Share |

Hallitus joutaa kaatua

Share |

Torstai 26.1.2017 - Kari


Juha Sipilän (kesk.) hallitus on tullut tiensä päähän. Kansalaisten luottamus on mennyttä. On aivan käsittämätöntä, miten steppailu (yksi eteen, kaksi taakse) jatkuu jatkumistaan. Kolmen ässän sisällä ei ole tarvittavaa dynamiikkaa, jotta homma pysyisi hanskassa.

Viimeisin sekoilu nähtiin liikenneverkkoselvityksen yhteydessä. Vaikka hallitus työskentelee avokonttorissa, eivät hallituskumppanit kokoomus ja perussuomalaiset olleet lainkaan jyvällä, mitä liikenneministeri Anne Berner (kesk.)puuhastelee Sipilän antamalla mandaatilla. 

Liikenneneverkkoselvityksessä ja sen johtopäätöksissä ei ollut kysymys ihan pienestä uudistuksesta. Berner ehti jo rinnat rottingilla kehumaan aikaansaannoksiaan suurimmaksi saavutukseksi sitten auton keksimisen. Tuosta vaan hän pyyhki Orpolla ja valtiovarainministeriöllä tuulilasia. Ei ihme, että rauhallisen viileänä tunnettu Köyliön poika otti haastattelussa takakireän ilmeen. 

Tuoreen tiedon mukaan Bernerin paperiin tilattiin tutuilta konsulteilta selvityksiä. Tehtävät jaettiin pääsääntöisesti ilman kilpailutusta. Ei hyvältä kuulosta.

Hallituksella on lähiaikoina tekemistä talouskurimuksen ratkaisemisessa. Valtiovarainministeri Orpo jo listauttaa uusia menoleikkauksia, koska Kiky ei riittänytkään suunnan oikaisemiseksi. Arviontineuvosto vielä lisäsi tuskaa omalla "tuomiollaan".

Sipilän hallitus tietysti hoippuu keinolla millä hyvänsä yli kunnallisvaalien, mutta sen kohtalo sinetöityy viimeistään sote-uudistuksen sakkokierroksilla. Varapatruunat on jo ammuttu.

Avainsanat: Sipilä, Berner, Orpo, liikenneverkkoselvitys, sote


Kommentit

27.1.2017 10.42  R.K.

Nyt kansan olisi aika herätä todellisuuteen. Ihan mitä vaan ei pidä sulattaa. Kohta on kuntavaalit, joissa voi antaa protestin tälle hulvattomalle menolle.

27.1.2017 17.57  Hanttimies

Kari kutsuu taloudellista tilaa "talouskurimukseksi". Taloutta ja etuuksia leikataan, mutta yllätys, yllätys: kansalaisten mielestä taloustilanne - ja etenkin oma talous - on niin hyvällä tasolla, jolla se on ollut viimeksi viime vuosikymmenellä!

Suuri osa suomalaisista on siis sitä mieltä, että hyvin menee, vaikka valtion velka kasvaa, koulutuksesta ja osaamisesta leikataan, työttömyys on huipussaan ja köyhyys lisääntyy!

Kalle Isokallio kirjoitti viisaasti Iltalehdessä: "Lähemmäksi totuutta päästäisiin, jos meillä otettaisiin käyttöön pitkät listat ja lyhyet ohjelmat. Silloin äänestäjät tietäisivät, minkälaiselle politiikalle antavat tukensa".

9.2.2017 2.01  KohtaJoKuudesNimiListalla

Kari kalastaa ehdokkaita Säkylän SOS.demin listoille. Ei se se sen vakavampaa ole.

9.2.2017 22.27  Ehdokkuuttaan harkitseva

Tässä kalastuksessa, jos se sitä on, tärkeämpää on laatu kuin määrä.

21.2.2017 10.53  Alkaako dementia...

Mitenköhän se Kari Stubin ja Rinteen hallituksessa päätösten peruminen mahtoikaan mennä? Niitähän tehtiin loppusuoralla sellainen määrä, ettei sitä ennätystä tulla lyömään milloinkaan!

21.2.2017 23.44  Kari

Vielä ehtii.

22.2.2017 7.32  Hanttimies

Sipilän mukaan nykyhallituksella ei ole ollut sen pahempia lainsäädäntöhuoli kuin aikaisemmilla hallituksilla.
Hänellä ja muilla ministereillä ei ole tietoa oikeuskanslerin esittämistä huolenaiheista.
Ei niin, virallisesti, koska oikeuskansleri Jonkka puhui niistä, mutta ei ottanut niitä esille valtioneuvoston istunnoissa. Sitä ihmettelevät opposition lisäksi myös professorit Tuomas Ojanen ja Juha Lavapuro (SK 22.1.).
Outona on pidetty myös sitä, että hallituspuolueiden poliitikot ovat sopineet keskenään, mihin asioihin hankitaan perustuslakivaliokunnan lausunto, mihin ei.

11.3.2017 0.05  Tarkkailija

Sipilän hallitus on maamme historian huonoin hallitus.

11.3.2017 17.31  Erno

On Sipilän hallitus tehnyt hyviäkin päätöksiä. Ne päätökset jotka se on perunut.

11.3.2017 20.42  Tarkkailija

Ernon kanssa samaa mieltä.

12.3.2017 22.24  Velimies

Nyt Sipilän hallitus pyrkii olemaan visusti hiljaa tulevista toimistaan, jotta kuntavaalit eivät menisi mönkään.

19.3.2017 14.44  Einari

Kokoomuksen puoluetoimistolla ilmapiiriongelmia. Säkylän demareillako ei??? Vieläpä uutinen Säkylän demarien sivuilla... Melkoinen talentti tämä sivustojen pitäjä!

19.3.2017 22.46  admin

Ongelmia tulee, ongelmia menee. Omistakin voidaan kertoa.

26.3.2017 13.37  Tarkkailija

Sipilä, Soini ja köyliöläislähtöinen Orpo vie kotikunnastamme terveydenhoidon lähipalvelut. Näin on asiat.

26.3.2017 14.09  Emma

Lasten neuvolatkin kuulemma samat herrat aikoo yhtiöittää ja sitten yksityistää.

26.3.2017 20.16  jalmari

Niinpä haluisimme saman kuin Kreikkalaisille joille asiat sanellaan muualta. Itse on ainakin tarvinnut vyötä kiristää, kun ei rahat riitä. Lainakin tarvii maksaa joskus takaisin. Lihavat vuodet takana laihat edessä. Ketä potkaistaan pois junasta?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini