastuksikseen Pekka mainitsee erityisesti frisbeegolfin ja ammattiyhdistystoiminnan. Hän on OAJ:n paikallisyhdistyksen puheenjohtaja.  Entisenä Tuulimyllyn Puhaltajana hän välillä soittelee myös trumpettia ja rämpyttelee kitaraa.

Pekan tavoitteena politiikassa on tehdä kuntalaisten kannalta mahdollisimman järkeviä päätöksiä asiassa kuin asiassa. Hän haluaa olla edelleen nuori ja uudistusmielinen, mutta kuitenkin jo  kannuksensa  hankkinut vaihtoehto uuteen valtuustoon.

 Valittiin

salonen_harri.jpg39  Harri Salonen

Satakunnan pelastuslaitoksen aluepalomestarina Säkylän paloasemalla työskentelevän Harrin (51v) tehtävänä on vastata monipuolisesti alueen pelastustoimesta, palotarkastuksista, valistuksesta jne. Maakunnassa työtä riittää palontutkinnan parissa ja vuorollaan päivystävänä palomestarina.
Miehen kotiväki muodostuu vaimosta, tämän kahdesta lapsesta ja koirasta. Oman tyttären kautta Harri on jo 6-vuotiaan neitokaisen pappa.

Tällä vaalikaudella Harri on ollut mukana tarkastuslautakunnassa, jossa saa hyvän ja laaja-alaisen kuvan kunnan toiminnasta. Kokemusta menneiltä vuosilta on myös koulutuslautakunnasta ja koulujen johtokunnista.

Valtuutettuna Harri haluaisi työssään saamiensa kokemusten perusteella rakentaa hyvää ja kestävää yhteistyötä muiden kuntien kanssa. Säkylä voisi jatkaa itsenäisenä realiteetit kuitenkin huomioiden.
Kuntalaisten hyvät peruspalvelut hänen mielestään tulee turvata. Niitä ei saa liikaa ulkoistaa, koska meillä on olemassa niihin osaava henkilöstö, joka myös viihtyy työssään.
 

sankala_urpo.jpg40   Urpo Sankala

Huovinrinteellä asuva Urpo on 60- vuotias vanhempi asentaja, jonka perheeseen kuuluu puolison ohella kaksi lasta ja kaksi lastenlasta.

Hän toimii PorPr:n puolella JHL:n luottamusmiehenä. Aiempiin meriitteihin luetaan muun muassa Valtion ammattiliiton varapuheenjohtajuus sekä paikallisena pääluottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna toimiminen. Näiden tehtävien kautta Urpo on hankkinut vankan kokemuksen yhteisten asioiden hoitajana.

Vapaa-aikanaan mies harrastaa kalastusta ja yhdistystoimintaa lastenlapsia unohtamatta.

Keskeisimpänä valtuutetun tehtävänä  Urpo näkee peruspalvelujen turvaamisen. Se onnistuu parhaiten säilyttämällä ne omassa kunnassa omana palveluna.

seppala_lasse.jpg41   Lasse Seppälä

Euran rajan tuntumassa Luvalahdella vaikuttava Lasse on ansaitulla eläkkeellä kirjastovirkailijan työstään. Perheeseen kuuluu vaimo ja pääkaupunkiseudulle muuttanut aikuinen poika. Vetreässä kunnossa oleva ehdokasjoukkomme nestori viihtyy mainiosti metsässä, jossa puu poikineen päätyy pinoon hänen toimestaan.

Lasse on aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja seuraa kotikunnan tapahtumia tarkasti. Mahdollisena valtuutettuna hän näkee tärkeäksi perus- ja vanhuspalvelujen tuottamisen omassa kunnassa. Itsenäisessä Säkylässä tulee säilyttää monipuolinen palvelurakenne ja huolehtia riittävästä sosiaaliturvasta. Lasse näkee tärkeäksi myös koulutusmahdollisuudet ja hyvän työllisyyden.

valli_jukka.jpg42   Jukka Valli

Jukka (53v) on tunnetun kunnallismiehen Ossi Vallin poika. Pyhäjärven tuntumassa perheineen asuva mies kulkee ammatillisestikin isänsä jälkiä. Hän hankkii elantonsa liikenneopettajana ja yrittäjänä isolla Y:llä.

Kiireistään huolimatta Jukka on ennättänyt istua Säkylän valtuustossa yhden kauden. Tekninen lautakunta on myös tullut tutuksi paikaksi hoitaa kuntalaisten asioita. Ammattinsa puolesta mies on vaikuttanut Satakunnan autokouluyhdistyksessä.

Jukka on palavasieluinen itsenäisyysmies, joka kavahtaa ylhäältä määrättäviä kuntien pakkoliitoksia. Hänen mottonsa vaaleissa on ”Säkylä Säkylänä”.