Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Keskustalaista äijäkulttuuria

Share |

Perjantai 24.5.2013 - Kari


Olinpahan eilen tavallisena kuntalaisena seuraamassa melkoista sählinkiä, jossa esiteltiin uutta paikallista poliittista kulttuuria parhaimmillaan. Säkylän – Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymäkokous on vuosikymmenet tehnyt henkilövalintansa poliittisten ryhmien etukäteen neuvottelemilla nuoteilla. Se on ainoa järkevä tapa, kun joudutaan sovittamaan toimielimen kokoonpanoa puolueiden, kuntien ja sukupuolten kesken.

Nyt asioista ei oltu sovittu tai sovitusta ei ainakaan pidetty kiinni. Puoluepoliittinen jakautuma oli vaalien jälkeen selvä, mutta tasa-arvo tuotti tuskaa. Keskusta esiintyi äijämäisesti pitäen kiinni siitä, että heidän kolme edustajaansa ovat kaikki miehiä: Tarmo Luoto ja Jarmo Kyllönen Säkylästä sekä Marko Pelttari Köyliöstä. Aika julkea veto, jollaiseen ei ole totuttu.

Valintakuviota sekoitti vielä se, että köyliöläisiltä tuli kaksi eri ehdotusta muiden ryhmien edustuksesta. Toista ehdotuksista mainostettiin kunnanhallituksen esityksenä. Toisen tausta jäi hämäräksi. Joka tapauksessa tarjokkaita oli enemmän kuin paikkoja. Neuvottelutaukokaan ei auttanut.

Mentiin äänestykseen. Ääntenlaskijoiden jäätyä valitsematta kokouksen puheenjohtaja Timo Kuusisto (kesk) ynnäsi vaaliliput yhdessä sihteerin kanssa. Timon helpotukseksi tulos varsinaisten jäsenten kohdalta oli sellainen, että se täytti laillisen valinnan kriteerit. Mutta ei tässä vielä kaikki. Varajäsenissä oli tasa-arvo-ongelma. Se saatiin sentään kuntoon ilman uutta äänestystä.

Uusi yhtymähallitus tulee varmasti lunastamaan paikkansa edeltäjäänsä värikkäämpänä. Siihen riittää jo pelkästään Maarit Markkulan (ps) panos.

Tarkastuslautakunnan kasaaminen ei ollut juurikaan helpompi. Ensin ehdotettuja nimiä oli aivan oikea määrä mutta sukupuolijakautuma ei täsmännyt. Tässä vaiheessa Timo puheenjohtajana päätti ottaa käyttöön aivan uutta kulttuuria. Hän tekaisi ehdotuksen demarien vaihtoehtoiseksi ehdokkaaksi. Yleensä on tyydytty esittämään vain oman ryhmän nimiä ja annettu muiden hoitaa omansa. Ja taas äänestettiin.

Laskenta kesti kovin pitkään, koska äänestyslipuissa oli yllättäviä poikkeamia. Kokousjuridiikan rajoja koeteltiin, kun yksi lippu päätettiin hylätä kokonaan. Ymmärryksellä, joka itselläni asiasta on, tässä olisi valitusperuste. Vaalin onnellisen lopputuloksen eli tasa-arvon toteutumisen suhteen sillä ei kuitenkaan ole merkitystä. Eipä muutenkaan.

Tarkastuslautakunnassakin varmasti näkyy muutos. Entisenä puheenjohtajana en millään jaksa uskoa, että tehtävään valittu Jyrki Aaltonen (kok) edustaisi jonkinlaista jatkuvuutta. Ei kai tarvitsekaan.

Yhtymäkokoukset ovat avoimia tilaisuuksia siinä missä valtuustotkin. Kannattaisi varmaan muidenkin joskus piipahtaa lehterillä, jos tämä kulttuuri on tullut jäädäkseen. Tarjolla on mielenkiintoista teatteria.


Kommentit

24.5.2013 8:41  Pahan ilman lintu

Olet kyllä ihmeellinen mies. Sairaslomasi estää luokan edessä esiintymisen, mutta ei estä kokouksissa ravaamista tai "toimittajan" työtäsi?

25.5.2013 8:51  Kari

Terveys on hieno asia. Nauti siitä. Jos sairastut, älä murehdi. Lääkäri arvioi tilanteesi. Hän kertoo, mitä sairaslomallasi voit tehdä, mitä jättää tekemättä. Ohjeita noudattaen minäkin saatoin hoitaa myös leipätyötäni. Perjantaina vierähti neljä tuntia työpaikalla.
Puoskarit huutelevat nimettöminä puskista !

25.5.2013 13:48  Topi

Heh,heh, on se tosiaan ihmemies. Saa värikkäällä kirjoituksellaan jonkun hermostumaan

25.5.2013 17:10  JJ

Kuka nyt tällaisesta hermostuisi ? Ehkä paikallinen kepu johto tai peräti piirinpomo.
Tuskin Kuusisto itse.

25.5.2013 21:40  pekka puoskari

No just. Sun kannattaneekin tehdä vaikkapa Kristiina Salosen kautta lakiehdotus, jossa saikulla saa käydä töissä lääkärin suostumuksella. Samaan aloiteesen voisit lisätä myös sen, ettei opettaja saa oppitunneilla hoitaa yhteiskunnallisia asioita vaikkapa kännykällään...

25.5.2013 23:20  Vanhempi asioita seurannut kuntalainen

Kari on loistava kirjoittaja. Kiitos hänelle ja demareille. Nyt jos koskaan Säkylässä alkanut oikeistoaalto tarvitsee vallan vahtikoiransa.
Paluu Juholan/ kokoomuksen 1990-luvun porvarisaneluun on alkanut.
Ja sitä sanelua näyttää kepu tukevan.

31.5.2013 18:12  Näin on

Kepu jyrää ja Alho antaa kaiken periksi kepulle.

31.5.2013 19:38  Onkohan se nyt näin

Mitähän se Alho on antanut kepulle periksi? Käsittääkseni ilman Alhon toimia demareilla ei olisi tällä valtuustokaudella muuta kuin valtuutetut. Nyt sentään jotain muutakin, vai onko se perikisi antoa jos kykenee yhteistyöhön kepun kanssa?

31.5.2013 20:03  Erno

Mitäs ne persujen kaksi paikkaa Säkylässä merkitsee. Vallansiirtymää kepun ja kokoomuksen suuntaan.

1.6.2013 10:54  Oli vikatikki äänestää Persuja

Erno kirjoittaa asiaa. Äänet Persuille merkitsivät käytännössä porvarivallan paluun.

1.6.2013 11:40  Näin on asiat

Persut istuu Säkylän valtuustossa keskikäytävän vasemmalla puolella. Pitäisi istua kaukana oikealla.

2.6.2013 10:12  Peräkylän poika

Ettei nyt vaan olisi jollakin oma lehmä Lusikkaojassa.

7.6.2013 8:40  Oka

Persut pitää Lusikkaojan puolta.

11.6.2013 19:54  Peräkylän poika

Siinä se nähtiin, ainoat jotka pitivät Uusikyläläisten/ kuntalaisten puolta perusoikeuksia loukkaavassa Lusikkaojan asiassa oli Persut ja "toisinajattelija" Kepuli. Herratontteja herroille, keinolla millä hyvänsä, piittaamatta satojen kuntalaisten perusoikeuksista virkistysalueeseen, venerantaan ja matonpesupaikkaan. Ja vielä kaiken kukkuraksi valtuuston puheenjohtaja yritti ohittaa demokraattisen äänestyksen asiasta, todella törkeetä!!! Loistavaa Persut ja Kyllönen. Tuli ainakin selväksi ketkä ajattelee kuntalaisia ja ketkä taasen raharikkaita herroja.

11.6.2013 20:01  Hienoa valtuusto, sanoo uuskyläläinen

Mitä "herratontteja" ? Sinnehän tulee puistoaluetta ja kevyen liikenteen väylä. Rannat vapaassa käytössä.

11.6.2013 22:17  Siirakki

Herra se on herrallakin, sanotaan.

12.6.2013 7:29  rannat siisteiksi

Kannattaisi peräkylän pojan ottaa vaikka polkupyörä ja tutustua virastolla kaavaan
Rannat on ja jää vapaaseen käyttöön.mattot pestään uhä edelleen kunnan piikkiin ja veneet makaa rannassa käyttämättömänä.

12.6.2013 10:02  Aki

Ei tartte mennä virastolle. Täällä oli kaavan kuva 8.6. uutisessa ja löytyy se kunnan sivuiltakin varmaan.

15.6.2013 8:57  Uudenkylän Uolevi.

Tosihieno kaava. Rantaa yhteiseen käyttöön yllin kyllin. Tulee hieno kevyen liikenteen väyläkin. Nyt se on yhtä puseikkoa.
Ihmiset allekirjoittavat kaikenmaailman adresseja. Tässäkin tapauksessa näkemättä itse kaavaa.
Ei kunnanvaltuusto tyhmä ole. 24 oli puolesta ja kolme vastaan. Kai se jotakin kertoo sekin.

11.9.2013 18:44  Hoitsu

Kenelläkään kepua tuntevana ei ole yllätys puolueen röyskeys. Naisäänestäjien olisi kepun toiminta syytä panna muistiin. Minulta meni aikakin ääni kepulta.
Hienoa, että jotkut uskalvavat tuoda tosiasiat julkisuuteen.

11.9.2013 19:22  PerusPersu

Persut istuu kyllä Säkylän valtuustossa väärillä tuoleilla. Vasemmiston puolella. Pitäisi istua kokoomuksesta oikealle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini