Share |

Meistä jokainen on jollainlailla jouluihminen

Share |

Keskiviikko 23.12.2015 - Ismo Nieminen, Säkylän seurakunnan kappalainen


Taas on kohta kuukausi valmistauduttu jouluun. Jotkut nauttivat kovasti joulunlaitosta ja ovat koristelleet kotinsa koristeilla. Erilaiset jouluvalot tuikkivat kodeissa ja puutarhoissa. Joulukorteilla on muistettu kauempana asuvia. Työpaikat ja järjestöt ovat yhdessä kokoontuneet jouluaterioiden ääreen.

Papin työssä kohtaa erilaisia jouluun valmistautuvia. Joidenkin joulupöydässä on uutena perheenjäsenenä pieni vauva. Toisesta kodista on rakas muuttanut ikuiseen jouluun ja hänen paikkansa on tyhjä. Johonkin kotiin odotetaan lapsia maailmalta. On varakkaita koteja ja koteja, joihin seurakunnan lahjakortti on enemmän kuin tervetullut.

Uskallan ajatella, että jokainen meistä on jollain lailla jouluihminen. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Joulun ajatus rauhasta ja hyvästä tahdosta tuntuu tarttuvan kaikkiin. Vaikeina ja levottomina aikoina joulurauha tuntuu entistä tärkeämmältä ja arvokkammalta. Jean Sibeliuksen juhlavuotena voi lainata hänen säveltämänsä laulun pyyntöä. ” Se joulu suo, mi onnen tuo ja mielet nostaa Luojan luo. Ei valtaa eikä kultaakaan, vaan rauhaa päälle maan.”

Rauhallista Joulua

Avainsanat: joulu


Kommentit

24.12.2015 10.39  Japo

Rauhallista joulua sinullekkin Ismo.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini