Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Rotat pois laivasta - ja kapteenikin

Share |

Maanantai 7.4.2014 - Kari


Kokoomusministerien joukkopyrky eurovaalien kautta ulos hallituksesta muistuttaa jo rottien pakoa hukkuvasta laivasta. Merellä kuitenkin on tapana, että kapteeni seisoo ylväästi viimeisenä komentosillalla, kun muut ovat yrittäneet pelastautua. Kokoomuslaisessa vastuunkannossa pelataan erilaisin säännöin.

Eilen Ylen ylimääräisessä ajankohtaislähetyksessä kaikki hallituspuolueet kuitenkin tuntuivat siunaavan edessä olevan rotaation. Synninpäästö perustuu ajatukseen, että hallituksen pyhä kirja eli hallitusohjelma tekee tuloksellisen yhteistyön jatkumisesta sakramentin. Oppositio sai kyytiä kriisitunnelman lietsomisesta.

Haluttiin tai ei, Kataisen lähdöllä saattaa olla merkitystä myös demarien puheenjohtajapelin tulokseen. Jos pyritään välttämään puolueelle turmiolliset ennenaikaiset vaalit, saattaisi olla viisasta kiltisti myöntää Jutta Urpilaiselle jatkoaika. Ei ole Antti Rinteen mentävää aukkoa pujahtaa valmiiksi katettuun pöytään hallituksen valtiovarainministeriksi.

Uuden kokoomuspuheenjohtajan ja pääministerin spekulointi on jo hyvässä vauhdissa. Vahvinta taustatyötä itsensä hyväksi on tehnyt Jan Vapaavuori. Miehen valinta veisi puoluetta monta piirua oikealle. Kokoomuksen voittaessa seuraavat eduskuntavaalit tämä tietäisi varmuudella vasemmistolle tietä oppositioon. Pääministerinä synnyttäisi kärsimättömyydellään  sisäisen hallituskriisin kerran kuukaudessa.

Alexander Stubb on päiväunissaan nähnyt itsensä ennemmin suurena eurooppalaisena johtajana kuin pienen pohjoismaan konservatiivipuolueen kaitsijana. Kataisen katkaistessa hänen kuningastiensä on nyt pakko innostua tästäkin. Pääministerinä kaikki katastrofin ainekset olemassa tai sitten todellinen yllättäjä.

Henna Virkkunen möhli julkikuvansa kuntarakenneuudistuksen profeettana. Saattaisi kuitenkin selvitä tehtävästään puolueen puheenjohtajana ja pääministerinäkin sillä edellytyksellä, että kykenisi kuuntelemaan myös muita.

Me Pyhäjärviseudulla tietysti tykästyisimme, jos Köyliön lahja valtakunnan politiikalle eli Petteri Orpo seuraisi Kataista. Hän ei muiden kandidaattien tapaan ole ministeri mutta ansioitunut eduskuntaryhmän "kymppinä". Mies luokitellaan puolueensa sosiaalisiipeen, joten hänellä saattaisi olla parhaat edellytykset jatkaa edeltäjänsä viitoittamalla tiellä.

Elämme mielenkiintoista aikaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini