Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Rohkeaa, terävää mutta ei henkilökohtaisuuksiin menevää

Share |

Maanantai 27.5.2013 - Kari


Sivustollamme käydään ajoittain vilkastakin kommentointia blogien pohjalta ja usein myös kaukana niistä. Kommentointia aktiivisempaa on seuranta: hiljaisempinakin päivinä kävijöitä kertyy kolmisen sataa ja huippuvuorokausina yli tuhat. Ei ole siis yhdentekevää, mitä sivuilla kirjoitetaan.

Ylläpitäjän ei ole tarvinnut täysin julkaisukelvottomina poistaa kuin pari "törkyä". Voimakkaatkin arvostelut muun muassa sivuston taustayhteisöä ja ylläpitäjän henkilöä kohtaan ovat saaneet jäädä muiden arvioitaviksi. Pidämme sananvapautta arvona silloinkin, kun kritiikki kohdistuu itseemme.

Vaikka muutaman kerran on liikuttu aivan siinä rajamailla, ei vielä yhtään lähettäjän ip -osoitteen paljastamisvaatimusta viranomaisilta ole tullut. Hyvä näin.

Haluamme tarjota foorumin, jossa aidosti voi olla mukana omine mielipiteineen. Sen voi tehdä nimimerkilläkin mutta vain todelliset raukat ja rääpäleet hyökkäävät nimettöminä ”puskista”.

Toivomme, että kommentointi, kiivaskin, voisi jatkua ja kaikenlaiset perustellut mielipiteet pääsisivät esiin. Jos muistamme kaikki noudattaa alla olevaa ohjeistusta, vältymme ikäviltä oikeusprosesseilta, jotka eivät ole kenellekään kunniaksi.

Ohjeet Säkylän demarien sivuston  kommenttikirjoittajille

1. Älä kirjoita mitään loukkaavaa, rasistista, asiatonta tai muutakaan materiaalia, joka voisi rikkoa voimassa olevia lakeja tai loukata henkilöitä. Julkisuuden henkilöitä asemassaan voi arvostella tavallista kansaa voimakkaammin sanakääntein. Asiassa pitää kuitenkin pysyä.

2. Laittomien kommenttien postituksesta sivustollemme voi seurata kirjoittajan jäljitys tiedossamme olevan IP-osoitteen perusteella ja mahdolliset oikeustoimet.

3. Lähetettyjä kommentteja ei seulota etukäteen, mutta sivuston ylläpitäjä(t) seuraa keskustelua ja poistaa asiattomat viestit. Kommenttien sisällöstä vastaa aina kirjoittaja.

4. Henkilötietojen kuten puhelinnumeroiden ja sähköpostiosoitteiden sekä loukkaavien kommenttien julkaiseminen rikkoo yksityisyyden ja kunnian suojaa. Rikoslaissa kielletään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen.

5. Tekstin suora kopioiminen muista julkaisuista on kiellettyä, mutta esimerkiksi runosta tai lehtiartikkelista saa ottaa tarkoituksenmukaisia lainauksia.

6. Sananvapaus sekä jokaisen ihmisen yksityiselämä, kunnia ja kotirauha on turvattu perustuslaissa. Sananvapauslain mukaan kaikki julkaisijat ja ohjelmatoiminnan harjoittajat saavat kieltäytyä paljastamasta viestin perusteena olevien tietojen antajaa ja viestin laatijaa.

7. Kommentteja saa kirjoittaa nimimerkillä mutta rohkea mielipiteen esittäjä ei piiloudu sen taakse varsinkaan, jos kohdistaa voimakasta arvostelua toisiin kansalaisiin, nimeltä tai muuten tunnistettavasti mainiten.

Viestien kirjoittajan henkilöllisyyttä ei paljasteta kenellekään ulkopuoliselle henkilölle tai viranomaiselle. Vain tuomioistuin voi määrätä palvelimen tai muun laitteen ylläpitäjän luovuttamaan hallussaan olevat viestin lähettäjän tunnistamistiedot viranomaisille. Edellytyksenä on, että on todennäköisiä syitä epäillä viestin olevan sisällöltään rikollinen.

8. On hyvä muistaa, että  kaikki mikä ei olisi lain mukaan kiellettyä,  voi silti olla hyvien tapojen vastaista. Pidetään kiinni hyvästä "nettiketistä" ja annetaan "palaa".


Kommentit

31.5.2013 14:13  Työn puolesta sivustoa seuraava

Ei olisi liikaa toivottu, että oltaisiin sivistyneitä.

7.6.2013 8:39  Oka

Hyvät sivut mutta aina paremmat jos noita ohjeita noudatetaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini