Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Perusporvaria tarjolla

Share |

Maanantai 27.4.2015 - Kari


Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä saa laittaa kaiken insinööritaitonsa peliin, jos aikoo saada kasaan kytkentäkaavion, jolla hallituskone toimii yskähtelemättä seuraavat neljä vuotta. Varmana tietona kerrotaan, että kabinettikelpoisiksi keskustan seuraan olisi tässä vaiheessa hyväksytty kokoomus ja perussuomalaiset. Keskustan kenttäväen enemmistö olisi mieluusti vaihtanut  kokomuksen demareihin mutta hyväksyy tämänkin ratkaisun, koska luottaa Sipilän arviointikykyyn kuin tuleviin kylvökeleihin.

On loogista, että vaalien häviäjät löytävät itsensä oppositiosta. Jos näin edettäiisiin, saisimme keskustan ja vihreiden vähemmistöhallituksen. Yhteistyössään epäonnistuneet kokoomus ja demarit eivät varmaan mahtuisi yhdessä oppositioon saati uuteen hallitukseen. Tätä taustaa vasten Sipilän ratkaisu tuntuu viisaalta. Kumpi pukareista pitkässä juoksussa kantaisi paremmin vastuuta, on kysymysmerkki, joka voi kuitenkin vielä saada Sipilän muuttamaan mielensä. Kansakunnan muistilla saattaa olla käyttöä.

Vahvasta köyhän kansan retoriikastaan huolimatta perussuomalaiset asemoituvat poliittisella kartalla kepun oikealle puolelle. Maahanmuuttovastaisuudellaan, hyötykerroinajattelullaan ja vieraita kulttuureita halveksivalla käyttäytymisellään soinilaiset ovat leimautuneet Euroopan äärioikeiston sisarpuolueeksi. Kysymys ei ole vain Hakkaraisen konjakkihöyryistä vaan laajemmasta ilmiöstä, jonka airut tällä hetkellä on satakuntalainen Laura Huhtasaari.

Se nyt kuitenkin vaan on niin, että perussuomalaisten kohdalla Sipilä ei voi käyttää harkintaa. Persut on nieltävä karvoineen kaikkineen. Tämä antaa Soinille valtit neuvotteluissa tehdä sekä ohjelmallisia että tehtävien jakoon liittyviä kynnyskysymyksiä. Ja niitä tulee, koska huutoon on nyt vastattava.

Jos hallituspohjaksi lopullisesti valikoituu tuo perusporvarillinen vaihtoehto, sitä varmaan täydennetään vielä aina uskollisella oikeistopuolueella nimittäin ruotsalaisilla. Vihreät olisi turhan työllistävä kumppani, kun ympäristöhallintoa laitettaisiin uusiin puihin. 

Demarit ovat muutaman vaalitappion jälkeen nukutun yön jälkeen löytäneet itsestään taas sen valtionhoitajapuolueen. Hallitusvastuuseen oltaisiin valmiit, mutta sillä on hintansa. On jonkinlainen paradoksi, että kansa haluaa demarit hallitukseen, muttei äänestä sitä. Äänestäjä on kuin asiakas, joka haluaa kauppaan lähiruokaa, mutta ostaa halvempaa ulkomaista. 

Ennemmin tai myöhemmin saamme hallituksen, jonka kansa on ansainnut. Haasteita siltä ei tule puuttumaan.


Kommentit

27.4.2015 11:08  ???

Mielenkiintoista mutta yllätyksetöntä analyysiä. Rinne aamulla telkkarissa lupaili tukea yhteiskuntasopimusta myös oppositiosta edellyttäen, että se on oikeudenmukaiselta pohjalta laadittu.

27.4.2015 20:31  Multapuna

Säkylässä todellinen romahtaja oli kokoomus. Oliko nyt 12,7 prosenttia äänistä.
Kun uutta yhdistynyttä kuntaa Köyliö/Säkylä aletaan rakentamaan niin toivottavasti se tapahtuu keskustan ja demarien yhteistyöllä.

27.4.2015 23:03  Tiirailija

Ehdottomasti Rinne hallitukseen. Jutta jätetään "rannalle ruikuttaan".
Vältytään lakoilta mutta saadaan siirrettyä taas muutama teollisuudenala muillemaille. Jutta saa aikaa pj-kampanjalleen ;))

28.4.2015 8:51  Uusi johtaja ulkopuolelta kiitos.

Hyvä pääkirjoitus tänään Alasatakunnassa. Miksi Lehtonen saisi asiat Eurassa kuntoon kunnanjohtajana, jos hän ei siihen pystynyt kunnanjohtajan esimiehenäkään?

28.4.2015 9:59  Entinen demari

Vähän kyllä ärsyttää tämä demareiden suhtautuminen maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuviin. Kyseessä ei todellakaan ole mikään vieraita kulttuureita halveksiva ilmiö, vaan ihan järkeen perustuva maahanmuuton sopiva rajoittaminen (ei siis rajojen sulkeminen). Tyhmempikin tajuaa että suomalainen hyvinvointivaltio ei kestäisi paljon nykyistä laajempaa humanitääristä maahanmuuttoa.

Demareiden ja myös Vasemmistoliiton olisi hyvä pohtia vaalitappioidensa syitä myös siltä kantilta, että ei ole järkevää syyllistää kaikkea maahanmuuttoon varauksella suhtautuvaa politiikkaa rasismiksi. Samalla leimaatte rasisteiksi myös esimerkiksi kaikki Huhtasaaren päälle 9000 äänestäjää. Kun vasemmisto tämän tajuaa ja sisäistää niin harkitsen jälleen ääneni antamista demareille.

28.4.2015 16:42  Veljekset Usko, Toivo ja Voitto

Kun sitä halutaan rajoittaa maahanmuuttoa niin pitäisikö rajoittaa myös maastamuuttoa.
On laskettu, että Suomesta lähti vuosina 1881 - 1914 kaikkiaan noin 280 000 siirtolaista Yhdysvaltoihin.
Suuri muuttoliike Suomesta Ruotsiin tapahtui 1960-luvulla, jolloin meiltä muutti väkeä Ruotsiin noin 200 000.
Solidaarisuutta Suomi tarvitsee.

28.4.2015 16:55  Maahanmuuttajan vaimo

Ei Huhtasaarta kai demarien taholta ole rasistiksi sanottu. Hänen lähtökohtansa auttaa vain silloin, kun Suomi siitä itse hyötyy, on kyllä aika kylmä ja tunteeton tapa aitaa hädänalaista. Toisaalta hän on kyllä luokitellut maahanmuuttajia syntyperän mukaan toivottuihin ja torjuttaviin, mikä on rasismia.

28.4.2015 17:07  Hessu H

Jos demarien pitää menestyäkseen vaaleissa luopua aatteensa peruspilareista esimerkiksi jakamattomasta ihmisoikeudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta niin antaa sitten olla. Näiden puolesta kannattaa taistella vaikka pienemmälläkin kansanedustajamäärällä. Hyvä omatunto sitten palkitsee.

28.4.2015 17:52  Juha Nummela

Hessulle: samaa mieltä.

28.4.2015 18:24  Juha nummela

Meillä on täällä Säkylässä Virosta maahanmuuttanut lääkäri. Ihana ja kaunis upea kaunis nainen, hyvä lääkäri.
Ja ammanttinsa osaava.

28.4.2015 18:51  Entinen demari

Hessu H tuossa ilmaisikin missä ongelma piilee. "Hyvä omantunto palkitsee".

Suomihan voisi nostaa pakolaiskiintiötään vaikka tuhanteen. Se maksaisi paljon, mutta 250 yksilöä saisi paremmat oltavat. Pakolaisia on kuitenkin 50 miljoonaa ja kaikkia ei voi mitenkään ottaa Suomeen tai edes Eurooppaan. Suomen kantokyky loppuisi parin tuhannen kohdalla.

Pakolaisleireillä on todella surkeat oltavat. Pulaa on niin vedestä kuin ruuastakin. Tänne sitä rahaa pitäisi laittaa eikä siirtää ihmisiä suuri (tai pienin) joukoin Eurooppaan. Kehitysapu ei ole tässä oikea keino, sillä se ei mene pakolaisleireille.

Ottamalla muutama sata maahanmuuttajaa lisää voi saada hyvän ja "palkitsevan" omantunnon, mutta todellista ongelmaa se ei ratkaise.

Solidaarisuutta pitäisi toteuttaa myös muin keinoin kuin humanitäärisellä maahanmuutolla. En sano etteikö pakolaisia pitäisi ottaa. Toki voidaan tietty määrä vuodessa kuten tähänkin asti, mutta on tunnustettava se tosiasia, että tällä ei ole kokonaisuuden kannalta ratkaisevaa merkitystä.

28.4.2015 19:21  Rakentaja

Uuden Säkylän valtapeli pitäisi olla kansanvallassa selvä. Kepu ottaa haluamansa ykköspaikan, eli valtuuston puheenjohtajuuden. vahvana nimenä Köyliön Pelttari.
Demareille kakkosena kunnanhallituksen puheenjohtajuus.
Punamulta yhteistyötä uudelle kunnalle.

28.4.2015 20:15  Enemmän ammattitaitoa

Tämä virolainen lääkäri on liian raju ja kipua aiheuttava, "naisten asioissa".

28.4.2015 22:10  ;)

Neuvoshan sanoikin järjestyksessä: Ihana, kaunis, upea ja neljäntenä hyvä ammattinsa osaava.

28.4.2015 22:20  Kari

Entiselle demarille : Olen kanssasi samaa mieltä, että apua tarvitsevia pitää auttaa, jos mahdollista, heidän omassa maassaan. Perussuomalaiset muun muassa haluavat tinkiä tästäkin, se kun ei hyödytä Suomea taloudellisesti. Lyhytnäköistä ajattelua ja itsekästä. Allekirjoitan myös Hessun ajatukset. Emme tietenkään voi auttaa kantokykyämme enempää, mutta se mihin rahkeet riittävät pitää tehdä pyyteettä, aatteesta. Auttamatta jättäminen sillä perusteella, että emme voi poistaa koko maailman kurjuutta, on naivia. Iso kirjakin opettaa "mitä teette yhdelle näistä vähimmistä, teette sen minulle". Tältä pohjalta perheelläni on menossa toinen kummilapsikierros intialaisessa orpokodissa.

28.4.2015 22:26  Aatamiko se siellä etsii Eevaa?

Aika seksistinen ja naisia alentava lausunto neuvokselta. Neuvoshan on Rinteen tavoin liiton miehiä. Olisikohan yksi demareiden kannatuksen laskun syy näiden kaltaisten herrojen ajatusmaailmassa?

28.4.2015 22:36  (-//-)

Onko siinä jotain ihmeellistä, jos ikääntyvä neuvos saa "rohtoa" pelkästä kauniin tohtorin näkemisestä ? Edullista terveydenhoitoa. Seksin tähän keksi edellinen nimimerkki omasta likaisesta mielikuvituksestaan.

29.4.2015 11:06  Tarkkailija

Vähälle huomiolle on jäänyt, että kokoomus keräsi Säkylässä vain 12.6% äänistä, eli 312 ääntä.

29.4.2015 16:00  Keskustalainen

Ei ollut kehumista puolueen menestyksessä Eurassa ja Köyliössäkään.

30.4.2015 14:21  epäilijä

epäilen ettei Sipilä saa rikkaita tinkimään mistään ne muuttaa mieluummin ulkomaille

1.5.2015 8:32  Demarien 3.sija hämmästyttää

Tarkkailijan kannattaa huomioida koko vaalitulos Säkylässä. Keskusta oli ihan omalla kymmenluvullaan, seuraavaksi tulivat perussuomalaiset sen jälkeen demarit ja kokoomus. Tarkkailija ihmettelee täällä kokoomuksen äänimäärää. Suurempi
ihmettelyn aihe on se, että perussuomalaisetkin ajoivat ohi demarien.

1.5.2015 11:50  Tarkkailija

Keskusta sai ääniä 844, Perussuomalaiset 517, Sosialidemokraatit 507, Kokoomus 312 ja Vasemmistoliitto 186.
On siinä koko vaalituloksessa sinänsä ihmettelemist.

1.5.2015 14:38  Siistii siistii

Maailma muuttuu tarkkailija. Mut minkäs ihmeelle voi? Ei mitään.

1.5.2015 18:02  ???

Jaa mille ihmeelle ?

4.5.2015 17:36  Tarkkailija

Muuttolinnut muuttaa. Nostokurkea Säkylän uudella ns. liikealueella ei vaan näy.
Mutta eipä hätää Sipilä panee Soinin kanssa maan asiat kuntoon ja nostokurjetkin laskeutuvat Säkylään.

4.5.2015 18:25  Maajussi

Tämä keskustan Sipilä vetää kovaa linjaa. Paljonko leikataan maajussien tukimiljoonista.

5.5.2015 8:44  Sipilän linjoilla

Niin tässä tilanteessa kuuluukin vetää. Ei tätä maata poteroissa makaamalla ja kaikkea vastustamalla ylös nosteta.

5.5.2015 11:07  Jami

Kepun entinen puoluesihteeri sanoo, että heti Sipilä kaatuu heti alkumetreillä kuin Anneli Jäätteenmäki.

5.5.2015 11:09  Keskustan Kerttu

Kyllä Siperia Sipilän opettaa.

5.5.2015 23:02  Kyllä taitaa lakot olla edessä

Kaksi ja puoli viikkoa, sata tuntia lisää töitä, samalla palkalla. Siinä Sipilän ja kepun linja. Kas kun ei sanonut ennen vaaleja. Kepu pettää aina.

6.5.2015 7:56  Entinen sorvari

Mikä on sdp:n linja talouden tasapainoitukseen? Taisi jäädä ainakin äänestäjille hämärän peittoon?

6.5.2015 22:43  Lehdestä luin

Demarit lupasivat sopetustoimia mutta eivät hyväksy, että ne tehdään heikoimmassa asemassa olevien kustannuksella. Ihan hyvältä kuulostaisi. Rinnalle tarvitaan vientivetoista talouskasvua. Yritysten toimintaedellytyksiä tulee parantaa mutta ei duunarin selkänahasta. Pienyrittäjien asemaa pitää kohentaa.

7.5.2015 9:02  Pienyrittäjä vaan

Suklaata tarjoamallako? Hehheh.
Vienti ei ala vetämään ennen kuin olemme muiden kanssa edes samalla viivalla työn tuottavuudessa. Nyt olemme saavutetuilla eduilla pelanneet itsemme ulos kansainvälisiltä markkinoilta ja välimatka sen kun kasvaa ja Oy Suomi Ab jatkaa Kreikan viitoittamaa tietä.

7.5.2015 18:24  Pienyrittäjä

Kilpailukykyä heikentää se, että suurten yritysten omistajat ja johtajat kuppaavat firmoista rahaa yhä kasvavalla ahneudella sen sijaan, että tehtäisiin tuottavuuteen vaikuttavia investiointeja.

7.5.2015 18:31  Huojentunut/helpottunut

Ei ollut demareista vastuunkantajaksi, menneet 4 vuotta ovat demarit tehneet kyllä niin kalliin hintalapun kera vihervasureiden, niitä maksetaan vielä pitkään, nyt alkaa tapahtumaan, kiitos kansalaisille kolmesta "ässästä"

7.5.2015 18:40  Mistä leikkaa suorasuu Soini

Tänään se vihdoin nähtiin. Persut ovat kepun ja kokoomuksen nuolijoita. Antaas nyt kattoo, miten Soini leikkaa ja miten pysyy Sipilästö koossa. Persuilla on jatkossa todellinen näytön paikka.

7.5.2015 20:55  Nyt se nähdään, eli Perujen linja

Nyt se todella nähdään. Mistä leikkaa Persut ja Soini.

7.5.2015 22:45  Palkkatyöläinen

Kokoomukselle ja Keskustalle on helppoa laittaa palkansaajaväki maksumieheksi. Perussuomalaiset tässä joutuvat syömään pyhät puheensa. Surkea perikato odottaa.

7.5.2015 23:40  ;)

Taas tullaan näkemään off tila ryhmäkurissa. Tarkoittaa kaikkia puheita vaalikampanjanjoinnin aikana. Kaikkihan tietää että vaalin sulkeuduttua puheet supistuu ja valikoituu.
Vaalin jälkeen sopeudumme "vallitsevaan tilanteeseen"

Nyt käymme reippain mielin kohti kevyttä ja sopuisaa vuotta 2019. Uskallan ennustaa että seuraavienvuosien aikana meillä on isot härdelit monellataholla.

8.5.2015 0:10  Admin

Sivustolla kerrottua eli jyvällä oltiin kaiken aikaa,
Blogissa 27.4. " Varmana tietona kerrotaan, että kabinettikelpoisiksi keskustan seuraan olisi tässä vaiheessa hyväksytty kokoomus ja perussuomalaiset. Keskustan kenttäväen enemmistö olisi mieluusti vaihtanut kokoomuksen demareihin mutta hyväksyy tämänkin ratkaisun, koska luottaa Sipilän arviointikykyyn kuin tuleviin kylvökeleihin."

Uutisissa 4.5. ? Keskustan sisäpiiristä kerrottiin myöhään sunnuntaina, että Sipilän kyselykierroksen ja tarkentavien vastausten perusteella olisi jo selvää, että hallitukseen mahtuisivat ohjelmalliselta pohjalta keskusta ja kokoomus. Sosialidemokraatit ovat ulkona ja perussuomalaisten mukaan hyväksyminen edellyttää Soinilta takinkääntöä. Asetelma on siis varsin visainen. ?

Uutisissa 7.5. ? Myöhään illalla kariutunut hallituksenmuodostaja Juha Sipilän (kesk.) yritys luoda edellytykset yhteiskuntasopimuksen syntymiselle epäonnistui. Mahalaskusta huolimatta Sipilä oli sitä mieltä, että "isoa kalaa" kannatti yrittää, vaikka "pientäkään" ei saatu.
Yritys kaatui työnantajapuoli EK:n tylyyn linjaan. Se ei omalta puoleltaan ollut valmis vastaantuloon työntekijäpuolta rokottavien toimien vastapainoksi. Tässä saatettiin pelata myös hallitusmonopolia. Epäonnistumisen jälkeen kokoomus vahvisti asemaansa tulevana leikkurihallituksen jäsenenä. SDP:n on vaikea niellä täysimääräistä sopeuttamispakettia, joka kurjistaa jo ennestään heikommassa asemassa elävien tilannetta.
Eilen nähty saattoi olla osa jo aiemmin kulisseissa kirjoitettua näytelmän juonta. Sen verran kunnianhimoinen Sipilän sopimustavoite oli, ettei mies itsekään voinut siihen vilpittömästi uskoa. "

8.5.2015 16:48  Yttilän Yrjö

Kyllä teillä osataan vaikka ei tuo nyt niin kovin vaikeaa ollut ennustaa.

8.5.2015 18:01  Pettynyt punamultalainen

Mitähän Urho Kaleva Kekkonen mahtaisi sanoa hallituspohjasta?

8.5.2015 18:54  Ei persut ymmärrä mihin päänsä pistivät

Ei hyvältä näytä. Nyt kuitenkin maata johtaa kepu ja kokoomus. Aisankannattajana persut. Heh.heh.
Kyllä tulee,kylmää kyytiä persuja äänestäneille. Sitä saa mitä äänestää.

8.5.2015 20:07  Politiikan erityisasiantuntija

Ei kuunnellut miljonääri Sipilä kepukenttänsä ääntä. Ken Kokoomuksen kanssa marjaan lähtee niin huonosti käy. Mutta antaas nyt kattoo.

8.5.2015 20:52  Juha Nummela

Vai ei ole vastakkainasettelun aika ohi. Demokratia tarvitsee myös toimintakykyisen opposition. Demarit, Vihreät, Vassarit voivat saada sen aikaan.
Kuuluu, että porvarit lopettavat jopa ympäristöministeriön, liittävät sen maatalousministeriöön. Ei hyvältä näytä.,. yhdistavat sen käytännössä maatalousministeriöön.
Kyllä paikallista ympäristömiestä puistattaa.

9.5.2015 1:18  ;))

Jos ymp.ministeriö liitetään johonkin toiseen ministeriöön niin toivotaan että ministeriksi nimitetään joku "ihana,kaunis,upea ja kaunis nainen. Olisi kunnallisneuvoskin tyytyväinen.

9.5.2015 10:42  Neuvostelija

Juu laitetaan se Gran-Laasonen niin mennään vitelikköön ja syvälle.

9.5.2015 18:00  Tarkkailija

Sipilän hallitustunnustelut näyttävät kirjoitetulta poliittiselta näytelmältä.

9.5.2015 18:36  EepeenperusSuora

Mahtava hallitus tämä on. Tai se mitä nyt väsätään. Ai miten niin ei ole?

"se on niin kiltin oloinen mies se sipilä"
Niinhän se on, EK:n, MTK:n ja Vanhasen&Bernerin mannekiin.

100h lisää työtä, sitä kun on tekemättä niin paljon yksityisellä puolella. Ei jumal**ta tollako suomi tekee "tuottavuushypyn". Missä? Excel taulukossa, mitään muuta en keksi.

"yhteiskuntasopimus". Nyt yrittäjien keskusliike kauhistelee kuinka suomi uppoaa suohon kun ei suostu tekemään ilman pekkasia. Miksi muuten aina puhutaan pekkasista, ei kellään tai ei ainkaan suurimmalla osaa muutenkaan ole 8h/40h viikossa työaikaa. Voisko ajatella että maataloustukia tai vähennyksiä lasketaan sen 5% tai 100h edestä? kun kerran talkoihin aletaan.

Miten se että koeaikaa pidennetään 4-->6kk auttaa työllistymään? tai tekemään sen tuottavuushypyn. Suomi kuntoon huutaa joku siellä takana Hankkijan lippiksessä. Mikäs siinä, sovitaanko että kaikki osallistuu?

Entäs nää persulit? Ne uhos ettei se peffaa ole myynnissä persuleilla. Ai ei vai? Tosiasiassa Soini paritti puolueen ja nyt on aterian aika, lounaaksi sanoja. Illalla huomisen vaatteet, tällä kertaa riittää takin kääntö.
Nyt sanoista miestä, persut ovat luvanneet hoitaa suomen asia kondikseen, ei tässä hätää. Autoveron poisto, maamiinat, eu jäsenmaksu pois, mamut pois ja portti kiinni, sairaat, lapset, sairaat lapset ja vanhat akat hoituu aina vaan paremmin.

Jos vaalit olis ollu vuosi kaks sitten, niin nyt eroaisimme eurosta. tai kolme neljä vuotta sitten, hurraa vapaa suomi, irti eun ikeestä. Näitähän ne on luvannu. ja kansa tykkää kuulla, ihanaa noi lupaa kaikkea hyvää.

Niinjuu, se kreikka? Sitähän ne persulit on toitottanut että ei sitä saa tukea ja pahapahapaha kokoomus (ja demarit) kun sinne lapioitte. Mutta, tadaa!, siellä se Stubb lapioi Soinin kanssa rahaa samaan suuntaan. Mut hei... nyt se ok, kun nyt on eri.

Talar du svenska? Jåå, stubb pratat mycket bra. No mitä luulette onko stubb semmoses hallitukses mis ruottin kielen opetus tai asema otettais pois? Nej ja sama suomeks. Mut sitähän persut on luvannu. Ei muuta kuin sanoista tekoihin.


kusetukseksi tämmöstä ennen sanottiin.

9.5.2015 20:06  Kepu valitsi jääkylmän porvarivaihtoehdon.

Ei muuta kuin Soini ja persut vastuuseen. Antaas nyt kattoo, mistä persut leikkaavat kymmenen miljardia.
Todella mielenkiintoista nähdä, miten persut tulevat kurittamaan kansaa.
Kiltin näköinen on tämä Sipilä, mutta näyttää olevan kiveäkin kovempi tosiporvari. Kansa saa, mitä vaaleissa pyytää.
Päävastuussa on nyt kepu. Ei ole Sipilässä kansaa kokoavaa voimaa.

10.5.2015  Osku

Keskusta, kokoomus ja Persut. On siinä isänmaalle hallituspohjaa. Ankeat ajat on edessä.

10.5.2015 11:26  Nyt muiden vuoro

Mikseivät demarit laittaneet viimeisen neljän vuoden aikana maan asioita kuntoon, kun heillä siihen oiva mahdollisuus oli?

10.5.2015 11:29  Ami

Mahdollisuus meni Kokoomuksen harrastesarjan vastaan. Oli se hallitus aikamoinen sekoitus.

10.5.2015 11:31  Ami

Siis haratessa vastaan.

10.5.2015 12:07  Eepeenjytkysuora

Niin, miksei laittanut? Miksei persulit menneet 2011 laittamaan asiat jiiriin? Sanottiin muuten kyllä mut kun kreikka. Mut nyt se ei haittaa hei!
Joo no, ei hallituksissa tähän mennessä ole ollut yksinvaltaa kellään. Persulien populistiset ja kansaan uppoavat lupaukset nyt vaan ovat sitä luokkaa että antaa tulla vaan.

1. Autoveron poisto
2. Ns pakkoruotsin poisto
3. EU jäsenmaksun puolitus
4. Kehitysavun alasajo
5. Maahanmuuton rajoittaminen
6 Kuntien ja sairaan/terveyden/vanhustenhoidon parantaminen
7. Puolustukseen reilusti lisärahoitusta
8. Kreikan tuen loppuminen
9. Tasa-arvoisen avioliittolain kumoaminen? Tätä ainakin kiivaasti vastustivat, nimenomaan puolueena.
10. Persut vastustavat venäjä pakotteita. Timo <3 Vladimir.

Pari vuotta sitten lupailtua:
1. Irti eurosta
2. Melkeen irti eusta

Neljä vuotta sitten luvattua:
Ei puoluetuelle. 😀. Ei tunnu kelpaavan... Eipä!

Tossa listaa. Ihanaa, nyt jytkytetään.

10.5.2015 13:47  Nyt Jytkytetään

Ei näytä Äitienpäivä sopivan kaikille...

10.5.2015 16:02  Entinen demari

Tarkastellaanpa noita Eeteenjytkysuoran esittämiä kymmentä kohtaa vähän tarkemmin. Selvää on että tuskin minkään puolueen mikään vaalilupaus toteutuu kokonaan, koska koalitiohallituksessa se ei ole mahdollista. Mutta jotain vaalilupausten suuntaista todennäköisesti tuele tapahtumaan.

1. Autovero ei varmasti poistu, mutta aleneminen on mahdollista.
2. Pakkoruotsin poistuminen saattaa edistyä tällä kaudella ja ainakin alueellisia kokeiluja tehdään.
3. Eu-jäsenmaksu ei puolitu. Tämä ei ole realismia ja persuilta selkeän populistinen heitto.
4. Kehitysavusta leikataan melkein varmasti. 100-200 miljoonaa on veikkaukseni. Tästä vallitsee hallituspuolueiden kesken aika selkeä yhteisymmärrys.
5. Maahanmuuttoa (humanitääristä) varmasti rajoitetaan tällä kaudella koska puolueilla on tästäkin aika selkeä yhteisymmärrys. Työperäistä maahanmuuttoa voidaan silti helpottaa koska se on sekä Kokoomuksen että Keskustan listalla. Toisin sanoen työvoiman tarvehankinta voi poistua.
6. Sote-palvelut muuttuvat varmasti jollain tavalla. Hyvinvointivaltio on uudistumassa pikkuhiljaa.
7. Puolustuksen lisärahoitus on myös kaikkien puolueiden asialistalla. Määrästä ei tietoa.
8. Kreikan tuki ei lopu, koska Kreikan kolmas tukipaketti myönnetään Suomen mahdollisesta kielteisestä kannasta huolimatta. Kriittisempi europolitiikka on todennäköistä joka tapauksessa.
9. Tasa-arvoista avioliittolakia ei kumota, mutta translaki ei valitettavasti tällä kaudella etene.
10. Venäjän pakotteissa kaikkien puolueiden linja on minimoida haitalliset vaikutukset Suomen taloudelle. Mitään rajuja irtiottoja EU:n linjasta tuskin nähdään, mutta ehkä pieniä kansallisen edun vivahteita näkyy.

Ja niin se puoluetuki. Sitä alennettiin jo viime hallituskaudella ja on todennäköistä että Sipilän hallitus esittää siihen edelleen maltillisia leikkauksia.

Kaiken kaikkiaan monet äänestäjät tulevat varmasti pettymään, mutta sekä myönteistä että kielteistä kehitystä tulee noissa asioissa tapahtumaan.

10.5.2015 17:03  JytkynJytky

Pääsisiköhän tämä hallitus nyt aidosti karsimaan kuntien lakisääteisiä tehtäviä, kun demarit eivät ole jarrumiehinä?

10.5.2015 18:33  Eepeensuora

Kepu on kuuluisa kuntapuolue. Pikkukylät (säkylä, köyliö esim) on täynnä kepulaisia virkamiehiä. Jotain silmänkääntötemppuja voidaan nähdä, mutta tuskin mitään todellista muutosta.

Äänestäjät tulevat pettymään, se on varma.

10.5.2015 19:30  Neuvostelija

Tulemme elämään mielenkiintoisia aikoja. Osa muutoksista on varmaan siunauksellisia ja saavat myös opposition tuen. Mutta aivan yhtä varmasti ruoska kansan selkänahassa tulee tekemään kipeää ja oppositio ei päästä kamelia neulansilmän läpi.

10.5.2015 19:41  Eepeensuora

Soini sutkauttaa jotain hassua ja persukansa hurraa! Jyt-jyt-jytkyttää!

"Missä Soini, siellä jytky"

11.5.2015 20:40  Väyrynen ministeriksi

Viime presidentinvaaleissa 2012 keskustan ehdokas oli Paavo Väyrynen. Kelpasi siis keskustalle presidentiksi, mutta nyt näytä nauttivan kannatusta edes ministeriksi.

11.5.2015 23:26  Paavon aika

Ehkä nyt olisi kuitenkin parempi edetä ns. insinöörin prosessikaaviolla ja katsoa mihin se riittää. Kieltämättä Paavo on tehnyt mittavan valtiomiestyön mutta olisiko aika vähän muuttunut ja mennyt ns. eteenpäin. Samoin sanoisin nykyisestä ulkoministeristä joka Thaimaan tsunamissa sanoi että "suomalaisilla ei ole mitään hätää ja minkään-näköiseen panikointiin ei ole mitään aihetta. Avustuslentoja ei ole tarve lähettää kriisialueelle koska mitään pyyntöjä ei ole tullut." Koska yhteydet oli poikki.

12.5.2015 19:51  En ikinä äänestä kepua

Oliko tämä kepujohtaja Sipilä sitä mieltä, että palkansaajien työaikaa on pidennettäva sadalla tunnilla. Lisää työaikaa samalla palkalla. Jo on meillä huikea yhteiskuntasovun rakentaja, tosi kepulainen miljonääri.

12.5.2015 20:27  Sipilä ei halua Kreikan tielle

On hyvä, jos selvittäisiin sillä, että tehtäisiin enemmän töitä, sillä toinen vaihtoehto on se että yritykset muuttavat ulkomaille tai lopettavat toimintansa, Entäs sitten. Nykyistä hyvinvointivaltiota ei pidetä yllä ilman verotuloja. Vitsit on vähissä, oli hallituksessa ketä tahansa. Tämä on yksinkertainen totuus. Huomautan vielä, että Sipilä on miljoonansa itse tehnyt, työpäivät ovat varmasti olleet pidemmät kuin 7,5 tuntia vuorokaudessa. Miljoonia ei liioin ole peritty.

12.5.2015 21:49  EEpeensuora

"Huomautan vielä, että Sipilä on miljoonansa itse tehnyt, työpäivät ovat varmasti olleet pidemmät kuin 7,5 tuntia vuorokaudessa. Miljoonia ei liioin ole peritty. "

Vai niin. Huomautan että tämä ei pätevöitä pääministeriksi, joskaan ei kumoakaan sitä. Eikä Sipilä ole missään tapauksessa miljoooniansa tehny pitkillä työpäivillä vaan tuotteellaan ja liiketoimintasuunnitelmalla.

Kyllä saa olla aika yksoikonen jos kuvittelee että työpäivän pituutta lisäämällä suomi nousee jotenkin automaatilla. Kyllä se vaatii nimenomaan jotain uutta, eikä samaa teoria tuottavuutta mitä tähän mennessä on tarjottu. sitten kun sitä tekemistä on niin tehdään sitte sitä pitkää päivää, nyt kun sitä ei ole se vaan tarkottaa jo työssä olevien irtisanomista.

12.5.2015 22:06  :)

Ymmärsin niin että sadan tunnin työajan pidennys oli vain yksi osa. Tuo ehdotus oli kaiketi Häkämieheltä lähtöisin ei Sipilältä. Tuntuu myös että täällä ollaan kuin persut oppositiossa, torpataan kaikki ehdotukset mutta omia ideoita ei sitten olekaan.

13.5.2015 5:06  Eepeensuoralle lisää ymmärrystä

Voi pyhä yksinkertaisuus. Eepeensuorallaon oudot käsitykset työnteosta. Liiketoimintasuunnitelmat kuin myös tuotteet eivät tipu taivaasta. Voipi olla niin, että niiden aikaansaamiseksi tarvitaan tietoa ja taitoa ja aikaakin lähes 24 tuntia vuorokaudessa ja vielä joskus se " ruokatuntikin ". DI ja yrittäjä ei missään nimessä ole heikko suositus pääministeriksi.

13.5.2015 10:40  Ami

Sankarpoikii ja niin pyyteettömiä.

13.5.2015 14:07  Pekka Pakkoruotsi

Eikös yksi hyvä keino työn tuottavuuden kasvattamiseksi olisi opettajien ylipitkien lomien / vapaiden lyhentäminen? Koulut voisivat hyvin jatkua Juhannukseen ja alkaa elokuun alussa. Vuodenvaihteen Joululomaksi riittäisi Joulunpyhät.
Lisäksi koulutyötä kuuluisi tehdä täysillä suvivirren soimiseen asti sen sijaan, että viimeiset viikot askarrellaan ja paskarrellaan mitä mieleen juolahtaa...

13.5.2015 21:13  EEpeensuora

"Voi pyhä yksinkertaisuus. Eepeensuorallaon oudot käsitykset työnteosta. Liiketoimintasuunnitelmat kuin myös tuotteet eivät tipu taivaasta. Voipi olla niin, että niiden aikaansaamiseksi tarvitaan tietoa ja taitoa ja aikaakin lähes 24 tuntia vuorokaudessa ja vielä joskus se " ruokatuntikin ". DI ja yrittäjä ei missään nimessä ole heikko suositus pääministeriksi. "

Työnteosta on ihan reaalikäsitykset. Mutta ne pitkätkään päivät ei edes yrittäjää auta jos kukaan ei osta ja tuote väärä.

Ei se sipilä mikää sateentekijä sentään ole

13.5.2015 21:23  EEpeensuora

"Ymmärsin niin että sadan tunnin työajan pidennys oli vain yksi osa. Tuo ehdotus oli kaiketi Häkämieheltä lähtöisin ei Sipilältä. Tuntuu myös että täällä ollaan kuin persut oppositiossa, torpataan kaikki ehdotukset mutta omia ideoita ei sitten olekaan.
"

no voimme vain kuvitella mitä kaikkea tuon lisäksi oli. Bingo! Häkämieheltä hyvinkin, ja yrittäjiltä united. Nyt sittten voimme yhdistellä kuka on puppet master kuka sipilän suuta heiluttaa.

Omia ideoita on. JA totta on se osa että oppositiossa ollaan. mutta tuskin persuja.

13.5.2015 23:47  Kiertokoulun käynyt

Pekka Pakkoruotsi puhuu asiaa. Hänelle olisi pitänyt antaa oikeinkirjoitusharjoituksia aina Suvivirteen saakka. Juhlapäivien nimet kirjoitetaan pienellä, siis juhannus.

14.5.2015 8:08  Jyt - kyn - eepeen - jytkyn - suora

En nyt mitään kiihkolla koululaisten lomiin puuttuisi mutta opettajien lomiin voisi vihdoin kajota (kuten monen muun kunnallisen/valtiollisen viran).

En tässäkään usko mihinkään taikatemppuihin mutta näiden julkisen puolen lomien pituus on lähes "kuvottavan" paljon enemmän kuin yksityisellä puolella. Mitään ns tuottavuus hyppyä niillä ei saada mutta ehkä pidemmän aikavälin tarkastelulla syntyisi hyötyjä. Kansalaisopistot, lasten kesäleirit tms kaipaisivat ohjaajia. Eikä sitä lomaa kokonaan tarvi lyhentää, parin kolmen viikon ohjaajan/vast pesti kesällä ? Jos ei kelpaa niin vaihtoehtona palkatonta? En osaa sanoa mutta jotain pitää tehdä.
Muilla kuin opettajilla lomat 4+1 tasolle, sen vajaan 8 viikon sijaan. 5 karenssi liitoksista heti pois.

Sitten voimme jyt-jyt-jyt-jytkyttää!

14.5.2015 10:10  Suomi nousuun

Minä en halua että opettajien tai kuntasektorin ihmisten lomia lyhennetään. Minä haluan itselle samanlaiset lomat. Lisäksi 28 tunnin työviikko kuuluisi jokaiselle. Haluan myös että Kela maksaisi jokaiselle etelänmatkan kerran vuodessa. Niin ja jos paikkakunnalla on joku tehdas niin sen tuotteet pitäisi saada puoleenhintaan.

14.5.2015 12:01  Uusi Aika

Viiden vuoden työsuhdeturva kaikille, lisätään uskonnollisia palkallisia juhlapyhiä ja valtio sekä kunnat velvoitetaan työllistämään jokaisen suomalaisen. Jos muu ei auta, niin kansallistetaan kaikki tehtaat. Kauppaketjujen riisto tulee lopettaa ja valtion tulee ottaa myös ne hoitoonsa. Kaikki yritystoiminta tulee määrätä luvanvaraiseksi. Koko maan luvanvarainkanslian johtajaksi tulee nimetä Tarja Halonen, valuutaksi markka ja uuden Suomen pääkaupunkiksi Eura.

14.5.2015 14:58  Entinen demari

Näin opettajana pitää huomauttaa että opettajien lomat eivät ole sama kuin oppilaiden lomat. Niin sanottuina loma-aikoina opettajat suunnittelevat tulvaa lukukautta ja tutustuvat tuleviin oppilaisiin jne.

Nyt jo julkaistusta hallitusohjelmasta näyttää tulevan sellainen, jonka jokaisen hallituspuolueen kannattajat pystyvät sellaisenaan nielemään. Sekä Kokoomus että Perussuomalaiset vaikuttivat EU-linjaan, vaikka mitään radikaalia muutosta nykymenoon ei tapahtunutkaan.

Maahanmuuttopolitiikassa voi pinnallisesti katsottuna näyttää että Perussuomalaiset käänsivät takkinsa, mutta pakolaiskiintiön säilyminen on aika pieni pisara meressä. Ohjelmaan kirjattu perheenyhdistämisdirektiivin tarkempi noudattaminen antaa tulevalle sisäministerille mahdollisuudet rajoittaa turvapaikanhakijoiden määrää jopa yli puolella nykyisestä. Ja myös kirjaukset käsittelyjen ja karkotusten nopettamisesta antavat ministeriölle aika vapaat kädet käytännön toteutuksen kanssa.

Suuremmat talousratkaisut ovat nyt tekeilä ja niiden ne eivät varmasti toteudu yhtä helposti. Demareilla on tässä hyvä iskun paikka toteuttaa rakentavaa oppositiopolitiikkaa kun kuntien valtionosuuksia ja sosiaalipuolen menoja leikataan.

15.5.2015 11:29  Pekka Pakkoruåtsi

Hyvää Juhannusta ja voimia ongelmien korjaamiseen kiertokoulun käyneelle risuparralle.

15.5.2015 17:40  oikea raide

Se on vasemmisto sivuraiteella nyt kun Suomea laitetaan kuntoon.

15.5.2015 19:28  Ilmari

Ja Soini syö sanojaan. Persut on SMP.

15.5.2015 20:06  Timo petti vallanhimossaan äänestäjät.

Pitää välipäivän, ei joka päivä jaksa isokaan mies syödä sanojaan.

15.5.2015 20:23  Timolle sopii mikä vaan kunhan pääsee Audin nahkamenkille.

Pian nähdään mistä Persut leikkaavat. Kokoomuksen ja kepun kanssa tanssi näyttää käyvän hyvin.

15.5.2015 23:18  Taisto Tasa-arvo

Ministerit ja kansanedustajat vøisivat aloittaa omien palkkojensa puolitittamisella. Luulisi ainakin Soinin tukevan tätä jätkämiehen esitystä.
Eläkkeille jokin katto, samoin palkoille, jolloin verona otetaan kaikki ylimenevä pois. Katoksi neljä tonnia kuukaudessa. Pääomaveroille kova kohtelu.

15.5.2015 23:23  Tosisuomalainen

Ja maasta muuttoa on kiristettävä. Maastamuuttajan on ainakin koulutuskustannukset maksettava pois. Heh.heh.

15.5.2015 23:50  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Säkylästä ja Köyliösta voidaan saada hyvä kunta. Pahaa kuitenkin pelkään, että kaiken yhteishengen pilaavat osa kepulaisista vallanhimossaan.
Uutta kuntaa rakennettaessa on yhteistyön aika kaikessa monipuolisuudessaan. Köyliöläisestä yhteistyöhengestä olisi Säkylässä syytä ottaa opiksi.

15.5.2015 23:54  Ääni Köyliöstä

Nummelan toiveseen on helppo yhtyä.

16.5.2015 0:11  Äänestäjä

Kunnallisneuvokselta viisaita sanoja.

16.5.2015 0:37  Sama kunnallisnevos

Hyvä yhteistyö merkitsee monen muun ohella, että luottamushenkilöpaikat sovitetaan demokraattisesti sovitellen. Toivon tässä neuvottejoille viisautta.
Uudella kunnalla on kaikki mahdollisuudet uuteen nousuun. Nyt on todellisen yhteistyön aika. Luottamuselimiin parhaat voimat asuivat missä osaa kuntaa tahansa.

16.5.2015 1:52  Tarkkailija

Nonni, täällä neuvos jo maalaa piruja seinälle ennen kuin on edes päästy asiassa kättäpäälle pidemmälle. Eiköhän nyt olisi paras antaa ajan kulua ja yhdistymisen tapahtua noin niin kuin harmoonisesti ainakin täällä julkisuudessa. Uskoisin että tämä yhdistyminen voisi olla niinsanottu "järkevä ja luonnollinen", näin ainakin tuntuu kun kuuntelen molempien paikallisia.

16.5.2015 1:58  Tarkkailija

Mielestäni Soinia ei kannata kauheesti soimia ennen kuin hän on edes päässyt varsinaiseen toimeen. Jo se että hän ottaa mahd. ministerin viran vastaan on jo hatun-noston paikka. Vaalien aikaiset- ja oppositionaikaiset puheet voidaan unohtaa koska sitä tekee kaikki jotka on siinä asemassa.

16.5.2015 2:14  Juha Nummela

Yhdistymishallitus valitaan valtuustoissa jo 8.6.2015.
On työn ja toimen aika. Kunnat liittyy yhteen jo ensivuoden alusta. Paljon puuhaa, että saadaan hyvää aikaan.

16.5.2015 2:23  Köyliön naisväki äänestää, sanokaa mun sanoneen

Nummela on valittu vuodesta 1976 kymmenen kertaa Säkylän valtuuston. Jos vielä on ehdolla tulee KÖyliöstä paljon ääniä.

16.5.2015 11:17  Entinen demari

Säkylä ja Köyliö voisivat yhdistyttyään ottaa Eurankin mukaan. Syksyllä poistuu ainakin osa henkilökemiallisestakin esteistä. uuden kunnan nimeksi Säkylä. Nummela saa ääniä Eurastakin kymmenittäin ellei sadoittain.

16.5.2015 15:22  Naisäänestäjä

Meillä on täällä Säkylässä karhusuolla pääluottamusmies, joka on Ihana ja kaunis upea kaunis mies, hyvä poliitikko..
Ja ammanttinsa osaava.

16.5.2015 20:42  Naisäänestäjä tarkista kantasi

Mitä pääluottamusmies tekee kunnanhallinnossa. Kunnanhallituksessa edustetaan työnantajaa. Ei roolin vaihto ole uskottava. Pääluottamusmiehet edustavat
työntekijöitä

17.5.2015 15:01  Korkeat korot

Kyllä se Eurassa ainakin näyttää toimivan. Todella hyvin.

17.5.2015 19:59  Että sillee

Olen samaa mieltä kanssasi Korkeat korot
Eurassa toimii todella hyvin. Ainakin
jos tuloksiin on katsomista. Heh heh

18.5.2015 16:51  Joutomies

Eepeenjytkysuora - jo nyt, vaikka varsinaiset hallitusneuvottelut eivät ole vielä alkaneetkaan, näyttää siltä, ettei mikään perussuomalaisten vaatimuksista tule toteutumaan.
Henkilöpuolella on myös ongelmia. Ruohonen-Lerner valitsi EU-parlamentin eikä eduskunnan puhemiehen paikkaa. Kankaanniemeä istutettiin ministeriksi tai eduskunnan puhemieheksi. Seksi vei miehen mahdollisuudet.
Mitä seuraavaksi?

18.5.2015 17:21  Nimimerkki vaan

on siinä keskustalla ja kokoomuksella hallituskumppani. Valtionvarain ministeri. Persujen Soini. hah hah haahaa.
Tämä Sipilä on politiikassa alokas. Kompastuu omaan näppäryyteensä. Ei hyvältä näytä maamme tulevaisuus. Voiko kepu todella hyväksyä Soinin valtiovarainministeriksi. Missä seisoo kokoomus?

18.5.2015 18:45  Jo vain meni ääneni persuilleen

Tuleeko nyt Persujen Toimi Kankaanniemestä eduskunnan puhemies, vai viestintäministeri?

18.5.2015 21:05  Nukku-Matti

Toimi on toimen mies. Hakkarainen sai kovan haastajan seitsemän päivää lööppeihin.

21.5.2015 18:36  Tarkkailija

Nyt niin virkeät pikkulinnut laulavat, että tällä Tietarilla olisi olisi ollut kova himo yhdistymishallituksen johtoon. Ei kuulemma kelvannut Köyliön kepulaisille.
Pikkulinnut visertävät , että Köyliön kepun Pelttarista tulee uuden kunnan valtuuston puheenjohtaja.
Ja mitä vielä. Uuden kunnan hallituksen puheenjohtajaksi kuulemma mies Säkylästä. Ja vieläpä demari.

22.5.2015 7:52  Köyliin kolli

Yhdistymishallitus on todellinen työpaikka, johon pitäis valita asiansa osaavia henkilöitä. Ei olis väliä mistä puolueista. Osaaminen ratkaisee. Molemmissa kunnissa varmaan on sellaisia eikä niitten tartte olla edes välttämättä valtuutettuja tai oman kunnan hallituksen jäseniä. Politiikkaa ehditään tekeen sitten uudessa kunnassa.

22.5.2015 11:33  Mirri

Köyliön kolli puhuu asiaa. Pelttari on kyllä aika kokematon ensimmäisen kauden miehiä, mutta eiköhän se siitä.

22.5.2015 16:16  Uudet tuuletko puhaltaa

Esim. Simo Palokangas olisi hallituksessa parempi, kuin muut yhteensä, mutta kuka luovuttaisi paikkansa, kun jokainen on korvaamaton?

22.5.2015 18:53  Eerikki

Yhdistymishallitukseen tulisi nyt valita asiantuntijoita. Osaavia kuntalaisia. Valta asiassa on kunnanvaltuustojen.

22.5.2015 20:27  Eepeensalmiakkikossuora

Toimi jytkyttää; jytkytettynä jytkyt jytkymmin.

Toimi voitais kutsua tänne "kuntaliitoskiimaiselle" pyhäjärviseudulle. Toimi nussis pahimmat halut pois, jäisi vain levollinen konsensus.

Hakkarainen voisi persustaa sahan tänne, valta-akselia pyörittäis soinin paskanpuhumisen tuoma kineettinen jännite ja takinkäännön ylläpitämä hankausähkö.

Ukkosenjohdattimena ja samalla maapotentiaalina toimisi pirkko "pirde" ruohonen-lehrner.

Ja kansa hurraa "nyt jytkytetään!"

23.5.2015 18:06  Nainen Porista

Kyllä sitä nyt todella jytkytetään. Kolme miestä, missä naiset. Aika outoo.

23.5.2015 19:08  Jytkyy jytkyn perään

Kolme miestä ja Jutta.

23.5.2015 23:00  ;)

Hei, palataanpa taas asiaan eikä seiskapäivää tasolle. Kiitos

24.5.2015 8:32  Vallanhaluja on monella

Eerikki on oikeassa. Yhdistymishallitukseen tulisi valita asiantuntijoita. Henkilöitä, jotka
tuntevat kuntien velvoitteet ja joilla on näkemys uusista toimintatavoista. Edessä on näet isot muutokset. Onneksi on kuitenkin osaava virkamiesjohto, joka päätettävät asiat valmistelee.

24.5.2015 13:00  Risuparta

Palataanpa asiaan juu. Perusporvaria tarjolla on keskustelun aihe valtakunnallisella tasolla ja nyt keskusteluketjussa käydään uuden yhdistymishallituksen (Kö-Sä) kokoonpanoja.
Onko niin, ettei sivustojen ylläpitäjä pysty päästämään irti päivän politiikasta ja mieli halajaa palavasti mukaan nyt, kun ikävät päätökset on tehty?

26.5.2015 7:31  Eu-eepeensuora

Kö-Sä kiimastelijat ovat luonnollisesti innoissaan kepun hallitusvetovastuusta. Luulevat että kösä liitos piisaa, laskevat sen varaan että nyt alkaa tukiaisia valua taas niin kuin lähes petoksella saatuja ääniä persujen laariin.

PerusBorward hallitus on kansan näköinen hallitus. Kansalaiset ovat äänensä antaneet, ah nyt koittaa ihana markan tulo, impivaaran pelastuminen ja pientilallisen onnenpäivät palaavat. Se Stupido on ainoa nekatiivinen juttu, mutta kun kykypuolue lupasi fantsua työtä niin hei, nyt jytkytetään.

Tosiassa kepu ja kokkarit vie ja perssut vikisee. En ole vielä nähnyt yhtään (0) persujen agendalla ollutta asiaa joka olisi edes jonkin verran huomioitu hallitusohjelman ulostuloissa.

Nyt kuukaudessa persut pitävät eu:ta ihanana, euroa hyvänä ja kreikkaa pelastamisen arvoisena. Heistä on myös tärkeää että pankkijärjestelmää tuetaan.
Autovero ei voikaan poistaa ja mamu miehet on ok ja itseasiassa kokonaismaahanmuuton lisääminen on ok, jopa suotavaa.

N-y-t nyt jytkytetään!


P.s. Kösä liitoksen uusi nimi olisi voinut olla Toimi kunta. Olisi pantu eli nussittu tilastot uusiksi. Kösästä uusi eu? Valuutaksi eelat, joka on 100 tietaria? 😉

26.5.2015 14:40  Säkylän sissi

Huominen on mielenkiintoinen päivä. SSS:t paljastaa, mitä ovat sopineet. Jos ja kun uusi hallitus muodostuu on perusastelma harvinaisen selvä. Selkeä hallitusrintama, selkeä oppositio. Peruspunamulta olisi ollut parempi, mutta Sipilä ja Soini haluavat rakentaa porvaripohjalle.
On Sipilän ja Soinin murhe, mutta kokoomuksen kanssa ei kannattaisi marjaan lähteä. Siitä on pitkässä juoksussa niin keskustalla kuin demareillakin huonoja kokemuksia.
Mitä ministerinimiin tulee niin Soini ilman muuta valtionvarainministeriksi. On vastuun ja näytön paikka. Aleksanterista ei missään nimessä ulkoministeriä. Väyrynen saattaisi sittenkin olla paras näin ulkosuhteita ajatellen. Tai ainakin jokin muu keskustalainen.

26.5.2015 15:44  Veteraani

Hyvät suhteet suureen naapurin on pidettävä kunnossa, siksi ei kokoomusta ulkoministeriöön.

26.5.2015 16:22  Veikko

En minä persuja äänestäneenä ymmärtänyt, että tälläistä tuloo. Soini ja Stubb, ollaan kuin yhtä puoluetta. Jo petti Soini kansan.

26.5.2015 18:40  Eepeensuora

Veikko on yks monista joka jo nyt pian vaalien jälkeen huomaa mikä on persujen todellinen olemus.

Persut persettä myy, hinnasta ei jää kiinni! Jytkytys kuuluu smolnasta, joskin se on soini jota jytkytetään!

27.5.2015 10:26  Olli Oppositio

Turvat kiinni. Ei tämä hallitus ainakaan edellisiä huonompi voi olla ja Soinista tulee takuuvarmasti parempi valtionvarainministeri, kuin mitä tämä nolojen tilanteiden mies alias Antti Rinne oli.

27.5.2015 11:54  Ami

Edellisen kirjoittajan toiveeseen voi yhtyä. Uuden hallituksen pitää yltää edeltäjänsä tasolle eikä sekään riitä pelastamaan tätä maata ahdingolta. Valitettavasti vain on olemassa suuri mahdollisuus siihen, että insinöörin kaaviot eivät toimi politiikassa. Valtiovarainministerin postiakaan ei hoideta ravivetoa pelaamalla.

27.5.2015 12:19  Eepeensuora

Opposiitti ollille; aika paljon uskot soinin kyvykkyyteen. Tietysti jos tyydyttyy mukavista sutkautteluista tai plokijorinoista niin unelmat on helppo toteuttaa.

Miksi pitäisi edes uskoa persujen kykyyn? Mitään konkreettista ei ainakaan vielä ole. Ei menneiltä vuosilta, eikä hallitusneuvotteluista. "Persujen kädenjälki" höpinät on vaan sitä korvakaramellia niiden kaipuussa oleville.

27.5.2015 12:24  Köyliin kolli

"Korvakaramelli" - hieno ilmaus !

27.5.2015 15:59  Olli Oppositio

Annetaas nyt tämän insinöörin ainakin yrittää. Eikä hänelle rahansa jo tienanneena miehenä tarvinne räätälöidä mitään suojatyötäkään varakomissaarin paikan muodossa Brysseliin, jos homma ei sujukaan niin fantastisesti!
Kovasti tuo perussuomalaisten kakkossija tuntuu joitain kärvistelevän.

27.5.2015 17:32  Jutta takaisin

Toivoa sopii, että hallitus onnistuu. Ja
miksei onnistuisi. Rinnen toiminta on sitä 80-lukulaista hömppää, jolle ei 2015 ole
enää sijaa. Demarit tarvitsisivat johtajan,
joka katsoo tulevaisuuteen. Kas eilinen ei
koskaan enää palaa.

27.5.2015 19:52  Soini on vastuupakolainen

Ei kelvannut valta ja vastuu Soinille. Mukavampi matkustella ja antaa muiden selittää vaikeat asiat. Parempi kuitenkin ulkoministeriksi kuin Stubb, joka lehtitietojen mukaan ei tule toimeen edes Presidentin kanssa. Vai näkyykö tässä Presidentin kynänjälki. Eli Soini parempi kuin Stubb.

27.5.2015 23:30  Ami

Soini kyllä Stubbia parempi vaihtoehto. Rehnkin olisi menetellyt. Tovin kyllä kuluu ennen kuin Soini saavuttaa Tuomiojan osaamisen ja karisman. Se oli demarien ykkönen.

28.5.2015 11:18  Ami on oikeassa

Ami on oikeassa. Tuomiojasta ja Soinista ei voi puhua samaan aikaan. Tuomioja oli edellisen hallituksen kiistaton ykkönen.
En usko että Soini saavuttaa koskaan
Tuomiojan karismaa ja osaamista.

28.5.2015 18:26  Eepeenvärisuora

Mut hei!! Nyyyyyyy-yyyt jytkytetään!Koulutuksesta "löysät pois", jätte bra!Hei suomen työtä tekevä kansanosa! Vapaat pois tai setä Sipilä mätkii lisäveroa ja leikkaa lapsilisistä! Ai että on ihanaa! Mitä helve**iä työedut kuuluu valtion talouteen??? Miksi minun pitää antaa tuhansien eurojen etuni pois kun setä Sipilä sanoo EK ja perheyritysten äänellä että kun on pakko???Tehkööt valtio leikkauksensa, tehkööt veronkorotuksen, jos se semmosen vaatii! Mmmmmh, ihanaa kun on persu-kepuli-cocoomus.

28.5.2015 22:24  täs vähä eepeensuoralle

Tulevan hallituksen ohjelmakommentteja. Kaikki asianosaiset pitävät leikkauksia/muutoksia "aivan katastrofaaliisina". Kukaan ei voi käsittää että ohjelma koskee myös heidän alaa. Kukaan ei myöskään ole sanonut miltä alalta voi leikata (kun ei uskalla sanoa tai ei tiedä/osaa). Hei ihmiset, tää nyt vaan on niin vakava juttu että näin pitää tehdä. Ja sitten valtionvarainministeriin. Soini olis ollu ihan jees mutta muistellaans. Viinanen, Niinistö ja nyt Stubbendaali, Mainitkaa yksikin muu VM joka olisi sanonut suoraan ja mitä pitää tehdä vaikka päätökset olisi ikäviä?

28.5.2015 22:52  Eepeensuora

Soini mitään jees ole.

Herätys. Berner ekakertalaisena edustajana ministeriks? Kenen suulla se setä sipilä puhuukaan?

Laborantti oikeusministeriksi?

Kuka muistaa kuinka urpilaista moitittiin opettajan papereista?

Jytjyt!

28.5.2015 23:28  täs vähä eepeensuoralle

Eepeensuora. Ohitit asian, mikä ei ollut mikään yllätys. Leukojen louksuttelu on helppoa ja kivaa.

29.5.2015 6:02  Eepeensuora

Ai ohitin mitä?

Mitä muuta tälläses keskustelufoorumissa voi tehdä kuin louskutella? Vai onko täällä joku hallituksen edustaja?

Soini ei tai sipilä ei ole ollut päivääkään ministeri. Hehkutukset sitte myöhemmin.

Viinanenhan sen sanoi "ei devalvoida". Suoraan ja rehdisti.

29.5.2015 6:09  Eepeensuora

"Puhun niin totta kuin osaan" kertoi eräskin pääministeri. Huhu kiersi kuvien kera netissä että tämä sama olis miesten lehdessä pyllistäny.

29.5.2015 9:18  Amcorinkaarre

Kova poika on uhoamaan ja arvostelemaan tuo eepeensuora. Tyypillinen demari, jolla ei äly muuhun riitä. Edustaa sitä kansanosaa, joka on takertunut pysyvästi menneeseen, eikä pääse siitä enää irti. Sama kohtalo kuin A.Rinteellä: Ei jatkoon!

29.5.2015 10:22  Ami

Puhemiehistöön tullee sentään yks arvostettu poliitikkokin. Siltarumpu-Pekkarinen on paikkansa ansainnut.

29.5.2015 17:13  Toki, sitä saa, mitä äänestää.

Nyt jytkytetään porvarihallitusta. Soini petti äänestäjänsä. Soinilla ei ollut kanttia ottaa vastaan valtionvarainministerin hommia, vaan antoi ne kokoomukselle.
Mielenkiinnolla jään seuraamaan, miten äänestäjät seuraavat Soinia.
Olen jo nyt pannut merkille, että moni pettynyt ei jakunkääntöjä hyväksy.

29.5.2015 19:28  Tarkkailija

Ja kepu ajaa maakuntahallinnon. Siihen loppuu säkyläinen itsehallinto. Keskittämistä lopulta viimeisen päälle. Hyvä toimiva terveyskeskuskin puretaan pois tämän kepun maakuntamallin tieltä. Huh.Huh.

29.5.2015 19:45  Aina on maksettava, eikös juu

Täällä jupistaan kovasti. On hyvä muistaa nykytilanne. Eletty yli varojen. Sellainen hyvinvointi, joka lähtee siitä, että valtio
vastaa kansalaisten hyvinvoinnista, on Suomessa mahdoton ajatus. Kuka sitä haluaa, voisi muuttaa Pohjois-Koreaan
Siellä sitä " hyvinvointia " valtio takaa.
Terve vaan ja onnea.

29.5.2015 21:08  Eepeensuora, se joka tulee ennen kaarretta

Amcorinkaarre on väärin kirjoitettu, kyseessä on siis oikeasti AmorinAarre, siis se sama mikä Toimi-pojalla on. Peppuperjantai!

Vai tarkertunut menneeseen? Eikö nimenomaan seuraavat konstit ole sieltä menneestä:
Työajan pidennys. Lapiot heilumaan, tärkeintä ei ole päämäärä vaan hien määrä?

Leikataan koulutuksesta. Eihän siellä lapion varressa tarvi sellasta. Pääasia että hiki valuu ja akka kotona keittää perunat.

Kova poika tai ei mutta eikö saisi arvostella? Setä-Sipilä on tämän ulkopuolella? Jytky-Timoa ei saa kritisoida, ei vaikka 180 astetta jutut kääntyteet sitten vaalikampanjan? Eikö tosiaan saa? Ei edes demarina demarien nettisivuilla?

29.5.2015 22:37  :)

Kuulisin mielelläni myös vaihtoehtoja eli mitä pitäisi tehdä ja mikä vaikutus tuolla tekemisellä olisi, faktana.
Soinilla olisi varmaankin ollut kanttia ottaa VM mutta Saulihan ilmoitti että hän ei halua hoitaa ulkopolitiikkaa Stubin kanssa. Ehkä siksi tämä ratkaisu ?

29.5.2015 23:22  Eepeensuora

"Soinilla olisi varmaankin ollut kanttia"

Niin varmaan juu.

Faktana oikeen halutaan. Mitkä faktat olet uudelta hallitukselta saanut?

30.5.2015 10:14  Amorin Aarre Loimaan kassasta

Tämä eepeensuorahan se vasta populistien populisti on. Elää menneessä vaikka lada on vaihtunut mazdaan ja sen myötä öljynvaihtoväli harventunut 5000:sta 15000 kilometriin. Kamalaa! Nykyautoissa on palattu myös jakopään hihnojen ongelmien takia ketjuihin. Sekin on menneestä! Jos ay-liikkeen lakkoilujen takia työnsä menettäneet ovat avanneet silmänsä ja äänestäneetkin persuja tai jääneet kotiin, niin senkin vika on muualla, kuin demareissa. Heh. Vai miten Euran paperilla nykyään pyyhkii?

30.5.2015 13:54  bEEmwPEENSUORAkutonen

En ole euran paperin tai sen jälkeisien taseisiin tutustunut.

Enkä ole yhdessäkään lakossa koskaan ollu. Eikä niitä lakkoja taida niin hirveesti olla muutenkaan nykyään.

Ps ei ole mazdaa... Demarilla on bemari.

Sinulla taitaa olla vanhentunut käsite demareista? Olisko syytä tulla tälle vuosi tuhannelle?

30.5.2015 13:59  Eepeensuora

Lähtökohtaisesti syytä taitaa olla yritysjohdossa ja tuotteessa / palvelutuotteesa jos firman suhdanteet on huonot.

Keinot on aika antiikkiset jos sitä haetaan palkanalennuksilla, joka keinona on vain tekohengitystä.

Joko olet amcorin mutka hakenut uuden Kiasi, nyt timo jytkytti veroa alas... Ai niin joo, ei tainnutkaan se välirahan määrä laskea ollenkaan... Päinvastoin. Mut hei, nyyyyt jyyyyytkytetään!

30.5.2015 20:50  Tämä vuosi tuhat

Hae eepeensuora Siwasta paketti halvinta kahvia ja keitä pari kupillista nauttien niistä samoin kuin viimeisistä uusi-aika lehdistä.

30.5.2015 21:00  Eepeen suora

Ei koskaan ole tullu Uusi Aika lehteä.. Sun vinoilus ei nyt vaan osu eikä uppoa...:)

Joo kirjoitusvirheitä ja yhdy ssana kämmejä tulee kun luurilla kirjoittaa.

Taitaa sattua kun persua arvostelee? Minkä takia, tätä samaa persut on tehny viimeset viisi vuotta! Ei kai teillä persuilla ja persujohdannaisilla ole sama päämäärä kuin eräällä herralla 1930-luvun saksassa, kielletään demarit ja ay-liikkeet?

30.5.2015 21:08  Erno

Jouko Mäki-Lohiluomalla on kaunis laulu Iltalaulu jonka Antti Tuisku laulaa. Eräs kohta jää mieleen. Ei käännetä heikoille selkää. Sipilän hallitus sen nyt tekee. Ei isänmaian pelastusta näin tehdä. Kiusatuilta ja ahdinkoissa olevilta leikataan väkipakolla ja hyväosaisilta pyydetään vapaaehtoista osallistumista.

31.5.2015 12:28  Jyyyyyytkyyyyyy

Kiinassa on ay-liike kielletty ja talouskasvu lienee maapallon kovinta. Ei yhtään huono ehdotus ep:n suoralta. Nyt alat olemaan asian ytimessä.

31.5.2015 13:55  Eepeensuora

Niin, kiinassahan bkt on n 6000$/asukas, kun suomessa se on 37000?/asukas. Onko jytkytys&setä sipilä ajamassa suomea ihanan kiinan suuntaan?

Ihanaa.

31.5.2015 14:17  Sillai kai

Rinteellä&vasureilla suuntana oli Kreikan tie. Eikä nuo Stalinin opitkaan ihan läpi lyöneet.

31.5.2015 14:49  Totuus ei muutu

Suomi on elänyt yli varojensa. On hallituksessa ketä tahansa, on valtion ja kuntien menoja karsittava.
Työn hinta on liian korkea Suomessa, on
hinnoiteltu tuotteet pois markkinoilta.
Jotain on tehtävä että suomalaiset tuotteet
käyvät kaupaksi. Vaihtoehtoja ei ole paljon.
Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on tullut tiensä päähän. Oli hallituksessa ketä tahansa eikä oppositiokaan voi
kovin paljon nykyvaihtoehdoillaan " rehvastella. "

31.5.2015 15:02  Jytkyyyyy

Tuo on aivan totta. Eepeensuora edustaa sitä alati harvenevaa joukkoa, joka ay-liikkeen kautta pyrkii terrorisoimaan yhteiskuntaa tinkimättä mistään mitään. Vähäosaista, vanhuksista ja sairaista ei niin väliä.

31.5.2015 15:59  Eepeensuora

Juuri näin, senttiäkään ei peruuteta.... Mutta kun ei eepeensuora edusta noita arvoja mitä luettelet.

Sen verran ay liikkeestä, se ja mikä tahansa edunvalvontajärjestö (ek, mtk yms) ajaa jäsenistönsä asiaa, siis ensisijaisesti. Ei kai tässä mitään outoa.

Persujen Lindström avasi keskustelua hiukan toiseltakin kulmalta; myös ek on tässä sopassa mukana, eikä hallitus saa olla en:n äänitorvi. Persuministeriltä hyvä huomio, pisteet siitä persuille, vaikka yleensä niitä moitinkin.

Jos todella mennään sanelupolitiikkaan hallituksen puolelta, silloin todellakin ollaan kiinan mallissa. Se ei ole eikä tule olemaan länsimaalainen malli, ei vaikka se joitakin tuntuu miellyttävän.

Mikä siinä muuten on ettei keskustelussa vaadita MTK:lta tuottavuushyppyä? Näyttää siltä että päinvastoin, tuetaan lisää?

Suomalaisen palkansaajan vuosiansio ei ole mikään ylitsevuotavan suuri eurooppalaisella tasolla (pl ns itäblogin maat). Kuitenkin monet euroopan maat (ruotsi, saksa tms) menestyvät suhteellisen hyvin ja kuitenkin heillä on samanlaisia loma, arkipyhä tai vapaapäivä järjestelyjä. Siellä ei suoraan syytetä palkansaajaa, ei koeta sitä pelkkänä kuluna vaan osana tuotanto tai palveluprosessia, jotain mitä ilman ei yhtiön toiminnot eivät toimi. Onko maahanalistettu palkansaaja modernissa yhteiskunnassa toimiva palanen?

Insnöörin keinot voivat olla lyömättömiä yritysmaailmassa. Kuitenkin ne ovat usein optimoituja tietynlaiseen markkinatilanteeseen, eivät välttämättä sopivia pitkälle ulottuvan toimivan LUOTTAMUKSEN pohjalle perustuvan järjestelmän osaksi.

31.5.2015 17:57  Jytjytjytkyyyyyyy

Saksassa havahduttiin jo 2009 talouskriisiin ja tehtiin kipeät ja välttämättömät ratkaisut työmarkkinoilla. Ne samat joihin täällä meillä ei olla pystytty. Ruotsin on pelastanut oma valuutta, joka on pitänyt Ruotsin viennin käynnissä ja lukematon määrä yrityksiä, joilla on kansainvälinen brändi. Ruotsin työllisyysprosentti on yli 75 ja Suomessa on taannuttu pahoin 68%:n tasolle. Ei tästä rakas neuvostoajansuora enää ylös nousta millään elvyttämisellä, eikä saavutettujen etujen puolustamisella. Seinä on tullut vastaan, halusit tai et.

31.5.2015 18:55  Eepeensuora

Kovasti sinulle ottaa luonnonpäälle, halusit tai et. No mutta, ei se mitään.

Olen edelleen sitä mieltä että sopimukseen pääsee paremmin kun ei sanella yksipuolisesti.

Eikö tuottavuu nimenomaan parane tekemällä lyhyemmässä ajassa sama tai enemmän? Eikä päinvastoin kun setä sipilä ek:n sätkynukkena kertoo? Eikö tosiaan ole muuta keinoa keinoa kuin työajan lisääminen 100h?

Usko sinä jytky mihin haluat

31.5.2015 21:35  MaMujyyyyytkyttäääää

Se nyt vaan menee niin, että tämän maan rattaita pyörittää yhä harveneva joukko. Työnantajien keskuudessa työvoimatoimistojen työttömät työnhakijat ovat lähinnä iso vitsi, eikä heistä ole juurikaan apua tämän maan pinnalla pitämiseen. On vain lisättävä tämän vastuunkantajien taakkaa ja hyväksyttävä myös se, että muualta tulee työhaluista väkeä tekemään töitä, jotka eivät enää meille suomalaisille kermaperseille maistu. Kysehän on siis enää niistä työpaikoista, joita ei ole voitu siirtää rajojen ulkopuolelle ay-liikkeiltä turvaan.

31.5.2015 22:57  Ami

Joku tollo kirjoitti tänään SK:ssa yleisönosastoon että jos tehdään pidempää työpäivää ja lyhennetään opiskeluaikoja työttömyys vähenee. Kuin hallituksen suusta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini