Share |
Share |

Kunnallisvaalit 2008 (aineistoa ja linkkejä tuloksiin) 

Kunnallisvaaliehdokkaiden esittely

 

34     Jarmo Alhojarmo_alho.jpg
          yrittäjä

Jarmon (42) tie on kulkenut kalastajasta, autoilijan kautta Katismaan saaren isännäksi. Miehen perheeseen kuuluvat yrittäjäpuolison ohella kaksi opiskeluikäistä lasta. Hänellä on takanaan kolme valtuustokautta ja merkittävimpänä tehtävänä on ollut tärkeän koulutuslautakunnan puheenjohtajuus. Aktiivisena tunnetun Jarmon vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu liikunnan ohella toimiminen juuri perustetussa Pyhäjärven Järvipelastajissa.

 

 

 

 

35     Irmeli Henrikssonirmeli_henriksson.jpg
         lähihoitaja

Irmeli (51) työskentelee lähihoitajana Säkylän vanhainkodissa. Kunnalliskokemusta hän on hankkinut kahdelta vaalikaudelta teknisen lautakunnan jäsenenä ja viimeisen parin vuoden ajan myös kunnanhallituksen jäsenä. Lisäksi Irmeli kuuluu vanhusneuvostoon. Ammattiyhdistystoiminta on arkipäivää Superin Euran Säkylän ao:n sihteerinä.
Perheeseen kuuluvat aviomies ja aikuiset kaksostytöt, jotka ovat jo "lentäneet" omille teilleen. Aikaansaavan naisen harrastuksiin kuuluu monipuolisesti kaikenlaista ulkoilua sekä mökkeilyä. Ikäihmisten hyvinvointi ja hyvä hoito ovat lähellä Irmelin sydäntä, lasten ja nuorison ohella.  Peruspalvelujen riittävyys, saatavuus ja hyvä taso on hänen mielestään taattava jokaiselle niitä tarvitsevalle.

 

36     Tuula Erkkilätuula_erkkila_mv.jpg
         sairaanhoitaja

Tuula (53) on psykiatriaan erikoistunut sairaanhoitaja. Hän on tehnyt pitkän työuran Säkylän terveyskeskuksessa mutta lähti muutama vuosi sitten etsimään uusia haasteita Nokian Pitkäniemeen. Työpäivä kuluu Medivire Hoivan palveluksessa mielenterveyskuntoutujien palveluasunnon vastaavana hoitaja. Tuulalla on kaksi aikuista lasta. Riku, joka asuu Helsingissä ja Tiia, joka perheineen asuu Tampereella. Siellä on myös uusi elämän ulottuvuus eli lapsenlapsi Emil. Kolme kautta valtuustossa ja kaksi kautta kunnanhallituksessa ovat lukuisten muiden tehtävien ohella jalostaneet Tuulasta vahvan osaajan. Häntä on käytetty terveydenhuollon asiantuntijana useissa yhteyksissä. Tarmokkaan naisen harrastuksiin kuuluvat ratsastus, lukeminen ja ompeleminen.

 

37     Sirkka Kosunensirkka_kosunen.jpg
         kuntoutussuunnittelija 

Sirkka on 53-vuotias naimisissa oleva kolmen lapsen äiti. Kahdella lapsista on jo oma perhe. Lastenlapsia on kertynyt kolme. Nuorimmainen lapsista asustaa vielä kotona ja käy lukiota Säkylässä.  Hän työskentelee kuntoutussuunnittelijana. Työhön kuuluu suunnittelun ohella myös perheiden kanssa työskentely. Tehtävien ja jatkuvan opiskelun kautta Sirkalle on kertynyt vahvaa terveyden- ja sosiaalihuollon osaamista, jota hän pyrkii siirtämään Säkylän päätöksentekoon. Menneen valtuustokauden hän on toiminut sosiaalilautakunnan varapuheenjohtajana. Tähän sosionomin koulutus on antanut Sirkalle vahvan ammatillisen pohjan. Muita luottamustoimia hänellä on ollut terveydenhuollon ja koulutoimen puolella. Harrastuksiinkin riittää aikaa. Lukeminen, puutarhanhoito, hyötyliikunta ja nuorimmaisen lapsen harrastuksiin liityvä talkootyö saavat osansa.


38     Kari Madekivikari_madekivi_x.jpg
         koulunjohtaja, vapaa toimittaja

Kansan miehenä tunnetun Karin (54) perheeseen kuuluvat kehitysvammaisten parissa työskentelevä Liisa -vaimo ja jo aikuiset kaksi lasta. Hänellä on vankka kokemus yhteisten asioiden hoitamisesta. Valtuutetun ura alkoi jo nuorena miehenä 70-luvulla Keikyässä. Säkylässä hän on ollut keskeisenä päättäjänä kolmella vuosikymmenellä, nykyisin valtuuston 1. varapuheenjohtajana. Luottamustoimia on kertynyt mittava määrä paitsi politiikassa myös mm. liikunnan saralla. Harrastuksiin kuuluvat myös kirjoittaminen, musiikki (lyömäsoittajana Pedakoomikoissa) ja monipuolinen liikunta (yli 3000 m Cooperin testissä). 
Hän katsoo, että tulevan kahden vuoden suurin haaste päättäjille on rakentaa yhdessä naapurien kanssa uusi ja vahva kunta. Arjen politiikassa tarvitaan aitoa välittämistä, joka näkyy tekoina eikä julkilausumina.

 

39     Ismo Nieminenismo_nieminen.jpg
         teologian maisteri, kappalainen

Ismo on 43-vuotias yksin elävä Säkylän kappalainen. Hän on ollut  vuosina 2005-06.
Uudenkaupungin kaupunginvaltuuston ja koulutuslautakunnan jäsenenä.
Vapaa-ajat empaattisena tunnettu Ismo viettää kauno- ja tietokirjallisuuden parissa. Hän pyrkii kunnanvaltuustoon, koska uskoo demokraattiseen päätöksentekoon, ja että jonkun täytyy ottaa vastuuta yhteisistä asioista. Ismo on vakuuttunut, että valtuutettu voi vaikuttaa parhaiten ryhmänsä kautta. Mahdollisesti valituksi tultuaan hän pyrkii tekemään parhaansa.

 

 

40     Juha Nummelajuha_nummela1.jpg
         automaatioasentaja,
         kunnallisneuvos            

Yhteiskunnallisista ansioistaan kunnallisneuvoksen arvon saanut Juha (55) on kahden jo aikuisen lapsen isä. Säkylän valtuustoon hän on kuulunut vuodesta 1977 ja johtanut kunnanhallitusta menestyksellisesti jo yli kymmenen vuotta. Lukuisten maakunnallisten luottamustoimiensa ohella mies on urallaan kuulunut vallan keskiöön SDP:n puoluehallituksessa vuosina 1993-2005 . Juhan tietotaitoa on käytetty myös yrityselämässä. Ekokem oy:n hallintoneuvostossa kului 15 vuotta. Mikäli politiikalta vapaata aikaa jää, hän tarttuu kirjaan tai ottaa kaukoputken ja suuntaa lintuja seuraamaan. Kunnalliskonkarin mielestä tärkeää on todellinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo, huolenpito heikoimmista, aito demokratia, luonnon- ja ympäristönsuojelu.

 

41     Risto Palmularisto_palmula_mv.jpg
         veturinkuljettaja, huoltoasentaja

Lännen pihapiirissä veturinkuljettajana ja palokaluston hoitajana häärivän Riston (62) kotiympyröihin kuuluvat vaimo ja täysi-ikäinen poika. Kunnallisurallaan mies on ehtinyt toimia paitsi valtuutettuna myös useita kausia sosiaalilautakunnan jäsenenä. Maallisen toimen ohella hän on tehnyt  merkittävän uran kirkon luottamustehtävissä sekä valtuustossa että neuvostossa. Käräjäoikeuden lautamiehenä rehti Risto on saanut osakseen ansaittua arvostusta. Harrastuksikseen eläkkeelle valmistautuva puurtaja mainitsee kalastuksen ja metsänhoidon. Hänen mielestään yhteiset asiat hoituvat parhaiten oikealla asenteella ja yhteistyöhakuisella otteella.

 

 

42     Pekka Rautiainen             pekka_rautiainen_2.jpg
         KM, erityisopettaja 

Pekka on 28-vuotias syntyperäinen säkyläläinen. Perheeseen kuuluu avovaimo Johanna ja 13-vuotias poika, Oskari. Kasvatustieteen maisteri työskentelee tällä hetkellä Säkylän yhteiskoululla erityisluokan opettajana. Kunnallispäättäjän kokemusta Pekalle on kertynyt kulttuuri- ja liikuntalautakunnassa jo kahdelta vaalikaudelta. Hän on ollut myös opiskelijajäsenenä Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksen laitosneuvostossa. Harrastuksikseen nuori mies luettelee Lännen Kiekon juniorivalmennuksen, jääkiekon maalivahtina Ukkomestareissa, sählyn kollegoiden kanssa sekä talon ja kuplavolkkarin remontoinnin. Entisenä Tuulimyllyn Puhaltajana hän välillä soittelee myös trumpettia ja rämpyttelee kitaraa.
Pekan tavoitteena politiikassa olisi tehdä kuntalaisten kannalta mahdollisimman järkeviä päätöksiä asiassa kuin asiassa. Hänen mielestään säkyläläisten pitää pystyä viemään hyviä toimintatapoja ja ideoita uuteen kuntaan eikä vain olla vastaanottavana osapuolena. Pekka haluaa olla nuori, mutta kuitenkin jo hieman kokemusta omaava vaihtoehto uuteen valtuustoon.

 

43     Harri Salonenharri_salonen_x.jpg
         aluepalomestari

Satakunnan pelastuslaitoksessa, Säkylän toimipisteessä työskentelevän Harrin (47) tehtävänä on vastata monipuolisesti alueen pelastustoimesta, palotarkastuksista jne. Lisäksi hän on kuulunut erilaisiin alan toimikuntiin. Kotiväki muodostuu vaimosta ja kahdesta lapsipuolesta. Oman tyttären kautta Harrista on tullut 2-vuotiaan tytön pappa. Kunnallisia luottamutoimia miehellä on ollut koulutuslautakunnassa ja koulujen johtokunnissa. Sosiaalilautakunnan työ on tullut tutuksi varajäsenyyden kautta. Vapaa-aika kuluu liikunnan,
lukemisen ja vapaaehtoistoiminnan parissa perhettä unohtamatta. Mahdollisena valtuutettuna Harri lupaa huolehtia kuntaliitoksen tasapuolisesta toteuttamisesta ja Säkylän palvelujen turvaamisesta unohtamatta kunnan nykyistä henkilöstöä. 
  

44     Urpo Sankalaurpo_sankala_mv.jpg
         vanhempi asentaja,
         pääluottamusmies

Perheineen Huovinrinteellä asuva Urpo on 56- vuotias vanhempi asentaja. Hän toimii Vaatetuskorjaamolla ja myös PorPr:n puolella JHL:N pääluottamusmiehenä sekä työsuojeluvaltuutettuna. Näiden tehtävien kautta Urpo on nimitetty työntekijöiden edustajaksi useisiin toimikuntiin. Vapaa-aikanaan mies harrastaa kalastusta ja yhdistystoimintaa. Oman aikansa ottavat myös perhe ja lastenlapset. Tärkein asia  Urpon mielestä on turvata kuntaliitoksen jälkeen peruspalvelut kaikille asuinpaikasta riippumatta.

 

45     Pasi Vallipasi_valli_mv.jpg
         yrittäjä

Vallin kunnallismiesuvun nuorin vesa Pasi (38) on veren perintönä valinnut yrittäjän uran. Pappansa innoittamana mies pitää autokorjaamoa. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi pikkuinen prinsessa. Läheisiä ovat myös teini-ikäiset tytär ja poika edellisestä liitosta. Harrastuksiin ei häneltä tahdo riittää aikaa. Jos riittää, se kuluu harrasteautojen kimpussa tai veneillen. Pasi kuuluu kuntaliitoskriitikoihin. Hänen mielestään Säkylän olisi pitänyt jatkaa taisteluaan itsenäisenä. Jos nyt kuitenkin uusi Eura syntyy, lupaa Pasi tehdä kaikkensa entisten säkyläläisten hyväksi.

 

 

 

 

Kokoomus voitti, kepu hävisi

SDP säilytti paikkansa Säkylän valtuustossa

Kokoomus on Säkylän kunnallisvaalien voittaja. Se onnistui perimään siitä aikanaan eronneiden sitoutumattomien kaksi paikkaa ja nappaamaan vielä yhden keskustalta. Uuteen valtuustoon tulee siis 10 keskustasta,8 kokoomuksesta, 7 sosialidemokraateista ja 2 vasemmistoliitosta.

Säkylän valtuuston demareita tulevat olemaan (suluissa henkilökohtaiset äänet) : Tuula Erkkilä (81), Jarmo Alho (72), Irmeli Henriksson (69), Risto Palmula (69), Kari Madekivi(67), Juha Nummela (66) ja Pekka Rautiainen (57). 
Henkilökohtaisissa äänissä he kaikki sijoittuvat valtuuston kärkikymmenikköön.  Muidenkaan ei tarvitse äänimääriään hävetä.

Katso valtuuston ääniharavat :

http://yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/kunnat/aaniharavat_kno783.html

Katso Säkylän koko tulos

http://yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/kunnat/ehdokkaat_kno783.html

Tällainen on Säkylän uusi valtuusto puolueittain

http://yle.fi/vaalit2008/tulospalvelu/kunnat/uusi_valtuusto_kno783.html

Demareilta läpi nuorin ehdokas

Ainoa nuori valtuutettu (alle 30 v) on SDP:n Pekka Rautiainen. Toisin kuin muut puolueet demarit asettivat vain yhden nuoren ehdokkaan tarjoten hänelle näin todellisen läpimenomahdollisuuden. Sen Pekka käytti.pekka_rautiainen_2.jpg

Jos tosissaan halutaan uutta verta valtuustoon, ei laiteta nuoria ehdokkaita syömään toinen toisiaan. Tätä Alasatakunta -lehti ei vaalien alla sallinut lausuttavan julki. Pekka Rautiainen (28)  hienolla tuloksellaan (57) osoitti sen demarien listalla todeksi.

 

 

 

Näin vetosimme äänestyspäivänä säkyläläisiin :

Tavallisen kansan vastaisku gallupeille

VETTÄ ,TUULTA JA TUIVERRUSTA UHMATEN UURNILLE SUNNUNTAINA

Vain annettu ääni vaikuttaa !  Tunne velvollisuutesi. 

Edessä ovat Säkylän historian tärkeimmät kunnallisvaalit. Tulevat kaksi vuotta ovat erittäin työntäyteisiä. Haastetta riittää uuden Euran rakentamisessa. Naapurien kanssa tullaan käymään paljon tiukkoja neuvotteluja ennen kuin urakka on päätöksessään. Valtuustoon pitää siis saada asiat hallitsevia, kyvykkäitä kunnallisnaisia ja -miehiä. 

Jokaisessa teissä asuu pieni demari. Antakaa sen valita.

Meillä on tarjota tavattoman reiluille säkyläläisille tavallisen reiluja ehdokkaita. Listallamme on tunnettuja ja tunnustettuja osaajia eri arkielämän aloilta. Heistä löytyy tarvittavaa näkemystä, kokemusta ja oikeaa asennetta. Yhteistä tusinallemme on sosialidemokraattisten perusarvojen puolustaminen tässä alati kylmenevässä ja kovenevassa maailmassa.

Heihin voit tutustua paremmin "Ehdokasesittely" -palkista aukeavalla sivulla tai napsauttamalla  tästä.

Ehdokkaitamme esittäytyy myös erilaisten vaalikoneiden sivuilla. Heidän vastauksiinsa voit tutustua valisemalla oheisista linkeistä haluamasi koneen sivuston.

http://www.mtv3.fi/kunnallisvaalikone/  

http://www.yle.fi/vaalikone08/vaalikone.php?emp=l-.d-783.s-2

http://vaalikone.turunsanomat.fi/vaalikone/default.aspx?ku=9

http://irc-galleria.net/vaalikone.php?page=questions

 

Mitä demarien Reilu Säkylä lupaa nyt ja uudessa Eurassa . Avaa linkki.

Reilu Säkylä -vaaliohjelmaa 

Katso myös Reilu Satakunta