Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Hallitus hallitsee ja maassa rauha

Share |

Maanantai 1.6.2015 - Kari


Maa on saanut uuden hallituksen, jonka taipaleelta ei tule haasteita puuttumaan. Insinöörin kakkaroilla koottu ohjelma joutuu tällä viikolla eduskunnan myllytykseen. Kovaa krititiikkiä tullaan kuulemaan ainakin koulutuksen kuristamisesta ja hyvätuloisten päästämisestä säästötalkoissa pelkällä kohtuullisuusvetoomuksella.

Juha Sipilän vetämä ja Esko Ahon poliittiselta osuudelta käsikirjoittama hallitusneuvotteluprosessi saatiin ulospäin näyttämään oikein oivalliselta. Sitä se saattoi ollakin, kun suosiolla unohdettiin, mitä vaaliohjelmissa oli tullut luvattua. Lyhyt muisti helpotti hengittämistä.

Ravimiehenä tunnettu Timo Soini hoiti osuutensa kuin paraskin hevoskauppias. Hän onnistui myymään itsensä ja puolueensa pelipaikoille, joissa tyhjät vaalilupaukset ja niiden unohtamisesta johtuneet leikkaukset vähiten vaikuttavat. 

Sipilän kabinettiin tuli muutamia yllätysnimiä. Keskustan piirissä varmasti riittää tupailtoihin kaffekeskusteltavaksi muutamien vuoroaan vuosikymmenet odottaneen kohtalo jäädä riviedustajaksi. Kovin alkiolainen veto ei ollut nostaa ministeriksi puolueeseen kuulumaton, kaksoiskansalaisuuden omaava bisnesnainen. Nimitykseen liittyi tietenkin lupaus jäsenkirjan ottamisesta. Se ei Bernerille tässä tilanteessa enää ollut yhtä vaikeaa, kuin ennen vaaleja oli valinta kokoomuksen ja keskustan välillä.

Esko Ahon näpinjälki näkyy keskustan loppukiihdytyksessä tekemässä ohituksessa. Ruokolahden leijonalle, Kimmo Tiilikaiselle nakitettiin noin vain kaksi intresseiltään helposti ristiin soutavat ministeriöt. Vaikka luonnonvaraministeriötä ei sillä nimellä perustettukaan, on maatalous- ja ympäristöministeriö juuri sitä, mitä tämän hallituksen pelättiin tekevän. Pieni toivo jonkinlaisesta luonnonkin huomioimisesta tulee ministerin siviilisuuntautumisesta. Luomuviljelijän uskottavuus on koetuksella.

Pätevyyskeskustelua on eniten ehditty käymään oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin kohdalla. Entisenä haalarimiehenä työelämän asioista on varmasti joku käry. Vaikeampi sarka on tuo oikeuspuoli. Usein tähän tehtävään on nimetty juristeja, ja silloin kun ei ole nimetty, on mennyt enemmän tai vähemmän vitelikköön.

Se, että Lindström ensitöikseen lähtee pohdiskelemaan kuolemanrangaistuksen käyttöön ottamista Suomessa, oli aika raflaava avaus. Eikä jatko ollut paljon sen tylsempi. Ministeri kehotteli autoilijoita ajamaan ylinopeutta, jos haluavat tukea valtiota. Eikös tämä ole sitä rikokseen yllyttämistä, vaikka sen tekeekin valtiontalouden pelastaminen mielessä ?

Lindström näyttää ensimmäisenä ministerinä oireilevan petettyjen vaalilupausten vuoksi. Irtiotto yhteiskuntasopimuksen hallituksessa päätetyistä askelmerkeistä lepyyttää omaatuntoa. Kela -maksulla on kiva kikkailla eikä miehen hiusmalli mahdollista edes tukkapöllyä. 

Hallituksen ministereistä eniten ulkonäkö pettää opetus- ja kulttuuriministerin kohdalla. Sanni Grahn-Laasonen on kuin ensitreffeilleen vienosti hymyilevänä saapuva teinityttö. Tosiasiassa kyseessä on reviiriään naarasleijonan tavoin puolustava peto, jolla opetusalan raskaiden leikkausten kanssa riittää raadeltavaa. Forssalaisena hän edellisessä ministeripestissään ammensi adrenaliinia Koijärvestä ja  kävi soidensuojeluohjelman kimppuun.


Kommentit

1.6.2015 8:44  Eepeensuora

Hallitusneuvotteluiden aikana ja uutta hallitusta julkistaessa vallitsi osapuolten välillä silmiinnähden ylikorostunut konsensus. Perskeko johtajat olivat kuin moniavioisen liiton vastavihitty kolmikko hääyönjälkeisenä aamuna.
Kuten on tapana, kuhertelua kestää hetken, jonka jälkeen alkaa se todellinen arki. Näin onkin jo käynyt, perheen pää Setä-Sipilä on itsekin ajamassa hallitusta asemasotaan palkansaajia vastaan. Prosessijohtajan tavoin on asetettu tavoite ja samoin prosessijohtamisen keinoin sitä yritetään näennäisesri lyhimmän reitin kautta. Politiikassa usein lyhyin ja loogisin tie ei ole nopein, eikä paras lopputuloksen kannalta.
Sipilän imago on puhtoinen ja jotenkin "jämpti". Hymyilevä lestadiolaismies on saanut keskustan kannatuksen ns perinteiselle tasolle. Kuitenkin kepun ministerivalinnat eivät liene kentän mieleen, ei ainakaan pohjoisessa tai idässä.
Setä-Sipilässä on jotain Kekkosmaista. Tyyli jolla kansaa ja sen osapuolia käsketään on kuin noottikriisin jälkeisestä suomesta. Tämä ei kuitenkaan tule toimimaan nykymaailmassa, radikaalit toimet aiheuttaa radikalisoitumista.

Soini taisi olla Sipilän morsiammista se pakollinen valinta. Vähän kuin se naapurin "ei niin viehättävä" tytär, jolla kuitenkin on paljon myötäjäisiä tullessaan. Ja ennen kaikkea sellainen joka suostuu kaikkeen, eikä koskaan ole haluton. Ei vaikka ennen liittoa esittikin siveää neitsyttä. Soinin kanssa ei tule ongelmia, mutta muiden persujen kanssa niitä on odotettavissa. On helppo uskoa että persujen sisällä kuplii jo. Soinille tämä onkin sinänsä sama, nyt hän on tavoitteessaan. Ulkoministeri muistetaan valtiomiehenä, eikä pellenä kuten protestipuolueen johtaja. Ei liene väärin veikattu jos näemme soinin palkintovirassa tämän kauden jälkeen tai jopa sen aikana.

Sipilälle enemmän sielunkumppani on Stubb. Ja ennen kaikkea Stubbin kaveripiiri, isot pojat EK:ssa. Entinen kasvuyrittäjä Diplomi insinööri Sipilä pääsee nyt myhäilemään vuorineuvosten kanssa. Stubb puolueensa kanssa on myös huomattavan korrekti verrattuna soinin laumaan. Kokonaan puuttuvat hakkaraiset ja oinoset; jotka nämäkin ovat tarpeen, tuoden näkyvyyttä ja ääniä rasistisilla sekä ihmisyyttä halveeravilla kommenteillaan.

Nyt on viikon hallitus ollut koossa ja jo nyt alkaa repeillä. Lindström uskaltaa olla mieltä ja venäjä uutisoi soinin ystävänään. Niin tai näin mutta tällä kertaa kuherruskuu jäänee lyhimmäksi kuin koskaan.

1.6.2015 19:13  Perse penkkiin ja luulot pois kepumiljonääriltä

Mää tollo äänestin persuja. Yritin antaa näpäytyksen demareille. Miksi, siksi, että ajaisivat kovemmin tavallisen ihmisen puolia.
Nyt kävi tälläi. Kyllä nyt harmittaa.
Kokoomus, kepu ja Persut kuin yksi puolue. Kyllä nyt lyödään palkansaajia ja ay-liikettä.
Edessä on vastainasettelun aika.
Se on selvää, että Sipilän kiristyksellä, ei mitään yhteiskuntasopimusta voi syntyä.
Vanhana metallimiehenä sanon: ei muuta kuin perse penkkiin ja työkalut laatikkoon.

1.6.2015 19:59  Einari

Säkylässäkin kunnanjohtaja voisi näyttää esimerkkiä palkkansa laskemisesta vaikkapa 10 prosenttia. Luottamushenkilöt jo alensivat palkkioitaan puolittamalla ne. Toki valtuuston Tietari ja hallituksen Jaspa säilyttivät palkkionsa.
Vai vaaditaanko kuntaliitokseen myötä johtajille lisää palkkaa?

1.6.2015 20:16  Eepeensuora

Ei mitään anusta jakkaralle. Se on menneen maailman juttu ja antaa propaganda aseen joillekin. Äärimmäisenä keinona tämäkin toki toimii.

Lindströmin eilinen ulostulo kertoo siitä miten persuissa on indentiteettiristiriita. Suuri osa äänestäjistä on duunareita jotka kokevat vapaansa ansainneensa. Ja nämä samat kokevat epäoikeudenmukaisuutta valtiovallan painostuksen alla.
Toisaalta persuissa on vielä paljon keputaustaa ja äärilaidan oikeistoa. Näille asiat eivät näyttäydy samalla tavalla kuin duunareille.

Sipilä ajaa "yhteiskuntasopimusta" vauhdin sokaisemana. Tuntuu ettei mitään neuvotteluja edes ole, on vain päivämäärä johon mennessä työaika lisääntyy. Asiaa myydään "tuottavuushyppynä", mutta jokainen tajuaa ettei työajan pidennys tuota mitään; jotta yritys jotain hyötyy niin jollekin pitää antaa kenkää. Käsi ylös kenen työmaalla on turhia ihmisiä ja toinen käsi ylös sen merkiksi kenen työmaalla on joku sen takia työssä että paikkaisi pekkastajia?

Samaan aikaan kun puhutaan yksitysen alan sopeutustarpeesta, juuri missään ei puhuta julkisenhallinon vastaavista tarpeista. Sinällään ei voida pitää itseisarvona sitäkään että julkiseltakin tulisi massairtisanomisia mutta ehkä sillä sektorilla olisi niitä tasapäistämistehtäviä helpoiten saavutettavissa. Yhtään työtöntä suomi ei kaipaa lisää, ei edes julkiselta puolelta. Miettikääs vaikka säkylän kunnasta se turha ihminen?

On kummallista että ns hyväosaiset halutaan vapaaehtosesti mukaan talkoisiin. Kuitenkin se jolla on muutenkin huonommin ei tätä vapaaehtoisuutta saa.

1.6.2015 20:56  jäteraakku

Olipa mielenkiintoinen YLE:n MOT äsken. Siinä käsiteltiin HKScanin ympäristörikkomuksia Outokummussa. Ettei sitä pelkästään Eurassa tapahdu.

2.6.2015 22:58  Mökin Mikko

Uus hallitus päästää meidät kuivanmaan mökkiläiset sentää irti tuosta keskustan Lehtomäen älyttömästä jätevesilaista. Kyllä on syytä keskittyä noihi suuriin saastuttajiin.

3.6.2015 5:11  Juha Nummela

Kyllä ne jätesiasiatkin on hoidettava, varsinkin täällä PYHÄJÄRVEN rantamailla.

3.6.2015 6:51  Eepeensuora

Nummela on oikeassa jätevesiasissa. Jätevesiasia oli silti hyvä saada ns välipäätökseen, vaikka puhdistusala voisi olla suomen vientituote. Näköalatonta.

4.6.2015 10:44  tarkkailija

Vai korottaa Säkylä taas veroja ja maksuja. Kuntaliitokseen myötä on mahdollisuus tehdä luottamusmieshallinnossa verenvaihdos.

4.6.2015 20:23  Entinen demari

Pysytään kuitenkin totuudessa. Lindström ei "ensi töikseen" ole pohdiskellut kuolemanrangaistusta, vaan Iltasanomat tms kaivoi vanhan vaalikonevastauksen kommentit neljän vuoden takaa. Lindström on selkeääkin selkeämmin sanonut että ei aio ajaa kuolemanrangaistusta.

Oikeusministerin tehtävien yhditäminen työministerille oli muuten kyllä suuremman luokan virhe.

4.6.2015 21:53  Puu-Maja Ihalainen

Lindström on ensimäinen ministeri, joka joutuu jättämään hallituksen. Muistaa kuitenkin pitää, että ay-demari-ministeri Ihalaisen aikana Suomessa työttömien määrä kasvoi räjähdysmäisesti ilman vastuunkantoa ja vieläkö joku muistaa edellisen oikeusministeri?

5.6.2015 7:31  Ikävä tulee

Mitä edellisen hallituksen ministereihin tulee, oli edellisen kirjoittajan parjaama Ihalainen Tuomiojan ja Vapaavuoren ohella asiansa osaavin. Kansakin oli heistä samaa mieltä ja kansahan on aina oikeassa.

5.6.2015 21:47  Einari

Kepuvetoinen Säkylä nostaa veroja maksuja.

5.6.2015 21:58  Einari

Kunnanjohto voisi nyt näyttää esimerkkiä laskemalla palkkojaan. Kepukunta voisi toteuttaa Miljonääri Sipilän linjan. Puheenjohtajilta myös puolet palkkioista pois. Tietari voisi näyttää esimerkkiä. Ei taida olla ryhtiä.

6.6.2015 7:54  Einarille tiedoksi

Ei kunnantalous kohene suuremmin siitä, että valtuuston tai hallituksen puheenjohtajien palkkiot
puolitettaisiin. Heillä on myös kulunsa puheenjohtajien tehtäviä hoitaessaan. Yhteikunnallisia luottamustoimia ei Suomessa hoideta ilman korvauksia. Voisi tietysti ajatella niin että he tekisivät kuukausikohtaisen kuluistaan.

6.6.2015 9:15  Talousasiantuntija

Koko kuntakonsernin henkilöstön palkkoihin ja päättäjien palkkioihin 5%:n leikkaus, niin se tuntuisi. Populisti-Einarin kesämopo keulii nyt pahemman kerran.

6.6.2015 10:37  Einari

Ei Einaria huiputeta. Puheenjohtajille maksetaan erikseen kuluista. On edustustilit jne
Ei johtajapalkkioiden puolittaminen tietenkään taloutta pelasta, mutta kysymys on esimerkin antamisesta ja voi sitten hyvällä omallatunnolla jaella lopputilejä
Luin lehdestä, että Seija Muurinen esitti puolittamista jo joulukuussa 2014.

6.6.2015 15:30  Edelleen Einarille

Totta kulut on korvattava, mutta puheenjohtajat joutuvat hoitamaan erilaisia tehtäviä ( edustamaan kuntaa erilaisissa orgnisaatioissa, vieläpä niiden kutsusta.) Aika on rahaa, on myös tämä huomioitava.
Johtajat ovat palkkionsa ansainneet. Muurisen esitykseksi tämä hyvin sopiikin

6.6.2015 17:54  Einari

Ei ne palkkiot toki suuria ole, mutta nyt on kysymys esimerkin antamisesta. Ollaanko Sipilän linjalla vai ei. Miljonäärin on toki helppo alentaa pääministerin palkkioitaan. Luulisi ainakin pienempienkin kepujohtajien noudattavan Johtajansa linjaa.

6.6.2015 19:30  Harri Salonen

Kyllä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien palkkiot on niin pieniä siihen työmäärään nähden jota he tekevät kunnan ja kuntalaisten hyväksi.
Siinä ei edes esimerkin vuoksi kyllä ole karsittavaa.

6.6.2015 22:18  Luottamusmies 90-luvulta

Palkkioiden alentamisesityksillä muutamat säkyläläispäättäjät (lähinnä kepu) ovat vuosien mittaan keräilleet irtopisteitä esittämällä palkkioiden alentamista nollaan. Ei näillä alennusmyynneillä ole mitää merkitystä kunnan talouteen eikä loppujen lopuksi oikein esimerkiksikään. Jokaisesta palkkiosta menee vero eli osa palautuu takaisin maksajalle (kunta/valtio). Kunnon esimerkki olisi sen sijaan verojen jälkeen jäävän osan luovuttaminen vaikka seurakuntamme diakoniatyölle. Edellä Salonen kertoo demarien kannan joka lienee ollut tämä kautta aikojen. Keskustan Tietari on samaa mieltä alennusmyyjiä porukasta kyllä löytyy.

7.6.2015 7:29  Einarille tiedoksi

Muistapa Einari, Turha kadehtia Sipilää, hän on miljoonansa itse tehnyt, ei perinyt. On tarvittu tietoa
ja taitoa ehkäpä vähän onneakin. Turha kadehtia.

7.6.2015 14:35  Einarin mopo

Ei kai kukaan Sipilää kadehdi varsinkaan nyt, kun on pääministeri.

11.6.2015 22:11  järkeäkin voi käyttää

Jos olisin Euran päättäjiä, siirtäisin kj valinnan syksyyn. Jos liitytään Raumaan mitä järkee palkata kj 5v irtisanomissuojalla?? Eiköhän raumalla johtajia riitä.

11.6.2015 23:27  Jäkeä käytetään

Mutta kun valitaan uusi johtaja saadaan oma mies Rauman terävään virkamieskärkeen.

11.6.2015 23:54  edelleen järkeä käyttäen

Eikös apulaiskj Jantunenn riitää sinne herrain terävään kärkeen

12.6.2015 13:24  Jussi

Uusi Säkylä 7 000 asukasta. Liian pieni tulevaisuuden kunnaksi.

15.6.2015 23:09  Näkymä tulevasta

Eura ei Raumalle. Majalahti solmii suhteet Säkylään. Pyhäjärviseutua ei päästetä hajoamaan. Tehdään vähintäänkin tiivistä yhteistyötä että pärjätään soten ratkaisuissa.

15.6.2015 23:27  Näkymä tosiaan

Jotta Eura kahmisi itselleen kaikki lähiseudun palvelut ja muilta vietäisiin ne pois. Ei kiitos.

16.6.2015 20:19  Jalmari

Nyt uusi Säkylä jossa on Köyliö mukana ei kannata puhua mistään muusta liitoksesta. Pitää katsoa mitä tehtäviä kunnalle yleensä edes jää vielä. Nyt pitää kuntapuolellakin jokaisen pikkupolitikon unohtaa oman edun ajaminen vaan yhteisen edun ajamseski!
Yhteistyötä tulisi tiivistää vaikka yhteis hankkeilla!
Suurin ja tärkein tehtävä on houkutella tänne sellaista yrittäjiä jotka työlistää silloin ei olisi huolta huomisesta. Hk on yksi hyvä esimerkki entä marli täällä olisi parasta vettä tarjota heille. Puu- tai metalliteollisuutta.

17.6.2015 9:19  Alijäämä-Ali

Kokemäkikin aloittaa matokuurin. Koska Eurassa herätään todellisuuteen ja ryhdytään sanoista tekoihin?

18.6.2015 21:04  Eepeensuora

Euran ja Kokemäen taloudelliset edellytykset eivät ole vertailukelposia. Itseasiassa kokemäki taitaa olla alueellisessa vertailussa omaa luokkaansa.

Eli jos olet aliälyjäämä-ali kokemäjeltä niin onnea ja menestystä.

19.6.2015 1:41  UREA KHCSAN KORKEAOJALTA

Eepeensuora pitää nyt ihan vaan huolen Euran JVP:n jäämistä eikä rasita aivokapasiteettiaan liikaa muiden murheilla. Vajaan neljän vuoden päästä on taas eduskuntavaalit ja pääset oikeasti vaikuttamaan.

19.6.2015 20:54  Eepeensuora

Eepeensuora ei jaksa JVPn päästöistä tai päästämättä jättämistä olla murheissaan. Totuus lienee että keskimäärin viime vuosien päästöt ovat vain varjo edellisten vuosikymmenten saasteista. Kokemäellä ei jätteistä tarvi murehtia, väki häipyynee muualle ja ne jotka jää paskovat vanhainkodissa vaippaan.

Aivokapasiteettia piisaa kyllä näiden murheiden pohtimiseen 😉

20.6.2015 18:25  aivokapasiteettiako?

Hieman kunnioitusta vanhuksille pyydän.

21.6.2015 14:50  Eepeensuora

Eihän tässä vanhuksia epäkunnioiteta vaan järjestelmän toimintaa tai sen toimintaedellytyksiä.

Ei sitä populistisilla heitoilla toiseksi muuteta.

22.6.2015 17:07  Einari

Kyllä nyt sipilöidään omien rahojen suhteen. Eikö ne omistukset ja rahavarat olisi demokratiassa suoraan kertoa kansalle. Ei miljonäärit aja tavallisen ihmisen asiaa.

22.6.2015 22:51  Hevosmies

Soini oli kokemäen raveissa ollut rehvakas ja luvannu laittaa suomen asiat kuntoon.

23.6.2015 13:01  Ponityttö

Siinä onkin laittamista Urpilaisen ja Rinteen jäljiltä.

23.6.2015 16:04  Erno

Soinilla on konstit. Onhan hän kertonut että tarvitaan paljon sulfaa.

23.6.2015 19:01  Merkki vaan.

Kevät meni ei laskeutunut nostokurki säkylän uusille kaupoille. Vanhalle leirialueelle hakataan rahaa kunnallistekniikkaan. Tontin ostajaa ei löydy.
Eipä silti. Säkylää johtaa kepu ja apupoikana muuan murheenalho.

23.6.2015 21:34  Murheenalho

Merkille on aivan sama vaikka kurkia olisikin.
Seuraavaksi valitetaan jostain muusta.
Katkeruus on kamalaa.

23.6.2015 21:47  Harri Salonen

Jos joku muistaa Raision myllyn aluetta, niin nousiko se parin vuoden sisällä nykyiseen mittakaavaan. Malttakaa hiljaa hyvää tulee.

24.6.2015 6:58  On tämä kamalaa

HK ja hyvää tulee...

24.6.2015 12:03  Sivusta seuraava

Ei säkylää kepu johda. Säkylää johtaa nykyisin pari virkamiestä, nämä mäkimiehet!

24.6.2015 12:22  Ami

Joo ei oo Jaspasta ja Tietarista linjanvetäjiksi. Saa nähdä mihin se Pelttari pystyy.

25.6.2015 11:23  Tietämystä lisää

On hyvä, että sivusta seuraava tietää, että kuntaorganisaatiota johtaa kunnanjohtaja apunaan
kunnan johtoryhmä. Aivan samoin kuin yrityksissäkin.
Toimitusjohtaja apunaan yrityksen johtorymä johtaa
yritystä. Kummassakin on luottamushenkilöorganisaatiota, jotka ottavat kantaa palkatun virkajohdon esityksiin. Kunnassa kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto ja yrityksessä hallitus ja hallintoneuvosto. Sivusta seuraaviakin on monenlaisia

25.6.2015 15:00  Nyt mennään eteenpäin

Voi voi Ami. Kirjoitat linjanvetäjistä. Tietari ja Jaspa ne vasta linjanvetäjiä ovat. Näistä vedoista upein ja vaikuttavin on Köyliön ja Säkylän kuntaliitos, jota edeltäjät eivät aikaansaaneet.
Luottamushenkilöjohdon ja viranhaltijajohdon yhteistyö sujuu hyvin ja tuloksia saadaan aikaan.
Ymmärrettävästi se harmittaa. Harri Salosta lainaten: hiljaa hyvää tulee ja ajatellen aivan kaunis.

25.6.2015 17:03  Tuiskulalainen

Kyllä kai se kuntaliitos on aikaisemmin ollut kiinni Köyliöstä. Älkää nyt Eelaa moittiko. Köyliölle kuntaliitos oli pakkotilanne. Muutoin olisi tullut kuolio.

25.6.2015 17:51  Antti Tuiskunlainen

Jos joku asia mielestänne on, tai on menossa päin peetä, eikä enää vaikuttamaankaan pääse, niin perustakaa ihmeessä oma rannalla ruikuttajien puolue. -Vaikka koko Pyhäjärvenseudulle ja ottakaa seuraavissa vaaleissa oikein kunnon jytky!

25.6.2015 21:52  Hessu

Säkylässä on kai vuosikymmenet suhtauduttu myönteisesti liitokseen Köyliön kanssa. Kerta toisensa jälkeen se vain jäänyt toteuttamatta. Köyliö olisi aina halunnut Euran mukaan. Läheltä piti jo kerran.

26.6.2015 20:03  Ninimerkki vaan

Hessu kirjoittaa pelkkää asiaa. Köyliössä on oltu oikeassa.

26.6.2015 20:53  Demari vielä toistaiseksi.

Ihmettelen noita valintoja mitä tähän kuntien yhdistyshallitukseen tulee. Säkylästäkin demarit valitsivat miehen, joka ei edes vaaleissa pärjännyt. Ihmettelen todella.

26.6.2015 22:43  Eleetönvaara

Eenokki takaisin!

27.6.2015 10:56  Demokratia on toiminut

Mitä hallitusvalintoihin Säkylässä tulee demarit ovat tehneet oikeat valinnat. Ei vanhakantaiselle sos.dem - politiikalle ole sijaa enää 2015.
Mitä kunnallisvaali tässä kohdin ratkaisee, ei niin mitään. Ihmettelylle ei muutenkaan ole tarvetta.

27.6.2015 16:44  Jutta-Antti Junger

Keskustahan romahti edellivaaleissa reilun 13% kannatukseen ja nousi sieltä Sipilän löydettyään ykköspuolueeksi. Demareiden olisi löydettävä oma Sipilänsä, jonka johdolla puolue voisi uusiutua ja päivittää politiikkansa 2010-luvulle. Entisiä liitto-jyriä ja opettajia kehottaisin välttämään valinnoissa kuin ruttoa!

27.6.2015 17:42  Antero

Ei ole sdp kuollut, vaaleissa tuli sentään 500 000 ääntä.
Antaa nyt nykyhallituksen toteuttaa ohjelmaansa.
Kepu lähti kokoomuksen kanssa hallitukseen mukana huijaripersut. Ennustan, että Sipilälle käy huonosti. Oli kepu tai demarit niin jos kokoomuksen kanssa liittoudut niin huonosti menee. Nämä Persut sitten luovat kepulle ja pääministerille oman ongelmansa. Ans nyt kattoo.
Demarien näkökulmasta: nyt on porvareilla näytön paikka. Oppositiopolitiikassa suurennuslasin takaa on katsottava Persujen eli Soinin politiikkaa. Toki paljon muutakin.

27.6.2015 20:40  Rauman telakan entinen lakkoilija

Ei ole Antero eteenpäin kulkevan laivan kannella. Odottaa hiilihanko kädessä hommia ja höyrylaivojen uutta tulemista.

28.6.2015 10:39  10+ pistettä

Rauman telakan entinen lakkoilija on täysin oikeassa.
Paremmin ei Rinnen johtamaa sdp:tä ja sen tilaa
voi kuvata. Kaksi lausetta, surullista mutta täyttä faktaa.

29.6.2015 18:56  Antero

Viime eduskuntavaaleissa kepu Säkylässä sai 844 ääntä, Persut 517 ja demarit 507 ja kokoomus 312.
Näillä gallut voimasuhteilla vanhan tavan mukaan kepu ottaa valtuuston puhenjohtajan ja persut kunnanhallituksen johdon käsiinsä.
Nyt liitoutunut kunta on poliittisesti eri asia. Valtuustot lyödään yhteen. Kepu on suurin ja paikka valtuuston johdossa ilman muuta kepulle. Vaalituloksen mukaan kunnanhallituksen puheenjohtajuus kuuluu demareille.

3.7.2015 21:19  Erno

Uskomatonta että hallitus on näin lyhyessä ajassa onnistunut tärvelemään perinteisesti hyvät suhteemme Venäjään.
Soinin olisi syytä erota ja koska Tuomioja ei ole käytettävissä hallituspohjan takia niin uudeksi ulkoministeriksi Paavo Väyrynen.

6.7.2015 18:25  Sotaveteraanin poika

Kekkonen puhui aikanaan siitä, että jos joku on sekaisin, niin olkoon se sisäpolitiikka. Nyt alkaa ulkopolitiikkakin olla sekaisin. Ei taida Niinistöstä olla valtiomieheksi. Kyllä tässä tulee ikävä Halosta, Ahtisaarta, Koivistoa ja tietenkin Kekkosta.
Ulkoministerinä Timo Soini. Mihin on maa vajonnut?

6.7.2015 20:08  Sotaorpo

Suomen ja Vänäjän välit kiristyy. Presidenttinä USA:n äänitorvi.. Valtionvarainministerinä Natokiimainen kokoomusjohtaja.
Pääministerinä ulkopoliittisesti täysin kokematon autotallissaan kakkaroita rakentava kaavioinsinööri. Ja kaiken huipuksi ulkoministerinä populisti Timo Soini. Ei hyvältä näytä.
Sotaa tässä alkaa jo pelätä.

6.7.2015 21:02  Kaikella on taustansa

On tuo kepu kummallinen änryräpuolue. Juuri oli Väyrynen presidenttiehdokkaana. Nyt ei kelpaa ulkoministeriksi. Sille paikalle Insinööri Sipilä junaili Soinin.
Muutamassa viikossa on sotkellu suhteet suureen itänaapuriin.
Väyrynen ulkoasian johtoon....

6.7.2015 22:53  Voi tunareita

Ymmärtääkö kansa, mitä Persujen äänestäminen voi merkitä. Se merkitsee kovaa kuuria kansalaisille. Heti menivät oikeiston kelkkaan.
Ulkopolitiikassa heti alkuun isoja munauksia.
Soini on nyt niin kova EU-mies.
Pilasi heti alkuun vuosikymmeniä varjellut itäsuhteet.
Tämä näkyy nyt Etyk-farssissa. Pilasi koko Suomen maineen. Näin se menee kun on tositunarit asialla.

7.7.2015 9:53  Tunareita tosiaan

Pienenä muistutuksena se, että Suomen vei Euroopan unioniin Eskon Ahon johtama hallitus ja Emuun (=Euroon) meidät naitti Paavo Lipposen vastaava rykmentti. Ollaan vaarallisella tiellä, jos virheitä ei pystytä tunnustamaan tai syytetään syyttömiä!

12.7.2015 23:28  persuillaanko

Perust näyttää pj: llä mallia. Mennään piiloon kun pitäisi ottaa kantaa.

15.7.2015 17:54  Peruskepulainen

Keskusta on nyt lähtenyt yhteistyöhön Kokoomuksen kanssa. Se on kepulle tuhon tie.

16.7.2015 16:59  Kerttu

Studio Liisa Siltanen sulkee ovensa Säkylässä. Voi harmi.Hommat siirretään kas kas itsensä Euraan.
Ei taida Säkylä olla yrittäjäystävällinen ja vetovoimainen kunta, muuta kuin poliittisissa puheissa.
Kyllä Euralla on vetovoimaa.
Köyliin kuntaliitoksessa säilyi kunnan nimi, mutta vaakunaksi tuli Köyliin vaakuna. Uusi hyvä nimi olisi ollut Kuolio.

16.7.2015 20:11  & &

Kerttu, oletko kateellinen naapuri ?

Vai pahansuopa Säkylän asukas, joka toivoo omalle kunnalleen ja sen asukkaille huonoa tulevaisuutta ?

16.7.2015 23:58  Ykä

Yritysvuotoa Euraan on ollut jo vuosia. Syy tähän ei liene kuntien yrittäjäystävällisyyseroissa vaan puhtaasti markkinatalouden lainalaisuuksissa.

17.7.2015 19:06  Surkkiast on Säkylän asiat

Kui yrittäjii Eoraan menee vaik siel on paljo näit demareit. Uus kunnanjohtajakin on taas demari.
Taitta demarit ol oikke imurei, mitä tulee yrittäjyyteen. Tarttis tehrä oikke tilastoi ja vähän haastatelta näit yrittäjii.
Säkyläs on kyl assiat huonol tolan. Uus liikealue on tyssännyt paikalles ja vanhat kaupat tyhjenee.
Säkyläs valtta pitää kovan linjan porvarit Tietarin johdolla. Syksyl taas päättävät korottaa kunnallisveroa.

17.7.2015 23:54  & &

Mahtaaks Säkylään tul koska en mittä.

21.7.2015 8:09  Paavo pääministeriksi

Nyt pitäisi laittaa kansalaisaloite Väyruynen pääministeteriksi. Jo loppuisivat euromurheet.

22.7.2015 15:03  Oke

Jo menis mummot sekaisin, jos Suomessa olis yhtäaikaa eurot ja markat. Tuo Väyrynen ei ole ihan tässä maailmassa.

23.7.2015 17:46  Paavolainen

Oli kuitenkin viime presidentinvaaleissa keskustan ehdokas. kyllä tätä kansaa jymäytetään.
Nyt tämä poliittisesti kokematon insinööri ja miljonääri valitsi tai ainakin hyväksyi ulkoministeriksi Soinin. Miksei kokenutta Väyrystä.
Nyt niin, että maassa sekaisin sisäpolitiikan ohella ulkopolitiikka.

24.7.2015 22:27  Eepeensuora

Markan haikailijat eivät taida tajuta sitä ettei valuutan vaihdolla ongelmat mihinkään katoa, voisi vaan olla vieläkin epävarmempaa.

Täytyy muistaa että meillä on aikuistumassa ja jo aikuistuneena sulupolvi joka ei mitään markasta muista. Ketä varten tätä maailmaa rakennetaan? Menneille sukupolville?


P.S. Persut on myyny kokonaan perseensä ja kepu ek puffimaakari. Kako sentään jotenkin oma itsensä.

26.7.2015 15:14  Putin Putin Putin

Venäjässä ja sen johdossahan ei ole mitään vikaa vaan uudet ulkopoliittiset johtajajammehan ne vaan tunaroivat vai? Hehheh. Natoon ja vähän äkkiä kiitos!

27.7.2015 17:20  Perusperus

Voi Immonen ja pyhä yksinkertaisuus. Mies pilaa Perussuomalaisten hyvin alkaneen valtionhoitajauran.

27.7.2015 18:55  Eepeensuora

Immonen mitään pilaa, mieshän vain toteuttaa puolueen politiikkaa...

Persut on takinkääntäjäpuolue & rasismin flirttailija

27.7.2015 19:29  Elmeri

Persujen käyttövoima on viha kauna ja kateus. Puolueessa on hyvin äärioikeistolainen siipi, joka jo on pannut Soininkin hiljaiseksi.
Soinilta toki vielä riittä huulenheittoa, kuten nytkin jostakin Immosen harjaamisesta persujen ryhmässä.

Soini on Suomen ulkoministeri. Kuka siitä kantaa päävastuun. Minusta hallituksen muodostaja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. Viime kädessä Suomen eduskunta.

28.7.2015 10:27  Elmerille

Immonen on todellinen takinkääntäjä. Oikein ja kohtuullista olisi ollut se, että huomioisi oman elämän tilanteensa. Immosen oma vaimo on ex-vihreä maahanmuuttaja. Bosnialaisesta muslimiperheestä kotoisin oleva Fija, oikealta nimeltään Lutfija.
Näin kertoo Turun Sanomat.
Elmeri on oikeassa. Soini ei voi pitkään pakoilla.
Toimittava on.

28.7.2015 18:01  Arvo Valinta

Soini ja Persut käy poliittiseksi rasitteeksi keskustalle ja kokoomukselle. Mitähän Kekkonen sanoisi nykymenosta? Toki Kekkonen ei olisi koskaan nimittänyt Soinia ulkoministeriksi.
Sipilälle sopi.
Sipilä valitsi hallituspohjan luottamuksen perusteella.
Aika näyttää. Allekirjoittanut ei Soiniin luottaisi.

28.7.2015 18:17  Jorma Mansikka

Kiinnostaisi kovasti tietää, miten täällä Säkylässä nämä Persut suhtautuu maahanmuuttajiin. Ja tähän Immoseen.
Uskoisin, että Köyliön peruspomo suhtautuu hyvinkin myönteisesti. Ainakin Ulkomainen työvoima mansikkamailla kiinnostaa.

28.7.2015 22:59  Mieteskelijä

Mietin sitä, miten kokoomus ja keskusta voi tehdä hallitusyhteistyötä Persujen kanssa.

29.7.2015 8:04  Perssu

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001003013/huomenta-suomi/503718/tynkkynen-korostaa-monikulttuurin-ja-rasismin-eroa

Suosittelen jokaista arvostelijaa katsomaan Tynkkysen haastattelun.
Se kuka ei ymmärrä asioita, ei kannattaisi kommentoida asiaan mitään. Ketä haluaa Suomesta sotatantereen missä kranaatit paukkuu ja vaimonne raiskataan.

29.7.2015 22:38  Oke

Ei yksi Tynkkynen kesää tee. Immonen itsekin yrittää muuttaa mustaa valkoiseksi. Pahinta tässä on, että mieleltään järkkyneet saavat sytykkeitä vaikka mihin.

30.7.2015 18:13  Ei enää jytkyjä

Huonosti menee kansalla. Nyt tuli jytky, jytky, jytky ja jytky. Sitä saa mitä tilaa.

30.7.2015 21:42  Mauri Mustikkasato

Milloin veronmaksajien oikeusturvaa voitaisiin toteuttaa vaikkapa estämällä veroeurojen käyttö opettajien ylipitkiin lomiin / vapaisiin ja niistä kertyneiden eläkkeiden maksamiseen?

31.7.2015 16:16  Peruskepulainen

Oi voi tätä yhtäkään päivää ilman jotakin persuskandaalia.
Hallituksen muodostaja Juha Sipilä nosti ylös luottamuksen. Keskustan kenttäväki luottaa demareihin, Sipilä persuihin.
Sipilä nosti Soinin ulkoministeriksi. Miksi ei vääntänyt paikalla Paavo Väyrystä. Pääministerinä on nyt vaan ihan ulkopoliittisesti osaamaton mies.

31.7.2015 22:18  Eepeensuora

Nimimerkille perssu:

No huhhuh. Pyöräilytrikoo-Tynkkynen on "pikkupersujen" puheenjohtaja, Iso-Timon varjossa.
Sinulle suosittelen jäitä hattuun, kevennä fantasioita kranaateista ja raiskauksista. Varmuudeksi voit lukita vaimosi kellariin ja kaivaa pihalle juoksuhaudan kranaattikeskityksen uhalle. Korsun seinälle Halla-ahon päiväkäsky ja Immosen kuva hiukan sivummalle. Suurin sotasalaisuus pidetään visusti pressun alla, siellä odottaa lopullista vastaiskun alkamista Jytkytin a là Timo.

Korsussa lepäillessä pitkiä aikoja tulee aika pitkäksi ja se muijakin oli kellarissa. Kannattaa varautua vuoden 1981 miss olympa kuvastolla, siellä voi näkyä tuttuja mikro-bikineissä.

Sotaonnea!
T: eepeensuora

P.S. Edustaja Immonen ja parlamentaarikko Halla-aho ovat molemmat sivareita. Minua se ei yllätä, mutta mystiseksi jää Immosen peruste sivariudelle. Halla-aho on reilusti ilmoittanut syyksi poliittisen protestin. Mikähän sekin lienee, jotain jytkytystä varmaan.

1.8.2015 11:37  Kari

Mauri Mustikkasato (vaihtuva nimimerkki) se vaan jaksaa mollata opettajien ammattikuntaa. Minua voi suoraankin haukkua, jos sapettaa, ja jättää virkasiskot ja -veljet rauhaan.

4.8.2015 18:26  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Köyliö liittyy 2016 alusta alkaen Säkylään ja samalla muodostuu käytännössä uusi kunta. Hyvä näin.
Tammikuun alusta lähtien ylintä valtaa käyttää yhdistyneet valtuustot.
Seuraavat kunnallisvaalit toimitetaan lainmuutoksen johdosta huhtikuussa 2017.
Syksyllä on edessä mm. poliittisten ryhmien väliset neuvottelut uusista luottamushenkilöistä.
Hyvä olisi pitää mielessä viime kunnallisvaalien tulos. Keskusta ykkönen, sdp kakkonen jne...
Uudessa yhteistyökunnassa ei saa olla merkitystä sillä tuleeko edustaja maantieteellisesti sieltä tai täältä. Nyt pitää olla yhtä uutta kuntaa.
Mitä luottamushenkilöiden valintaan tulee niin kai sittenkin olisi parasta, että lautakuntien puheenjohtajilta edellytettäisiin jäsenyys kunnanvaltuustossa.

4.8.2015 23:00  Rivipäättäjä

Me täällä Köyliössä näemme asian Nummelan tapaan. Vaalien tulosta kunnioitettava ja lautakuntien puheenjohtajien vastuuta äänestäjille korostettava valitsemalla heidät valtuutetuista.

5.8.2015 0:12  uutta kehiin

Mitäs Nummelal nyt mielessä. Taitaa hamuta Kärin paikkaa perusturvan pj:ksi.

5.8.2015 18:29  Uutta ajattelua.

Mielestäni on päivän selvää, että perusturvalautakunnan puheenjohtajan on oltava kunnanvaltuutettu. Samaa koskee myös muita lautakuntia. Eli pitää saada ääniä, jotta kuntalaisten asioita voi hoidella.

5.8.2015 22:45  Oke

Yhteiset uuden kunnan pelisäännöt pitää ensin sopia ja vasta sitten sovitella ihmisiä tehtäviin. Enää ei ole Säkylän tai Köyliön paikkoja. Nyt ollaan yhtä ja puolueet tekevät omat valintansa.

6.8.2015 7:47  Että sillee

Ei kunnallisia tehtäviä äänillä hoideta. Tarvitaan tietoa ja taitoa, ollaanpa sitten valtuustossa, hallituksessa tai lautakunnissa. Valtaa pitää myös jakaa eikä keskittää.
Ollaan Suomessa eikä Pohjois-Koreassa.

6.8.2015 19:29  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Kuntien yhdistymissopimuksen mukaan uudessa kunnassa on mm. perusturvalautakunta, sivistyslautakunta ja tekninen lautakunta.
Kansanvallan näkökulmasta pidän tärkeänä, että mainitun kolmen lautakunnan ykköspuheenjohtajat valitaan kuntalaisten vaaleissa valitsemista varsinaisista kunnanvaltuutetuista.
Mainitsemani lautakunnat käyttävät suurta yhteiskunnallista valtaa.
Uudessa valtuustossa on toistaiseksi peräti 48 jäsentä. Eiköhän sieltä löydy tietoa ja taitoa.

6.8.2015 20:00  Oma napa kullan kallis

Hankkikaa elämä!

6.8.2015 21:37  Vahva vaikuttaja, joka haluaa pitää nimensä salassa

Tuskin on Nummela kiinnostunut perusturvalautakunnan puheenjohtajuudesta.
Ainakin tänään puhui, että paikalle pitäisi saada joku nuori nelikymppinen nainen.
Kunnallisneuvos Nummelalle sopisi parhaiten kunnanhallituksen puheenjohtajuus. Aisaparinaan Köyliön vahva mies Marko Peltttari valtuuston kipparina.

6.8.2015 23:23  Eteenpäin ei menneeseen.

On se kumma kun toisilla on niin kova vallanhimo. Eiköhän Nummelan aika ole jo ohi kh puheenjohtajana. Uutta yhteistyökykyistä verta kehiin, ilman politikointia. Sen aika mennyt on.

10.8.2015 17:15  Mitä sain kun tilasin

Säkylästäkin Persut saivat pari paikkaa 27-jäseneen valtuuston. Paikan kepun ansiosta jopa kunnanhallitukseen.
Mitä Persut on saanut aikaan, kyselee äänestäjä.

12.8.2015 17:18  Nyt tuli jytky, jytky, jytky.........

SSS-miehiltä valtion budjetti. Autoilu kallistuu, koulutuksesta ja sairailta leikataan. Jaa juu ja asuminen kallistuu. Kreikkaa tuetaan.
Mutta, nyt tuli jytky. Nyt jytkytetään. Saatiin jytky. Jytky, jytky jytky...

13.8.2015 11:19  Kyllä kansa tietää

Hyvin näyttää jytkyttävän kun demareiden kannatus jatkaa alamäkeään.

13.8.2015 22:13  Kun tuli jytky

Ja Kreikkaan tuetaan. Kun tuli jytky, jytky, jytky...

14.8.2015 4:15  Eepeensuora

Täytyy sanoa että persut ovat kyllä syöneet kaikki vaali yms lupauksensa. Ja kun piti olla vaihtoehto! Uhosivat että "vanhameno" loppuu, työväenpuolue ilmam sosialismia.

Pas**n marjat,täysi pyrkyripuolue, vaalitulos vasn tähtäimessä, jytky se on mikä riittää.

Persut myivät itsensä unohdetun kansan äänenä ja vieläkin mestari halla-aho puhuu kansan tahdosta. Mitä tahtoa semmonen on kun alle 20% äänestää ja niidenkin luottamus petetään 110%?

Ihan samaa lätisee paikallispersut, mittakaavassa eroa. Jutellaan kivoja ja luvataan mannaa. Haukutaan muut ja kehutaan timoa.

Kunhan vain tulis jytky

15.8.2015 9:27  Positiivisesti teenpäin

Näillä sivuilla on kannattaisi keskittyä jytkyyn. Niitä tulee ja menee. Tärkeämpi kysymys on se, miksi Rinne ei saa demareita nousuun. Kannatusluvut ovat historian alhaisimmat. Jotain on pahasti pielessä.
Tärkeä kysymys on se, miksi demariaate ei enää kiinnosta, mikä on pielessä?

15.8.2015 19:58  Persut petti äänestäjät

Miksei tämä Soini pannut kokoomusta ja keskustaa lujille. Miksette uhannut hallituskriisillä.

16.8.2015 19:59  Eepeensuora

Koska Soini tietää että Sipilän ja Stubelon kanssa kannattaa olla kaveria. Näiden avustuksella ja EKn tuella Timpalle voidaan junailla joku palkintotoimi/virka loppu-uralle. Soinin Timppa on melkeen 20 vuotta luotsannu persuja joita ainakin viimeiset 5 yhtä hullunmyllyä. Eli viimeistän 2 vuoden päästä soini sanoo morjens. Toki toivoo ettei persukenttä levähdä sitä ennen. No joka tapauksessa seuraavissa vaaleissa persujen kannnatus romahtaa kun timppa on poissa.

Mitä tulee demareihin, sitäkin on syytä pohtia. Ymmärrän ettei kaikille demarit ole uskottava "työväen" puolue. Jostain syystä kansanedustajat ja johtoväki on kaikkea muuta taustaltaan kuin duunaria.
Toinen asia on että demarien on lopetettava selittely, olla suoraviivaisempia. Eikä missään nimessä mitään jankutusta "kaljat viinakauppaan" tai kyselytuntien puheenvuorot isis taistelijoiden kuntoutuksesta. Ajatella voi ja mieltä saa olla mutta ei kaikkea voi ottaa esille ja sanoa ääneen.

Kolmanneksi puheenjohtaja. Rinne ei nyt vaan esiinny edukseen, ei voi mitään. Ei vaikka oikeita puhuiskin, maailma on median ja ulosantitärkeä. Enkä puhu ulkonäöstä, jos se siitä olisi niin ei olis soinilla jytkyä. Rinne siis opetukseen ja kannattais miettiä kahden kärjen taktiikkaa. Tai useemman, siten persutkin tekee ja jytkyttää. Mut demarit voisi tehdä tämän vastuullisesti eikä lupaamalla mahdottimia.

Rehellisyyttä suomalaiset arvostaa.

Myös paikallistasolla voi saavuttaa paljon. Monessa kohtaa kun se äänestyspäätös syntyy paikallisten tekojen kautta vaikka olisikin valtakunnan vaalit.

17.8.2015 19:20  Jalmari

Jutta tai Eero takaisin puolejohtoon kummallakin on oikeeta karismaa.

18.8.2015 18:37  Veronmaksaja, joka Alasakuntaa luki

Terveydenhuollon kuntayhtymästä näyttää vielä löytyvän luottamushenkilöitä, jotka uskaltavat nousta virkavaltaa vastaan.

20.8.2015 8:52  Pakana

On se tyhmää, että seurakunnan nimeksi piti tulla tuollainen yhdistelmä. Säkylän kunta ja siellä Säkylän seurakunta olisi ollut järkevää. Voi yhren kerran. Lallin kirvestäkö piispat taas pelkäsiväät.

20.8.2015 17:40  Johannes Paavali

Tämän se teetti kun paikallisesti ei päästy nimestä yksimielisyyteen. Yhdistelmänimi on kaikinpuolin huono.

23.8.2015 19:15  Ihmettelen

Perusturvassa osaamatonta porukkaa. Ei osaa budjettiaan laatia. Seuratkaapa naapurikuntia. Missään ei vastaavia ylityksiä. Ylimielistä toimintaa!!

24.8.2015 22:27  Kerttu

Kepu käristää Säkylän konkurssiin. Onneksi kuntaliitos mahdollistaa osaamattomien päättäjien vaihtamisen.

24.8.2015 22:59  Jo riittää verot saamattomalle politiikalle

Nyt alkaa Säkylän asioiden hoidossa olla niin vakavat paikat, että irtisanomisia on valitettavasti jatkettava. Nyt on lähdettävä sieltä yläpäästä.
On Säkylässä kokemuksia kunnanjohtajankin vaihtamisesta kun suksi ei luistanut...
Ottakaas nyt Tietari ja Jaspa hommat hoitoon...

25.8.2015 1:15  Entinen Persu

Hallitus olisi voinut panna Kreikan piikin kiinni, mutta Persut pettivät.Tärkeämpää on ajella ministeriautolla.

25.8.2015 1:29  Potkut saanut

Säkylä irtisanoi väkeään pilvin pimen. Saatiin köyliöläisille tilaa toimistoihin.

25.8.2015 8:47  Keitä jätetään hoitamatta

On täällä järjetöntä kirjoittajakuntaa. Kun perusturvaa arvostellaan, pitäisi ymmärtää sen lakisääteiset tehtävät. Väitän, että kukaan ei pysty tietämään, kuinka paljon sairaanhoitopalveluja, vanhuspalveluja, toimeentuloa tarvitsevia kuntalaisia tarkasti ottaen kunakin vuonna tulee olemaan. Budjetit on kuitenkin joka vuosi laadittava.
Kun täällä arvostellaan perusturvan budjetin ylityksiä, olisi hyvä kirjoittaa myös siitä, keitä
kuntalaisia jätetään hoitamatta. Onhan selvää, jos
esim. sairaanhoitokustannuksia halutaan pienentää
niin silloin kaikkia kuntalaisia ei enää hoideta.
Nykyisen ja tulevankin perusturvan on päätöksisään
noudatettava voimassaolevaa lainsäädäntöä.

26.8.2015 20:15  Jotain parempaakin luvassa

Kysymys on siitä, että Säkylän perusturvassa ei hallita asioita.
Kuntaliitoksessa on ainakin yksi hyvä puoli. Poliitikot kuiskivat, että perusturvavalautakunnan puheenjohtaja menee vaihtoon.

27.8.2015 9:15  Vaihdosta ei ole apua

Puheenjohtaja saa menna vaihtoon ja vaikka koko
lautakuntakin, mutta valitettavasti se ei vaikuta säkyläläisten terveydentilaan. Ikääntyvä väestö
tarvitsee palveluita entistä enemmän, niin sairaanhoidon kuin vanhushoidonkin osalta.
Palvelut maksavat niin omassa terveyskeskuksessa
ja eteenkin Satakunnan Keskussairaalassa ja Turun Yliopistollisessa Keskussairaalassa.

27.8.2015 22:28  Pyhäjoen pehtoori

Eihän tässä ole kyse ihmisten hoitamisesta tai hoitamatta jättämisestä. Talousarviot on rakennettu tietoisesti alimittaisiksi. Veroäyri on haluttu pitää keinotekoisesti alhaalla. Mihin mahtoivat hukkua vanhustenosaston lopettamisesta kertyneet suuret säästöt, kun rahaa sinnekin tarvitaan. Alasatakunnassa hyvä kirjoitus.

28.8.2015 7:30  että silleen

Puolen prosentin korotus veroihin olisi tuonut 350 tuhattaeuroa.
Alijäämä noin 2. milj.?.että silleen.

28.8.2015 10:33  Karkkilapäivä

Euran lukuja odotellessa...

28.8.2015 16:45  Sitä saa mitä äänestää

Ymmärretäänkö Säkylässä, että kunnan talous on täysin kuralla. Eli veroprosentin tulisi olla 25. Kunnan taloudesta vastaa kunnanvaltuusto, jota johtaa keskustan Satakunnan piirin toiminnanjohtaja.
Ei Säkylän alijäämät ole kaksi miljoonaa, vaan yksistään perusturvalautakunnan budjettiyliykset kuluvalta vuodelta. Mitä kaikkea ylityksiä saamme eteemme vielä syksyn mittaan.
Säkylässä valtaa pitää kepu.
Nimimerkiltä on kyselty, mitä persut ovat saaneet aikaan. Ei yhtään mitään, mutta kyllä poliittisen vaikutuksen. Kokoomuksen ja kepun asema vahvistui.

29.8.2015 11:28  Jäsenkirjoilla ei johdeta

" Sitä saa mitä äänestää " -nimimerkille tiedoksi, että sote-palveluista on valtionhallinossa päätetty lailla.
Siis kuntalaisilla on oikeus saada sairaanhoitopalveluita niitä tarvitessaan. Samoin on vastuu vanhushoidosta.
Ei ole kunnassa " jäsenkirja"-päättäjillä valtaa olla
näitä palveluita tuottamatta. Vaikea on talousarviota tehtäessä ennakoida, kuinka moni kuntalainen sairastuu seuraavan vuoden aikana, kuinka moni vanhus tarvitsee palveluita jne.
Nimimerkille ohjeeksi, kannattaa selvittää asioiden
taustat ennen kuin kirjoittaa diipa daapaa.

29.8.2015 18:22  perusturvaton

Katsokaapa naapurikuntien tai kauempaakin perusturvan tilanteita. Ei missään isoja ylityksiä! Vaikka kuinka on lakisääteisiä tehtäviä. Säkylässä vaan perusturvalla ei hommat hanskassa. Vastuuntonta toimintaa.

29.8.2015 19:44  Einari

Asia on juuri, kuten edellinen nimimerkki kirjoittaa.

29.8.2015 22:23  Jo riittää töhelointi

On ne kunnan muutkin tehtävät pääosin lakisääteisiä. Olisiko vihdoin aika tehdä selväksi, että perusturvassa asiat eivät ole hallinnassa.
Tästä on kysymys.

29.8.2015 23:00  Oman elämänsä kamreeri

Tota kinaamista voi jatkaa loputtomasti. Kiistaton tosiasia on, että rahaa tarvitaan ihan tajuttomasti lisää. Joku tässä mättää. Kunnan talous kriisiytyy hyvää vauhtia.

30.8.2015 12:56  Joppe

Säkylä on jo kriisissä. Huono alku uudelle kunnalle. Köyliisäset pääsee maksumiehiksi.

31.8.2015 17:28  Pyhäjoen pehtoori

Mistään ei ole luettavissa mitä isot luottamuspomot tuumivat tästä hulppeasta rahanmenosta. Eelan jaNummelan aikaan kirjoituksia ja lausumia olisi jo tullut moneen kertaan.Rakennellaan.

31.8.2015 20:39  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Sattuipa sauma vastata. Kiitos sivistyneen sivun. Ei todella ole kuultu valtuuston puheenjohtaja Tietarilta ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaspalta, mielipiteitä Säkylän taloudesta missään mediassa. Ovat kuitenkin luottamushenkilöistä päävastuullisia. Kuntalain mukaan kunnan toiminnasta ja taloudesta vastaa kunnanvaltuusto. Kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta vastaa taas kunnanhallitus, jonka kokouksissa valtuuston puheenjohtaja ja meillä peräti kolme varapuheenjohtajaa istuvat puheoikeudella.
Mitä tulee vastuisiin budjettiylityksistä niin ne menevät kyllä selkeästi kunnanhallituksen piikkiin.
Näin on koska kunnanhallitus vastaa kunnan taloudenhoidosta ja hallinnosta.
Perusturvalautakunnan budjettiylitykset ovat oloissamme huikeita. Noin 2 miljoonaa euroa. Yksi veroprosentti tuottaa Säkylässä 700 00 ?.

Jos minä olisin vielä kunnanhallituksen puheenjohtaja niin kutsuisin koolle kriisikokouksen, johon kutsuisin valtuuston puheenjohtajat, tarkastuslautakunnan puheenjohtajan ja kunnan tilintarkastajan.
Huomattakoon, että en kutsuisi tässä vaiheessa mukaan kunnan virkamiehiä.

2.9.2015 9:49  Anna-Liisa Käri

Herra kunnallisneuvoksen esitys on hyvä, mutta se tulee aivan liian myöhään. Oikea ajankohta olisi ollut runsaat 15 vuotta sitten ajatellen esimerkiksi Säkylän taloja. Tuolloin olisi ollut säästöjen aika. Satakunnan sairaanhoitopiirin hallituksen ja
paikallisen kuntayhtymän hallituksen jäsenen ei mielestäni sovi taivastella sairaanhoidon kustannusten nousua, sillä kuntalaisilla on laillinen oikeus hakeutua hoitoon sairastuessaan. Saamani tiedon mukaan Säkylä väestöpohjaltaan on Satakunnan nopeimmin vanheneva kunta,
Perusturvaa ja kunnanhallitusta moititaan taitamattomiksi budjetin laatijoiksi. Kysynpä vaan,
kuka Säkylän kunnanvaltuutetuista omaa niin mahtavat ennustajan kyvyt, että 1,5 vuotta etuajassa tietää, kuinka moni säkyläläinen seuraavana vuotena sairastuu, mihin sairauteen ja
mitä hoidot maksavat. Totuus nimittäin on, että
budjettiin merkittävä summa on aina arvio, joka voi ylittyä tai alittua. Korostan vielä, että jokaisella säkyläläisellä sairastuessaan on laillinen oikeus hakeutua hoitoon terveyskeskukseen ja sieltä
mahdollisesti eteenpäin. Siitä päättävät lääkärit.

2.9.2015 9:52  Elmo

Nyt Nummela on oikealla asialla vaikka muuten en häntä kannata.

2.9.2015 11:28  Anna-Liisa Käri

Elmolle tiedoksi, en väitäkään, etteikö Juha Nummela ole oikeassa, Hänellä on pitkä kokemus kuntapäättäjänä. Jotain on tehtävä, että vaikeasta tilanteesta selvitään.

2.9.2015 19:20  Läheltä seurannut

A-L Kärille on pakko todeta, että ainakin kuntayhtymän budjetti on pitänyt erinomaisen hyvin. Ennakoitavuusongelma on silläkin. Pätevä talouspäällikkö ohjaimissa.

2.9.2015 19:50  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Edelliselle: pitää paikkansa. Kyllä siellä osataan.

3.9.2015 10:43  Anna-Liisa Käri

Läheltä seuranneelle totean, että olen tarkoin selvillä
oman kuntayhtymämme taloustilanteesta.
Suuret ylitykset ovat erikoissairaanhoidossa, joita palveluita tuottavat Satakunnan keskussairaala ja
enenevässä määrin Turun Yliopistollinen Keskussairaala. Näiden sairaaloiden palvelut ovat
totaalisesti kalliimpia kuin oman terveyskeskusairaalan.
Eilisessä Satakunnan kansassa sairaanhoitopiirin johtaja valoitti vähän ensi vuoden talousarviosuun-nitelmaa, joka odotetusti tulee kasvattamaan jälleen kuntien kustannuksia. Ja lopuksi: turha on taivastella erikoissairaanhoidon kustannuksia, ne on maksettava. Suomalaisilla on lakisääteinen oikeus
sairaanhoitopalveluihin.
erikoissairaanhoidon kustannuksia

3.9.2015 15:10  Läheltä seurannut

Siis onko erikoissairaanhoidon kustannukset merkittävästi nousseet viime vuodesta vai budjetoitiinko ne alla vanhan tason ? Oleellinen kysymys koska näin ei ole muilla kunnilla käynyt.

3.9.2015 17:43  Huovinretken tallaaja

Kyllä tämä väkisinkin haiskahtaa alibudjetoinnilta, totuuden peittämiseltä ja kunnan tilanteen kaunistelulta. Kenelläkään naapurikunnalla ei ole tällaista tilannetta ja suhteutettuna kunnan kokoon lisämäärärahapyynnön suuruus on järkyttävä. En tiedä kuka kusetttaa ja miksi ? Esittelijähän toimii virkavastuulla ja puheenjohtajan selittelyt kuulostavat lähinnä huvittavilta. Kansalaisten perusoikeudet ovat samat joka kunnassa.

3.9.2015 19:11  jalmari

Tätä lukiessa ihmettelen. Kustannukset ovat suuret ja niille ei kaiketi voi mitään. Mutta köyhänä ajattelen ollaanko me vain rikkaiden riippana jotka hamuaa lisää rahaa ja köyhät kunhan vain henki säilyisi. Kuka on oiketettu saamaan hoitoa ja kuka saa joutaa kirkkomaahan? Oletko sinä lukija päättämässä hyvällä omatunnolla kuka saa hoidon kuka ei? Eikö pitänyt rakastaa lähimmäistä kuin itseään?

3.9.2015 21:53  Kauhistunut Köyliöstä

Kun Köyliö ja Säkylän sopivat liitoksesta, luvattiin kuntien hoitavan talouttaan askeettisesti. Joko minä en ymmärrä sanan merkitystä tai sitten säkyläläiset. Sopimuksen ehtoja rikotaan räikeästi. Voiko liitoksen vielä perua ?

3.9.2015 23:05  Kepolan Kalle

Tehtiinkö Säkylässä tietoisesti rajusti alijäämäinen talousarvio kuntaliitosneuvottelujen kynnyksellä?

4.9.2015 9:46  Maksaja

Enpä usko. Nummela, Muurinen & co eivät vaan ole saaneet sairaanhoitopiirin kuluja kuriin. Keidenköhän etuja he siellä ajavat?

4.9.2015 19:03  yks

Eik Köyliiki kuulu sairaanhoitopiirihin? Ei meil silti oo tuollaisii ylityksii.

4.9.2015 19:54  Toinen maksaja

Kyl Köylii tais tehrä ison munauksen kun liittyi tähän Säkylään, jossa raha-asiat on ihan retuperällä.

4.9.2015 20:54  Jeppe

Eiks Säkylää johda naarasleijona ve......KESTUSTAN SUURI JOHTAJA.

4.9.2015 21:20  Sisko

Kärin perustutelut ovat säälittäviä. Eroa ja anna luottamustoimesi muille.

4.9.2015 23:18  Einari

Köyliistä ei käristyksellä ole kannatusta.

5.9.2015  Admin

Kärin ja Nummelan ohella muutkin keskustelijat voisivat ottaa kantaa reilusti omalla nimellä.

5.9.2015 13:33  Einari

Sairaanhoitopiirin valtuustossa Säkylää edustaa Anna-LIisa Käri, kesk. Ja Sami Lindh, kokoomus.

5.9.2015 19:44  Anna-Liisa Käri

Kuulumme Sami Lindhin kanssa ssairaanhoitopiirin valtuustoon, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa
kesäkuussa ja joulukuussa. Kesäkuussa valtuustolle
esitetään edllisen vuoden tilinpäätös ja joulukuussa
seuraavan vuoden hyväksyttäväksi seuraavan vuoden budjetti. No se siitä.
Henkilökohtaisesti huomattavasti tärkeämpi luottamustoimi minulla on tarkastuslautakunnan
jäsenyys. Se avaa todellisuuden koko sairaanhoitopiirin toimintaan, ei ainoastaan talouteen. Valitettavasti vain on niin, että tarkastuslaitakunnan jäsenillä on vaitiolovelvollisuus. Jokaisen esityslistan viimeiset
sanat ovat: Tämä on luottamuksellinen. Monesti olemme miettineet miksi näin on, onhan kyseessä
yhteisillä verovaroilla rahoitettu toiminta.
Voisit Einari reilusti esiintyä omalla nimelläsi.

5.9.2015 23:33  Köyliön keskustalainen

Kovasti ihmettelen Kärin selityksiä erikoissairaanhoidosta. Okei, mutta kotipalvelun ja vanhuspalvelut ylitys 700.000 ei selity millään muuten kun taitamattomuudella tai tahallisella alibudjetoinilla!!

6.9.2015 23:13  Emeriittus Köyliöstä

Yhdistymishallituksen pitää kiireesti ottaa käsittelyyn Säkylän talous. Ei sen näin pitänyt mennä.

7.9.2015 19:10  Sisko

Mitäs mieltä Säkylän perusturva ja sen poliittinen johtaja on siitä, että tulisiko Säkylään ottaa hädänalaisia pakolaisia?

7.9.2015 21:22  jalmari

Kotipalvelu ja vanhuspalvelut. Hinta kaiketi muodostuu laitospaikkojen alasajosta, enempi vanhempaa väkeä hoidetaan kotiin. Mutta jos lopetettaisiin palvelut otetaan päivystysrannekkeet pois, ei käydä hoitamassa pesemässä kuntouttamassa kotona. Lopetetaan omaishoittajien tuuraus jaksaa sen kuin jaksaa ja jne saadaan 700 000 säästöä. Kukaan vanhuksista ei saa sairastaa enempää kuin on budjetoitu. Kuka osaa katsoa tulevaisuuteen ja sanoa miten paljon tulee sairauksi ja tarpeita. Kaiketi katsotaan meneiden vuosien tilastoja tai jotenkin siten olettaisn.

8.9.2015 13:55  Anna-Liisa Käri

Sisko, vastaan kysymykseesi, kun teet sen omalla nimelläsi. Nimimerkit eivät minun mielipiteitäni saa.
On reilua ja rehtiä kysyä omalla nimellään.

8.9.2015 19:00  Siskon veli

Kyll edellä olet nimimerkeille vastannut. Se siitä. Kepulla taitaa olla löysät housuissa. Kunnan talous on ajettu kuralle.

8.9.2015 23:58  Admin

Palstallamme olemme luonnollisesti kiinnostuneita keskeisten poliitikkojen mielipiteistä. Kysyisinkin nyt nimimerkkien puolesta pakolaisten vastaanottamisesta Säkylään ainakin kunnanhallituksen ja -valtuuston sekä perusturvalautakunnan puheenjohtajien kantaa.

9.9.2015 14:44  Anna-Liisa Käri

On kaksi eri asiaa Kari, jos sinä kysyt tai sisko.
Sisko kysyköön nimellään. Vai onko kyseessä Sisko ja sen veli?

9.9.2015 14:54  Admin

Minä kysyn ihan sivuston ylläpitäjän roolissa. Kyseinen asia kiinnostaa lukijoita, joita sitten voisin palvella asianmukaisella uutisella. Voit lähettää vastauksen sähköpostiin, jolloin se ei ole siskolle osoitettu. Ymmärrän suhtautumisesi nimimerkin takaa huuteluun.

10.9.2015 19:10  Nimimerkitön

Ei vastaa Rohkea Osaaja Naarasleijona.

10.9.2015 20:10  Veronmaksaja

Joko on liput tilattu seuraavaan kunnanhallituksen laivaseminaariin. Ongelmat ovat niin suuret, ettei taida entinen kolme päivää enää riittää.

11.9.2015 16:51  Anna-Liisa Käri

Maailmassa vallitsee tänään ehkä historiansa suurin pakolaiskatastrofi. Aasian ja Afrikan jatkuvat ja laajenevat sodat ovat kaiken taustalla. Miljoonat ihmiset lähtevät kotimaistaan etsimään turvaa muualta.
Suomalaisten historia tuntee vastaavaa sotavuosilta. 70,000 lasta sai turvapaikan Ruotsista. Menetetyn Karjalan asukkaat sijoittuiviat Suomeen.
Kaikesta ovat suomalaiset selvinneet.
Olemme itse apua saaneet vaikeina aikoina. Ajattelen, että suomalaistenkin
tulee mahdollisuuksiensa mukaan auttaa hädässä olevia. Maamme vaikea taloustilanne asettaa kuitenkin rajat pakolaismäärälle. Yksityiset järjestöt ja henkilöt osallistuvat aktiivisti auttamistehtävään. Niin taloudellisesti kuin toiminnallisesti. Suosittelen viikottaista 15 euron panosta SPR: tilille.

11.9.2015 20:43  Sisko

Ei tullut vastausta, mutta seliseliä.

11.9.2015 22:29  Apuva

Millai ne palvelut loppuvuodella hoidetaan kun KEPU lomauttaa suuressa uhossaan koko kunnan henkilökunnan?

11.9.2015 23:50  ALK:lle

Hyvä ALK.
Haluaisin muistuttaa että menetetty Karjala oli suomea, ei mitään naapurivaltiota.

Kotimaassamme menetetyn karjalan asukkaat evakuoitiin kotimaahan Suomeen. Ruotsista ei tilastojen mukaan saanut yhtään turvapaikkaa 17-30 vuotiasta mieshenkilöä, he kaikki olivat puolustamassa isänmaataan.
Olen aivan samaa mieltä että todellisessa hädässä olevia pitää auttaa mutta nyt valtaosa näistä "hädässä olevista" on juuri näitä 17-30 vuotiaita mieshenkilöitä jotka mielestäni olisivat juuri sopivia puolustamaan kotimaataan toisin kuin lähtemään pakoon ja jättää perheensä sinne suuren uhan alle.
Tämä pakolaistilanne on vasta alkua koska on olemassa perheiden yhdistämisohjelma joka takaa loppusuvulle vapaan saapumisen maahan josta ensimmäinen turvapaikanhakija on saanut oleskeluluvan, eli pakolaisia tulee olemaan suomessa arviolta 130000.

12.9.2015 10:51  Anna-Liisa Käri

Otin esille tarkoituskella Karjalan syystä, että suuret
vaikeudet olivat " kantasuomalaisilla " Karjalasta tulleiden suomalaisten asuttamisessa sodan jälkeen.
Tunnen toki suomalaista historiaa sodan jälkisestä ajasta. Tänään ilmestyneen Turun Sanomien Extrassa on Pirkko Aallon selkeä juttu otsikolla " Heistä meiksi ", joka kertoo menetetystä Karjalasta tulleiden suomalaisten " kotouttamisen " kohtaloista. Heitä oli yli 400.000. Näin " myöhäissyntyneenä " voi todeta, että Karjalasta tulleet ovat vaikuttaneet myönteisesti esim. jäyhään satakuntalaiseen kulttuuriin.
Tänään tilanne on toinen. Pakolaiset tulevat sodan
runtelemista kotimaistaan, heillä on erilainen kulttuuritausta, mutta ei heitä pelätä tarvitse.

13.9.2015 21:36  ALK:lle

Hyvä ALK.
Pakolaiset jotka tulevat sodan runtelemista kotimaistaan heillä on todellakin erilainen kulttuuritausta. Olisiko aiheellista kertoa heille miten toimitaan ns. maassa maan tavalla. Eli kaupassa ei tuijoteta muita asiakkaita lähietäisyydeltä eikä toisia asiakkaita seurata ns. tappituntumalla. Paikallisväestön kannalta olisi ehkä hyvä kertoa tuleville että "jos ette näin toimi niin teidät palautetaan ja heti. Kuten tekstissäsi sanot, tunnet historiaa sodan jälkeisistä ajasta. Toivottavasti olet myös perehtynyt sodan aikaiseen aikaan. Olen antanut itseni ymmärtää että silloin ei kaikki mennyt ihan niin kuin Strömsöössä.

14.9.2015 22:03  Ei sovi ihmetellä demarien kannatuksen laskua

Kepun lomautuslinja puree, avuksi tuli odotetusti demarien murheenalho.

15.9.2015 8:54  Sillaikai

Teki niin tai näin tälläpalstalla saa aina lunta tupaan.
Tämä katkeruus johtaa tosiaan Demarien hajoamiseen.

15.9.2015 8:56  Admin the supervisor

Onko arvostelijoilla esittää parempia keinoja Säkylän talouden korjaamiseksi?

15.9.2015 9:58  Admin

Toivoa sopii, että kirjoittajat esittäisivät uusia avauksia ja toisaalta perusteluja tehdyille ratkaisuille. Niiden pohjalta voisi syntyä kunnon debattia.

15.9.2015 11:04  Einari

Ei lomautukset ole mikään ratkaisu. Onneksi saadaan uusi kunnanhallitus tammikuussa kun Köylii liittyy Säkylään. Uskon, että sieltä tulee järkeviä päättäjiä. Päätös osoittaa, että päättäjillä on nyt pallo todella hukassa.

15.9.2015 11:20  veivari

Einarilla varmaan on ratkaisu.
Saa kertoa

15.9.2015 12:19  Japo

Admin peräänkuuluttaa kirjoittamista omalla nimellä.
Toivoisin tosiaan että arvon kunnallisneuvoskin kirjoittaisi myös arvostelut muita kohtaan omalla nimellä.

15.9.2015 17:44  Sivuja seuraava

Minua ei kiinnosta kirjoitetaanko nimimerkillä vai nimellä. Alhon ei kannattaisi hyppiä kunnallisneuvoksen silmille. On nimittäin miesten osaamisella huikea ero, mutta politiikka on politiikkaa. ja kateus on valtava voima.

15.9.2015 18:33  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Kunnanvaltuutettuna en hyväksy Säkylän kunnanhallituksen lomautuspäätöksiä. Tätä mieltä olen.

17.9.2015 17:38  Oke

Kas vain. Jossain polittisessa piirissä uskalletaan myöntää että kaikki eivät olekkaan samaa mieltä.

17.9.2015 18:31  On muutoksen aika

Jos demareita katselee, niin valtaa käyttää Alho. Samaa mieltä aina kuin kepu. Mitäs mieltä tosidemarit ovat asioista ?

17.9.2015 21:33  Japo

Aikaisemmin kun Kari ja Juha neuvotteli ja sopi asioista kepun eli Eelan ja Kivirannan kanssa ei ollut mittään ongelmaa.Nyt asioista sopii ja neuvottelee muut niin ei näytä sopivan.Nimimerkillä näyttää oleva aika lyhytmuisti.Ei oikeen viikkoakaan.Vastaan ja perustelen kyllä päätöksiä joita olen ollut tekemässä jos niistä kysytään henkilökohtaisesti tai nimellä täällä palstalla.Hyvää loppuviikkoa kaikille.

17.9.2015 21:57  Harri Salonen

Nimimerkille on muutoksen aika tiedoksi, että nykyään demareissa puhutaan porukalla asioista ja päätetään. Ei siellä Alho yksin valtaa käytä. Omaa järkeä kylläkin, koska kannattaa politikoida ja koska yrittää ajaa kunnan etuja. Minä olen pj:na kyllä ollut koko ajan tietoinen Alhon ja Henrikssonin päätöksistä ja esityksistä etukäteenkin. Yhdessä yritämme kaikkien kanssa kuntaa kehittää ja talous saada kuntoon. Ennenkin olen sanonut että on politikoinnin aika ja on yhteistyön aika. Ja nyt on yhteistyön aika, silti demarein ajatuksin. Joskus ne vaan jää alakynteen keskustan ylivoiman alle.

17.9.2015 22:06  toimari

Helppo se on nyt Kunnallisneuvoksen olla hyväksymättä mitään hallituksen päätöksiä, kun ei ole minkäänlaista "tulosvastuuta" enää rivivaltuutettuna. Mm neuvos + kari+ eela+ kump ovat olleet kyllä eturivissä ajamassa tätä Säkylää tähän jamaan

Neuvokselle ja muille lomautusten vastustajille kysymys, että mistä ne nopeat säästöt saadaan aikaiseksi, kuin massiivisilla lomautuksilla???

18.9.2015 7:31  VoiVoi

Niin, olisi hyvä esittää vaihtoehtoja, jos tehdyt päätökset eivät miellytä. Nämä kitisijät eivät saa mitään aikaan. Se on mennyttä aikaa se.

18.9.2015 18:06  jalmari

Kunnalle tulisi varoja myymällä esim säkylän talot yksityselle taholle joka voisi pyörittää sitä eikä tarvitse käydä kunnan kukkarolla. Terveyspuolihan on soten myötä menossa valtion hoteisiin. Katsottaisiin mitkä kuuluu kunnan ydintoimintaan ja sen pyörittämiseen. Kotihoidon yksityistäminen ja jne. kunnan palkkalistoilta tulee väki vähenemään. Mutta täällä on kaikki tukkanuottasilla. Jos joskus on ollut iso kakku jaettavaksi josta jäänyt tähteeksikin miten nyt jaetaan kun on pala jäljellä?

18.9.2015 20:19  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Kyllä minä hyväksyn monet kunnanhallituksen päätökset. Päätöstä henkilökunnan lomauttamisesta en hyväksy. Se ei ole mikään ratkaisu talousongelmiin. Tämän päätöksen myötä taitaa olla edessä sekasortoinen tilanne.

Kyllä minä tunnen tulosvastuuta yksittäisenä kunnanvaltuutettuna. Lain mukaan nimittäin valtuusto päättää kunnan toiminnasta ja taloudesta.

18.9.2015 21:12  Japo

Juha on oikeassa, ei talousongelmat
lomautuksilla ratkea.
Akuuttiin alijäämien kertymiseen ne vaikuttavat omalta osaltaan.
Tulot ei vaan nyt riitä peittämään menoja.
Tästä johtuen pitää tehdä jälleen kerran ikäviä päätöksiä.
Menot on saatava kuriin.
Jälleen kerran pitää käydä kaikki mahdollinen läpi tihellä kammalla.
Tämä taas johtaa vääjäämättä siihen että palvelut kuntalaisille heikkenee.
Tässä tilanteessa ei ole tilaa politikoinnille, kunnan ja kuntalaisten etu ja hyvinvointi pitää turvata.
Tuleva kuntaliitos antaa meille mahdollisuuden säästää palveluissa järkevästi.
Muutos on aina mahdollisuus.

18.9.2015 22:02  Juha nummela

Minä vastustan lomautuksia. On kohtuutonta panna taakkaa kunnan henkilöstön niskoille.

19.9.2015 16:23  Kuntalainen

Millä konsteilla Nummela laittaisi Säkylän talouden tasapainoon?

19.9.2015 19:30  melkein persu

Nummelan jutun on kuin persujen suusta. Hyvä räksyttää mutta ei vaihtoehtoratkaisuja.

19.9.2015 23:29  Kari

Jarmo Alho ("japo") muistelee, että neuvottelin aikanaan Kivirannan kanssa eikä ollut mitään ongelmaa. Näin oli silloin, kun olimme ryhmiemme johdossa. Sopu johtui pitkälle siitä, että se oli aitoa neuvottelemista, ei suuremman ryhmän sanelua. Eri mieltä toki joistakin asioista oltiin, mutta sitä ei leimattu riitelyksi. Keskustassa eivät kaikki katsoneet hyvällä Kivirannan toimintaa. Sitä pidettiin "veljeilynä vihollisen kanssa". Vahinko, Jarmo, ettei neuvottelukumppaninasi ole Kivirannan kaltaista sovittelijaa.

20.9.2015 17:06  Konstaapelin tahtipuikko

Kylillä puhutaan että kepun ryhmyri suhmuroi kaikki kunnan asiat vanhalla konstaapelivallalla oman etunsa mukaan.Kuntayhtymässä kauden alkajaisiksi ihmeellinen näytelmäkin tällä ohjauksella,veroprosentin jäädyttäminen vuosi sitten ja laittomat lomautukset kuulema samalla ohjauksella.Asioista tavllisesti hyvin perillä olevien tahojen mukaan kepun diktaattori on savustanut Tietarin pois kunnasta.Miksi muut ryhmyrit menee kuin pässit narussa?Vai onko se paras konsti päästä kepusta?Kunta ehtii mennä lopullisesti kuralle enne seuraavia vaaleja tolla ohjauksella.

22.9.2015 11:51  Poliisi pamputtaa kepu hajoaa

Parikymmentä vuotta sitten nähtiin mihen johtaa paskalakki valta.Sillon hajosi kokkarit nyt menee kepu.Poliisi määrää kansan toimimaan juuri kuin haluu kun sanoo hyppää niin hyppäät.Mitään ei saa kysellä.Vanha vitsi kertoo toinen poliisi osaa kirjottaa toinen lukea.Säkylän Kepu ei osaa kumpaakaan.

22.9.2015 22:35  Admin

Poliitikkoja näillä palstoilla saa arvostella heidän tekemisistään ja tekemättä jättämisistään. Toisarvoista on se, mikä on heidän ammattinsa, uskontonsa, sukupuolinen suuntautumisensa jne. Ja todella painava sanottava kirjoitetaan omalla nimellä.

23.9.2015 19:49  Kysymysmerkki?

Miksi muut "ryhmyrit" seuraavat kepua...Onko palkintopaikkoja tarjolla? Erinomainen kysymys?

24.9.2015 10:51  Vihainen mummu

Hyvä Superilaiset (Lähi- ja perushoitaliitto), että kirjelmöitte Säkylän poliitikkoja lomautus-asiassa.
Kuinka Te kehtaatte lomauttaa, mutta kyllähän te kehtaatte.
Säkylässä ollaan SSS-linjalla. Toki lomautus ei nyt koske terveuskeskuksen hoitajia. Siellähän jaettiin äskettäin parikymmentä lopputiliä.

26.9.2015  Apuva

Ei säkylässä kunnan palkollinen uskalla arvostella kunnan kepuulaista johtoo. Voi tulla nimittäin vanhainmalliin lopputili. Nimellä ei uskalla sanoa.

26.9.2015 21:08  Jermuja valvontaan.

Salliiko laki, että Sipilä määräisi 70-vuotta ja sitä nuoremmat eläkepoliisit takaisin töihin.

27.9.2015 3:51  Sipilän fani, miljonäärin kannattaja.

Ja peruspalkalla. Ei mitään vuorolisiä, eikä lomakorvauksia.

27.9.2015 8:37  jalmari

Tietääköhän täällä moni asioista valittava mitä tarkoittaa KONKURSSI? Valtiotasolla tai kuntatasolla?
Jos rahat ei riitä menojen pyörittämiseen ja velkaa maksetaan velalla. Mitään ei saa tehdä asioiden korjaamiseksi jotta rahat riittäisivät vaan olisi parempi kaatua saappaat jalassa. Ja kun sen jälkeen selvitysmiehet laittaa asiat järjestykseen lupia kyselemättä niin samat valittajat marisee "meillä oli niin huonot päättäjät ei ne mitään tehnyt". Takaa on parempi neuvoa ja huutaa kuin edestä. Kyllä sitä ennekin on pärjätty vaikka tiukkaa oli nykyiseen yltäkylläisyyteen vedoten.
Työtä tekemällä. Ahneus on pahan alku ja juuri.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini