Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Syntyykö Pro Pyhäjärviseutu ?

Share |

Perjantai 15.11.2013 - Kari


Sitä mukaan kun realiteetit alkavat paljastua, Pyhäjärviseudulla hierotaan rähmiä silmiltä, jotta nähtäisiin paremmin karuun tulevaisuuteen. Johtavat poliitikot ja virkamiehet vielä uhkuvat uskoa omaan kaikkivoipaisuutensa kuntiensa huomisen suhteen, mutta valveutuneimmat kansalaiset alkavat jo epäillä. Syntyisikö vielä Pro Pyhäjärviseutu ?

Paikallislehti Alasatakunta on päätoimittajansa linjaamana aina puhunut yhtenäisen Pyhäjärviseudun puolesta. Vika vain on ollut siinä, että se on katsonut asioita Euran etu edellä. Uuden kunnan kalkkiviivoilla tapahtuneen romuttumisen todellisista syistäkään ei rohkeus riittänyt kirjoittamaan. Kollektiivinen häpeä ei kuulosta niin pahalta.

Nyt Lehtilä haastaa Euran ja Säkylän johtotroikat ihan nimeltä ottamaan kantaa Pyhäjärviseudun tulevaisuuteen tilanteessa, jossa ollaan menossa aivan vastakkaisiin suuntiin. Eurassa hoetaan jo mantraa lisäarvosta, joka saadaan tarjoutumalla Rauman vesijättömaaksi. Säkylässä uskotaan, että Huittisten huomassa palvelut pysyvät ja vain paranevat.

Päätoimittajan kiihotus keskusteluun on ihan oikein. Näin asioita ja ilmiöitä tarkkailevan median pitääkin toimia. Jostain kumman syystä Lehtilä ei kuitenkaan noteraa Köyliötä Pyhäjärviseuduksi kuin asukaslukua laskiessaan. Kunnan kärkikolmikolle ei palstatilaa tarjottu, mutta varmaan annetaan erikseen pyydettäessä. Näin uskon. Se oli kuitenkin paha virhe ja vahingoksi hyvälle yritykselle.

Itsellekin on välillä tullut mieleen ottaa näihin asioihin kantaa, kun sen nykyisin voisi tehdä rivikuntalaisena.  Oletan kuitenkin, kaikella ystävyydellä, olevani edelleen päätoimittajan "pannassa". Asemassaan hänellä on oikeus ratkaista, mitä ja keneltä lehdessään julkaisee. Olen jo vuosia sitten luvannut olla kirjoituksillani häiritsemättä. Näin hänen ei tarvitse punnita kirjallisen ilmaisun taitoni riittävyyttä, eikä minun yrittää lisätä lehden moniarvoisuutta.

Tällä palstalla toivoisin käynnistyvän vilkkaan keskustelun seutumme tulevaisuudesta. Haluaisin sitä vielä provosoida toteamalla, että historiankirjoitus tulee langettamaan tuomionsa niille, joiden vastuulla mahdollinen Pyhäjärviseudun hajoaminen on.

Tässä mediassa saa päätoimittajan mielipiteen lytätä ilman sensuurin pelkoa ja parhaana päivänä kirjoituksesi voi lukea yli 3000 kävijää.

Kommentit

15.11.2013 8:28  Plalli

lehtilältä iso moka jättää Köyliö pois.
Kertooko se jotain Euran ylimielisyydestä.

15.11.2013 10:40  Kauko Kuntalainen

Köyliöhän on koko ajan ajanut monikuntaliitosta eikä ollut kaatamassa aikoinaan uutta Euraa, joten uskoisin päätoimittajan tehneen analyysin, että Pyhäjärviseudun yhtenäisyys ei kaadu Köyliöstä johtuvista syistä.

16.11.2013 10:51  Pyhäjärviseudun puolesta

Laittakaa nyt joku osaava vaikka nettiadressi asian puolesta.

17.11.2013 17:44  Kauttuun Kalle

Hyvä, että aiheesta aletaan keskustella ennen kuin on myöhäistä. Jos järki saa päättää, pysyy Pyhäjärviseutu yhdessä olipa suunta mikä tahansa.

17.11.2013 19:15  Näin se on

Jos saatas kerralla laitettua syrjään Lahtinen,Lehtonen ja Kalli vois olla, että säkylän jääräpäätkin rupeisi vielä järkiinsä. Köyliö ei yksin mihinkään karkaa vaikka Suni ja Männistö onkin huittisten miehiä.

17.11.2013 19:50  Ääni Eurasta

Mihin unohdit Eelan ? Hän on aakkosissakin ensimmäisenä. Niin myös esteissä.

17.11.2013 21:03  Kaikella on aikansa

Tietääkseni kepu vaihtaa Eelan jo tammikuussa Tietariin. Eli kyllä se siitä.

18.11.2013 11:34  Sakarias Säkylä

Niin kauan kuin Lahtinen on Euran kunnanjohtaja eivät asiat etene.

18.11.2013 12:07  Pekka Pilvi

Mihin asia viimeksi oikein kaatui. Eikö kukaan osaa tai uskalla antaa selitystä. Valtuustot tekivät päätöksensä kuntaliitoksesta, sitten asia yht äkkiä haudattiin. Kepuhallitus ei anomusta ottanut edes käsittelyyn.

18.11.2013 14:11  Rouva Fortuna

Mielenkiintoista lukea, mitkä ovat "isojen poikien" selitykset Alasatakunnassa.

18.11.2013 15:46  Lännen Lokari

Aamun Alasatakunta on nyt todella odotettu lehti.

18.11.2013 16:58  Äänestäjä

Nyt vihdoin päättäjiltä vastuuta. Tällä menolla Eurasta tulee Rauman itäinen peräkylä ja Säkylästä Huittisten mutkatien metsäntakainen takamaa. Köyliö jatkaa kuolion kylinä.
On Säkylässä perusteetonta uskoa , että Huittinen takaa palvelumme, ei takaa.
Eura on vetänyt käsittämätöntä vikalinjaa. Uhoa ja sanelua. Semmoinen voidaan korjata. Luottamushenkilöt valitaan vaaleissa ja kunnanjohtajat voidaan tarvittaessa jopa erottaa. Kaikki uusi on mahdollista. Seutua ei olla vielä tuhottu.

18.11.2013 21:55  Epätietoinen

Jos Lehtilä on tiennyt uuden euran epäonnistumisen syyt miksi sitä ei ole kerrottu lehdessä. Eikös lehden pitäisi palvella lukijoita ei herroja ?

18.11.2013 22:17  JL

En ole jaksanut seurata näitä kuntauudistustouhuja. Tuntuu vain kummalliselta, että jotain voidaan säästää jos kuntien rajoja poistetaan mutta kaikki säilyy muuten ennallaan. Mikä estää yhteistyön naapurien kanssa ?

18.11.2013 23:41  Ylppii eoralainen

Yhteistyön estää kauna, kateus ja kylmä rinki...

19.11.2013 8:26  arvailija

Epätietoinen osui naulankantaan.
Olisiko ollut niin ettei päätoimittaja tietänyt syytä.
Sopii epäillä.
Tänään saimme lukea miten eurassa kehitetään terveydenhuoltoa.

19.11.2013 12:50  Ihmettelijä

Kyllä tämän näytelmän konna on Eura, eikä siellä meno muuksi muutu. Parastakin aikaa Eurassa kaavaillaan SoTe-aluetta Rauman kanssa ja toisaalta ylistetään Pyhäjärviseudun yhteistyötä ja kaskas. Siirretäänkin Yhteistyössä Köyliön ja Säkylän kanssa järjestetty viikonloppu- ja iltapäivystys Poriin!

19.11.2013 17:09  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Säkylän kunnanjohtaja veti tänään Alasatakunnassa asiat pöytään. Pitääkö paikkansa? Euran vastaava johtaja on vastauksen velkaa julkisuudelle!

19.11.2013 17:18  Nimimerkkii Erkki

Eura tuhosi lääkäripävystyksen. Kohta kai käydään yhteisen ympäristötoimen alalle ja tuhotaan sekin.

19.11.2013 18:03  Hyväuskoinen euralainen

Onko Lahtisen lähtölaskenta alkanut vai olitteko Kalli ja Lehtonen mukana myyräntyössä ?

19.11.2013 20:33  Erno

Jotenkin pitäisi päästä Euran kanssa keskusteluihin siitä olisiko yhdistymisestä molemmille jotain hyötyä. Missä voitaisiin säästää ja tehdä yhteisesti. Eurasta ei koskaan tule Rauman itäistä peräkylää mutta Rauman itäinen keskus siitä tulee. Olisi hyvä jos voisimme olla kaikista peloista huolimatta Euran suuntaan yhteistyössä.

19.11.2013 21:28  Perno

Ja säkylästä Rauman peräkylä.

19.11.2013 22:27  Pro Säkylä

Muistakaahan nyt se fakta, ettei nykylain suomalla kuntaliitoksella saavuteta mitään taloudellista hyötyä. Ainoastaan suurin liitoskunta korjaa hedelmät ja pienemmät joutuvat maksumiehiksi. Kiitos Mäenpäälle rohkeudesta sanoa se ääneen, minkä pro-liikkeet sanoivat jo vuosia sitten. Euran komentoketjua on naurettu jo vuosikymmen. Päivällä Lahtinen on Lehtosen pomo ja illalla Lehtonen Lahtisen. Kalli puolestaan on puun ja rungon välissä, kun ei tiedä kumman mantraa toistaa, puolueensa vai kotikuntansa. Tosin hevosmiehen varmaan helppoa matkata kaksilla rattailla kunhan paska ei osu siihen kärryyn, jossa sattuu sillä hetkellä suistossa olemaan.

19.11.2013 22:40  Euran toisinajattelija

Joko Harri heräsi ? Vielä muutama viikko sitten mentiin Rauman syliin kokonaan ja ehdoitta.

20.11.2013 8:01  Euralaiset herätkää!

Euralaisten pitäisi todella herätä! Lehtosen Hate on täysin vellihousu ja Lahtisen isä-tytär-sosialistidiktatuurin vietävissä. Pro Säkylän pomo-kommentit ovat täyttä asiaa.

Mitä sanovat kuntalaiset tästä kun viikonlopun lääkäripäivystykset lopetetaan Suvi-Puhurin mielivallalla? Ja vain siksi, että saadaan vetää Säkylää kölin ali. Tulee muuten tässä yhteydessä pissi omaankin pöksyyn!

20.11.2013 14:30  Luottamusmies evp, Köyliö

Ei pro Säkylällä ole mitään ansiota kuntaliitoksen kaatumisessa. Pelkkää lantakuoriaisten pörinää. Juuri Mäenpään kertoma sen todistaa. Kaataja oli suvereenisti Lahtinen.

20.11.2013 18:09  Pro Säkylä

Kuka tässä kunnian ottamisesta on puhunut? Taitaa Köyliön evp olla joku liitosasiassa aikanaan siipeensä saanut pölhöpopulisti, jolle eivät asiat aikanaan auenneet ja sekös kiukuttaa pientä traktorimiestä.

20.11.2013 18:32  Joutomies

Nyt olisi paikallaan, että Pyhäjärviseudun yhteisen suurkunnan kannattajat mittauttaisivat adressin avulla, millainen kannatus Euran, Köyliön ja Säkylän muodostamalla suurkunnalla olisi.
Me jokainen tiedämme, että ennenpitkää kuntakoko suurenee kaikesta vastustuksesta huolimatta.

20.11.2013 19:07  Luottamusmies evp, Köyliö

Ei niinkään pientä...

20.11.2013 19:54  Eppu

Minä en halua Raumalle enkä Huttisiin. Tehkää siis jotain.

21.11.2013 11:43  Suoma Tirkkonen

21.11.2013 Onneksi asiat tiedettiin tarpeeksi ajoissa
Kyllä Lahtisen 'voima' tiedettiin jo kauan kauan sitten. Tiedettiin myös muut asiat ja siksi lähdettiin täällä Säkylässä selventämään Euran naapurikuntalaisille, mitä liitoshankkeen takana ja taustalla on. Ja hyvin kävi. Mäenpää sanoi nyt asian Lahtisen osalta lyhyesti ja topakasti. Tiedettiin se, millaisin lähtökohdin Eura ja Euran päättäjät lähtivät liittämään Säkylää ja Köyliötä Euraan. Tässä on syytä palauttaa mieliin Euran kaupunkihaaveet, joille usein raitilla jopa hymähdeltiin.
Ei olisi todellakaan hyvää seurannut, jos liitos olisi toteutunut. Siispä: Pyhäjärviseutu on mennyttä aikaa, onneksi järvi on hyvässä hoidossa, ja toivottavasti järveä hellitään jatkossakin. Nyt tähtäin tulevaisuuteen. Siispä: Lähdetään rakentamaan SÄKYLÄN SEUTUA. Säkylästä on kuultu ja kuullaan nykyisin entistä useammin isossa mediassa. Säkylän seutu on nyt sitä, mitä kannattaa lähteä rakentamaan. On taustalla suurta ja yhä lisääntyvää valtakunnallista voimaa, ja on Apetit ja myös muuta ruokavoimaa, ja kaiken lisäksi Säkylä on kauniin järven rantakunta. Juuri nyt avataan Säkylässä Supermarket ja tulevaisuudessa Säkylän seudulla on ties mitä, jos osataan toimia oikein.

21.11.2013 16:22  Kesäköyliöläinen

Köyliöläisen evp luottamusmiehen nimittely "pölhöpopulismiksi" oli nimim. Pro Säkylän taholta mautonta.
Yli 30 vuotta kesät Köyliössä viettäneenä on syntynyt vankka käsitys Pyhäjärviseudun kuntien (Eura, Säkylä, Köyliö) yhteistyöstä - ja tulevaisuudesta.
Vieraille on ollut hienoa näyttää seudun maisemia Kirkkosaaren ja Kuninkaanlähteen kautta Säkylään ja sieltä Rantatien kautta Euraan, Ruukin puistoon.
Torstaisin käydään Säkylän torilla ja perjantaisin suuremmilla ja pienemmillä ostoksilla visossa ja pikkuvisossa. Välillä kaväistään Katismaalla ja Yttilän Ottassa.
Minä, kuten moni muukin, elin siinä uskossa, että Pyhäjärviseudun kuntaliitos olisi ollut pientä viilausta vaille valmis. Näin ei sitten ollutkaan.
Nyt seudun vastuullisilla voimilla olisi mahdollisuus korjata tapahtunut vahinko!

21.11.2013 20:26  Pro Säkylä

Pyydän anteeksi kaikilta pölhöiltä.

22.11.2013 10:14  Vakisäkyläläinen

Kesäköyliöläiselle. Mainitsemasi asiat eivät häviä minnekään, vaikka Pyhäjärviseutu-kuntaa ei synnykään. Päin vastoin. Varmin tae reunakulmien näivettymiseen ja ikkunoiden laudoittumiseen on keskittävät kuntaliitokset. Silloin ovat sillat ja tietkin vaarassa. Kunnanjohtaja Mäenpää kuvasi osuvasti Euran kimpan seuraukset!

22.11.2013 13:42  Kesäköyliöläinen

Vakisäkyläläinen, kyllä ne tunnetasolla muuttuvat, jos Eura on "rajan toisella puolella". Minulle Eura, Köyliö ja Säkylä muodostavat alueelle parhaan kuntakokonaisuuden. Pyhäjärviseudun teollisuus ja tuotanto tulevat toisiaan ja alueen sijainti on ihanteellinen. Siksi kannattaisi rakentaa, ei hajottaa.

22.11.2013 14:10  talvieoralainen

Haavat olivat jo lähes umpeutuneet, mutta eräs päätoimittaja repi ne auki.

22.11.2013 15:57  Syksymannilalainen

Ei sellaista voi hajottaa, mitä ei ole.

22.11.2013 16:07  Åbo

Täältä Turusta katsottuna se seutu näyttää juuri Kesäköyliöläisen kuvaamalta. Tuntuu, että siellä vain asuvat ihan väärät ihmiset, ainakin päättäjät.

22.11.2013 19:08  Nothing but the Truth

Miksei tätä sanota ääneen: Säkylän ja Köyliön kannalta Eura-kombinaatiossa kaikki, siis ihan kaikki keskitetään Euraan. Huittisissa ollaan avarakatseisempia, palveluita tulisi olemaan jatkossa myös Pyhäjärven rantamailla.

22.11.2013 19:41  Homma uusiksi

Kuntauudistus on lähtökohdiltaan jo ihan torso. Samoin SoTe-uudistus. Eilen joku professori kuvasi televisiossa Kataista osuvasti kahdeksanvuotiaaksi pikkupojaksi leikkikentän keskellä joka muuttaa leikin sääntöjä koko ajan ja muu lapsilauma ihmettelee ympärillä.

22.11.2013 19:59  Tuuliviirit yllä katon, Kalli ja Lehtonen...

Eikös ollut hyvä, että kansa tietää mitä tämä Euran kunnanjohtaja ja varaAntti on miehiään.
Onko Eurassa luottamushenkilöillä mitään otetta asioihin?
Ei kunnanjohtaja asioista mitään päätä vaan esittelee. Kalli ja Lehtonen?????

22.11.2013 20:09  Säkylän perusjuntti, ei persu

Huittisista ei ole mitään kokemusta, vain pilvilinnoja.
Ei Säkylä kuulu mihinkään Huitttisiin. Oi voi sentään.

22.11.2013 21:32  Ernesti Hentunen

Tietämättömyyden syvästä suosta nousee fasismin ruskea rutto. Poliittisissa muistelmissa ja neuvottelumuistelmissa ihmisillä on taipumus esittää asiat ikäänkuin itse olisi ollut oikeassa ja kaikki muut väärässä. Tämä kannattaa pitää mielessä, kun lukee lehdestä erilaisia mielipiteitä siitä kuinka asiat menivät.

22.11.2013 22:04  Kesä-Eino

Eipä siinä auta kesäköllien haavekuvat kun Eurasta puhaltelisi Einot Säkylän perussturvaan.

23.11.2013 6:43  v-s-lainen

Alasatakuntaa lukiessa on huomattava tärkeä seikka: kunnanjohtajien on kirjoitettava totta,
sillä he tekevät työtään virkavastuulla.
Säkylän kunnanjohtajan juttu oli lyhyt ja
totta joka sana. Mikä olisikaan tulos Säkylässä,
jos jos kuntaliitos olisi toteutettu Lahtisen määräämin ehdoin. Miten tästä eteenpäin
Säkylässä ja Köyliössä? Sitä tulisi pohtia.

23.11.2013 6:59  Ent. Pro uusi Eura, nyk. Pro Säkylä

Säkylässä on valtakunnan kärkitasoa oleva lukio ja terveyskeskus, joista sekä säkyläläiset että köyliöläiset käyttävät ja haluavat pitää kiinni. Nämä oli sovittu säilytettäviksi surullisen kuuluisassa Uusi Eura -sopimuksessa. Minkä Eura veti pois valtioneuvostosta kalkkiviivoilla neljä vuotta sitten.

Lahtisen kommentit Alasatakunnassa osoittavat sen, että näistä luovuttaisiin Pyhäjärviseutu-kompuksessa. Siitä syystä entisetkin Uuden Euran kannattajat ovat nykyisiä Pro Säkylä edustajia.

23.11.2013 7:58  Joutomies

Ei tarvitse olla Pro Eura, eikä Pro Säkylä, kun tajuaa, että Pyhäjärviseudun kuntien yhteistyö olisi sopivin ratkaisu.
Hakeutuipa Säkylä yhteistyöhön Huittisten tai Eura Rauman siipien alle, niin molemmissa tapauksissa Säkylä ja Eura jäävät takamaiksi ja monesta nyt paikallisesta palvelusta on luovuttava. Pyhäjärviseudulla palvelut voidaan taata suhteellisen lyhyillä etäisyyksillä.
Mitä taas tulee lahtisiin ja eeloihin, niin virkamiehet ja päättäjät tulevat ja menevät.

23.11.2013 8:17  Pro, Pro ja Pro

Mitä merkitystä jollakin Pro-liikkeellä oli tehdyssä kuntaliitosselvityksessä, joka koski Euraa. Säkylää ja Köyliötä. Vastaus ei siis niin mitään. Selvitys tehtiin ja tulokset ovat julki Säkylän kunnanjohtajan kirjoituksessa. Hyvä niin, ei tarvitse sitä rumbaa enää tanssia. Säkylässä kuin myös muissa kunnissa päätökset tekee kunnanvaltuusto ei mitkään pro-liikkeet.
Kunnanvaltuuston puheenjohtajaa Eelaa moitittiin kuntaliitoksen kaatumisesta. Totuus on kuitenkin se, että Euran kunnanjohtaja Matti Lahtinen vaatimuksineen rikkoi Pyhäjärviseudun
yhtenäisyyden kuntatasolla. Ja pitkäkäsi aikaa ...

23.11.2013 9:08  JuNu

Kaksi edellistä kommenttia on täyttä asiaa.

23.11.2013 11:04  Sairaan lapsen äiti

Euran, Säkylän ja Köyliön yhteinen lääkäripäivystys toimii erinomaisesti. Nyt tämä matinsanna Eurasta ajaa sitä alas. Eli päivystys Poriin.
Älkää nyt hyvänen aika lakkauttako toimivia lähipalveluja.
Hallavaaran jätekeskuskin taidetaan ajaa alas

23.11.2013 14:45  Sairaan lapsen äidille

Missä se on sanottu, että lääkäripäivystys Säkylässä loppuu???

23.11.2013 15:32  Joutomies

Nyt tuntuu siltä, että Pyhäjärven seudulla käyttäydytään varpusparven lailla: kun joku läpsäyttää käsiään jossakin päin yhteen, niin mennään jokainen eri suuntaan.
Mitä sitten, jos Säkylän kunnanjohtajan väitetään vaatineen jotakin ja "matinsanna" sanoo sitä tai tätä, eiväthän ne virallisia päätöksiä ole olleet. Ja sitä päätöksentekoa varten, nimim. Pro, Pro ja Pro", tarvitaan niitä pro-(puolesta)liikkeitä. Mieluimmin Pyhäjärviseudun puolesta kuin vastaan.

23.11.2013 23:51  Tarkkailija

Pyhäjärviseudun yhteistyön onnistui ainakin toistaiseksi tuhoamaan yksi mies.

24.11.2013 9:09  Kesäköyliöläinen

Tässä sanailussa jää epäselväksi, halutaanko täällä uutta Pyhäjärviseudun kuntaa?
Yksi mies, edes Euran kunnanjohtaja, ei pysty hanketta kaatamaan, jos kuntien asukkaat lähtevät yhteistuumin ajamaan Pro Pyhäjärviseutu-hanketta.
Alueella pelätään kuntapalveluiden supistumista. Se, ettei yhteistyötä löydy eikä tehdä mitään, on varmin tae, että niin tapahtuu.

24.11.2013 19:39  T.E.

Pyhäjärviseutu olisi pienen vaivan arvoinen.

24.11.2013 20:57  Tolvana

Palkataan Virkkunen selvitysmieheksi ja Lahtisen tytär voisi hoitaa SoTe-selvityksen.

25.11.2013 8:03  Tarkennus tarpeen

Tamperelaiset vieraamme ihmettelivät, kun puhuttiin Pyhäjärviseudusta. Mitä sillä tarkoitetaan täälläpäin, Pyhäjärviä on useita Suomessa.
Säkylän Pyhäjärvi on kolmen kunnan alueella:
Pohjoisessa pääosin Eura, etelässä Pöytyä ( entinen Yläne ) ja osin idässä ja lännessä Säkylä.
Miten tähän liittyy Köyliö? Hyvä kysymys sekin. Olisi tarpeen puhua Säkylän Pyhäjärven seudusta talousalueena, jotta
asia selviäisi vieraillekin.

25.11.2013 16:53  Joutomies

Oliko "Tarkennus tarpeen" tosissaan kysyessään, miten Köyliö liittyy Pyhäjärviseutuun? Mielestäni liittyy hyvinkin, jos tarkastellaan Pyhäjärviseutua työssäkäynti- ja elintarvikkeiden tuotantoalueena.
Pyhärviseudun taloualue sopisi yhtä hyvin alueen nimeksi.

25.11.2013 20:28  Edvin Laine

Ei kannattaisi katsoa nyt enää peruutuspeiliin. Kunnalliset palvelut heikkenee jatkossa kaikissa alle 20 000 asukkaan kunnissa ja isommissakin. Nettikaupan kasvu kuihduttaa maaseutua jatkossa entistä vahvemmin ja nyt pitäis maaseudunkin hakeutua isompiin yksiköihin. Suoma Tirkkonen elää Suomi-filmin 30-likua kuvitellessaan Säkylän kokoisten paikkojen kaupallisten palvelujen paranevan.

25.11.2013 20:29  JoPe

Jos me täällä puhumme keskenämme Pyhäjärviseudusta, ei asiassa ole mitään epäselvää. Köyliö kuuluu siihen ilman muuta. Tamperelaisia ja muitakin vieraita voi aina sivistää !

25.11.2013 20:42  Paremmalta näyttää

Eela ilmoitti tänään jättävänsä paikkansa, toki pakotettuna. Tämä varmasti vahvistaa Säkylän Pyhäjärviseudun yhteistyötä.

25.11.2013 21:19  Eppu

Ilman muuta Eelan väistyminen helpottaa tilannetta mutta ei poista koko "vanhan vitjan" ongelmaa. Ellei Lahtinen väisty, on turha elätellä mitään toivoa. Kallista ja Lehtosesta ei löydy miestä tekemään yhtikäs mitään.

25.11.2013 21:30  Yksityisajattelija Köyliöstä

Aikooko se Lahtisen Eura mennä Rauman mukana Varsinais-Suomeen ? Satakunnan hajoittajia kaikki tyyni. Siihen kyytiin ei Köyliön ja Säkylän pidä mennä. Otetaan askel Keski-Satakuntaan ja unohdetaan Huittinen.

25.11.2013 22:12  Historioitsija

Hietalan Mikko, Takakarhun Jaakko ja Saarisen Yrjö, siinä kolmikko, joka olisi hoitanut Pyhäjärviseudun yhteen ilman turhia koukeroita. Heidän valtakaudellaan ei vaan tällaisia rakenneratkaisuja ja sote-sotkuja setvitty.

25.11.2013 22:38  perunan pyörittäjä

Olis kyllä hausska tietää mitä ajattelee köyliön pääpukari suni tästä pyhäjärvi seudusta. Kerran mtk kokouksessa tää puhui sen puolesta. Miten nyt on ?

25.11.2013 23:46  Kuntalainen

Mielenkiintoista juttua näillä sivuilla. Itse en osaa sanoa tähän Pyhäjärviseutuun yhtikäs mitään mutta seuraan silti.

26.11.2013 1:21  Suoma Tirkkonen

Tulehan myös "Edvin Laine" to 28.11. katsomaan, miten upea Supermarket avataan Säkylän keskustan uudella liikealueella ja parannetaan just nyt Säkylän tarjoamia palveluja. Ja saat nähdä säkyläläisten lisäksi saapuvan väkeä Säkylän moderniin Supermarkettiin jopa pitkien matkojen päästä.
Ja arvaas mitä! Kaiken kukkuraksi päästään iloitsemaan komiasta Rumpalipatsaasta, joka paljastetaan ennen Supermarketin avausta upouudessa Säkylän liikenneympyrässä.
Jokos siirtyy ajatuksesi nykyaikaan ja sitä kautta tulevaisuuteen. Jotta se siitä sinun 30-luvustasi. Olisi kyllä ollut hyödyllistä seurata historiallisen 30-luvun menoa ja meininkiä, mutta ?jostain syystä? se ei minulta sattunut onnistumaan. Mutta historiasta kiinnostuneena käsitykseni on, että on sitä osattu silloinkin yrittää. Ja sen jälkeenkin. Muuten meillä ei olisi asuttavana näin hyvää Suomea.
Suoma T

26.11.2013 7:37  Aatos

Ei Suoma hyvä yksi rumpalipoika tai marketti Säkylää pelasta.

26.11.2013 9:56  Voe Voe

Eivät ne askel taaksepäinkään ole! Voi tätä surkuttelun määrää. Mutta eihän demarivetoisilta sivustoilta oikein muutakaan voi kai odottaa. Avauksissa on aina joku nälväisy johonkin suuntaan ja aina on jossainpäin joku kokenut jotain vääryyttä. Uudistajat sekä eteenpäin katsovat lytätään ja virheitä etsitään suurennuslasin kanssa.

26.11.2013 11:43  Anneli

Viikonlopun lääkäripäivystys pitäisi ehdottomasti säilyttää. Kiitos Nummelalle asian puolustamisesta.

26.11.2013 13:08  Palvelut säilytettävä

Päivystys jatkuu vähintään ensivuoden puoleen väliin.
Irtisanomisaika on puolivuotta nykyisen toimijan kanssa.
Toivotaan ja yritetään hoitaa homma sen jälkeenkin.

26.11.2013 15:38  Paavo

"Voe, voe", olisiko Pyhäjärviseudun tilanteen arviointi erilaista, jos sitä katsoisi kokoomuslaisten, perustuslaillisten tai kepulaisten silmälasien läpi.
Kaipa nykytilanne ja tosiasiat ovat kaikille samanlaiset. Kusessa ollaan.

26.11.2013 16:47  Åbo

Miksi "Voe Voe " ei ryhdy pitämään omaa sivustoa, jossa auvo ja onni ovat läsnä ja kaukaa väistetään kaikki ongelmat ? Mielestäni pienellä piikillä höystetty teksti saa ihmiset reagoimaan. Näin syntyy keskustelua. Tämän nettipalstan blogit ovat pääosin hyviä vaikka voivat joitakin lukijoita joskus vähän loukatakin. Uutisetkin lyhyitä ja nasevia. Jatkakaa valitsemallanne tiellä !

26.11.2013 18:53  Kiitos Säkylän kepulle

Huittisveto on Eelan kiukuttelua Euran suuntaan. Mitä tietoa Säkylässä on Huittisten yhteistyökyvystä. Ei ole muuten mitään käytännön yhteistyötäkään.
Kuntien yhteistyölle on varmasti eduksi, että Eela pakotettiin jättämään paikkansa.

26.11.2013 20:27  Totuutta spekulaation sijaan

Täällä on aivan väärää tietoa. Eelaa ei ole pakotettu lähtemään. Tosiasia näet on se, että hän on itse heti vaalien jälkeen esittänyt sopimusta, jonka mukaan hän jatkaisi vuoden puheenjohtajana ja sen jälkeen puheenjohtajaksi tulee Tietari. Tämän sopimuksen ovat keskustan kunnallisjärjestö ja niin keskustan vuoden 2012 kuin vuoden 2013 valtuustoryhmät hyväksyneet. Mitä tulee kuntayhteistyöhön, on todettava, että ei siinä Eela ole esteenä ollut. Eela ei suin surminkaan lopettaisi maakunnan parasta lukiota eikä
erinomaista terveyskeskusta, jotta voisi tehdä yhteistyötä Euran kanssa. Esteet löytyvät jostain muualta kuin Säkylästä.

26.11.2013 22:54  Sipilän linjaa testataan, paras vai kepulainen

Tämä keskustan uusi puheenjohtaja Sipilä (naurettava populisti) on esittänyt, että poliittiset nimitykset pois.
Kai Säkylän valtuustokin nyt sitten valitsee puheenjohtajaksi parhaimman. Eli ei ilmanmuuta kepulaista. Mutta kai sekin on sovittu, että paikka kuuluu kepulle. Sairasta meinninkiä.
Minusta minkään puolueen toiminnanjohtaja ei sovi valtuuston puheenjohtajaksi. Liian poliittinen henkilö.

26.11.2013 23:18  Kepun toiminnanjohtaja ei ole sovelias valtuuston johtajaksi Säkylässä.

Todella ja totta. Valtuuston puheenjohtakasi ei sovi minkään puolueen toiminnanjohtaja. Valtuuston puheenjohtajalla pitäisi olla luottamusta yli rajojen.
Eipä silti kepu juonittelee ja sanelee Säkylässä kaiken.

27.11.2013 0:24  Suoma Tirkkonen

Kuinkas se Aatos nyt näin ajattelee? Ei kai mitään paikkakuntaa yhdellä kertaa valmiiksi saada. Kyllä niissä kehitystoimissa menee vuosia, jopa vuosikymmeniä. Mutta nyt puhaltavat Säkylässä hyvät kehitystuulet. Siis sillä lailla vaan Säkylä eteenpäin, niin hyvää seuraa paikkakunnalle, joka tunnetaan jo nyt ison ja yhä kehitettävän varuskuntansa ansiosta kautta Suomen. Suoma T toivottaa lykkyä tykö Säkylälle!

27.11.2013 0:33  Annetaanko kepun jyllätä

Valtuuston puheenjohtajan tulee olla yli rajojen kunnioitettu valtuutettu. Ei mikään politiikan puoluetukirahoilla elävä palkansaaja politrukki.
Muut puolueet kuin kepu. Herätys.

27.11.2013 0:41  Suoma Tirkkonen

Kiitos Juha Nummelalle viikonlopun lääkäripäivystyksen puolustamisesta ja kiitos Esko Eelalle pitkäaikaisesta valtavasta työstä valtuuston puheenjohtajana kotikuntamme Säkylän ja meidän säkyläläisten hyväksi.
Suoma T

27.11.2013 1:00  Kolmas vuoro

Näin yövuoron kaffepaussilla on mukava lukaista päivän kirjoitukset. Pääasiassa ihan oikeaa keskustelua. Yksittäisiin henkilöihin kohdistuvassa arvostelussa voisi käyttää hiukan käsijarrua.

27.11.2013 6:50  Hyvä kolmas vuoro

Mistä täällä kuka tietää, missä tuleva valtuuston puheenjohtaja on töissä 1.1.2014?
Kolmas vuoro on oikeassa, kun suosittelee käsijarrun käyttämistä henkilöihin kohdistuvassa
arvostelussa. Lienee niin että kateus ja katkeruus
aikaansaaat asiatonta arvostelua ja käyttäytymistä.

27.11.2013 16:36  Näin on sano Karpo

Mitä isompi kunta, sitä isommat menot!

27.11.2013 19:24  Joutomies

Työttömyystilastot puhuvat sulokieltä Pyhäjärviseudun kuntien - Euran, Köyliön ja Säkylän - yhteistyön puolesta. Samaan joukkoon, vaikka se ei taida Säkylää eikä etenkään Euraa kiinnostaa, voisi niputtaa Huittisen.
Näissä neljässä kunnassa työttömyysaste on Satakunnan alhaisin. Se kielii siitä, että kuntien elinkeinorakenne on monipuolinen. Sen varaan on helppo rakentaa tulevaisuutta.

28.11.2013 6:07  Hullu Lalli

Köyliön pitäisi tehdä rohkeasti avaus ja alkaa neuvotella kuntaliitoksesta Huittisten kanssa. Muut tulee sitten perässä.

28.11.2013 8:11  Takametsä

Tarvitaanko välttämätä kuntaliitosta? Valitaan yksi kunta isäntäkunnaksi ja vaaleila valitaan kunnanjohtaja siihen. Yhdistetään palveluita ja joka osastolle päälikkö ja tarvittava koneisto. Muille potkut. Isäntäkunta hoitaa koko potin ja vanhat kunnat jäävät siihen omina kuntinta mutta kevennetysti. Näin kukaan ei joutuisi luopumaan omastaan. Tiivis yhteistyö ja voimavara.

28.11.2013 11:29  Etumetsä

Eikös Lahtisen väitetty yrittäneen tuota "Takametsän" ideaa, mutta eipä mennyt läpi. Säkylän palveluja olisi "kevennetty".

28.11.2013 14:28  Little Drummer Boy

Tuolla Köyliö + Huittisilla saataisiin tämä jumi-tilanne nytkähtämään eteenpäin. Säkylä voisi tulla sitten mukaan kun ovat todenneet että Rumpalipoikaa tuijottamalla ei tilanne olekaan parantunut.

28.11.2013 16:28  Leksa

Tirkkonen ja muut hurmahenkiset eivät elä tässä päivässä. Kuntataloudet on ajettu ahtaalle eikä Säkylä tee poikkeusta.

28.11.2013 16:45  Lännen Lokari

Ja Huittisista ei apua tule. Itätuulta.

29.11.2013 0:11  Suoma Tirkkonen

Leksa opettaa, että kuntatalous on ajettu ahtaalle. No, sen asian ovat kyllä tietäneet jo pitkään työkseen kuntataloutta ja yhteiskuntamme kehittymistä seuraavat kansalaiset, ja asian oltua tosi paljon framilla, kuntien talousongelmat ovat kiirineet kaikkien kansalaisten tietoon.
Tutustupa Leksa Säkylän kunnan harkitusti ja hyvin tehtyyn talousarvioon 2014 ja lähivuosien suunnitelmaan, niin huomaat, että Säkylässä eletään hyvien palvelujen tätä päivää ja niin tehdään myös jatkossa. Eteenpäin mennään Säkylän kunnassa myös kuntien vaikeassa taloustilanteessa ja valmistaudutaan tuleviin vuosiin hyvien, osin jopa maan kärkitason palvelujen kera.
Karsintojenkin keskellä Säkylän kunnan budjetti ja lähivuosien suunnitelma lupaa monta hyvää, joten se siitä sinun ?ei tässä päivässä elämisestä?. Säkylä on toteuttanut edellisvuosien aikana suuria investointeja, joista erityisen upea ratkaisu on miljoonia niellyt kouluinvestointi. Ja ilahduttaa säkyläläisiä myös se, ettei vuoden 2014 budjetissa Säkylä ota velkaa ollenkaan. Ja kaiken lisäksi Säkylän uusi budjettiesitys päättyy usean sadan tuhannen plustulokseen. Suoma T

29.11.2013 7:31  Kyläaktivisti

Euran, Köyliön ja Säkylän alueella on Satakuntaliiton ja kuntien tukemaa leader- ja kylätoimintaa Pyhärviseutu ry:n puitteissa. Organisaatio toimii keskustaa lähellä olevan Maaseudun Sivistysliiton siipien suojassa.
Odottaisi, että tällainen kylätoimintaorganisaatio, jolla on jopa palkattua henkilöstöä, osallistuisi aktiivisesti keskusteluun alueen kylien yhteistyön suunnasta, kehittämisestä ja tulevaisuudesta.

29.11.2013 16:09  Kari

Suoma Tirkkoselle : Koulukeskuksen saneerausinvestointi oli hieno satsaus tulevaisuuteen, mutta jäi hiukan kesken. Itsenäisyysorjentoituneella poliittisella päätöksentekoeliittillä olisi saanut olla sen verran rohkeutta, että ns. taitotalo olisi päätetty hoitaa kuntoon ensi ja seuraavan vuoden budjetissa. Valtuusto toki sen vielä voisi tehdä.

30.11.2013 0:46  Seurailija

Itsenäisyysorientoitununut päätöksentekoeliitti. Tuollainen sanahirviö ei voi olla mistään muualta kuin KARI SUUREN kynästä. Heh heh. Tuo taitotalon remontti vie karkeasti arvioituna 0,3miljoonaa. Mutta jos se toteutetaan samallatavalla kuin kuuluisan rumpalipoikaliikenneympyrän toteuttaminen se maksaa 1,2 miljoonaa. Uskokaa tai älkää, noista euroista ei jää yhtään säkylään, kuten ei rumpalipoikapatsaanympyrästäkään. Näin toimii yrittäjä ystävällinen kunta.

30.11.2013 12:20  Itsenäisyysorientoitunut elitisti

Olisi mielenkiintoista kuulla Kari-Suuren kommentteja Euran kouluverkkokeskustelusta. Siellä nimittäin Karin aatetoverit ovat lopettamassa liitoskuntien opinahjoja rankalla kädellä, jotta mm. Paskavedet voidaan puhdistaa lain määräämällä tavalla ja kunnan palveluksessa oleville aateveljille, kuten esim. kaiken maailman puutarhureille ja traktorikuskeille voidaan turvata kunnan työpaikat jatkossakin. Jos muuten Kevan ex-tj Ailus olisi demari, niin hän olisi tätä nykyä Euran perusturvassa töissä eläke-asioista vastaavana osastopäällikkönä.

30.11.2013 16:14  Salapoliisi

Edellinen on ns. asiaton kommentti, mutta Kari anna palaa. Jos tuokin jonkun mielenrauhaa helpottaa niin niin hyvä. Aika helppo arvata kuka kirjoittaja on.

30.11.2013 19:57  Puutarhurin isä

Miten "Itsenäisyysorientoitunut elitisti" osaakin ampua inhottavat nuolensa puutarhureihin ja traktorikuskeihin? Ovatko he kuntatyöntekijöiden joukosta juuri niiden ammattien edustajia, joita hän inhoaa eniten?

1.12.2013 0:37  Yrittäjä itsekin

Juu, mutta Säkylässä on matonpesijöitä, jotka luulevat olevansa joitakin todella yrittäjiä.
Ei kansantalous nouse toisiamme paitoja ja mattoja pesemällä.

1.12.2013 9:01  Paitojen pesettäjä

Palvelualan yrittäjien, paitojen ja mattojen pesijöiden, aliarvostaminen on vanhanaikaista. Jos yrittäjä saa toimeentulonsa toisten paitoja ja mattoja pesemällä, ei siihen pitäisi olla mitään sanomista. Säkylässäkään.
Yrittäjä itsekin, perustele kantasi.

1.12.2013 20:24  Itsenäisyysorientoitunut....

Eipä tullut vastausta varsinaiseen kysymykseen.... Kari lienee juhlimassa demareiden 15.4%:n kannatusta.

1.12.2013 23:08  Kari

Tule esiin omalla nimelläsi niin voimme aloittaa debatin. En noteeraa puskissa piilottelevia vellihousuja vastauksen arvoisiksi.
Totean kuitenkin, että sinänsä nimimerkkikirjoittamisessa ei ole mitään pahaa. Yksittäisten henkilöiden haastamisessa pitäisi olla kanttia esiintyä omalla nimellään.

2.12.2013 0:24  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Kari kirjoittaa asiaa. Yksittäisten ihmisten haastamisessa pitäisi puhua omalla nimellä eikä ampua puskista.

2.12.2013 1:30  Kolmas vuoro

Tätä samaa kuin herrat edellä minäkin yritin täällä kerran esittää. Poliitikkojen täytyy kestää arvostelua ilman että vastaavat siihen asiattomasti. Tavallisten kansalaisten ja eri ammatissa toimivien halveksiva mollaaminen on typeryyttä. Jos niin tekee pitää uskaltaa kirjoittaa se omalla nimellä.

3.12.2013 10:21  Takametsä

Joulu lähestyy ja me vain kinailemme kuka sanoi mitä teki eletään vanhassa ja mietitään menneitä. Olisko aika kääntää uusi sivu riitelemällä saadaan vain pahaa mieltä. Lasketaan euran säkylän ja köyliön rahat laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen katsotaan mihin rahat riittää. Neuvotelen yli puoluerajojen mielessä vain oma yhteinen kunta. Änkyrät ja kinaajat omaan ryhmään. Virkamiehet ehdottaa mutta kuntalaiset päättää. Sitten Rauma vai Huittinen vaakan edut ja haitat ja päätökset sen mukaan. Jos on tiukoista ajoita ennenkin selvitty niin eikö nytkin?
Katsotaan ensin peiliin ja arvostellaan sitten muita!

4.12.2013 17:38  Voitoistenvoitto

Mikä ihmeen hinku sillä köyliön kepulla on säkylään? Kylien köyliöstä häviää muutakin kuin kunnanvaakuna. Saarinen saa sammuttaa valot.

5.12.2013 9:15  Paavali Piispanen

Säkylän ja Köyliön liitossa ei ole tässä ajassa mitään järkeä.

5.12.2013 14:07  Suoma Tirkkonen

Ihmettelen 'Paavali Piispasen' toteamusta "Säkylän ja Köyliön liitossa ei ole mitään järkeä". Siis "mitään järkeä"? Olen työssäni seurannut näiden naapurikuntien yhteiseloa, ja järki ja kumppanuus on niissä tunnettua esimerkkeinä muun muassa kärkipään terveyskeskustoiminta ja lukio. Hyviä esimerkkejä on paljon viime vuosikymmeniltä, jolloin olen 'elänyt' myös yksityisenä henkilönä Köyliön ja Säkylän menossa.
Uutta hyvää löytyisi paljon myös yhteisen kunnan tulevaisuutta rakennettaessa. Eteenpän päästäisiin kokonaisuutta ajatellen entistä edullisemmin. Tärkeä asia on se, ettei tarvittaisi kahta virkailijaa saman kuntatyön hoitamiseen. Säästettäisiin varoja myös kunnan käytännön toimissa. Kehitettäisiin kuntatoimintaa yhteisvoimin huomioimalla molempien etu. Ei päättäjien kannalta helpointa tietä astellen, ei niin, että kaikki lakkautetaan. Tätä ikävää sanomaa kuulemme nyt liian usein jo tehdyissä liitoksissa. Eipä taida olla asia ainakaan aivan kohdallaan 'Paavali Piispasen' sanonnassa "ei mitään järkeä".
Mielestäni myös kuntaliitoksissa pitäisi katsoa taakse ja tutkailla liitoskuntien historiaa ja naapurusten toteutunutta yhteiseloa. Historia kertoo paljon ja antaa viitteitä ja voimaa onnistumiseen yhteisellä polulla. Säkylän ja Köyliön hynttyyt olisi kyllä pitänyt laittaa yhteen jo paljon aikaisemmin. Näin olisi säästetty varoja, ja nyt tilanne olisi siltä osin toisenlainen. Mutta! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä Säkylän ja Köyliön yhteistyölle saman kuntavaakunan alla voidaan ennakoida tulevaisuutta myös tämän ajan vaikeissa kuntatalouden syövereissä. Suoma T

5.12.2013 21:44  mummo

Suoma hyvä, säästöt virkamiehistä tulevat pahasti viiveellä. Viiden vuoden irtisanomissuoja tarkoittaa paljon tyhjäntoimittajia. Eurasta se on nähty. Se on totta, että nämä kunnat olisi pitänyt liittää yhteen jo ajat sitten mukaan lukien Eura. Nyt se on vaikeaa, ellei mahdotonta.

5.12.2013 23:05  Suoma Tirkkonen

Nykyiseen jamaan päässyttä kuntataloutta ei toki vuodessa eikä kahdessa kohenneta kuntoon, mutta suuntaa päästään yhteisvoimin muuttamaan lyhyemmässäkin ajassa. Ja se on jo hyvä asia. Toivottavasti toimintoja auttavaa plussaakin saadaan mahdollisimman nopeasti, joskin tuo kaikkien tiedossa oleva viiden vuoden irtisanomissuoja vaikeuttaa kunnallisia toimia pitkään. Eläkkeelle lähtevät helpottavat tietenkin hiukan tätä tuplamiehitysongelmaa. Sellaistakin on jo kuultu, että viiden vuoden suojaan haluttaisiin tarttua. Kuulehan mummo, ovat kai päättäjätkin huomanneet, millaisen ongelman pitkä suoja aiheuttaa. Mutta yhdessä Säkylä ja Köyliö selviäisivät. Säkylä on jo tehnyt paljon kohennuksen hyväksi, ja tuloksia alkaa näkyä. Suoma T

9.12.2013 17:25  Leksa

Puhelin eilen yhden vanhan pro Säkylää edustaneen miehen kanssa. Yllätyin, kun hän pahoitteli, ettei Pyhäjärviseudun uusi yritys näytä onnistuvan. Aivan oikein hän syytti päättäjiä lukkiutuneista asenteista ja vanhojen kaivelemisesta. Sanoi samaa vikaa olevan ihan tavallisissa kansalaisissakin mutta ei enää niin paljon. Kun kysyin, mikä hänen mielensä on muuttanut, kertoi, että yksinkertaisesti oikea tieto ja tosiasiat.

10.12.2013 9:40  Anna-Liisa Käri

Luin aamulla Karin kirjoittamaa uutista otsikolla
Köyliö kallellan Säkylään päin.
Uutinen ihan ok. mutta se viimeinen kappale että lehterillä arvioitiin, mitä toimntoja liitos lopettaa Köyliössä on täyttä puppua.
Lehterillä oli lisäkseni 3 toimittajaa sekä
Köyliön perusturvajohtaja. Eikä siellä käyty mitään keskusteluja, Jokainen toimittaja poistui
heti kokouksen päätyttyä paikalta. Lehterille jäi vain Köyliön perusturvajohtaja. Uutisen viimeisen kappaleen voisit Kari poistaa tai tarkentaa missä keskusteluja on käyty ja ketkä ovat käyneet.

10.12.2013 15:35  Kari

Parahin Ansu, lähdesuoja, lähdesuoja ! Voin lukijoille vahvistaa, että et ole epäiltyjen listalla, mitä lehterispekulointeihin tulee.

10.12.2013 20:17  Vartiotorni

Jaa, että taas tämä seitsemän äänen politrukki liikkeellä.

10.12.2013 21:07  Nyt järki käteen...

Säkylän ei tule ryhtyä tässä ajassa Köyliön kanssa mininkään liitosneuvotteluihin. Verorahoilla palkattujen virkamiesten on käytettävä aikansa tehokkaasti. Ei taas turhiin neuvotteluihin ja paperien pyörittelyyn. No, tai siitähän johtajat palkkansa saavat. Paperien pyörittämisestä ja kansa maksaa.

11.12.2013 0:31  Kolmas vuoro

Olen koko ikäni ollut köyliöläisten kanssa tekemisissä. Ei niissä mitään vikaa ole. Ne on vaatimattomia ja kotiseuturakkaita. Voidaan aivan hyvin olla samaa kuntaan ja ottaa vielä Eura ja miksei joku muukin mukaan. Se on kyllä totta että mitään hyötyä liitoksista ei ole jos kaikki pysyy entisellään. Työntekijöitä ei voida heti vähentää mutta kyllä esimerkiksi ylä-asteita ei voi olla kahta. Ala-asteen koulujakin on liikaa. Laitetaan sitten vaikka Huovinrinne kiinni jos Köyliöstä ei voi toista lopettaa vaikka lapset loppuu. Säästöjä tulee vain säästämällä.

11.12.2013 6:50  Kuntalainen

Kolmas vuoro puhuu asiaa.

11.12.2013 7:39  Peräkylän poika

Kari, taitava journalisti kirjoittaa totuuden siinä muodossa, että saa lukijan kiinnostumaan asiasta, ei valheita, eikä etenkään oman halunsa/kantansa mukaisesti, näissä tärkeissä asioissa on hyvä muistaa, että pysytään totuudessa. Vartiotornille, kateus paistaa läpi kommentistasi, Herjaus ei ole kaukana. Yleisesti kannattaa mielestäni unohtaa jo se Eura, se kortti on jo katsottu, katseet on suunnattava eteenpäin, ei lähdetä pakittelemaan, rakennetaan uusien kumppanien kanssa hyvä ja kannattava tulevaisuus hyvien palvelujen kera. Siinä ei tarvita sen suurempia kuntaliitoksia, yhteistyö oikeiden kumppanien kanssa on tie parempaan.

11.12.2013 13:37  Säkyläläinen

Pitää katsoa miten monta yläastelaista on köyliössä onko mahdollista pitää jotta ryhmä koot ei kasva liian isoiksi ja sitten jää niitä kelkasta putoajia hekin tarvitsevat opetusta niin säkylässä kuin köyliössä. Mutta en haluisi tehdä samaa mitä eura tekee näkee nyt honkilahdelta, hinnerjoelta ja nyt kiukaisita.
Köyliö on hienopaikka ja palveluja tarvitaan sielläkin jotta seutu pysyy asuttuna. Pitkät kulkumatkatkin on kalliita. Otan ainakin köyliöläiset ilolla vastaan.

11.12.2013 16:50  Päivi Helminen

Miten moni johtaja kunnassa/kuntayhtymässä on vajaatyöllistetty? Työaika on muutama tunti jos sitäkään.

11.12.2013 19:29  Japo

Säkylässä johtoryhmä on minimaalinen mikäli verrataan muihin kuntiin.
Sivistysjohtaja hoitaa koko sivistyspuolen.
Ei ole esimerkiksi varhaiskasvatuspäälikköä mikä monessa kunnassa on.
Perusturvajohtaja hoitaa hallintojohtajan pestin.
Ei ole erikseen talouspäälikköä vaan osastopääliköt hoitavat myös nämä työt.
Enpä usko että lähiseudulla on samankokoisia kuntia jotka hoitavat asiat näin pienelläjoukolla kuin säkylässä.

12.12.2013 1:25  Kolmas vuoro

Kuin Japo (Alho?) esittää on Säkylän virkakoneisto todella pieni. Ei siis ihme että asioiden hoidossa tulee takkuja. Muutama pätevä köyliöläinen tekisi hyvää mutta mitä keksitään niille lopuille.

Peräkylän pojan kanssa olen samaa mieltä tämän Karin kirjoittelusta. Se on taitavaa.

12.12.2013 15:27  Kepun linjauksia

Luen tässä eilistä Maaseudun Tulevaisuutta. Kuuden palstan otsikko: "Keskusta säästäisi viemällä kunnilta sosiaali- ja terveyspalvelut".
Ne annettaisiin sairaanhoitopiirien päälle rakenettaville sosiaali- ja terveysalueille.
Maakunnille menisivät myös toisen asteen koulutus (Säkylässä siis lukio) ja mm. jätehuolto.
Terveyskeskus menisi maakunnan hallintaan.
Yli puolet kuntien tehtävistä siirtyisivät maakuntahallintoon.

12.12.2013 18:59  On muutoksen aika

Mitä ajattelevat asioista paikalliset keput.
Eela painostettiin pyytämään eroa.
Kepujohtaja Sipilä on sanonut, että kepu ei hyväksy poliittisia nimityksiä.
Säkylässä tullaan näkemään todellinen poliittinen nimitys kun valtuustolle valitaan uusi puheenjohtaja.
Siitä lienee päättänyt "on sovittu" pikkuporukka.
Valituksi tullee keskustan Satakunnan puoluepiirin toiminnanjohtaja.
Minusta kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi ei sovi minkään puolueen toiminnanjohtaja.

13.12.2013 8:49  Joutomies

Keskustan Tietari haluaa pikkuporukan tuella vaikuttajapaikkoja kansanedustajaehdokkuutta varten.
Sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluissa keskusta haluaa, että esim. Satakunnassa alettaisiin marssia Porin ja Rauman kaupunkien määräämän tahdin mukaan.

13.12.2013 13:58  Päivi Helminen

Kuntaliitosten onnistumisen ratkaisevat esimiehet.
Heidän kykynsä johtaa alaisiaan jokapäiväisessä työssä! Henkilöstöä koskevat ratkaisut pitää tehdä mahdollisimman aikaisin.

13.12.2013 18:38  On se niin ihmeellistä

Kyllä on ihmeteltävä nimimerkkien Joutomies, On muutoksen aika ja Kepun linjauksia mielikuvitusta ja fantasiaa koskien keskustan toimintaa Säkylässä. Niin kaukana kuin itä on lännestä, on näiden kirjoittajien tietämys totuudesta. Keskusta on Säkylän suurin poliittinen ryhmä,siis pienet ryhmät eivät päätä mitään ja mielenkiintoista on vuoden vaihteen jälkeen nähdä missä Tietari mahtaa olla töissä.
Antaapa ajan kuluja varjon venyä.

13.12.2013 19:34  Säkylän kepu ei ole kunnan napa, muilla en enemmistö

Juu, että kepu päättää. Suurin ryhmä, mutta ei enemmistöä. Jo on kepulla uhoa. . "Pienemmät ryhmät eivät päätä mitään".
Säkylän valtuuston enemmistön pitää nyt ryhdistäytyä.

13.12.2013 20:29  Uusi rakentaja

Jo on aika panna kepun mahtailulle piste.

13.12.2013 21:31  Äänestäjä

Kuka Eelan tilalle? Ehdotuksia.

13.12.2013 22:43  Ajattelija

Päivi Helminen raapaisee totuutta sanomalla, että kuntaliitoksen onnistumisen ratkaisevat esimiehet. Heillä toki on tärkeä rooli mutta ilman kansan aitoa tukea elo uudessa kunnassa on ankeaa.

14.12.2013 1:10  Kolmas vuoro

Kuulin jostain, että Säkylän kunta aikoo taas ostaa itselleen kaikenlaisia neuvoksia. Eikös niitä jo ole riittämiin. Ainakaan nykyisissä luottamusmiehissä ei ole kuin aloittelijoita, joille ei tarvitse antaa kuin oppia yhteisten asioiden hoitamisessa. Eipä taida olla lopettaneissakaan henkilöissä paljon kyläemäntiä tai isäntiä kummempia. Hukkaan menevät kunnan veroeurot.

14.12.2013 1:14  Kolmas vuoro

jäi vielä sanomatta että Säkylän entinen ylikonstaapeli Seppo Juhola näyttää kääntäneen kuppiaan. Muistan että hän olisi aikoinaan ollut aikamoinen Euran purija yhdessä sen toisen koppalakin sen Luodon kanssa.

14.12.2013 16:46  Päivi Helminen

Kiitos Madekiven Karille näiden sivustojen ylläpitämisestä! Eiköhän nää paikalliset ja alueelliset "murheet" ole ratkaistavissa.
Olen Amnestyn jäsenenä huolissani kidutetuista, mielipidevangeista, poliittisista vangeista ja kuolemanrangaistuksen saaneista maailmalla.

14.12.2013 19:52  Kari

Päivi, voisit halutessasi kirjoittaa aiheesta blogitekstin tälle palstalle.

16.12.2013 11:57  Pöytäkirjahaukka

Säkylän perusturvalautakunta on käsitellyt kokouksessaan 10.12 ylimäräisenä asiana erään kokoomuslaisen jäsenen aloitteesta, että Pesue-hankkeen päättyminen otetaan esille. Toivottavasti tässä ei ajettu takaa sitä, että kuntaan pitäisi palkata lisää työntekijöitä. Muutoin asia on ristiriidassa Säkylän kokoomusryhmän kannan kanssa.

16.12.2013 15:20  Juha

Hyvä on ottaa asia uuteen keskusteluun. Hieno projekti. Jos asia on ristiriidassa Säkylän kokoomuksen kannan kanssa, täytyy siinä olla jotakin järkeä :-)

16.12.2013 18:42  Kari

Voisikos Mäntysen Outi tai Muurisen Seija hiukan valaista asiaa lukijoille ? Jos olen ymmärtänyt, tässä ollaan oikeilla jäljillä.

16.12.2013 23:56  Jäsenkirja

Ovatko em. rouvat molemmat kokoomuslaisia?

17.12.2013 2:11  Kolmas vuoro

Muistaakseni tuo pesuepiiri yhdistettiin kokoomukseen viime kunnallisvaaleissa. Heidän ehdokkaitaan oli jossain talkoossa mukana eikä se oikein sopinut ärhäkälle keskustan promoottorille. Korjatkaa jos olen väärässä. Itse en näistä mitään tiedä mutta vaimoväki on ainakin puhunut kiittävään sävyyn.

17.12.2013 8:51  Perluskooni

77-vuotias narsistinen, itsevaltias raharikas, joka ei malta luopua vallasta. Ei kuuntele tai arvosta muita. Arvaa kuka? Italian Perluskooni vai naapurista?

17.12.2013 9:10  Japo

Kyseinen tilaisuus joka muuten järjestettiin Katisamaan saaressa ei ollut mitenkään poliitt
inen(Hankkeen talvipäivä).
Älkää hyvät ihmiset tehkö pesuehankeesta poliittista vääntöä.Hanke oli hyvä ja jatkoa tullaan varmasti selvittämään.Se mistä toiminnalle saadaan rahoitus on jo toinen juttu.Käsittääkseni yritykset ja yhteisöt tukivat hanketta merkittävästi.

17.12.2013 12:33  Joutomies

Nythän se olisi Pro Pyhäjärviseudun perustamisen paikka.
Euran, Köyliön ja Säkylän suurimmilla poliittisilla ryhmillä ei luulisi olevan mitään hanketta vastaan, jos sen seurauksena syntyisi n. 20 000 asukkaan elinkeinoelämältään monipuolinen kunta.
Yle Satakunnan mukaan Säkylän kunnanjohtaja näyttäisi olevan suivaantunut menneestä, mutta näin se elävä elämä heittelee. Niin ihmisiä, kuin kuntiakin.

17.12.2013 15:55  Pyhäjärviseudun puolesta

Ei kuntaliitoksista virkamiehet päätä vaan kansan valitsemat valtuutetut.

17.12.2013 16:36  Peruskepulainen

Kyllä taitaa olla kepulta virhe aika heittää kokenut Eela takapenkille. Nyt on kysymyksessä suuret asiat. Mahtavatko Tietari ja Jaspa pärjätä. Molemmat kovin kokemattomia.

17.12.2013 17:48  Aika aikaa kutakin

Tietari ja Jaspa pärjäävät varmasti. Ei kunnassa
elämää suurempia päätöksiä tehdä. Tulevaisuuden
tekijöitä nämä viiskymppiset ovat. On uudistusten aika.

17.12.2013 19:06  Talonpoika ei luota

Jokainen pärjää tavallaan, hyvin tai huonosti. Minä en luota näihin uusiin keskenään riiteleviin pikkuporvareihin.

17.12.2013 21:58  Hanuri ja hattu

Jaspa on tietääkseni myös talonpoika, kyllä talonpoika voi luottaa talonpoikaan. Tietarilla on
hyvä koulutus, on toiminut monissa eri tehtävissä
kotimaassa nyt myös kansainvälisellä foorumilla.
Ei ole aihetta epäillä, etteikö pärjäisi Säkylän
areenoilla. Alkuun voi olla vähän opettelemista,
mutta niin on ollut Nummelalla ja Eelallakin.

18.12.2013 8:37  Takametsä

Haluisin tietää Euran ehdot nyt ja olisiko sieltä joku muu kuin Lahtinen asiaa selvittämään? Ja jatkuuko sanelu vielä? Vaikka Tietari ja Jaspa neuvottelisi kyllä uskon että Eelaa ja muitakin kuullaan silti onhan asia yhteinen eikä vain jonkin polittisen puolueen mielipide. Käsittääkseni Kokoomus, Keskusta, Vasemmisto, Persut ja SDP ovat kaikki hallituksessa hyvää pataa ja yhteistyökykyisiä!
Viisautta heille!

18.12.2013 8:46  Kyllästynyt

Eura päätti palata neuvottelupöytään.......että silleen.Mikään ei näytä muuttuneen.

18.12.2013 12:56  Suoma Trkkonen

Lopettakaa nyt tuo hömpötys muutamien vuosien takaisesta ?menneisyydestä?. Se on vain niin, että hyvät naapurukset, Säkylä ja Köyliö, ovat jo kehittäneet kuntiensa asukkaille hyviä palveluja ja ISO KIITOS siitä. Hyvää voidaan ennakoida myös tulevaisuuden yhteismatkalle. Näiden kuntien yhteistyö on niin tärkeä asia, että kiviriipat on kerta kaikkiaan unohdettava. Tiedämmehän sen, että samaan suuntaan on paljon helpompaa soutaa kuin eri suuntiin. Samaan suuntaan soutamista tarvitaan juuri nyt ja jatkossa. Säkylän seudun taustalla on niin suuria asioita, ettei pidä lähteä kantamaan seudun kehittymistä rasittavia kiviriippoja. Suoma Tuulikki

18.12.2013 18:16  äijäkulttuuria

Keskustalla näytön paikka
jättämällä valtuuston varapuheenjohtajan valitsematta.Suoraa säästöä hallituksen kokoukspalkkioissa.
Kahdella varapj.llä pärjätään kyllä.

19.12.2013 23:23  Seuraaja

Turha toive, kyllä kepu imaisee kaiken ja Alho tukee...
Valtuustoon riittäisi kyllä yksi varapuheenjohtaja.
Pikkupiirin valtuustosopimus edellyttää, että kepu vain vahvistaa asemiaan.

19.12.2013 23:53  Lauri Luvalahti

Eura Raumaan, Säkylä Huittisiin. Ei mitään järkeä. Valtioneuvoston pitäisi päättää uudesta kuntajaosta ja pulinat pois. Eura, Säkylä ja Köyliö yhteen. Uusi kunta, uusi nimi, uudet johtajat ja uudet vaalit.
Kaikki nykyiset kuntajohtajat pois sotkemasta asioita.

20.12.2013 7:57  yhteenlasku

Eura + Säkylä + Köyliö = alle 20000 asukasta --> mitä järkeä siinä sitten on?

21.12.2013 15:58  Lisää yhteenlaskua

Säkylä + Kuolio = 7500 asukasta.

30.12.2013 18:40  Veronmaksaja Säkylästä

Vai kuntaliitos Köyliön kanssa. Sitä ennen Köyliölle pitää panna kovat ehdot. Ensin Köyliön omat nurkat kuntoon. Kepu on ajanut Köyliön ahdinkoon. Ennen mahdollista kuntaliitosta on Köyliöltä edellytettävä talouden saneerauskuuria. Omia päätöksiä taloutensa korjaamiseen.

7.1.2014 17:06  On muutooksen aika

Säkylässä on täysin ylisuuri kunnanhallitus. Peräti 11 jäsentä. Kaiken huippuna valtuustolla kolme varapuheenjohtajaa, jotka osallistuvat hallituksen kokouksiin nostamaan suuria kokouspalkkioita. Voi tätä kepulaista poliittista peliä.

7.1.2014 18:24  Joutomies

Keskusta on Pyhäjärviseudun (Eura, Köyliö, Säkylä) voimakkain puolue. Jos kunnat yhdistyisivät, se pitäisi asemansa. Nyt kolmen kunnan alueella kepulla on 32 valtuustopaikkaa, demareilla 23, kokoomuksella 13, persuilla 8 ja vas.liitolla 7.
Varmistaakseen asemiaan on Säkylässä alkanut Tietarin sisäänajo aluksi valtuuston puheenjohtajaksi.

8.1.2014 13:14  Punahilkka

Ymmärrän, että demareitten sivuilla kuuluukin olla huolestunut demareitten romahtaneesta kannatuksesta, mutta onko tällä foorumilla kukaan kiinnostunut säkyläläisten palveluista?

Jos Pyhäjärviseutukunta syntyisi, niin miten käy Säkylän erinomaisten terveyskeskus- ja lukiopalvelujen? Se kai tässä ratkaisee, eikä mitkään poliittiset voimasuhteet. Jos nykyinen Eura järjestäisi em. palvelut, niin miten surkeiksi ne menisivätkään? Lääkäripäivystyksestäkin euralaiset luopuvat ilman kitinöitä (ja muuten vasemmistoenemmistöllä!) Edellinen laskelma ei ota huomioon (ehkä tarkoitushakuisesti) Euran suurempaa asukaslukua!

On kai parempi olla kepuvetoisten hyvien palvelujen kunnassa kuin demarivetoisten huonojen palvelujen kunnassa?

8.1.2014 14:52  Kepu huijaa

Kepun kotikuntamaakuntamalli tarkoittaa terveys- ja sosiaalipalvelujen siirtämistä maakunnalle Pori ja Rauma voisivat näin yksin päättää asioista. Siinä mallissa Säkylästä loppuisivat palvelut varmuudella.

9.1.2014 15:15  Sossut pettää aina

Hui-hai täyttä huttua. Kuvaamasi malli on se hallituksen vastuukuntamalli jota demarit ja kokkarit ajavat.

9.1.2014 23:41  Ottakaa asioista selvää...

Ottakaa asioista selvää. Kepun malli on maakuntamalli. Siinä lähtee säkylästä niin lukio kuin terveyskeskuskin.

10.1.2014 3:20  § §

Ihan turha täällä on tölviä jokaista puoluetta vuorollaan.

Säkylän tulevaisuuden kohtalon ratkaisevat meidän omat päätöksemme. Ja ikioman luottamushenkilö- ja virkamiesjohtomme osaaminen ja rohkeus. Paikallisista henkilöistä tämä kiinni on. Ja lopulta oman valtuustomme päätöksistä.

Ratkaisuissa olisi osattava luovia niin, että Säkylässä palvelut säilyvät. Rähmällään olemalla sitä ei tule tapahtumaan.

10.1.2014 10:16  Kotikunta-maakuntamalli

Kun demareitten Chanel ketju tukee Virkkusen pakkoliitossuunnitelmia niin ei siinä paljon sanasijaa jätetä kuntiin. Sellaiset kansanäänestykset joissa isompi kunta saa päättää pienempienkin puolesta on demokratian irvikuva. Ja sitä tukee myös demarien Backman.

Ja kepun kotikunta-maakuntamallissa ovat kaikki kunnat ovat mukana päätöksenteossa. Vastuukuntamallissa palveluita järjestävä isäntäkunta päättää itsenäisesti palveluista. Kuten niiden nimetkin sanovat. Täällä vain tarkoitushakuisesti jätettiin kotikunta-sana pois.

10.1.2014 17:14  Mitä mieltä?

No niin, kokoomus ja kuntaministeri Virkkunen jyrää. Mitäs mieltä nämä Säkylän kokoomuksen pojut ovat puolueensa linjasta.

10.1.2014 19:42  Virkkunen jyrää

Kokoomus ajaa pakkoliitoksia.

10.1.2014 20:28  Demarina kaataisin hallituksen

Oli sitten kepulainen tai demari niin kokoomuksen kanssa ei yhteistyöhön tule sortua. Viime kaudella kaatui kepu, nyt kaatuu Sdp.
Suomen pelastus olisi kepun ja sdp:n yhteistyö.
Sosialidemokraateille tärkeintä on päästä irti kokoomusyhteistyöstä. Olisi korkea aika kaataa koko hallitus.

11.1.2014 9:22  Torkkunen

Jos nuo pakkoliitokset toteutuvat niin sitten Säkylä, Köyliö, Eura, Huittinen ja Kokemäki ei ole enää mitään vilkasta mielikuvitusta.

11.1.2014 21:48  Ajatuksenakin Kuolio.

Ei mielikuvitusta, vaan poliittinen jakojäännös.

12.1.2014 16:09  Köyliön ajattelija

Jos Harjavalta liitetään Poriin, muodostavat seuraavan kunnan Satakunnan sisämaassa Kokemäki, Huittinen, Köyliö, Säkylä ja Eura. Näin se vaan menee. Nyt ei kannattaisi hötkyillä jollain pikkuliitoksilla.

17.1.2014 10:44  Vartiotorni

Eilisessä Alasatakunnassa Köyliön valtuuston demariryhmältä hyvä kannanotto.

17.1.2014 11:09  Perttu Poskiparta

Lopettakaa nyt ja vähän äkkiä Köyliön ja Säkylän kuntaliitoshömpötys. On niissä - Niinistöä mukaillen - se hyvä puoli, että kunnanjohtajille ja muille päälliköille riittää töitä. Turhia kokouksia päivästä toiseen ja kuntalaiset maksaa palkat ja tarjoilun.

17.1.2014 19:04  Juha Nummela, kunnallisneuvos Säkylästä

Luen tässä Satakunnan Kansaa. Otsikko kirkuu: "Neljän kimppaan pyritään nyt tosissaan Kaakkois-Satakunnassa. Eli, Huittinen, Kokemäki, Köyliö ja Säkylä yhteen. Selvitysmieheksi palkattu Ulvilan ex-johtaja Saarinen sanoo, että "kuntien tahtotila on todellinen". Mihin lie tuttavani Saarinen käsityksensä perustanut?
Mahtaako todellisuudessa näin sentään olla? Kiinnostaisi tietää, mitä mieltä kuntaliitoksista nyt ovat Säkylän kunnanhallituksen uusi puheenjohtaja kokoomuksen Jaspa ja valtuuston johtoon nouseva keskustan Satu Tietari.

17.1.2014 22:13  Kok.

Kyllä se Juha on sillä tavalla, että Säkylän Kokoomus ei hyväksy liitoksia. Itsenäinen Säkylä on tavoitteenamme tulevaisuudessakin. Keskusta saattaa hyvinkin olla asian takana.

18.1.2014 10:45  Perttu Poskiparta

Jos keskusta on asian takana niin sitten on varmasti demareiden Alhokin :-)

18.1.2014 11:31  Jarmo alho

Näin suureen kuntaliitokseen en kyllä ole valmis.

18.1.2014 15:56  Sale

Voi Jarmo pienemmästä on vain haittaa.

18.1.2014 16:09  Äänestäjä hämmästyksen sormi ällistyksen suussa

Ovat nämä kepulaiset ihme porukkaa. Vastustavat kuntaliitoksia ja samalla ajavat niitä. Ota siitä sitten selvää.

18.1.2014 21:41  Joutomies

Aivan oikea huomio kepun toiminnasta. Näin se on toiminut eri puolella Suomea. Näppärästi kepu on myös noukkinut liitoksissa kannatuspisteitä. Niissä liitostapauksissa, joissa ei kannatus karttuisi kepu vastustaa liitoksia. Nyt on peikoksi tullut - ellei liitoksiin mennä - voimakas. kuntaveroprosentin nousu.

18.1.2014 22:46  Naapurit kepun maksumiehiksi

Köyliössä on ylivaltaa pitävä kepu ajanut kunnan talouden kuolioon. Köyliö on maassamme mallimerkki siitä, mihin kepukomento voi johtaa.
Nyt mankutaan kuntaliitoksia.
Eli naapurit maksumiehiksi.

18.1.2014 23:12  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Eivät vastaa Tietari ja Jaspa kuntaliitoskyselyyni. No, on tässä aikaa odotella. Kiinnostaisi todella tietää, mitä ajattelevat uudet luottamusjohtajamme kuntaliitoksista.
Kannavatko Köyliö ja Säkylä liitosta ja millä aikataululla
ja perusteella?. Entäs: Säkylän liittämistä Huittisten, Kokemäen ja Köyliön kanssa yhdeksi kunnaksi.

19.1.2014 10:32  Easy rider

On kai Juha hyvä viisautta käydä neuvottelut ensin ja vasta sitten muodostaa mielipide saavutetusta neuvottelutuloksesta. Älä hosu,

19.1.2014 10:39  Kiitos Nummelalle

Kiitos Nummelalle lääkäpäivystyksen puolustamisesta. Todella tärkeä asia.

20.1.2014 14:03  Veikka

Säkylän kunta etsii työntekijää Facebookissa. Toivottavasti itse työssä ei kuitenkaan ole aikaa surffata siellä ;-)

https://www.facebook.com/sakylankunta?fref=ts

20.1.2014 15:06  alepa

Sale voisi kertoa mitä hyötyä on vielä isommista kuntaliitoksista.

20.1.2014 18:45  Sale

Alepalle yksinkertainen selitys : vain tällä keinolla päästään pikku kyläpoliitikkojen ainaisesta tumpeloinnista. Sitten on pakko nostaa katse omista varpaista toisen napaan.

20.1.2014 21:34  Vampulan poika

Kokemäen kunnan sivuilta löytyy keskisatakunnan suunnitelmia. Ei ole kovin uskottavaa että Huittisten hanke onnistuu. Säkyläkään ei ole tosissaan.

21.1.2014 10:41  Taito Tietäjä

Olen Vampulan pojan kanssa samaa mieltä. Kokemäki ja Säkylä eivät ole neuvotteluissa Suur-Huittisten muodostamiseksi tosissaan. On vaan käytävä joitakin neuvotteluja, koska hallitus kunnat siihen pakottaa.
Eura, Säkylä ja Köyliö ovat luonnollinen yhteistyöalue. Nyt vaan pikkupoliitikot kiukuttelee.

21.1.2014 18:02  Ji riittä veronkorotukset jotka Säkylässä nykylinjalla jatkuvat

Hallitus vetää linjaa, että alle 20 000 asukkaan kunnalla ei ole oikeutta järjestää sosiaali- ja terveuspalveluja. Kepu ajaa maakuntamallia. Toisin sanoen terkkarit ja lukiot maakuntahallinnon alle.
Mitä järkeä tässä ajassa ja tilanteessa on Köyliön ja Säkylän kuntaliitoksesta. Ei mitään. Köyliön demarit ovat oikeassa.
Huittisten, Kokemäen, Köyliön ja Säkylän kuntaliitos on ihan mahdoton ajatus.

Kunnanjohtajia ymmärrän: riittää neuvotteluja ja töitä.

Valtuuston asettama kunnan lakisääteinen tarkastusvaliokunta voisi tilintarkastajan kanssa selvittä paljonko tälläiset neuvottelut ja selvitykset meille veronmaksajille maksavat.

21.1.2014 19:38  Henna-Jutta Puupää

Veronkorotukset jatkuvat niin kauan, kunnes joku jossain tajuaa, että lakisääteisiä tehtäviä on karsittava. Niin kunnilta kuin valtiolta.
Mitkään kuntarajojen liikutteluleikit eivät nyt auta yhtään mitään.

22.1.2014 10:44  Late

Mutta annas olla kun jostain karsitaan niin nousee kauhee älämölö. Kunnanhallituksen jäsenmäärää voi pudottaa. Nyt 11 jäsentä ja valtuustollakin kolme varapuheenjohtajaa. 7 jäsentä riittäisi, kuten Köyliössäkin. Kalliiksi tulee kokoustaminen.

22.1.2014 14:14  Pate

Latelle: Köyliössä voidaan suhteellisuus toteuttaa pienemmässä joukossa.
Mitä pienempi kunta, jossa ikäihmisten osuus korkea ja työssäkäyvien määrä pieni, sitä enemmän veronprosentin nostamispaineita jopa useita prosenttiyksiköitä. Näissä kunnissa etsitään myös kiivaasti liitoskumppaneita.

22.1.2014 14:56  Suoma Tirkkonen

Henna-Jutta Puupää tarttui asiaan siinä, että mitkään kuntarajojen liikutteluleikit eivät nyt auta yhtään mitään. Sanoisin kyllä, etteivät auta näissä ongelmissamme. Nyt pitäisi tarttua ennen kaikkea kuntien ja myös valtion toimissa käytäntöön, siihen, miten asioita hoidetaan ja miten toimitaan. Asiantuntemusta maassamme löytyy. Kunta, joka ei osaa hoitaa asioitaan ja talouttaan, pitää panna reeraan, toimimaan järkevästi, ihka ensimmäisinä toimenpiteinä. Valtion taho ei saa tuhota pienehköjen ja pienten kuntien hyvää toimintaa. Siitä ovat nyt asiantuntijatahotkin huolissaan. Katso muun muassa lääkärien kannanottoja Potilaan Lääkärilehden sivuilta. http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/uudistukset-huolettavat-hyvin-toimivia-terveyskeskuksia/

Pienten kuntien oikeaoppisesta toiminnasta ja kuntayhteistyöstä löytyy esimerkki meidän rakkailta asuinsijoiltamme. On ilo nostaa framille Säkylän ja Köyliön kuntien terveydenhoito ja lukiotoiminta, jotka ovat kumpikin maan kärkipäässä. Pienissä osataan järkätä palveluja niin, että jopa isot kunnat ja myös kaupungit saisivat ottaa siitä oppia. Ikävä kyllä maassamme on joukko isoja kuntia ja kaupunkeja, joissa kunnalliset palvelut eivät toimi. Miksi ihmeessä valtion hallinnossa luotetaan silmittömästi suureen? Miksi ei tajuta, että nyt pitäisi tarttua heikosti toimivaan, eikä saisi tuhota hyviä palveluja tuottavaa ja jouhevaa kuntien yhteistoimintaa.
Suoma T

22.1.2014 15:37  Suoma Tirkkonen

Lisäys edelliseen:

Toki lääkärien kannanotot löytyvät mainitsemaltani sivulta, mutta tällä pääsee suoraan jutun sivulle:

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/uudistukset-huolettavat-hyvin-toimivia-terveyskeskuksia/

22.1.2014 18:32  Ilmari Suopelto

Kyllä kiukkuisilla kylämummoilla ajatuksia riittää

22.1.2014 19:17  Se on menoa nyt kun kepua äänestitte

Säkylän kepu ajaa kuntaa osaksi Huittista. Sitten ollaan seurakunnassakin Huittisten ja sen Kirkkoherran komennossa.

23.1.2014 18:19  Ilona

Jos kuntaliitoksa tehdään pitää rakentaa Euran, Köyliön ja Säkylän uusi kunta.

24.1.2014 16:53  Kepukunnassa ei uskalla kirjoittaa omalla nimellä.

Eikö kunnallislaissa ole mitään määräystä siitä kuinka vanha ihminen voi johtavissa tehtävissä hoitaa kunnan asioita.

24.1.2014 17:21  alina

Kepun omissa säännöissä on selkeästi maininta,että yhtä luottamustointa voi hoitaa korkeintaan kolmekautta.
Taitaa ola säkylässä vähän eri tulkinta säännöistä.

25.1.2014 13:12  Eela lepoon

Eela on ilmoittanut lopettavansa ja sitä on odotettu! Käsittämätöntä jos vielä aikoo vastoin omaa ilmoitustaan jatkaa. Taitaa olla niin dementoitunut ettei omia lupauksiaankaan muista. Sössi Köyliön liitoskuviot ja vielä jatkaisi sähläämistä.

Korvaamattomia on hautuumaat täynnä!

25.1.2014 20:51  Perttu Poskiparta

Ei kai Eelaa mikään kaada. Siitä on sovittu jo vuosi sitten, valtuustoon päätettiin valita lisää varapuheenjohtajia, jotka pääsevät kunnanhallituksen kokouksiin.
Vuosi sitten tehtiin poliittinen sopimus. Kepulla on valtuuston puheenjohtaja ja myös toinen varapuheenjohtaja.
Ensi vuoden alusta kokoomus luovuttaa hallituspaikan kepulle. Voi tätä kepun röyhkeyttä.
Kepu junaili mukaan persut ja vassarit. Hallituspaikka kummallekin. Ja sitten tuetaan kepua. Samalla suurhallitus. 11- jäsentä.
Kylillä puhutaan, että kaikkea kepuvaltaa tukee demari Alho?
Tätä poliitista peliä seuratessa käännyn kyllä kuntauudistusten kannattajaksi.

25.1.2014 21:55  Pikkukunnat lopetettava

Ja samalla kunnan tärkeintä lautakuntaa johtaa vaaleissa 7 ääntä saanut kepulainen, oikein kunnallisjärjestön puheenjohtaja. Eikö kepu ymmärrä edes hävetä vallanhimoaan.

26.1.2014 12:52  Voi tätä sossujen röyhkeyttä!

Paikat jaetaan vaalien tuloksen mukaan. Kokoomus ja demarit menettivät viime vaaleissa, mutta röyhkeydellään ryhmä Muurinen tuki ylimääräistä varapuheenjohtajan paikkaa demareille. Siis voi tätä sossujen röyhkeyttä. Kepu mahdollisti persuille ja vassuille paikat hallituksessa, jolloin kaikkien puolueiden näkemys tulee huomioiduksi.

27.1.2014 13:20  Joutomies

Tietarista tulee Säkylän valtuuston puheenjohtaja, mutta miten kävi Eelalle, tuleeko hänestä II varapuheenjohtaja?

29.1.2014 7:25  Ei muunneltua totuutta näilläkään sivuilla

Alina-tyttösen, ennen kuin kirjoittaa Keskustan säännöistä riviäkään, tulisi lukea Keskustan säännöt. Ne eivät määritä luottamustoimen hoitoaikaa.

Käytännön sovellutusohjeissa on SUOSITUS,
saman luottamustoimen hoitamisesta kolme kautta. Sääntömääräys ja ohjesuositus ovat kaksi aivan eri asiaa.

29.1.2014 10:09  Nummiojan Niilo

On sillä eroa toimiiko samassa luottamustehtävässä 12 vuotta tai 35 vuotta :-) Joku tolkku pitäisi olla oli sitten suosituksia tai ei. Ei muuta kuin suurkuntiin niin loppuu pelleily.

29.1.2014 11:00  Säkylä näivettyy

Säkylän väkiluku sen kun vaan laskee. Muutamassa vuodessa ollaan jo alle 4 000 asukkaan. Ei auta kalliit markkinointikampanjat. Tällä menolla on taas verojen ja maksujen korotukset edessä. Jos Köyliö liitetään Säkylään niin siitä alkaa talouden syöksykierre, asukasluku toki nousee.

29.1.2014 11:38  Nummiojan Niilolle

Pysytäänpä asiassa. Kysymys oli säännöistä ja suostuksista. Ja niissä on suuri ero.

Toinen asia on, hoitaako yksi ja sama henkilö
yli 12 vuotta samaa luottamustehtävää. Olen samaa mieltä että 12 vuotta riittäisi, mutta jos vaativiin luottamustoimiin ei ole kiinnostusta.
Ei sillekään mitään voi.

29.1.2014 18:26  Niilo

Vai kiinnostuksen puutteesta on kysymys? Miksei puheenjohtajaksi valittu persujen Jaakko Julinia, kunnan ääniharavaa. Tai Seija Muurista, kokoomuksen ääniharavaa. No, Seija otti nokkiinsa, eikä syyttä suotta. Ei näitä paikkoja vaalituloksen mukaisesti jaeta, vaan kepun juonittelulla.

29.1.2014 19:43  Erno

Jos vähän kärjistän niin nyt muistuttaa kinastelua Titanicin kansituolista. Ihan sama kuka on Säkylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Pääasia on että osaa hoitaa tehtävänsä. Eela osasi ja hänellä on vaikutuskanavat maan päättäviin tahoihin. Tunnustus on annettava vaikka en kepua äänestäkään.
Säkylä näivettyy. Väkiluku laskee. Siitä pitää olla huolestunut. Vuokra-asunnoista pyydetään kohtuuttomia vuokria eikä saada asukkaita. Kymmenen vuotta sitten Huovinrinteeltä myytiin kolme kerrostaloa ja useita rivitaloja edulliseen hintaa ja kaikissa asutaan. Näyttää sillä suunnalla olevan edelleenkin paljon tyhjiä asuntoja. Olisiko samanlainen tempaus taas tarpeellinen. Voisiko kunta olla yhteydessä asuntoja hallinnoivaan Kruunuasuntoihin.

29.1.2014 22:19  Kamreeri

Jos kurkistetaan vähän syvemmälle, kumman talous se onkaan paremmassa jamassa Köyliön vai Säkylän ?

30.1.2014 16:27  Kesäasukas Pyhäjärven rantamilta

Olisi todella mielenkiintoista nähdä puolueeton vertailu näiden kahden kunnan taloudesta. Pystyisiköhän paikallislehti siihen, itselleni näin mökkiläisenä on tullut vähän sellainen olo, että tähänastiset julkiset tiedot asiasta ovat enemmän tai vähemmän mutu-pohjalla. Itselläni on sensuuntainen käsitys, että Köyliön tunnusluvut saattavat monelta osin olla jopa parempia kuin Säkylän. Tosiasiahan on, että kuntien talouslukuja on vaikea maallikon lukea ja käsitys taloustilanteesta tuleekin siitä, kun kunnat tarkoituksella esittävät niitä tunnuslukuja, jotka ovat omalle kunnalle edullisia. Konsernivelka esimerkiksi on sellainen asia, josta Säkylä ei kauheasti ääntä näytä pitävän.

30.1.2014 17:19  Kauko Kurala

Kuntien tilinpäätökset ovat julkisia asiakirjoja. Siittä vaan tutustumaan. Sanomalehdetkin julkistavat keskeiset taloustiedot ainakin vuosittain.
Alasatakunta voisi kyllä tehdä asiasta jutun, ottamalla mukaan myös Euran.
Sitäpaitsi asiasta on tilastotietoa, vaikka millä mitalla.
Kesäasukkaalla näyttää olevan nettiyhtys. Ei muuta kuin googlettamaan ja ottamaan asioista selvää :-)

30.1.2014 18:46  Ei hyvältä näytä

Nyt tuli Säkylän valtuuston puheenjohtajaksi valittua poliittisen puolueen- keskustan - Satakunnan piirin toiminnanjohtaja.
Ei hyvältä näytä. Politikoinniksi taitaa kunnan asiat mennä. Voiko kuntalaiset luottaa yhteisten asioiden hoitajaksi yhden puolueen palkollista. Minusta ei.

31.1.2014 12:07  Sale

Pelkkää politikointia tuo on ollut Eelankin aikana. Mikään ei siis muutu. Taitavalla politikoinnilla voi joskus päästä tuloksiin. Ei tuomita vielä.

1.2.2014 9:13  Omat nurkat kuntoon Köyliö ja Säkylä

Mitä järkeä Säkylän on ottaa niskoilleen Köyliön asiat. Varsinkin kun omiakaan ei ole pystytty hoitamaan. Asukasluku laskee, verot nousevat joka vuosi ja vuokra-asunnot ovat käsittämättömän kalliita. Yksityiset kaupalliset palvelut ovat tosiheikot jos verrataan esim. Euraan tai Huittisiin. Se hyvä puoli Säkylässä on se, että Eura hyvine palveluineen on niin lähellä.
Eli omat nurkat nyt kuntoon.

1.2.2014 11:10  Säkylä kohtuu kunnossa

Säkylän osalta voi todeta, että Köyliön ja Säkylän
terveyspalvelut ovat maan huippuluokkaa. Lääkäriin pääsee jonottamatta ja terveyskeskus on
kiinteistöiltään huippukunnossa.
Säkylän lukio osoittautui tuloksiltaan parhaaksi Satakunnassa ja on valtakunnan tasolta kahteen kertaan palkittu. Tässä vain muutamia esimerkkejä Säkylästä. Yksityiset kaupalliset palvelut kehittyvät kaiken aikaa ja uutta on luvassa.
Hyvä puoli Säkylässä on se, että se kasvaa etelään. Jos euralaiset ovat tyytyväisiä omiin palveluihinsa, hyvä niin. Säkylään pohjoisesta ei tule kuin kylmä tuuli.

1.2.2014 19:04  Kysymys kuntajohdolle

Valtioneuvosto on nimennyt viime lokakuussa Rauman seudun, johon aluejakoon perustuen Säkylä kuuluu, äkillisten rakennemuutoksen alueeksi vuoden 2016 loppuun mennessä.
Tämä antaa paljon mahdollisuuksia mm. tukia yritysten investoinneille. Käyttääkö Säkylä tälläisiä mahdollisuuksia. Onko osaamista?
Kunnan johdon olisi nyt syytä keskittyä elinkeinoelämän virkistämiseen ja samalla uusien työpaikkojen luomiseen.
Toki lienee turha toive. Kuntapäälliköt pitävät kokouksia ja ovat tekevinään töitä. Mukavaa elämää.

1.2.2014 23:30  Ei hyvältä näytä

Säkylän, Köyliön ja Huittisten johtajat pitävät iltapäivän kahvipalaverin. Paljonko kahvit maksaa meille veronmaksajille? Jokainen tienaa vähintään 7 000 kuukaudessa. Kalliiksi käy kuntajohtajien keskinäiset jorinat.

2.2.2014 12:07  Yrjö Yrittäjä

On yritysten tehtävä olla hereillä, kun ÄRMA:n suomia avustuksia haetaan. Kunta voi toki muistuttaa asiasta tiedotuksella ym. ei sen enempää. Sucroskin on varmaan ollut tietoinen asiasta kun investointeistaan päätti. Lisää tietoa saa vaikka Harri Vireniltä.

2.2.2014 20:18  Äimän käki

ÄRMA ? !

2.2.2014 22:52  Menneen maailman sovinistit

Ei hyvältä näytä kun Euran kunnanhallituksen pj on demaripiirin pj. Ja kunnan palkollisena päivisin kunnanjohtajan alainen, illalla pomo.

Taitaa olla joillekin mahdotonta sietää naista puheenjohtajana kun niin närästää.

3.2.2014 9:21  joko käellä kukkuu?

ÄRMA/ÄRM = Äkillisen rakennemuutoksen alue.

3.2.2014 18:09  Äimän käki

Tää on sitä eu-slankia vai ? On sotea ja ervaa ja Sydänmaalla tiputetaan tervaa. Kyllä herroilla kekseliäisyyttä riittää.

5.2.2014 16:41  Äijä torilta

Kiinnostaisi tietää, mitä Säkylän demarit ajattelevat mahdollisista kuntaliitoksista. Onko suunta Eura vai Huittinen?
Kepu näyttää ajavan Säkylää osaksi Huittista ja lnjaa tukee demarien apupoika Alho.

5.2.2014 17:05  Jarmo Alho

18.1.2014 olen kantani kertonut tässä viestiketjussa.

5.2.2014 17:46  Tidoksi toriäijälle

Äijäpuheita riittää torilla. Sekö on valtuutettujen
varjosali. Kyllä riittävän selvästi ovat Säkylän valtuutetut ilmaisseet kantansa: yritetään hoitaa
oma kunta niin hyvin kuin mahdollista. Yhtistyötä on hyvä tehdä joka suuntaan. Ja mitä Alhoon tulee,
hän on yrittäjä ja tietää varsin hyvin, että ei raha
puussa kasva. Huomion arvoista on lisäksi se, että Alho tulee toimeen kaikkien kanssa. Toivoa sopii, että toriäijälläkin olisi sellainen kyky.

6.2.2014 7:10  Toinen äijä torilta

Kyllä sitä väleissä pysyy kun aina antaa periksi.

6.2.2014 19:30  Torivalvojan apulainen

Kaikella kunnioituksella toriparlamentille mutta voisitte siellä pohtia ihan oikeita asioita. Onko kuntaliitoksessa Köyliön kanssa jotain järkeä ? Onko Huittinen sopivan matkan päässä uudeksi kuntakeskukseksi ? Tässä vain muutama vinkki.

10.2.2014 14:29  Kukonharjulta Kukon ystävä

Täällä joku mökkiläinen kyseli kuntien talousvertailuja, niitä olis hieno nährä ja lukee. Huittislaisena vähän epäilyttää Säkylän ja Köyliön tilanteet, kun meilläkin on laaja maaseutu ja haja-asutuksen tarpeet. Säkylän uusi liikealue kyllä näytti aika tyhjältä, kun ajoin siitä ohi matkalla kohti Turkua.

12.2.2014 6:45  Kotipesä Köyliössä

Tämä kuntaselvittäminen on sellaista teatteria. Kai se on yhdentekevää mitä virkamiehet tekee palkkansa eteen. Siis heille mutta meidän veronmaksajien asiat vaan jää hoitamatta. Lopettakaa jo se pelleily isot miehet Saarinen ja Mäenpää.

12.2.2014 10:53  Joutomies

Hyvä, Pyhäjärviseudun demarit! Yhteistyö on voimaa, ja jos vanhat kaunat pystytään kuoppaamaan, niin hyvää tulee.
Nyt on syytä odottaa muilta ryhmiltä ryhdikkäitä linjauksia.

12.2.2014 16:05  Ohikulkija

Uutisessa sanottiin että työväentalolla oli koolla kymmeniä demareita. Ohi kulkiessani laskin että autoja ainakin oli sen verran. Jokaisessa täytyi olla vähintään kuljettaja ja kai työväenpuolueessa vielä joku jalkamieskin löytyy. Päiden pääväri näytti harmaalta.

13.2.2014 7:31  Viiden vuoden Työsuhdeturva-Uuno

Konkretiaa esiin veljet. Kaikki tähän astinen on pelkkää diipadaapaa.
Eurassakin kunnan henkilöstämäärä vain noussut vaikka Kiukainen liitettiin siihen. Paljonko se nousee sitten, jos Köyliö ja Säkylä liitetään uuteen "Alasatakuntaan"?

13.2.2014 21:41  Palaan demarien äänestäjäksi

Euran demarien uudelta puheenjohtajalta Ari Reunaselta todellinen järkimiehen kirjoitus tänään paikallislehdessä.

13.2.2014 23:11  Daibadiidaa

Mut hei.Eura hakee kirvesmiesta palkkalistoilleen. Eihän tossa ole mitään järkeä. Mielestäni tuonlaisen kunnan kanssa ei voi missään-nimessä lähteä liitoshankkeisiin. Nyt kuntien PITÄÄ laittaa KULUT kuriin, eli tulot on suuremmat kuin menot. YKSINKERTAISTA.

14.2.2014 11:08  Säkylän väkiluku muutamassa vuodessa alle 4 000 ?

Säkylässä on kokoomuksella mahdollisuus näyttää, miten taloutta hoidetaan. Kuitenkin menot kasvaa ja verot nousee ja kunnan väkiluku laskee kuin lehmän häntä. Ei muuten kannattais pilkata kirjesmiehiä, eikä putkimiehiä. Säkylässä asuu vuonna 2020 alle neljätuhatta asukasta Turha siinä on uudelta liikealueelta mitään odottaa. Kuka nyt näivettyvään kylään investoisi.

14.2.2014 15:32  Veronmaksaja

Paikallispolitikoiden on vaikea vaikuttaa kohonneisiin palkkakustannuksiin, joista menojen kasvu johtuu.
Ylisuurten korotusten takana on ay-liike sen apureina sdp ja vasurit. Toki kaikista puolueista löytyy ay-siipi, joka pn varsinainen syöpä tälle maalle!

14.2.2014 17:27  Suomessa on pienet liksat

Vai niin, että järjestäytyneet työntekijät ja toimihenkilöt ovat siis yhteiskunnan syöpä.
Suomessa tavallisten ihmisten palkat ovat heikonpuoleisia.

14.2.2014 18:59  Faktaa naapurista

Euran kunta on ihan sopiva Rauma itäiseksi osaksi.
Säkylän ja Köyliön hyvä yhteistyö tullee olemaan
tuloksekas. Euran tulisi etsiä itselleen yhteistyökumppani joka on halukas kuittaamaan
euralaisten alati 10 milj. euroilla kasvavat velat.
Suuria rankennushankkeita on luvassa mikäli on uskominen uutta demarijohtajaa.

14.2.2014 21:44  Ei hyvältä näytä

Eura, Rauma ja Eurajoki olisi kova kunta. Säkylässä porvarit ajavat kuntaa Huittisten peräkyläksi.

14.2.2014 23:51  Kuntauudistus on tehtävä pakkolailla, sanoo puolueeton järkeilijä.

Köyliö ja Säkylä ovat pikkukuntia, joilla edes yhdessä ei ole tulevaisuutta.Täysin järjetöntä tälläisissä kylätoimikunnissa toimia ja maksaa vielä toiminnanjohtajalle 7 000 euroa kuukaudessa. Ja palkata virkamiehiä tekemään päällekkäistä työtä.
Ei muuta kuin kuntia yhteen, vaikka pakolla.
Valtio OSAA ASETTAA OIKEAT KUNTARAJAT JA SITTEN PULINAT POIS.
Tältä kokoomuksen Virkkuselta tuli jo yksi kartta. Siinä Eura, Säkylä ja Köyliö olisivat yksi uusi kunta.
Kuntien johtavat luottamus- ja virkamiehet ajavat vain omaa etuaan. Kuntauudistus ei siksi etene ilman pakkokeinoja.

15.2.2014 0:14  Diibaduu

Kuntauudistus on tehtävä pakkolailla, sanoo puolueeton järkeilijä.
Jos näin edetään niin ensimmäiseksi pitää viranhaltijoiden/luottamushenkilöiden päättää mitkä virat ja toimet lopetetaan ENNEN yhdistymistä ja ne virat ja toimet pitää olla lopetettu ennen yhdistymistä. Ainoastaan siten saadaan säästöjä JA SITTEN PULINAT POIS.

15.2.2014 1:15  Juha Nummela, kunnallisneuvos Säkylästä

Huittinen on Säkylälle liitossuuntana mahdoton ajatus, ilman Euraa.
Säkylän, Euran ja Köyliön on oltava samassa kimpassa, suuntaudutaan sitten minne tahansa.
Pyhäjärviseutua ei saa hajoittaa.
Kuntapäättäjien on syytä herkällä korvalla kuunnella yrittäjien ja elinkeinoelämän ääntä.
Pyhäjärviseutu on kaikilla merkittävillä mittareilla mitattuna poikkeuksellinen yhteistoiminta-alue.Tätä on varjeltava.
Eli Eura, Köyliö ja Säkylä voisivat muodosttaa uuden kunnan.

15.2.2014 7:31  Erno

Hyvin sanottu. Pyhäjärviseutua ei saa hajottaa.

15.2.2014 11:28  ylli

Mikähän hinku Nummelalla on maksamaan Euran kasvavaa velkataakkaa.

15.2.2014 14:00  Kamreeri

Ylli ja huittisuskovaiset voisivat perehtyä sen suunnan talouslukuihin. Eritoten kehityksen suuntaan, mikä on oleellista. Kuraa on tarjolla joka suunnalla vaikka viime vuoden talousluvut ovatkin vielä siedettäviä, osin harhaanjohtavia.

15.2.2014 14:01  Harri Salonen Säkylän SDP sihteeri

Yhteistyöllä näitä ratkaisuja pitää hoitaa, ja uskolla myös tulevaan. Jos kaikki luomme henkeä, kuten eräät nimimerkit, että kuka nyt näivettyvään kuntaan rakentaa?? Niin kuntalaiset kun päättäjät yhdessä sen henken ja kehityksen suunnan luo, ei mollaamalla ketään. Eikä ne porvaritkaan Säkylää Huittisiin ehdoin tahdoin aja. Eri vaihtoehtoja pitää avoimesti selvittää, myös Eurankin suuntaan. Avoimesti kaikkien kanssa, vaikka vähän ihmetyttääkin euran äkillinen suunnanmuutos Säkylää ja Köyliötä kohti, vaikka silti lopettivat hyvän yhteispäivystyksen lääkäripäivystyksessä. Säkylän päättäjät ovat sitoutuneet tässä vaiheessa itsenäiseen Säkylän kuntaan. Säkylän ja Köyliön liitos olisi jo aikaa kuulunut tehdä ja nyt on niin paljon jo yhteisiä kuvioita, että oikeasti liitoksen voisi tehdä piankin.

15.2.2014 18:37  Myös veronmaksaja

Nimim. Veronmaksaja näyttää elävän jossakin muualla kuin Suomessa. Meillä tehtiin ei kovin kauaa sitten matalatasoinen keskitetty palkkaratkaisu.
Jo aikaisemmin, vuonna 2007 ay-liike pyrki neuvottelemaan keskitetystä ratkaisusta. Ei koskaan enää, vastasi Elinkeinoelämän Keskusliitto. Keskitetty ratkaisu olisi ollut tarpeen, sillä 2008 - Vanhasen ollessa pääministeri ja Kataisen valtiovarainministeri - alkoi talouden alamäki.

15.2.2014 19:21  Kyselempä vaan

Kokoomus on ollut hallituksessa muistaakseni vuodesta 1987. Tulokset näkyy. Kepu johti porvarihallitusta ja kuntapolitiikkaa vuosikaudet. Miksei silloin pantu asioita kuntoon.
Presidentiksi äänestettiin muuan Sauli. Mitä on saanut aikaan?

15.2.2014 20:12  Putous

Aika taitavasti täällä taas menee Säkylän ja Suomen asiat sekaisin. Nummela ja Mateenlutikka vissiin kärsivät luopumisen tuskasta. Molemmilla herroilla on muuten saavutuksenaan Säkylän kunnan talouden ja kehityksen romahduttaminen ja nyt pipoa kiristää, kun "saavutuksenne" ovat tulleet esiin. OAJ ja SAK kiittävät. Säkylän kunnan asukkaat ei. Pitäkää turpanne jo supussa ja antakaa vuorostanne toisille mahdollisuus epäonnistua.

15.2.2014 21:17  Harri Salonen

Putous on kyllä hyvinkin oikeassa. Jos on tarkoitus nimimerkin suojissa arvostella Säkylän oloja ja pollitiikkaa, niin mitenkähän se rakentaa tulevaisuuttaa. Ei mitenkään, kun voi päätellä kirjoituksista että nimimerkkien takana kuitenkin on tälläkin hetkellä valtuutettuja. Rohkeasti vaan omat nimet mukaan kaikki puoleetyötä. Ei kissan hännän vetoja. Edelleen yhteistä ja AVOIMESTI ;)

15.2.2014 21:25  Harri salonen

Älkää antako muutaman kirjoitusvirheen häiritä edellisessä. Hankala kirjoittaa kännyn kautta. Mutta kaikki varmaan kuitenkin ymmärtää, että homma ei toimi jollei kaikki toimi avoimesti kunnan parhaaksi. Niin omat kuin muutkin ; )

15.2.2014 22:42  Hämmästelen Salosen mielipiteitä

Vai niin. Tämä Salonen on siis sitä mieltä kuin nimimerkki "putous". Kovaa puhetta demarien nykysihteeriltä. Kirjoitat, että "putous on kyllä hyvinkin oikeassa". Huh, huh.

17.2.2014 22:04  Takametsä

Mielestäni olisi hyvä kokonaisuus Säkylä, Köyliö, Eura, Huittinen ja Kokemäki. Silloin vasta riittää asukasmäärä. Uusi kunta ei vanhoja nimiä ettei riirellä kenen alaisuudessa ollaan. Mutta toimintastrategia pitää olla kunnossa. Ei mitään viiden vuoden suojia. Niinsanotuissa vanhoissa kunnissa tulee säilyttää terveyspalvelut, koulut ja sosiaalipalvelut. Vanhukset tulee voida olla omissa kodeissaan arvokkaasti lopuun asti he ovat aikanaan rakentaneet kaiken ja me emme ole osanneet vaalia sitä. Kiukuttelu ja kinailu ei auta kun rahat loppuu niin loppuu. Pakko myydä mersu ja otaa lada silläkin pääsee eteenpäin mutta ei niin euron kuvat silmissä!

18.2.2014 17:35  Kysyn vaan

Kertoisko takametsä, mistä tuossakin kuntakokonaisuudessa syntyvät säästöt?

19.2.2014 10:18  Takametsä

Ymmärtääkseni Euran, Säkylän ja köyliön yhteisliitos ei riitä väkimäärältään. Mallissa säästöä tulee palkkakuluissa. Päällekkäisiä virkoja ja tehäviä lakkautuu joten palkkakuluissa. Kunnan hallituksia ja valtuustoja sekä lautakuntia kokouskuluineen vähenee. Turhien kiinteistöjen myyminen vähentää kuluja. Terveys ja sosiaalipalvelujen säilyttäminen ja järkeistäminen taasen pitää kulupuolta kurissa. Muissakin asioissa voi ajtella jäjellä ei kateudella. Ja kaipa on muitakin arvoja tässä mailmassa kuin raha millä mitata asioita?

19.2.2014 22:55  § §

Minulle säkyläläisenä ei riitä Euran terveyspalvelujen taso alkuunkaan. Vaikka se olisi kuinka järkevää tahansa.

En siis halua euralaiseksi.

20.2.2014 9:31  Totean vaan

Nuo kaikki edellä mainitsemasi asiat voitaisiinn tehdä ilman liitoksiakin. Viiden vuoden työsuhdeturva ja organisaatioiden yhteensovittaminen vain lisää kuluja, eikä päällekkäisyyksien poisto onnistu ainakaan silloin, mitä demarivetoisempi kunta/kaupunki on kyseessä. (Eura, Pori jen...)
Päättäjien ja virkamiesten pätevyydestä ja rohkeudestä pärjäämisessä on kyse.

20.2.2014 11:41  Yhteistyötä, ei liitoksia

Ennen yhdistymistä irtisanotaan puolet kuntien henkilöstöstä, toistan, ennen yhdistymistä. Tämä on ainoa tapa saada sääästöjä heti. PS. Luulempa että yhdistymishalukkuus vähenee.

20.2.2014 14:30  Kalle Kotkaniemi

Onko säkyläläisellä paljonkin omia kokemuksia Euran terveyskeskuksen toiminnasta. Tai Huittisten? Lehdestä luin, että siellä Huittisisa on kova lääkäripula. Haluatko Huittisten vasalliksi?

20.2.2014 18:40  Ville ereikoisviljelijä

Olen Nummelan kanssa samaa mieltä. Pyhäjärviseutua ei saa hajoittaa.

21.2.2014 10:49  Oka

Katsotaan nyt rauhassa, mitä hallitus ja oppositio yhdessä päättävät tehdä. Näyttää siltä, että kuntarakenne- ja soteuudistuskin tuodaan pöytään. Oli miten oli ja tuli mitä tuli, Pyhäjärviseutu on syytä säilyttää yhteistyöalueena kaikissa vaihtoehdoissa.

21.2.2014 15:01  § §

Vastaan Kallelle, että kyllä on.

Oletko Kalle elänyt tynnyrissä, kun et ole asioista selvillä ?

21.2.2014 18:17  Uuusi säkyläläinen

Voisikos §§ kertoa kokemuksistaan Euran ja Huittisten terveyspalveluista. Vajaan vuoden Säkylässä asuneena olen kerran käynyt Euran päivystyksessä. Kaikki sujui hyvin ja apu tuli.

21.2.2014 20:17  Diipaduu

Kukaan demareista ei ole kommentoinut ehdotustani, ennen liitosta/yhdistymistä puolet kunnan työntekijöistä irtisanotaan. Mitä mieltä olette jos kaikki koulut yhdistettäisiin olisiko säästöjä tulossa?

21.2.2014 20:51  Kuka maksaa hankkeet

Alasatakunta-lehdessä oli pitkät jutut Euran rakennushankkeista ja lisää on luvassa, sillä uusi demarijohtaja esitti taannoin että yhteiskoulu on
peruskorjattava ja ajanmukastettava minkä lisäksi Kiukaisiin tulee rakentaa kokonaan uusi koulu.
Hyvä niin euralaisille. Mielenkiintoista olisi tietää
miten hankkeet raoitetaan ja mikä on velkamäärä asukasta kohden. Vai riittävätkö kassavarat

21.2.2014 23:15  Jukka Tarkkamarkka

Euran korjausvelkahan Kö-Sä-liitoksen kaatoi. Ei olisi ollut uusi kunta elinkelpoinen.
Kiukainen raukka maksaa nyt kovaa hintaa. Muutaman vuoden päästä siellä ei ole kuin muisto vain. Kyllä Köyliössä ja Säkylässä oltiin viisaampia.

22.2.2014 13:46  Sari Sairaanhoitaja

Diipaduulle: ehdotota irtisanomisia omalla nimelläsi. Tai tee valtuustoaloite.

22.2.2014 19:44  Kysympä vaan

Eura on palveluineen täysin eritason kunta kuin Säkylä. Sen nyt näkee sokeakin. Demarivetoinen Euran kunta vetää yrittäjiä.
Säkylä näivettyy. Mihin nyt tyssäsi uuden liikealueen kehittäminen? Kokoomus nousi taas kunnan johtoon, onko jotakin tuloksia.

23.2.2014 2:29  kepulainen

Diipaduun pitäisi ensin miettiä mistä palveluista halutaan luopua, jotta hän voisi nuo irtisanomiset tehtyä. Haiskahtaa vähän, että kunnista väki ulos ja yksityiset sitten hoitaa palvelut. Onkohan kokoomuslainen nimimerkin takana? (tai ainakin entinen) Eiköhän kysymykseen pysty muutkin puolueet vastaamaan??

24.2.2014 19:51  Ville Veikkaaja

Voisin arvata, että Diipaduu istuu säkylän valtuustossa. Kokoomuslainen (tai ainakin entinen).

25.2.2014 16:37  Suu säkkiä myöten

Uskooko joku tälle sivulle kirjoittajista, että
kuntien tulot lisääntyvät kuntarajoja siirtämällä?
Ei todellakaan. Kuntien toiminnot on uudistettava ja keskityttävä perustehtäviin markkinatalouden vallitessa. Historiaa on holhoustalous, valtio ei rahoita kuntien toimintaa samalla tavalla kuin 30 vuotta sitten.
Kepulaiselle sanoisin, että palveluista ei tarvitse
luopua vaan katsoa, että ne tuotetaan kustannustehokkaasti. Se siitä.

25.2.2014 18:57  Juha Nummela, kunnallisneuvos Säkylästä

Alasatakunta tänään: "Valtuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Suni on sitä mieltä, että vahva kansalaismielipide on Euran, Säkylän ja Köyliön yhtenä tiiviinä seutakuntana säilyttämisen takana".
Olen samaa mieltä.

26.2.2014 10:48  Käänöstakki

Aamulla lehdessä pyhäjärvisuedun puolustaja.
Illalla Huittisissa puheenvuoro jossa puolusti huittisten suuntaa järki vaihtoehtona.että silleen.

27.2.2014 1:18  Diipaduu

Hei, oletteko kuulleet Tujusesta joka tekee SUUSANALLISIA sopimuksia jostain pressan dokumenttifilmauksista? Että osaa olla pöjlä koko Tujunen. Ei voi muuta kun nauraa :)))
Ja sitten jälkeenpäin ruvetaan kinastelemaan. Hah hah.

27.2.2014 18:11  Suomalainen

Tuli siinä todistettua, miten Niinistön kampanjaa johdettiin. Antaa hyvän kuvan koko porukasta. Hävetkää.

28.2.2014 19:21  Äijä torilta

Säkylän ja Euran välille rakennettin vesiputki, josta Säkylän kunnanjohtajan mukaan tuli Säkylälle tuloja vesimaksuista.
Montako litraa tai kuutiota vettä on virrannut ja myyty?
Paljonko on tullut tuloja?
Tai missä lepää tosiporvarien hanke johtaa/myydä vettä Laitilan kaljatehtaalle???

Uuden liikealueen kehitys tyssäsi Vähäkylän markettiin. Ydinkeskusta kuihtuu.

28.2.2014 23:21  Onnittelut

Paljon onnea Karille! Avaa onnitteluille oma blogi.

1.3.2014 0:59  Härski ...

Tai, tee ainakin avausmaali karhusuon koulun muisto-ottelussa.

1.3.2014 17:57  Todellinen uudistaja

Vai saa Säkylän kuntaliitosasioita seurata Huittisten nettisivuilta. Oi voi hyvänen aika. Tähänkö on tultu.
Jos kuntia yhdistetään (ei liitoksia) pitäisi olla selvää, että nykyiset kunnanjohtajat saisivat kaikki lopputilin.

1.3.2014 19:24  Oi voi Suomi parkaa

Kohta saadaan nähdä, miten Sauli johtaa ulkosuhteita.

1.3.2014 20:28  Sh-piirinero

Onpahan ainakin yritetty saada tuloja, toisin kuin Nummelan ja Madekiven aikaan, jolloin kunnan tase paukkui pakkasella tasaiseen tahtiin..

2.3.2014 17:19  Kunnanjohtaja Teijo Mäenpää

Äijä torilta,

hyvä että kyselet oikeita tietoja mielipiteittesi tueksi. Tosin varmempi tapa olisi kysyä niitä suoraa minulta, netistä kun ei aina voi kaikkea huomata.

- Säkylän kunnan vettä on virrannut Euraan n. 100.000 kuutiota eli 100 miljoonaa litraa.
- Siitä on kertynyt tuloja n. 70.000 e. Ja putken rakentamisenhan maksoi kokonaan Euran kunta.
- Liikealueen rakentumista pyydän sinua seuraamaan tarkalla silmällä. Emme ole suuren kaupungin reunalla, joten alueemme ei valitettavasti voi rakentua nopeammin kuin esim. Raision Myllyn alue.

Mieltäni lämmittää huomatessani, että sinäkin positiivisilla ajatuksillasi ponnistelet kotikuntamme paremman tulevaisuuden hyväksi.

Yhteistyöterveisin,

Teijo Mäenpää
Kunnanjohtaja
Säkylän kunta

2.3.2014 18:02  Yhteistyö on poikaa

Putki Euraan on yksi tärkeä side Pyhäjärviseudun yhteistyössä. Kuten kunnanjohtaja toteaa, sen maksoi Eura mutta Säkylä saa kelpo korvauksen juoksutuksesta. Niin sitä pitää, että molemmat hyötyy.

2.3.2014 23:00  seurailija

Kunnallisneuvos kirjoitti 18.1.
Kiinnostaisi tietää, mitä mieltä kuntaliitoksista nyt ovat Säkylän kunnanhallituksen uusi puheenjohtaja kokoomuksen Jaspa ja valtuuston johtoon nouseva keskustan Satu Tietari.
Juha, oletko varma että Jaspa ja Tietari lukevat tätä sivustoa ?

Lisäksi kirjoitit 15.2.
Kuntapäättäjien on syytä herkällä korvalla kuunnella yrittäjien ja elinkeinoelämän ääntä.
Kysyn, teitkö sinä niin, kuuntelitko paikallisten yrittäjien ääntä ?

2.3.2014 23:17  Kari

Kiitokset vaan onnitteluista kommenttien joukossa. Aina vilpittömät huomionosoitukset lämmittävät. Pyynnöstä huolimatta en silti aio avata mitään omaa onnitteluosiota. Paluu arkeen on alkanut.

3.3.2014 9:05  Seurailijan seurailija

Kyllä Jaspa ja Tietari tätäkin sivustoa seuraavat. Mistä muuten kertyisivät ne sadat ja parhaimmillaan tuhannet kävijät päivässä?

3.3.2014 10:36  hopsan

Demarien tahtotila näkyy siinäkin kun linkki Huittisten sivuille on virheellinen :)
Yrittäkää nyt edes korjata.

3.3.2014 18:17  Juha Nummela, kunnallisneuvos Säkylästä

Seurailijalle: kyllä lukevat. Toisen kysymyksen suhteen pyydän tarkennusta !

3.3.2014 23:08  admin

Meillä tarkkoja lukijoita, jotka väsymättä ja itseään säästelemättä etsivät tilaisuutta näpäyttää. Kiitokset virhevinkistä joka tapauksessa !

4.3.2014 7:56  Äänestäjä

Omalla nimellä keskustelevia päättäjiä täällä näkyy kovin vähän. Kunnon keskustelua ja nimet alle, että me muutkin tiedämme, mitä mieltä te oikein olette.

6.3.2014 11:04  Joutomies

Säkylän demarien uutissivun mukaan Säkylän ja Köyliön yhdistyminen uudeksi kunnaksi etenee: nimeksi Säkylä, vaakuna Köyliöstä.

6.3.2014 16:25  Mitä järkeä on ...

Voisiko joku kertoa, mitä järkeä on tässä ajassa tehdä Köyliin ja Säkylän kuntaliitos. Valtio kaavailee, että alle 20 000 asukkaan kunnalla ei olisi oikeutta järjestää sosiaali- ja terveyspalveluja. Ja kepu ajaa jotakin vielä suurempaa maakuntamallia.
Sen kyllä ymmärrän, että virkamiehet ajavat liitosta. Saahan sen myötä 5 vuoden irtisanomisturvan.
Köyliön vaakuna on muuten hirvittävä. Piispan hattu ja kirves. Ei sovi säkylälle!

7.3.2014 23:58  Tuulimylly vaan ei tuuliviiri

Säkylän vaakunasta ei tule luopua.

12.3.2014 17:11  Kiitos Juhalle

Lääkäripäivystys järjestetään Säkylän ja Köyliön asukkaille jatkossakin edes lauantaina. Kiitos Nummelalle asian hoitamisesta.

19.3.2014 11:02  Kyselijä

Köyliön liitoshalut hiipumassa? Syyksi mainitaan kunnianhimo yksituumaisiin ratkaisuihin!
Onko Köyliössä käymässä niin, ettei valtuuston keskustaenemmistö pysty olemaan yhtä mieltä vai vaatiiko keskusta seuraavien kunnallisvaalien pelossa, että kaikkien muidenkin pitäisi olla keskustan kanssa samaa mieltä?

19.3.2014 15:09  Harmi

Ei kai tässä mitään kuntaliitoksia synny, koska kepu vastustaa niitä :-)

21.3.2014 8:57  Ajattelija

Meillä on niin hyvät politikot valittu Säkylään ja Köyliöön. etteivät saa asioita sovituksi. Pian nostetaan veroäyriä ja kinastellaan lisää ja ihmetellään minne ne nuoret katoavat sekä työpaikat. Hetkenpäästä ei ole mistä neuvotella. Palkkoja nostetaan, laivoilla seilataan vielä ei olla köyhiä eikä kipeitä! Näin kun taloustilanne jatkuu ei meidän tarvitse itse päättää hetken päästä mistään vaan muut päättää meidän puolesta. Sitten on hyvä jossitella.

21.3.2014 19:16  WhiskySieppo

Ajattelija on hyvä ja ottaa homman haltuun seuraavien vaalien jälkeen... Vai onko jo kokemusta?

21.3.2014 22:46  Hevosmies

Tämä Tietari on Eelan linjoilla. Kirjoitukset samasta sontaluukusta. Tyhjää täynnä.

24.3.2014 22:26  Kepu pettää aina ja aina vain.

Millais nyt kepussa suunsoitto jatkuu kun miljoonaervat tulevat.

25.3.2014 17:39  Juha Nummela, kunnallisneuvos Säkylästä

Säkylän kunnan eduksi olisi, ettei valtuuston uusi puheenjohtaja kirjoittelisi lehtiin samansisältöisiä huuhaa-kirjoituksia, kuten edellinen julkisuuskipeä Eela.
Kunnalla on myös ulkopolitiikkansa. Kirjoituksesi (Alasatakunta tänään) pilaa suhteita mm. hallituspuolueisiin.
Säkylä ei ole maailman napa.

26.3.2014 19:51  Hanna

Hyvä Nummela. Iskit naulan kantaan. En uskalla kirjoittaa nimelläni, koska pelkään, että kepu kostaa.

31.3.2014 19:26  Säkylän talous alijäämäinen...

Köyliö tekee taloudessa ylijäämää ja palvelut pelaa. Säkylä tekee rankkaa alijäämää n. 500 000 euroa. Se on paljon rahaa. Selvää lienee, että
kunnanjohtaja ehdottaa syksyllä veroprosentin nostoa ?
Mihin kaatui Säkylän talouskuuri?

3.4.2014 20:08  Muuttoa harkitseva

Naapurit Eura ja Köyliö tekevat taloudessaan ylijäämää. Säkylä sukeltaa alijäämissä. Kyllä on noloa olla säkyläläinen. Ei saa kepu kunnan taloutta aisoihin.
Älkää enää veroja ainakaan korottako.

3.4.2014 22:19  Kuntaan uskova

On Säkylä investoinutkin. Käsittääkseni Korttoonmäen kiertoliittymä maksettiin kokonaan kunnan pussista (ei valtio eikä tielaitos mukana), taisi maksaa miljoonan. Lisäksi rumpalipoikapatsas (jonka hinnasta ei ole kenelläkään tietoa). Odotetaan muutamavuosi kärsivallisesti niin liikealue kukoistaa, kunnan asukasluku on nousussa ja silloin veroprosenttiakin varmaan lasketaan. On johtoportaalla ja luottamushenkilö johdolla niin hyvä draivi päällänsä.

3.4.2014 22:47  Ei uskovainen

Siis menodraivi, tulodraivi odottaa itseään syntyväksi neitseestä.

4.4.2014 12:21  Mjau Knuutti

Kansalaiskeräys pystyyn ja maajussille morsian - Raunolle oma patsas liittymään + hakemus kiinteistönhoitoneuvokseksi vetämään. On sen verran tuonut hyvää pr:ää kunnalle!

4.4.2014 15:40  Kunnanjohtaja voisi vastata

Kunnanjohtaja voisi vastata, mitä kiertoliittymä maksoi ja paljonko tämä tosihieno rumpalipatsas.
Mitä kunnan talouteen tulee päällä on todella menodraivi. En olisi tätä uudelta porvarikomennolta uskonut.

4.4.2014 19:19  Haloo Säkylä

22:19:lle: Usko on kuin Neuvostoliitossa Paratiisiin. Luonnollisesti veroja tullaan laskemaan.

13.4.2014 0:45  ?????

Teijo. Mikä oli rumpalipoikapatsaan hinta ?

18.4.2014 7:54  Porintyttö

On se kumma asia, ettei rumpalipatsaan hintaa saa kuntalaiset tietää. Minusta se ainakin on aivan hieno.

18.4.2014 14:56  Hessu

Säkylän porvarit eivät saa kuntataloutta kuntoon. Taas tuli alijäämäinen vuosi. Vanha eelakin opastaa kirjoituksissaan milloin maan hallitusta ja koko Eurooppaa, mutta kykyä pienen kyläyhteisön taloudenhoitoon ei oma järki riitä. Tai ei riittänyt.
Pian huudetaan Köyliitä apuun maksajaksi.

20.4.2014 13:39  Luvalahden-Leevi

Nummela, Madekivi, Muurinen ja Kiviranta takaisin, jotta saadaan Säkylän talous takaisin kasvu-uralle!

29.4.2014 19:30  Hävettää säkyläläisenä ja yrittäjänä

Viittaan Alasatakunta 20.04.2014. On tämä Säkylän kokoomus kummallinen. Valtuutettu Jyrki Aaltonen eroaa puolueesta, mutta valitaan samantien puolueen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi.
Neuvottelee kokoomuksen puolesta muiden ryhmyrien kanssa. Ja sitten ollaan niin sitoutumattomia. Ongelma ei ole Aaltosen, vaan kokoomuksen, jonka kaikki uskottavuus tässä kärsii.
Sama Aaltonen on myös kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja kokoomuksen mandaatilla.
Kirjoitteli Alasatakuntaankin mielipiteitään eurovaaleista. Nimitteli valtioneuvoston jäseniä pääministeriä myöden ala-arvoisesti.
Kunnanvaltuustokin voisi jatkossa miettiä, keitä johtoonsa valitsee. Osaavia valtuutettuja, puoluekantaan katsomatta.

30.4.2014 7:49  Mamma

Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten, politiikassakin.

30.4.2014 8:27  Pappa

Mamma on oikeassa! Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajiksi, myös varapuheenjohtajat pitäisi valita osaamisen ja pätevyyden perusteella.

2.5.2014 11:20  Ooperi

Onko siellä kokoomuksessa niin vähän väkeä että pitää eronnutta jäsentä laittaa parhaille paikoille ? Missä on kykynaiset?

2.5.2014 15:57  Toivonsa menettänyt

Hyvääkin parempi kysymys. Hyvänen aika ja vielä ryhmäjohtajaksi.

2.5.2014 19:31  Seittemän äänen varjo

Minusta muiden puolueiden "johtajien" kannattaisi kieltäytyä tälläsen puolueesta eronneen kanssa neuvottemasta.
Ei taida demareistakaan olla linjaa vetämään. Kepun apupoika alho tekee, kuten Vetikontiellä (keskusta) komento käy.

3.5.2014 11:17  Sittari

Demareilla olisi syytä profiilin nostoon niin valtakunnassa kuin Säkylässäkin.

4.5.2014 21:12  Veronmaksaja

Onpa taas soppa! Politikoidaan ja velkaannutaan. Kuhan hoitaa ja miten aiotaan kunta pelastaa??

7.5.2014 14:24  VALMISTELUAKO SALASSA???

ALUEVIESTI 30.01.2014 14:45 Samuli Kinnari

Köyliö ja Säkylä tunnustelevat yhdistymisen mahdollisuuksia


Yhteistä kuntaliitosselvitystä valmistellaan Köyliössä ja Säkylässä.

Kuntien johtoryhmät pitivät torstaina yhteisen kokouksen, jossa pohdittiin edellytyksiä liitosselvityksen aloittamiselle ja yhteistyön syventämiselle. Kunnanjohtajat ovat kokoamassa yhdessä johtoryhmien kanssa alustavia tietoja, joita jatkossa käsitellään luottamushenkilöjohdon kanssa.

Köyliön ja Säkylän valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat sekä kunnanjohtajat kokoontuivat yhteiseen neuvotteluun pari viikkoa sitten. Kunnanjohtajien tehtäväksi annettiin mahdollisen liitoksen keskeisten toimenpiteiden ja tavoitteiden selvittäminen. Kunnanhallitukset kävivät asiasta ohjaavaa keskustelua viime viikon maanantaina.

Kunnat päättivät selvityksen valmistelemisesta joulukuussa.

7.5.2014 19:00  Että sillä lailla

On todella ihmeellistä, että palstanpitäjä ei ole
tietoinen Säkylän ja Köyliön kuntaliitosselvittelystä.
Mitään ei valmistella salassa, media on ollut vaiheista selvillä kuten ylläolevasta selviää.
Ei pitäisi kirjoitella perättömiä juttuja.

7.5.2014 20:27  Totuus on toisenlainen

Säkylän Sosialidemokraattien puheenjohtaja ja valtuustoryhmä irtisanoutuu Karin provosoivasta uutisesta.

Tuula Erkkilä
Jarmo Alho
Irmeli Henrikson
Ismo Nieminen
Jari Mäkinen
Pekka Rautiainen

7.5.2014 22:30  Kari

Irtisanoutumisenne on ymmärrettävää. Olette sitoutuneet valmisteluun ja tuloksen julkisuudelta salassa pitämiseen muiden mukana.

Uutinen on uutinen, ei mikään ryhmäkannanotto. Suosittelen jokaiselle alkuperäisen uutisen lukemista sanasta sanaan. Älkää muodostako käsitystänne siitä tehtyjen kommenttien perusteella. Demarit eivät ole tehneet mitään paljastuksia.

8.5.2014 7:38  Kari Ihmemaassa

Onko Nummelan nimi unohtunut listalta vai eikö kuulu enää valtuustoryhmään?
Mihin tämä "uutisoija" vielä yltääkään, kun ei ole pitkiä ja raskaita työpäiviä taakkanaan, vaan niiden sijaan on aikaa eläkeläisenä paneutua oikein kunnolla asioihin...

8.5.2014 7:39  Uutinen oli taaskin ankka

Tämän "jymyuutisen" takana on kaksi demaria, Madekiven lisäksi Nummela joka toimii kaikissa härdelleissä takapiruna. Tarkoitus on kaataa Köyliön ja Säkylän mahdollinen liitos ja saada aikaan suurkunta, jossa demarit hallitsevat. Vaikka Raumalle asti. Toinen tavoite oli saada lukijoita näille sivuille kun eihän täällä kukaan enää ole aikoihin käynyt.

Alueviestissä tammikuussa mainittu valmisteltavaksi annettu selvitys = Karin salainen kassakaappisopimus. Eli mistään uutisesta ei ole kysymys kun asiaa on käsitelty useasti eri instansseissa ja julkisuuteenkin on annettu avoimesti tietoa. Pikemminkin harmistus kun itse päästään muiden valmistelemaa pohjapaperia käsittelemään vasta valtuustojen yhteiskokouksessa.

8.5.2014 9:35  ukko

Miksi moinen meteli? Nyt tiedetään että sovittu on. Vieläkö tietäisimme mitä.

8.5.2014 10:27  akka

mistään ei ole sovittu vaan asiaoista on kekusteltu. sopimuksen teko tulee ehkä aikanaan.

8.5.2014 20:43  ukkoliskakkelis

Mikä se tälläinen akka on,,joka tietää asiat. Seitsemälläkin äänellä....

9.5.2014 10:26  Usko

Rakennellaan...

23.5.2014 8:00  Armas Alijäämä

Ei taida täälläkään olla enää ketään veroprosenttia laskemassa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini