Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Yhteistyöllä uutta Säkylää kehittämään

Share |

Maanantai 19.10.2015 - Harri Salonen, Säkylän sosialidemokraatit ry. puheenjohtaja


Muutama kuukausi vielä ja uusi Säkylä näkee päivänvalon Köyliön liittyessä Säkylään. Miltä näyttää tuleva Säkylä ?

Taloudellisesti ei ainakaan kovin paljon parempia aikoja ole näköpiirissä. Päättäjille on kova pähkinä purtavaksi, miten uuden kunnan talous saadaan tasapainotettua. Säästöjä pitää löytyä joka sektorilta ja taksojakin varmasti joudutaan korottamaan.  

Veroprosentin korotus on väistämättä edessä. Demareilla on olemassa valmiutta nostaa sitä vaikka prosentilla enemmin kuin lomauttaa ja irtisanoa jo vähiin käynyttä kunnan henkilöstöä.  Veroprosentin korotus on tasapuolinen kaikille kuntalaisille. Kunnan työntekijöitä yksin ei haluta maksumiehiksi, eikä hyviä peruspalveluja romuttaa.

Luottamushenkilöpaikat menevät uusjakoon uudessa kunnassa. Seuraaviin vaaleihin saakka Säkylällä on iso 48 –jäseninen valtuusto. Se valitsee hallituksen, uudet lautakunnat  ja jakaa keskeiset johtotehtävät. Demareiden kanta on, että paikat täytetään viimeisten vaalien tuloksen pohjalta. Kuntalaiset ovat äänensä antaneet ja näillä mennään. Kannatamme edelleen sitä,  että valinnat tehdään yhteistyöllä eikä politikoinnilla ja sanelemalla. Tasapuolisuutta noudattaen pitää saada oikeat ja pätevät henkilöt päättämään asioista puoluekannasta riippumatta.  

Tavoitteena on hyvä kunta asua, ja jossa peruspalvelut toimivat.  Kaikki kuntalaisina voimme edesauttaa Säkylän kehitystä parempaan mm. käyttämällä paikallisia palveluita.

Yhteistyöllä uutta Säkylää kehittämään.

Avainsanat: Säkylä, sosialidemokraatit


Kommentit

20.10.2015 20:54  Juha Nummela

Veroprosentista: Harri Salonen ilmoittaa ilman mitään valtuuksia demarien puolesta, että Säkylän/Köyliön veroprosenttia voidaan korottaa "vaikka prosentilla". Tilastotietoa: keskimääräinen veroprosentti on kunnissa 2015 19,84, Satakunnassa 19,87. Korkein on Kiteellä 22,5 ja alhaisin Kauniaisissa 16,5. Ääripäiden ero on huikea. Noin 3 000 euroa vuodessa antaitsevalle se tekee noin 2 000 euroa vuodessa.

Satakunnan korkein veroprosentti on Kankaanpäässä 21,50. Salosen linjalla Säkylä on ajautumassa verotuksessa maakunnan kärkikunnaksi tai ainakin kärkipäähän.
Salosella on yhdistymishallituksen jäsenenä luullakseni tarkat tiedot talouden tilasta toisin kuin kaltaisellani valtuuston rivimiehellä. Säkylän ajautuminen maakunnan kärkiverottajien joukkoon kuitenkin huolestuttaa minua suuresti.
Ei tämä hyvältä näytä. Sipilän hallitus leikkaa ja kunnat nostavat veroja. Vieläpä tasaveroa, kuten kunnallisveroa, joka kutittaa pienituloisia suhteessa eniten.

21.10.2015 10:13  Köyliön mies

Uudessa Säkylässä ainakin sosialidemokraattien tulisi aloittaa pikaisesti keinojen etsiminen kunnan elvyttämisessä. Ne tulisi antaa kuntalaisten arvioitavaksi tulevissa kuntavaaleissa.
Köyliön sijainnin hyödyntäminen Euran, Harjavallan, Kokemäen ja Huittisten kainalossa tulisi aloittaa tarjoamalla tontteja kylien kulttuurimaisemista.
Uusien asuinalueiden tulisi olla nykyistä tiiviimpiä ja niiden ammatillinen ja poliittinen jakauma saisi olla nykyistä laaja-alaisempaa.

21.10.2015 11:28  Kari

Säkylän sosialidemokraattien keskuudessa on painotuseroja suhteessa kunnallisveron käyttämiseen talouden tasapainotusvälineenä. Yhtenäinen linja varmasti löytyy, kunhan ensimmäisen uuden Säkylän talousarvion rakenne alkaa selvitä.

Säkylässä on tietoisesti syyllistytty palvelurakenteeseen ja sen kustannuksiin nähden selvään alibudjetointiin. Vaikka verojen korotus aina kirpaisee, on se kuitenkin parempi vaihtoehto kuin leikkaaminen sellaisista palveluista, jotka ovat elintärkeitä kaikkein heikomassa asemassa eläville.

Tasaveroa, jonkalainen kunnallisvero on, voidaan pitää epäoikeudenmukaisena. Se suosii suhteellisesti hyvätuloisia. Sipilän hallituksessa on voimia, jotka mielellään veisivät myös valtion verotuksen tähän suuntaan.

Alhaista veroprosenttia pidettiin Säkylässä aikoinaan kilpailuvalttina. Asukasvirrat ja uudet yritykset suuntautuivat kuitenkin muualle. Niitä ohjasivat veroprosenttia enemmän aivan toiset muuttujat. Suurimpaan osaan niistä kunta ei voinut omilla toimillaan vaikuttaa.

Kuten Nummelakin toteaa, Sipilän hallitus on lisäämässä kuntien ahdinkoa. Tämä luo väistämättä painetta veroprosentteihin. Tuon paineen alla on uuden Säkylänkin tehtävä omat ratkaisunsa.

21.10.2015 15:06  Tax

Salonen väittää, että veroprosentin nosto on tasapuolista kaikille KUNTALAISILLE, eikä kunnan työntekijöitä haluta käyttää maksumiehinä! Ilmoittakaapa joku, kuinka iso prosentti kunnan työntekijöistä maksaa veronsa Säkylään. Jos "firmalla" menee päin h..ttiä, niin lomautukset ovat nopein keino saada kassaa kuntoon. Ja mikä ihmeen 60 pvn varoaika yt-neuvotteluista kaatoi lomautukset? Eikö laki sano 14 pv?? Ai niin, demarivetoiset ay-pöljät ovat senkin lisäedun keksineet kuntatyöntekijöille??

21.10.2015 19:52  Juha Nummela

Suomessa on vielä onneksi ihmisillä oikeus valita kotikuntansa ja työpaikkakuntansa.

21.10.2015 20:00  Aoi

Taitaa tuo oaj olla muuta kuin demarivetoinen.

21.10.2015 20:11  Tarhuri

Oliskohan noissa OAJ:n kuvioissa ajateltu ihan hiukan myös lapsia. On kokonaan toinen juttu, jos opettaja tai tarhan täti jää kotiin. Poikkeusolojen työt pitää suunnitella lasten turvallisuutta vaarantamatta.

21.10.2015 23:52  Kuntapalkollisen puoliso

TAX.lle Jos firmalta loppuvat työt, on pakko lomauttaa. Kouluista ja päiväkodeista eivät lopu lapset eli työt jatkuvat. Niin on muillakin kuntasektorin työntekijöillä . Ei siis ole tuotannollisia syitä.

22.10.2015 11:37  Torivalvoja

"Kuten Nummelakin toteaa, Sipilän hallitus on lisäämässä kuntien ahdinkoa"
Voisiko joku hieman tarkentaa? Eikös kuntaministeri Vehviläiseltä ole tulossa pian lista kuntien tehtävien vähentämisestä?
On muuten niin populismia ja katkeruutta pullollaan nämä sivut, etteivät edes persut pysty samaan!

22.10.2015 12:19  Tax

Kuntapalkollisen puolisolle: En puhunut töiden loppumisesta, vaan rahojen loppumisesta, esim kannattavuuden johdosta. Silloin yritysmaailmassa lomautetaan ja pienempi porukka tekee saman määrän töitä!
Tarhurille: Kenen lapsia OAJ on ajatellut esim pitäessään kiinni opettajien lomaoikeuksista? vastaus: OPETTAJIEN!

22.10.2015 13:20  Kuntapalkollisen puoliso

TAX.lle Ainakaan minun työpaikallani ei porukasta voi ottaa yhtään enempää irti. Samaan tulokseen emme pääse jos osa on lomautettu.

22.10.2015 13:53  Tax

Yksikään yritys/kunta ei sano irti tai lomauta huvikseen, ilkeyttään tai typeryyttään.
Mikäli työntekijöitä tarvitaan ja he tekevät edes siedettävän työpanoksen ja yritys kannattaa, silloin ei irtisanota/lomauteta.
Mutta jos kannattavuus tai liikevaihto laskee ja rahat loppuu, niin ei ole muuta tietä kuin etsiä säästöjä ja sopeutua.
En voi ymmätää, miten kunta voisi toimia tälläisessa tilanteessa muulla tavoin, koska tulojen lisääminen lyhyellä aikavälillä on käytännössä mahdotonta.

22.10.2015 14:03  Marinaasi kyllästynyt

Sä voisit Nummela näyttää mallia miten kotikunnan vaihto tapahtuu.

22.10.2015 16:42  Veronmaksaja Max

Tarhurille tiedoksi, että OAJ on keskittynyt pelkästään opettajien edunvalvontaan ja onnistunut siinä ikävä kyllä liiankin hyvin muihin henkilöstöryhmiin verrattuna. Uuden kunnan johtaviin luottamustehtäviin esittäisin Nummela Valt.pj ja Pelttari hall.pj. Näin saataisiin parhaat voimat käyttöön.

22.10.2015 19:15  Just joo

Nummela valtpj? Just joo, kh puheenjohtajana oli ajamassa Säkylän tähän jamaan. Nyt nälvii kaikille mutta ei esitä itse mitään säästöjä. On parhaat voimat..

22.10.2015 21:05  Harri Salonen

Ei kai se Juha yksinään siellä hallituksessa ollut?

22.10.2015 22:20  Tarkkailija Eurasta

Ei ollut Nummela yksinään eikä vasemmisto enemmistönä edellisissä hallituksissa. Jonkinlaista johtajuutta sokerintekijä kuitenkin osoitti hyvässä ja joskus pahassakin. Typeriäkin päätöksiä hallituksessa tekivät mutta kokonaisuudessaan taisivat onnistua nykyisiä paremmin.

23.10.2015 8:08  tts

Poliittinen lämpö Säkylässä näyttää nousevan. Mielenkiintoista.

23.10.2015 20:16  Äänestäjä

Ottamatta kantaa henkilöihin, niin kyllä tärkeää on kuka valitaan valtuuston tai hallituksen puheenjohtajaksi.

23.10.2015 20:38  lalliton

Onpa mahtava ajoitus Köyliöltä liittyä Säkylään, ei voi muuta sanoa.

25.10.2015 12:19  Pessimisti

Uskokaa tai älkää mutta sanon että kepu ottaa uudessa Säkylässä kaiken mikä mahdollista. Kukaan ei tosissaan laita hanttiin vaan tyytyy komentoon. Muut puolueet sitten vaan käyvät kokouskahveilla kuulemassa mitä kepu on päättänyt.

25.10.2015 16:41  Just joo

Nummela valtpj? Just joo, kh puheenjohtajana oli ajamassa Säkylän tähän jamaan. Nyt nälvii kaikille mutta ei esitä itse mitään säästöjä. On parhaat voimat..

25.10.2015 17:21  Arvelija

Eiks siitä Köyliön Pelttarista pitänyt tulla valtuusto johtaja ?

26.10.2015 7:04  jalmari

Mihis se kuntalainen on unohtunut? Kaikki vaan hakee valtaa ja hienoa tehtävää kenestä mikäkin puheenjohtaja ja mitä titteleitä. Säästetäänpä ensin kokouspalkkiot pois. Taitaa olla vaan liian pieni hiekkalaatikko ettei kaikki mahdu sinne. Sitten parutaan kun tikkari putos santaan eikä äiti kunnalla ole varaa ostaa uutta.

26.10.2015 9:11  tts

Eikös tänään kokoonnu joku viisasten kerho. Kai ne osaa löytää oikeet ihmiset oikeille paikoille.

27.10.2015 13:33  Kankaanpäästä kajahtaa

Mihin soppaan te Köyliön veitte. Säkyläläiset riitelee jo ennen kuin kunta on edes aloittanut. Suni ja kumppanit ottakaa keskustan homma haltuun kun kerran olette suurin sakki.

27.10.2015 15:24  Kuntalainen

Mitä se tarkoittaa, että keskusta ottaa homman haltuun? Vie kaikki paikat taktinoinnilla, vai aidolla yhteistyöllä?

27.10.2015 17:00  Vanha jäärä

Kepu pettää aina...

27.10.2015 20:45  Muuttoa harkitseva

Porin veroprosentti 19,75. Mihin mahtaa asettua Kepulassa, ei kun Säkylässä.

28.10.2015 7:55  Lukutoukka

SDP:n oma lehti Demokraatti näyttää näemmä Säkylälle mallia miten taloutta oiotaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini