Share |

Eriarvoisuus ei pääty eläkepäiviin

Share |

Perjantai 15.2.2013 - Kristiina Salonen, kansanedustaja, sd


Sosiaali- ja terveysministeriön työeläkeindeksijärjestelmän mahdollisia muutoksia arvioinut työryhmä jätti loppuraporttinsa tammikuussa. Työryhmä ei esittänyt muutoksia nykyiseen menettelyyn, jossa eläkkeitä tarkistetaan vuosittain työeläkeindeksillä. Työeläkeindeksi lasketaan siten, että palkkojen muutoksen osuus on 20 % ja hintojen muutoksen osuus 80 %. Eläkkeensaajat ovat arvostelleet nykyjärjestelmää, sillä nykyindeksillä eläkkeet jäävät jälkeen yleisestä palkkatasosta.

Ansiotason muutoksen painoarvon lisääminen olisi hyödyttänyt nykyisiä eläkkeensaajia ja pian eläkkeelle jääviä ikäluokkia. Työryhmä katsoi, että indeksin parantaminen olisi tarkoittanut suurempia eläkemaksuja ja siten suurempaa taakkaa nuoremmille ikäluokille, jotka joutuisivat maksamaan korotettuja maksuja koko työuransa ajan. Työryhmän päätöksen taustalla on myös se, että eläkkeensaajien keskimääräinen toimeentulo on Eläketurvakeskuksen laskelmien mukaan kohentunut viime vuosina. Esimerkiksi vuosien 2000–2010 välillä keskimääräinen eläke on noussut viidenneksellä. Eläkkeensaajatalouksien käytettävissä olevat tulot ovat puolestaan nousseet neljänneksellä.

Tämä on positiivinen signaali, ja työryhmän päätökselle on toki perusteet, mutta yksi asia tuntuu keskustelussa kokonaan unohtuneen: yhteiskunnan eriarvoistumiskehitys ei pääty eläkepäiviin. Samaan aikaan, kun eläkkeensaajien keskimääräinen toimeentulo on noussut, köyhiä eläkeläisiä on yhä enemmän. Eläkkeensaajat eivät ole homogeeninen joukko, joilla kaikilla on asiat joko hyvin tai huonosti, vaikka niin usein tunnutaankin ajattelevan. Meillä on hyvätuloisia eläkkeensaajia ja eläkeläisiä, jotka eivät kerta kaikkiaan tule eläkkeellään toimeen.

Eläkeläiset ry:n puheenjohtajan Kalevi Kivistön mukaan kolmen viime vuoden aikana suurissa toimeentulovaikeuksissa elävien eläkeläistalouksien määrä on lisääntynyt 30 %. Ruoka-avun saajista eläkeläisiä on 42 %, kun koko väestöstä ruoka-apua saa 28 %. Näiden ruoka-apua saavien joukossa on paljon esimerkiksi pientä työeläkettä saavia ihmisiä. Tämä huolestuttava kehitys uhkaa jatkua myös tulevaisuudessa. Eläketurvakeskuksen mukaan köyhyysriski on erittäin korkea työvoiman ulkopuolelle jääneiden 55–64-vuotiaiden varsinkin yksinasuvien pitkäaikaistyöttömien joukossa. Koska he ovat lisäksi lähellä vanhuuseläkeikää, on todennäköistä, että köyhyysriski pysyy korkealla myös heidän eläkkeelle siirtymisensä jälkeen.

Lisäksi yleinen hintojen nousukehitys vaikuttaa kipeimmin juuri heikoimmassa asemassa olevien, kuten hyvin matalaa työeläkettä saavien tai kansaneläkkeen varassa elävien, toimeentuloon.  Kun tällainen henkilö esimerkiksi sairastuu, pelkät lääkkeet, lääkärikäynnit ja muut terveydenhoitokulut voivat yksistään viedä suuren osan eläkkeestä. Näin ei voi olla.

Nyt olisikin tärkeää ryhtyä toimiin ja lähteä etsimään keinoja köyhien eläkkeensaajien tilanteen helpottamiseksi ja eläkeläisköyhyyden torjumiseksi. Keinoja kyllä on, kun vain tahtoa riittää. Esimerkiksi lääkemenojen ja terveydenhuoltokulujen yhteinen maksukattojärjestelmä helpottaisi paljon sairastavien eläkeläisten taloudellista taakkaa nykyistä järjestelmämme paremmin. 

Sivistysyhteiskunnan velvollisuus on huolehtia heikoimmistaan. Kun hallitus kokoontuu kevään aikana puoliväliriiheen ja kehysneuvotteluihin, on tärkeä muistaa, että heikompiosaisten ja osattomien ääni kuuluu yhteiskunnassamme aina huonoiten. Me emme saa heikentää näiden ihmisten asemaa entisestään vain leikkauslistoja esittämällä, vaan on varmistettava, että jokaisella on mahdollisuus kohtuulliseen toimeentuloon.

 

 


Kommentit

17.2.2013 19.40  ARAssa asti kummaksutaan Säkylän törttöilyä

ARA ei sitten kaikessa viisaudessaan myöntänyt tukea Säkylään kehitysvammaisten eikä vanhusten rakennushankkeisiin. Ensin on löydyttävä paikallinen yksimielisyys heikompiosaisten auttamisesesta. Sitä ei Säkylästä taida löytyä, vai löytyykö ?

17.2.2013 20.49  Kyllä heikoimpia lyödään Säkylässä

Ei pidä yleistää. Kysymys on kepun törttöilystä. Perusturvalautakunnassa kokoomuslaiset ja demarit puolsivat kehitysvammaisten asuntolahanketta, mutta kepu vastusti.
Kahden miljoonan rakennushanke meni ainakin toistaiseksi ohi suun, samoin kymmenkunta työpaikkaa. Olennaista on kuitenkin kehitysvammaisten ja heidän omaistensa hätä.

18.2.2013 0.36  Kuntalainen S

Väitetään, että Säkylästä olisi oltu yhteydessä Araan ja kerrottu, ettei meille todellisuudessa haluta kehitysvammaisten asuntolaa.

18.2.2013 14.47  V Aari

Olen myös kuullut, että tällaista viestiä on kerrottu sen ARAN virkamiehille.

19.2.2013 10.13  Jasmin

"Sivistysyhteiskunnan velvollisuus on huolehtia heikoimmistaan." Totta tuo blogin kirjoittajan toteamus.

19.2.2013 10.29  Jaakkoilmari

On se hyvä jos tule ne suurkunnat niin saavat vammaisetkin oikeutta. Loppuu sano kepulointi.

20.2.2013 17.52  Uudistaja

Suomeen vain kaksikymmentä kuntaa? Ei hassumpi ajatus.Satakunta yhdeksi uudeksi kunnaksi.
Se on selvää, että kunnan johtavat poliitikot ja virkamiehet panevat vastaan, koska putoavat palliltaan.
Asiat tulisivat isossa yksikössä paremmin hoidetuksi.

20.2.2013 18.41  Muuttoliike jatkuu

Säkyläs on 4 600 asukasta. Turuus on 183 000, millai ne siel ollenka pärjää.
Tuskin siellä pantaisiin vastaan kehitysvammaisia, kuten Säkylässä.

21.2.2013 9.56  Muuttoa harkitseva

Liike on tärkein, vaikka muuttoliike. Kehitys kehittyy eli Säkyläkin näivettyy.

21.2.2013 10.40  Justus

Aika touhua Venäjä koittaa irti Neuvostoajan kolhoosi toimista ja Suomi taas oikein kaikilla tahoilla ajaa kolhoosimallia. Helsinkiin muutamamia pilvenpiirtäjiä kaikki asumaan sinne ja muu Suomi kylmäksi. Raha ratkaisee ei elämisen laatu.

21.2.2013 22.08  § §

Nimimerkki Uudistaja toteaa tuossa yläpuolella, että asiat tulisivat isossa yksikössä paremmin hoidetuksi.

Kuulisin mielelläni, mitkä kaikki asiat ?

Missä isossa yksikössä (kaupungissa) on esim. yhtä hyvät sote-palvelut kuin Säkylässä?

22.2.2013 17.45  Uudistaja

No, otetaan nyt esimerkki vaikka vammaisten palveluista.

22.2.2013 19.32  Näin on asianinlaita

Säkylän palvelutaso on todella heikko. Ei saa edes kenkiä, vaatteista puhumattakaan. Tai entäs kodinkoneita.
Eurassa on asiat toisin. Katsokaa palveluvarustusta.
Demarikunta vetää yrittäjiä ja hommat pelaa.

22.2.2013 22.11  Osku

Totta on, että Euran palvelutaso on hyvä. Kunta vaan voi tehdä kovin vähän sille mihin kauppiaat sijoittuvat. Kuntalainen omalla käyttäytymisellään voisi. Tässä asiassa puolsetaan moni yrittäjä voisi katsoa peiliin. Asiakasta pitää kunnioittaa.

22.2.2013 22.22  Veronmaksaja

Nyt olisi keskusteltava siitä haluaako säkyläläiset olla osa Huittista, eli Huittisten takamaata?

23.2.2013 10.11  Toivonsa menettänyt työnantaja

Euran, Köyliön ja Säkylän pon palattava neuvottelupöytään.

24.2.2013 9.57  Justus

Olisihan se hienoa jos täältä löytyisi kaikkea palveluita. Mutta silti ostetaan muualta kuin omasta kunnasta. Pitäähän sen yrittäjän saada elantonsa ja maksaa velvoitteet. Eipä nytkään monikaan katso oman kunnan palvelua ensin vaan hintaa ja valitsee halvinman vaikka mistä kaupungista. Omasta kulutustottumuksesta se lähtee liikkeelle. Ei palvelua palvelun vuoksi vaan kysynnän!

24.2.2013 11.52  yks

Suomen Kuvalehti kertoi, että Kokoomus aloittaa pakkoliitokset Jyväskylän seudulta. Kaupunginjohtaja Andersson (kok) haluaa rikkaan Muuramen mutta ei köyhiä pikkukuntia.

24.2.2013 20.26  Rehellinen selitys!!!

Näiden sivujen ykköstavoite on demareitten poliittinen propaganda. ARAn rahoituspäällikkö Matti Aho sanoi selvin Ala-Satakunnassa sanoin, että kaikkia niitä kehitysvammaisten yksikköjen rakennushankkeita rahoitettiin, missä oli akuutti tarve. Säkylässä ei ollut omilla kehitysvammaisilla tämän hetken tarvetta niin paljon, että olisi ollut mahdollista rakentaa yksikkö tänne. Demarivaltuutetut ja Kokoomusryhmä Muurinen kannattivat kehitysvammaisten siirto-operaatiota muualta Satakunnasta Säkylään. Ja näillä sivuilla tuodaan yksipuolinen näkemys asiasta.

Jokainen ymmärtää, että kun talo rakennetaan, niin huoneet täytetään välittömästi. Vain pari säkyläläistä olisi saanut huoneen yksiköstä ja muut paikat olisi täytetty tarpeen mukaan muista henkilöistä. Tätä ei näillä sivuilla koskaan kerrota poliittisista tarkoitusperistä johtuen. Vaalit osoittivat, että suurin osa äänestäjistä ymmärsi tämän. Säkyläläisten rahat olisi käytetty Satakunnan Sairaanhoitopiirin hankkeeseen vastoin kehitysvammaisten omaa hyötyä. Mitä esimerkiksi ulvilalainen kehitysvammainen hyötyisi siirrosta Säkylään? Omaiset ovat kuitenkin muualla. Kertokaapa se rehellisesti näillä sivuilla!

24.2.2013 20.48  Oi voi sentään

Edellinen kirjoitus on täyttä puppua.

25.2.2013 0.32  admin

Saattaa olla (ei liene yllätys), että näillä sivuilla tuodaan esille demarien näkemyksiä poliittisista kysymyksistä Säkylässä ja laajemminkin. Niitä voi toisaalta täällä myös lytätä ilman sensuurin pelkoa.

Jos lukee vaikka Alasatakunnan torstain lehden pääkirjoitusta, voi havaita, että "paikkallisen sössimisen" mielikuva ARA -hauissa on paljon demareita laajempi käsitys.

Edellisen kommentin jälkimmäisessä kappaleessa ei ole mitään oikein.

25.2.2013 7.26  Sanna

Kehitysvammaasuntolan sössi kepu ja sillä siistä. Ei olisi maksanut kunnalle mitään.

25.2.2013 10.09  Idi Adminit

Hankkeen rahoituspäätöksen teki ARA, ei Alasatakunnan päätoimittaja. Ja kenenköhän vinkistä ja avustuksella pääkirjoitus oli tehty? Ettei vain tämän sivuston "adminien".

Miksi pitäisi uskoa ennemmin päätoimittajan tarkoitushakuisia spekulaatioita kuin päätöksen tehnyttä rahoituspäällikkö Ahoa?

Kun omaa tarvetta kokonaiselle yksikölle ei ole, niin sitten pitäisi kuljettaa kehitysvammaisia ja heidän omaisiaan ympäri maakuntaa. Onko tämä inhimillistä?

Eikä pidä paikkaansa, ettei olisi maksanut kunnalle mitään!

25.2.2013 16.46  Nimimerkki koston pelossa

Hakijoita on enemmän kuin rahoitus antaa mahdollisuuden. Jos kunnan perusturvalautakunta äänestää asiasta on peli menetetty. Kepu kaatoi tämän tällä kertaa. Kepulaiset eivät lautakunnassa kannatteneet hanketta.
Missään muualla Satakunnassa ei vastaavaa hanketta ole vastustettu kuin Säkylässä. Tämä on tosiasia. On tämä kyllä kumma ja kylmä kylä.

25.2.2013 17.13  Selvätys meille kuntalaisille

Mielenkiinnolla seuraan tämän sivuston keskusteluja.
Miten voi Säkylässä olla mahdollista, että perusturvalautakunnan johtajaksi valitaan poliitikko, joka saa vaaleissa vain seitsemän ääntä. Olkoonkin, että on kepun kunnallisjärjestön puheenjohtaja.
Kepu olisi siitä selityksen velkaa meille kuntalaisille!

26.2.2013 12.10  KATEELLISTEN PANETTELUA

Ymmärrettävästi muiden puolueiden pitäisi päästä naisesta eroon kun teki niin hyvää työtä Keskustan eteen että muut puolueet jäivät kauas taakse.

Kyllä siellä on puheenjohtajina muitakin sellaisia, jotka eivät päässeet valtuustoon. Teknisessä lautakunnassa demareitten Harri Salonen ja jätelautakunnassa Kokoomuksen Kari Haavisto.

26.2.2013 15.10  Jaskailmari

Jaa, niin, että puolueen etu ensin. Ei kukaan ole ihmetellyt sitä, että joku tekee vaalityötä. Nyt kuului kysymys siitä, miten seitsemällä äänellä pääsee suuren lautakunnan johtajaksi. Tarkistin, että Salonen sa 30 ja Haavisto 18 ääntä..

26.2.2013 17.00  satunnainen surffailija

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää, kummastuttaa ...

26.2.2013 23.49  admin

Hiljalleen voisi lopetella tämän keskustelun Anna-Liisa Käristä/perusturvalautakunnan puheenjohtajuudesta/7 äänestä. Siitä lienee jo kaikki oleellinen sanottu. Näillä nyt mennään, se vaan kuuluu demokratiaan.

27.2.2013 0.40  Sivusta seuraaja

Demokratiaan kuuluu myös keskusteleminen vai mitä admin? Keskustelu jatkuu kunnes keskusta kertoo perusteet siihen että 7 llä äänellä pääsee kyseisen lautakunnan pj:ksi.

27.2.2013 13.09  Remari

Olisiko mahdollista ettei keskustalla ollut halukkaita kyseiseen paikkaan.
Samaa mieltä adminin kanssa,etä keskustelun näiltä osin voisi lopettaa.

27.2.2013 16.00  Säkylän itsenäisyydestä seuraavaksi

Miksi näillä sivuilla ei avata keskustelua kuntarakenneuudistuksesta ja sote-suunnista? Nyt vaan adminin mietteitä kehiin niin kuulaan kanta asiaan.

28.2.2013  admin

Kyllä demokratiaan keskustelu kuuluu, mutta saman asian loputon toistaminen alkaa kuulostaa jossain vaiheessa jo siltä kuin vanha savikiekko junnaisi paikallaan. Keskustalta on turha odottaa päätöksilleen mitään perusteita. Se on tekemisistään vastuussa vain äänestäjilleen. Mitä muiden kepulaisten halukkuuteen perusturvan johtoon tulee, ei heillä ole ollut sitä vaihtoehtoa.

Kuntarakenne- ja sote -uudistukseen liittyvää keskustelun avausta olen odotellut omilta (demarit) vastuullisilta päättäjiltämme. Heidän kannanottojaan äänestäjät kaipaavat, ei minun.

No, katsotaan, jos ei mitään kuulu.

28.2.2013 0.38  JS

Edellä on tullut hyviä avauksia keskusteluun kuntauudistuksesta. Tästä on hyvä jatkaa. Mielestäni Mäenpään kommentti oli asiapitoinen SK:n artikkelissa. PS. Joko niitä Sittiäisen muistelmia alkaa tulemaan ?

28.2.2013 9.07  Demari

Todellakin kiinnostaisi mitä uusi puheenjohtaja Erkkilä ajattelee kuntarakenneuudistuksesta ja soteasioista.
Samoin kiinnostaa kunnanhallituksen varapuheenjohtajan mielipiteet.

28.2.2013 11.03  Oikeaa asiaa vihdoin esille

Täällä on selvästi useampia admineja kun toinen 26.2. lopettelee keskustelua perusturvalautakunnan puheenjohtajuudesta ja toinen 28.2. jatkaa kommenteilla kepulaisista ja perusturvasta.

Joko kysymyksessä on kaksijakoinen persoona tai sitten demareilla vasen käsi ei tiedä mitä oikea käsi tekee.

Samaa mieltä, nyt kehiin demareitten viralliset kannat kuntaliitoksista ja niiden suunnista. Onko Tuula Erkkilällä aikaa Säkylän asioille?

28.2.2013 12.12  Kon kari

On kunnalla rahaa jos s-postin ja muistiinpanojen kirjoittamiseen täytyy hankkia kaikkein kalleimmat koneet. Alle puoleenhintaan tuollaisia koneita saisi. Seuraavassa ote Kh:n päätöksestä.
Kunnanhallituksen jäsenille hankittaisiin Tablet-tyyppiset laitteet. Ne soveltuvat hyvin muun muassa sähköpostien lukemiseen ja lähettämiseen sekä muistiinpanojen kirjoittamiseen. Apple Ipad laitteen eli ns Tablet PC:n hankintahinta on noin 700 e/kpl (alv 0 %).

28.2.2013 18.48  Osku

En minä huomannut mitään ristiriitaan noissa Adminin kommenteissa. En tiedä kuinka monta heitä on mutta ristiriitaa ei ole.

28.2.2013 20.07  Jarmo Alho

Säkylä valtuuston päätöksellä kunta jatkaa itsenäisenä kuntana.
Mitä tulevaisus (hallitus) tuo tullessaan on eri asia.
Tällä hetkellä Säkylällä ei ole tarvetta tehdä kuntaliitoksia tai sote ratkaisuja.
Yhteistyötä naapureiden kanssa pitää jatkaa ja kehittää.
Mikäli pakkoliitiksiin joudutaan pitää asioita tarkastella uudestaan.

Näitä sivustoja ylläpitää Kari omastahalustaan.
Kaikki sivustolla esitetyt uutiset tai kirjoitukset eivät ole aina demarien virallisia kantoja.
sivusto on hyvä keskustelufoorumi mikäli ei sitä käytetä pelkästään toisten mollaamiseen.
Avointa keskustelua on hyvä käydä.

28.2.2013 20.18  Kyselijä?

Minkä naapureiden kanssa. Huittisten vai Euran?

28.2.2013 20.27  Tono

Kaikkien

28.2.2013 20.31  Jarmo Alho

Molempien kanssa tehdään jo tiivistä yhteistyötä unohtamatta Köyliötä.
Mikäli liitoksiin joudutaa aloitetaan keskustelut tyhjältä pöydältä avoimin mielin.
Pakkoliiisissa ei meiltä taideta kysyä suuntaa.

28.2.2013 20.32  Jarmo Alho

Keskustelut olisi fiksua käydä omillanimillä.

28.2.2013 22.11  J

Onko Tuula Erkkilällä aikaa Säkylän asioille?

Mitä tämä tarkoitti ?

1.3.2013 12.21  Justus

Tehdään uusi kunta Huittinen,Kokemäki, Köyliö, Eura, Säkylä ja Pöytyä. Pääkonttori Huittisiin ja alue lautakunnat jokaiseen vanhaan kuntaan ettei sivualeet näivettyisi.Olisi uusi malli mutta hallinnossa vähemmän henkilöitä.

1.3.2013 14.06  jv

Viidenvuoden irtisanomissuoja henkilöstöllä. Ei siitä paljon säästöjä synny.

1.3.2013 15.26  Vanha malli

Suuremmissa kunnissa on pomoilla suuremmat palkat ja luottamushenkilöillä paremmat palkkiot. Aluelautakunnat ovat toimineet hetken, mutta loppuneet kun ilman rahaa ei ole todellista päätösvaltaa. Ja jos näille maksetaan palkkioita, niin ei se sitten säästäkään. Näitä on jo kokeiltu eli ei mikään uusi malli!

Liitokset eivät ole vastaus sosiaali- ja terveydenhuollon suuriin kustannuksiin, mitkä tämän koko sopan ovat aiheuttaneet. Tai sitten vimma päästä eroon kepusta.

1.3.2013 15.39  satunnainen surffailija

Kepu kyllä junailee, jos päätösvalta on kunnilla, sellaiset kokonaisuudet, että heillä valta säilyy. Sanokaapa esimerkki jostain kuntaliitoksesta, jota kepu on vastustanut, jos on syntynyt keskustaenemmistöinen suuryksikkö.

2.3.2013 13.31  Poliittista propagandaa

Käännetäänpä tämä väitteesi toisinpäin niin sopii lähialueeseen. Kiukaisten kepu ei vastustanut vaikka oli liittymässä demarienemmistöiseen Euraan. Revipä siitä!

2.3.2013 13.31  Poliittista propagandaa

Käännetäänpä tämä väitteesi toisinpäin niin sopii lähialueeseen. Kiukaisten kepu ei vastustanut vaikka oli liittymässä demarienemmistöiseen Euraan. Revipä siitä!

2.3.2013 19.29  Kepu ajaa liitoksia

Köyliössä on kepulla enemmistö ja ajavat kuntaliitosta mihin tahansa. Tämä on tosiasia.

2.3.2013 21.36  Harri Salonen

Köyliön taloudellinen tilanne taitaa enemmän ajaa kuntalitosta kun kepu.
Tosiasia kuitenkin on,että Kiukianen kyllä aikalailla kuoli Euraan liittymisen yhteydessä. Säkylän vakaa tilanne vieläkin suosii itsenäisyyttä,mutta kuten Japo sanoi yhteistyössä kaikkien kanssa.

2.3.2013 23.45  JVP

Niin Harri, Köyliön tilanne on mikä on. Muistetaan kuitenkin aina että Eura ja Kiukaine petti Köyliön ja Säkylän. Muistettavaa on myös se että samat henkilöt on johdossa nyt kuin silloinkin kun tämä pettäminen tapahtui.

3.3.2013 10.14  Onko Erkkilä vain kulissi?

Onko Tuula Erkkilällä aikaa Säkylän asioille?

Mitä tämä tarkoitti ?

Tarkoitti sitä että Säkylän Sosiaalidemokraatit ryn puheenjohtaja on Tuula Erkkilä jonka kommentteja ei koskaan näy missään asiassa. Erkkilän pitäisi juuri olla asiantuntija terveysasioissa kun kai on tämän alan naisia. Eikö hänellä ole omaa mielipidettä vai miksi on hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Kun saisi vastauksia mihin Säkylän kannattaa suunnata ja onko kuntaliitosten kannalla...

3.3.2013 11.38  Tarkkailija

Sotessa taitaa käydä sillä lailla vaihtoehtoja on tasan kaksi. Suuntana Rauma tai Pori, molemmissa isäntäkuntamalli.

3.3.2013 12.58  Demareitten valtahaaveita

Hyvä tarkkailija; jos olet kuntapäättäjä, niin näinkö helposti olet valmis luopumaan Säkylän hyvistä terveydenhuollon palveluista? Mitä parempaa meille tarjoaa Rauma tai Pori? Kummassakin vaihtoehdossa olemme antavina osapuolina!

Demarit siis ovat menossa Rauman tai Porin terveydenhuollon jonoihin! Nyt ne päättäjät kehiin, jotka ajavat Säkylän asiaa! Rauma, Pori tai Eura suuntina ovat vain demarivallan pönkittämistä, ei kuntalistemme asioiden ajamista.

3.3.2013 21.59  Japo

Demarit eivät ole menossa terveydenhuollonosalta mihinkään suuntaan missä palvelut heikkenee.
Palataan asiaan mikäli hallitus pakottaa
tekemään valintoja.

3.3.2013 22.09  Ollaan tarkkana

Tai jos hallitus määrää ...

4.3.2013 16.41  Voimia hallitukselle

Jaa, ettei itse olla mitään mieltä. Ei se näin voi mennä.
Kannattako joku, että olemme kohta Huittisten peräkylä ja takamaa.
Pyhäjärviseutu on pidettävä koossa. Olemme sitten missä tahansa seudun tulee olla yhdessä. Tämä on tärkeintä.
Viisainta olisi olla osa Rauman seutukuntaa. Siellä pyörii raha ja menestys.
Mitään kepulandiaa ei ole varaa rakentaa.
Hallituksen on tarvittaessa voitava käyttää pakkokeinoja.
Kuntauudistusta vastustavat pikkukuntien johtajat ja luottamushenkilöt, koska putoavat palliltaan.

5.3.2013 10.41  Pyhäjärviseudun puolesta

Lehtiä lukiessa voi panna merkille, että kaikkialla kuntauudistuksesta antaa lausuntoja valtuusto, paitsi Säkylässä. Herättää epäilyn, että asioita valmistelee, joku salaseura. Saunanlauteilla ja kannonnokassa, sano :-)
Taitaa olla niin, että kaikki muut kunnat Satakunnassa suhtautuvat kuntauudistukseen myönteisesti paitsi Säkylä.

5.3.2013 19.26  Petrohv

Edellisen viestin alkuosasta en tiedä mutta loppuosa että muut suhtautuu liitoksiin myönteisesti jne. Sen allekirjoitan.

5.3.2013 20.53  Eipäs vääristellä totuutta!

Onko täällä lukutaitoisia vai onko Satakunnan Kansa jätetty tilaamatta? Viime päivinä on tullut Satakunnan kunnista toinen toistaan kriittisempiä lausuntoja, joiden rinnalla Säkylän kanta on jopa säyseä.

5.3.2013 23.02  brenesv

Kiuru ja Virkkunen ne tuunaa pääkaupunkialueelle kahta kuntaa. Aika hurjaa, vai mitä.

6.3.2013 16.46  Kepun entinen äänestäjä

Suurten kuntien kokoomusjohtajat ovat päättäneet painostaa valtiota pakkoliitoksiin.
Mielestäni suuri kysymys on kokoomus. Sen eduskuntaryhmän puheenjohtaja on Petteri Orpo.
Köyliön poikia. Mitä mieltä mahtaa olla kuntauudistuksesta.
Tai Timo Kalli keskustasta.

6.3.2013 16.59  äänestäjä

höpö höpö. hallitusohjelman on hyväksynyt demarit niinkuin kokoomus. älä yritä laittaa tätä pelkästään kokoomuksen piikkiin. samaa ajoi kepukin viimekaudella mutta nyt niitten tietysti pitääkin mutista kun ovat oppositiossa.

6.3.2013 18.34  Sanoo Erkki

Demarit ei hyväksy pakkoliitoksia, mutta isojen kuntien kokoomuslaiset ajavat niitä. Siinä ei pikkukuntien kokoomuslaisia kuunnella.

17.3.2013 15.50  Jäänhoitokone

Karavaani kulkee ja rakkikoirat räksyttää. On kai tätä päivää se, että jos omat toimet mm. Jäähalliyhtiössä meni persiilleen, niin on kiinnitettävä huomio muihin asioihin tai jopa katkeruuden ylittäessä tietyn rajan, niin kieltää oppilailtaan pallopelit välitunneilla? Lieko tähän syy se, ettei omat taidot ole yltäneet kovinkan kummoiselle tasolle?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini