Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Eenokki palaa taas

Maanantai 29.7.2013 - Kari

Säkylän Eenokki on taas herännyt henkiin. Alueelle rakennettu frisbeegolfrata houkutteli jo ensimmäisen viikon aikana runsaasti väkeä paikalle. Hieno homma. Edellisen vaalikauden valtuusto teki viime töikseen hyvän päätöksen myöntäessään  runsaan kymppitonnin hanketta varten. Parviaisen Laurin pidellessä ohjaksia ja Vainion Mikan suunnitellessa väyliä saatiin hyvää jälkeä aikaan.

Frisbeegolf on lajina kovasti harrastajaystävällinen. Se soveltuu yhtä hyvin kaveriporukoiden kuin perheidenkin yhteiseksi harrastukseksi. Minkäänlaista ikä- tai sukupuolirajoitusta ei tunneta. Välinekustannukset ovat todella pienet. Pari - kolme ominaisuuksiltaan hiukan erilaista kiekkoa riittää harrastelijan pelikassiin. Kukkaro kevenee niistä noin kolme kymppiä. Muuta ei tarvita.

Rata on haasteellinen, mutta tarjoaa samalla annoksen suomalaista luonnon kauneutta. Reittiä kiertäessään voi nähdä puun rungolla säksättävän oravan tai kuulla korppiperheen kommentit pöheikköön menneestä heitosta. Pupujussi saattaa nousta takajaloilleen nähdäkseen,  menikö kiekko koriin. Varpushaukka puikkelehtii puiden lomassa vältellen törmäykset  paremmin kuin taitavin heittäjä ja palokärki koputtaa tulokset kelon kylkeen.

Heittovuoroaan odotellessa voi pistää poskeensa maukkaita mustikoita tai napsia pöheikön vadelmia. Kierroksen kruunaa harjun rinteeltä avautuva järvimaisema ja rannan tuntumaan uinut joutsenperhe. Kun vielä uljas merikotka kaartaa järven ylle, on elämys valmis, vaikka frisbeekierroksen lopputulos olisikin runsaasti yli paarin.

Mutta ei niin hyvää, etteikö sitäkin voisi pilata. Ensimmäiset kaljatölkit ilmestyivät viikonloppuna ”koristamaan” polkujen pientareita.  Jos ei millään selviä kierroksesta kuivin suin, voi sen oluensa kyllä siemaista. Mutta jos on jaksanut sen tölkin täysinäisenä tuoda, jaksaa sen varmasti tyhjänä viedä pois.
Radan varteen on pikimmiten saatava myös muutamia roskiksia. Yksinkertainen penkki parhailla paikoilla olisi hyvä lisä viihtyvyyden kannalta.

Lauantaina Eenokille tuotiin monien hämmästellessä nosturiautolla pieni sauna. Hauskanpitoon lähtenyt seurue kylpi entisen tanssikeitaan rannassa kaikessa rauhassa. Nykyaikaiseen tapaan ”naamakirjassa” näkynyt iloittelu houkutteli kuitenkin muitakin paikalle.

Kaikesta päätellen Eenokilla olisi mahdollisuuksia nousta uudelleen hiljaisten vuosien jälkeen jonkinlaiseksi matkailukohteeksi. Toivottavasti  joku rohkea yrittäjähenkinen pitsanpaistaja toisi oman kojunsa paikalle. Jos osaisi vääntää taikinasta ja täytteistä Malmin Urpon aikanaan tunnetuksi tekemiä ”eenokkilaisia” , käärisi varmasti suvessa sievoisen tilin, kun siinä sivussa myisi vielä virvokkeita ja jäätelöä.  Kunta antaisi tietysti frisbeekiekkojen lainaustoiminnankin  hoidettavaksi. Idea on vapaasti käytettävissä.

                                                                    Eenokilla saunotaan       Kuva : Juha Nummela

 eenokilla_saunotaan.jpg

31 kommenttia . Avainsanat: Vapaa-aika, Säkylä, Eenokki