Share |

Onnea vallanpitäjille, vaikka se ei yksin riitä

Share |

Keskiviikko 16.1.2013 - Kari


Enemmistön tahtia totteleva demokratia kaikkine sivujuonteineen on mielenkiintoinen tapa saada päätöksiä aikaan. Aina se ei tuota yksilöiden kannalta täysin oikeudenmukaisia ratkaisuja mutta sentään suoran diktatuurin voittaa.

Nyt kun pöly Säkylän  ensimmäisen valtuuston kokouksen ympärillä alkaa hiljalleen laskea on aika päästää uudet valtaapitävät lapion varteen. Haasteista ei tule pulaa: kuntarakenneuudistus, sote –ratkaisut, kuntatalous, kiistellyt kaavat…

Vaikka hallituksen lopullinen kokoonpano ei vielä olekaan selvä, on syytä toivotella Jarkko Jaspan puheenjohdolla aloittavalle kabinetille onnea. Toki pelkkä onni ei nyt riitä, mutta ilman sitä ei ole mitään mahdollisuuksia pitää Säkylää nykyisen menestyksen uralla.

Omaksi ja hallituksen onneksi Jaspa ei ole ihan ensikertalainen hallituskuvioissa. Ymmärtääkseni aloittelijan perusteeton idealismi ja omaan ainutkertaisuuteensa uskovan keltanokan uho ovat jääneet debyyttikaudelle. Nyt on vallan kylkiäisenä kannettava myös vastuuta. Se tekee vauhdikkaankin miehen käänteissään varovaiseksi. Luistonestoon ei saa liikaa luottaa.

Edeltäjäänsä verrattuna aika tulee asettamaan nuijamiehelle melkomoinen haasteen. Eläkeläisellä ei muuta ollutkaan. Mutta toisin on seuraajansa laita. Ensitöikseen hän joutuu mittailemaan työnantajansa sietokyvyn rajoja. Näin käy siitäkin huolimatta, että irrottautuminen kunnallisiin rientoihin on hänen oikeutensa myös keskellä päivää.

Toistaiseksi laittomasta hallituskokoonpanosta varajäsenensä joutuu uudelleen miettimään puheenjohtajan kokoomus. Valtuutetut Mika Heikkilä ja Kullervo Kauppi olisivat talonpoikaisella ajattelulla säilyttämässä paikkansa. Sen sijaan vaaleissa 19 ääneen jäänyt Kari Haavisto tehnee tilaa Katja Kuulalle tai sitten ei. Kuulan synti saattaa olla ryhmästä irtautuneen Seija Muurisen ”sympatiseeraaminen”. Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan, mitä tuleman pitää.

Jatketaan sitten siitä.


Kommentit

16.1.2013 17.08  yks

Onko tämä Kuula niitä parjattuja kuntayhtymän palkollisia ?

16.1.2013 21.50  § §

Ei ole.

17.1.2013 0.07  S.A.Ivartelija

Vaikeeta tuntuu olevan Karilla ja Juhalla kummallakin sossujen perusteettomasta vallasta luovuttaminen. Tämän olisi pitänyt tapahtua jo neljä vuotta sitten, MUTTA kun kepu pettää ja otti vasurit (sdp ja puisto) helmaansa (äänestä keskustaa, anna äänesi vasemmistolle) niin tämä tuli vastaan vasta nyt. Nyt jännittää lähinnä se, että kenet kepu tällä kertaa pettää? Oliko Muuris-pettäminen pahinta? Tuskinpa. Varhian poisjäänti tottakai parantaa kepun luotettavuutta. Kyllä Jaspa näissä touhuissa tulee pärjäämään siinä kuin Iso-Juhakin. Jaspa kelpaa kepulle, Jarkon oppi-isän kuva löytyy sieltä Ison Huoneen seinältä. Karille: älä herättele näin jälkikäteen keskusteluja siitä, kuka voi irrottautua keskellä päivää ja kenen rahoilla...

17.1.2013 10.26  Malka omassa silmässä

Nyt kun äänesti Kokoomuksen Seija Muurista, niin antoi äänensä demareille. Siinä takuuta äänestäjille. Tämä pettäminen jatkuu ilmeisesti koko neljä vuotta.

17.1.2013 16.56  Pykälänikkari

Saivartelijajalle lisäoppia : Oli herra tai narri, kuntapalkollinen tai yrittäjä, aina luottamustoimissa ollessaan korvauksen töistä poissa oloonsa kuittaa kunta. Näin se vaan on.

17.1.2013 18.30  K-supermarket

Saisiko säkyläläinen asiakas esittää kainon toivomuksen: Kun Tainion pariskunnasta tulee uuden K-supermarketin yrittäjiä (tämän sivuston mukaan) niin voisivatko he vihdoinkin siirtää kaupan kirjat Säkylään? YTJ-tietopalvelun mukaan avoin yhtiö JS Tainion kotipaikka on Eurajoki.

17.1.2013 20.11  admin

Pitääpä ottaa Jussin kanssa puheeksi.

17.1.2013 21.30  Arla Ingman Valio-Made from Äetsä

Uskoisin, että kauppiaspariskunta suostuu. Vastineeksi muutama Siwa-demari voisi myös muuttaa kirjansa (ja itsensäkin) pois Säkylästä. Uskoisin että sen jälkeen myös poliittinenkin ilma raikastuisi melkoisesti ja tuo kateuden sekä katkeruuden määrä laskisi edes lähelle normaalitasoa.

17.1.2013 21.36  Pykälänikkarille laskuoppia

Luottamustehtävää hoitavasta kuntapalkollisesta kustannus on veronmaksajalle kaksinkertainen kun kunnan pitää hankkia vielä sijainen.

17.1.2013 22.40  Madekivelle laskuoppia

Uutisissa väitetään, että keskusta menettää kuntayhtymän hallituksessa paikan persuille. Eiköhän se kuitenkin ole sdp.

Valtuutettuja Säkylä + Köyliö: keskusta 22, sdp 10, kok 8, ps 6, vas 2

kuntayhtymän hallituksessa 7 paikkaa jakaantuvat vertausluvuin seuraavasti:

1. keskusta 22
2. keskusta 11
3. sdp 10
4. kokoomus 8
5. keskusta 7,33
6. ps 6
7. keskusta 5,5

ja seuraava vertausluku 5 olisi sdp:n.

18.1.2013 0.26  admin

Ja väitetään edelleen, koska kysymys on äänistä ei valtuutetuista.

Vertausluvut (kunnat yhteensä)
1. Keskusta 1593
2. SDP 802
3. Keskusta 796,5
4. Kokoomus 689
5. Keskusta 531
6. Perussuomalaiset 485
7. SDP 401

18.1.2013 0.44  admin

Ja samaiselle kirjoittajalle edellisestä kommentistaan :
Tapaus 1. Luottamustehtävää hoitava kuntapalkollinen menettää palkan, saa tilalle samansuuruisen korvauksen + kunta maksaa sijaiselle palkan (usein alle varsinaisen tekijän).
Tapaus 2. Luottamustehtävää hoitava yksityissektorin työntekijä menettää palkan, saa tilalle saman suuruisen korvauksen + työnantaja mahdollisesti palkkaa sijaisen.

Kummassa tapauksessa kunnan (veronmaksajan) lisäkulut ovat suuremmat ? Ei sijaiskulua voi laskea lisäkuluksi, koska se korvaa maksamattoman työntekijän palkan ja on usein jopa alempi.

Ei tämä sen monimutkaisempaa matematiikkaa ole.

18.1.2013 16.48  Opettele matematiikkaa admin hyvä

Kukas sen tapauksen 1. palkan korvauksen maksaakaan? No kunta tietenkin, eli me veronmaksajat. Ei todellakaan ole monimutkaista mutta on kai adminin tyylistä vääristellä asioita tai sitten vaan olla niistä tietämätön.

18.1.2013 21.50  § §

No kuka sen tapauksen 2. korvauksen maksaakaan ? No kunta tietenkin eli me veronmaksajat.

Ei todellakaan ole monimutkaista, mutta onhan vaikeata ymmärtää.

Siis molemmissa maksaa kunta.

Ja vertausluvut lasketaan todellakin äänimääristä.

19.1.2013 0.15  Lalli

Madekivi jakoi köyliöläisten paikat kuntayhtymään. Toivottavasti jaat myös muut luottamushenkilöpaikat. Jos tällä palstalla päätetään kutsumatta neuvotteluun paikoista loppuu yhteistyö. PISTE!!!

19.1.2013 11.43  § §

Lain mukaan ne jäsenkuntien puolueiden saamat äänet lasketaan juuri noin yhteen.
Piste.

19.1.2013 19.08  Virkamies

Ottakaahan rauhallisesti siellä Köyliössä. Tällä palstalla ei jaeta yhtään paikkaa. Niistä käydään vain spekulointia. Te poliitikot saatte tehdä omat ratkaisunne ihan itse. Sen sijaan teille pitää silloin tällöin muistutella, miten systeemi toimii. Kuntalain tuntemus ei näytä olevan ainakaan muutamille säkyläläispolitrukeille tehtävien edellyttämää tasoa. Väitetään, että tasa-arvolaki ei koske varajäseniä, yritetään jakaa kuntayhtymän paikkoja valtuutettujen suhteessa jne.

19.1.2013 20.27  Mitä mieltä Eelan linjasta

Säkylässä nousee valtaan suuren uhot. Loppu on nolo.
On kuntaliitosten aika, vihdoin viimein.
Eura, Säkylä ja Köyliö vihdoin viimein samaksi kunnaksi.
On se nyt hullua, jota Eela ajaa, että Säkylästä tulisi Huittisten peräkylä.

21.1.2013 0.11  admin

Mukavaa, että Köyliössä ollaan hereillä. Älkää pelätkö, minä en jaa paikkoja enkä niitä liioin ota pois. Kutsu neuvottelupöytään lienee tulossa entiseen tapaan.

24.1.2013 9.25  Peräkylän poika.

Miksi tällä sivustolla ei uutisoida Sdp:n ja ryhmä Muurisen tekemästä teknisestä liitosta? Äänestä Muurista, anna ääni demareille!

24.1.2013 11.19  Toivonsa menettänyt

Äänestä kokoomusta, anna valta kepulle.

25.1.2013 0.48  admin

Näinviisiin luki blogissa Peräkylän poika : "Ennen illan kokousta omille teilleen lähtenyt Muurinen ilmoitti suorasukaisesti tukevansa valtuuston puheenjohtajistoon demarien ehdokasta, jos sellaista esitetään. Hänen mielestään yksi paikoista olisi konsensushengessä pitänyt suosiolla antaa demareille. Alunperin keskustan piti ottaa jaossa olleista paikoista kaksi ja kokoomuksen yksi. "

25.1.2013 23.45  Säkylän parhaaksi

Jos yksi (ent. kokoomuslainen ?) valtuutettu on paikkajaon yhteydessä sitä mieltä että yksi paikka pitää lisätä (demareille) niin onko kyseessä konsensushenki vai tekninen vaaliliitto? Ja mitä tästä hyötyy asianomainen, ellei sitten ole kyse jostakin mediassa mainitusta kostohengestä? Eivät suuret äänisaaliitkaan yksin riitä jos ei ole omassa ryhmässä kannatusta, se ei kai ole kenenkään muun vika.

25.1.2013 23.46  admin

K-kauppias Sainio kiittää aktiivista nimimerkkiä "K-supermarket" . Hän sanoo yllättyneensä, että YTJ-tietopalvelun mukaan avoin yhtiö JS Tainion kotipaikka olisi Eurajoki. Siirto Säkylään on tapahtunut jo vuosia sitten. Kaikki yhtiöön liittyvä virallinen "paperisota" tuntee kotipaikaksi Säkylän.

25.1.2013 23.50  admin

Perustelu = konsensushenki, keino= tekninen vaaliliitto.

26.1.2013 10.24  Toivo Korva

Henna Virkkunen on suoraselkäinen suomalainen nainen. On täysi syy lopettaa pienet kepukunnat.
Säkylässä hömpötykset Huittisten suuntaan on lopetettava. Säkylän yhteistyösuunnan tulee olla Eura ja Rauma.

26.1.2013 18.41  Peräkylän poika

Toivo Korva. Kysyn sinulta, miksi mielestäsi säkylän pitää ylipäätään tehdä kuntaliitosta kenenkään kanssa, onko perusteenasi se että kepu on täällä valtapuolueena eikä demarit?

26.1.2013 20.49  Pojan muija

Säkylän Kokoomus haukkui näillä sivuilla Keskustaa ärhäkkäästi ennen vaaleja milloin mistäkin. Onko Keskustalaisilla huono muisti ?

27.1.2013 15.17  Peräkylän poika

Näillä sivuilla on ollut tapana haukkua kaikki, etenkin kepulaiset, eikö olisi kiva joskus kehua edes jotakuta ? Yhteistyötä on vaikea tehdä jos aina haukutaan pärstäkertoimen takia, eikä periaatteestakaan haluta edes koittaa rakentaa yhteistyöllä asioita kunnan hyväksi, eikö olisi aika unohtaa puoluetausta ja laittaa asiat kuntoon kunnan/kuntalaisten hyväksi.

29.1.2013 16.24  Sillä lailla

Nyt Säkylä valinnut lautakunnat ja niille puheenjohtajat. Sivistyslautakunnan johtajaksi valittiin kokoomuksen Heikkilä. Sai vaaleissa 51 ääntä ja valittiin valtuustoon.
Teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Harri Salonen, sai vaaleissa 30 ääntä, ei valittu.
Suurimman rahan käyttäjän, eli perusturvalautakunnan johtajaksi valittiin Anna-Liisa Käri. Sai vaaleissa 7 (seitsemän) ääntä.

1.2.2013 15.50  Veronmaksaja

Äänestäjien tahtoa ei otettu Säkylän valinnoissa lainkaan huomioon. Kansaa pidetään pilkkana kun ollaan itse muka niin osaavaisia.

1.2.2013 21.45  Sepe

Sääntöjä pitäisi muuttaa. Lautakuntien puheenjohtajien tulisi olla valtuutettuja. Eli saanut kuntalaisilta kannatusta. On se todella naurettavaa, että seitsemällä äänellä mennään ison lautakunnan puheenjohtajaksi.

1.2.2013 23.39  Säkylänpelto

"Ennenvanhaan" oli mahdollista olla kunnanhallituksessa vaikka ei ollut valtuutettu. Kuten valtakunnantasolla, voi olla ministeri vaikka ei ole kansanedustaja.
PS. YTJ on ajantasalla oleva virallinen järjestelmä joka kertoo esim. sen missä on yrityksen kotipaikka.

1.2.2013 23.44  edellinen

Mikä on YTJYritys- ja yhteisötietojärjestelmä.
(YTJ) on Patentti- ja rekisterihallituksen ja Verohallinnon yhdessä ylläpitämä tietojärjestelmä, joka mahdollistaa tietojen ilmoittamisen yhdellä ilmoituksella molemmille viranomaisille. Yritysten ja yhteisöjen ei tarvitse enää ilmoittaa samoja tietoja erikseen sekä kaupparekisteriin (säätiörekisteriin) että verohallinnon ylläpitämiin rekistereihin vaan asia hoituu nyt yhdellä ilmoituksella molempien viranomaisten rekistereihin.

3.2.2013 16.08  velimies

Myös nykyään voi olla kunnanhallituksessa vaikka ei ole valtuutettu. Varavaltuutettu on yhtälailla kelvollinen kuntalain mukaan.

3.2.2013 17.46  Vaari

Säkylän historiassa varmaan tunnetuimmat kunnahallituksen "ei valtuutettu" jäsenet ovat Asser Hulmi ja Paavo Nummela. Molemmat täyttivät kyllä paikkansa, mitä osaamiseen ja asiantuntemukseen tulee.

4.2.2013 16.26  Ei kai sentään

Ajaako Eela Säkylää osaksi Huittista. Siltä tuntuu.

4.2.2013 18.36  Iso-Vaari

säkylä on valtuuston päätöksellä valinnut itsenäisyyden.Eela yksin ei aja Säkyläää mihinkään suuntaan

4.2.2013 18.46  Isäntämies

Säkylä on valinnut itsenäisyyden mutta Virkkunen pyyhkii sillä ministeriautonsa pakoputkea.

4.2.2013 19.06  JS

Sitä pakoputkea pyyhkii koko hallitus eli tämä kuuluisa "siks päkki".

4.2.2013 23.36  admin

Vaalikelpoisuus kunnanhallitukseen ei edellytä edes ehdokkuutta kunnallisvaaleissa saati sitten valtuuston jäsenyyttä tai varajäsenyyttä. Kunnan omilla säädöksillä voidaan tehdä haluttavia rajauksia.

5.2.2013 0.01  lw

Eikös Säkylässä ole tehty päätös että vain valtuutettu voi olla kunnanhallituksen jäsen.

5.2.2013 8.57  § §

Säkylän kunnan hallintosäännön 36 §:n mukaan:

"Kunnanhallituksessa on vähintään 7 ja enintään 11 jäsentä ja varsinaisten jäsenten on oltava valtuutettuja tai varavaltuutettuja."

7.2.2013 22.39  so

Sivuston ylläpitäjä olisi voinut heti sanoa että Säkylässä ei ole mahdollista olla kunnanhallituksessa jos ei ole valtuutettu tai varavaltuutettu. Jotenkin olen tunnistavini tuon "piirteen" juuri Sinulta ;))

7.2.2013 23.34  admin

Kas, kukaan ei sellaista minulta kysynyt. Muistan kyllä hyvin, kun tällainen muutos hallintosääntöön tehtiin. Päätöksen julkilausumattomana perusteena oli silloin mahdollisuus torjua "ei toivotun" poliitikon livahtaminen takaoven kautta päätöksenteon ytimeen. Älä kysy, kuka oli kyseessä. Sen kertominen jääköön muistelmiin.

7.2.2013 23.47  SJ

Ahaa. Onko siis tulossa mahdolliset muistelmat " Sittiäisestä ..."?
PS. administa olisi tullut kertaallinen juristi, senverran pyöreitä on nuo vastaukset.
PSS. Nimeltämainitsematon poliitikko taitaa vaikuttaa vieläkin, tosin ei tässä kirkonkylässä ?

8.2.2013 0.30  admin

Jäljillä olet, veikkonen. Hyvin olet "pakinasi" lukenut !

8.2.2013 11.30  Benecol

Tuo on toisaalta harmillinen pykälä, sillä monella politiikan ulkopuolisella voisi olla enempi annettavaa kuin vaikka esim. Tavallisella riviopettajalla. Vrt vaikapa Simo Palokangas.

8.2.2013 12.10  KL

Niinpä niin, mutta kun poliitikot näitä päätöksiä tekevät eivät he välttämättä ajattele aina parasta mahdollista lopputulosta. Uskoisin että on päteviä henkilöitä jotka voisi osallistua esim. kh työskentelyyn mutta eivät halua "pelata" politiikan peliä.

8.2.2013 15.59  Isäntämies

Mitähän tuo Benecol mahtaa tarkoittaa viittauksellaan riviopettajaan ? Säkylän kunnanhallitukseen ei ole ainakaan tällä vuosituhannella kuulunut sen paremmin rivi kuin johtavaa opettajaakaan. Sen sijaan opettajaeläkeläisiä on (Kiviranta) ja nyt aloittaneessa hallituksessa Saajoranta-Huitu. Politiikan ulkopuolisia riviopettajia kyllä kunnassa riittäisi mutta tiedä heidän kiinnostuksestaan.
Palokangas on elinkeinoelämän vaikuttaja, joka varmaan pärjäisi kunnallisillakin kentillä. Hän on ollut lämmin Pyhäjärviseudun kuntaliitoksen kannattaja. Näin siis ajattelee epäpoliitikko.

8.2.2013 19.51  Ei kai sentään

Säkylässä pitäisi ottaa ns. järki käteen. Yhteistyö on Euran, Säkylän ja Köyliön.Vai haluammeko, kuten kepu Säkylästä Huittisten takamaan?

9.2.2013 0.35  admin

Isäntämies ehti ensin. Näinhän se on.

9.2.2013 11.52  Benecol

En ole väittänytkään, että ketään riviopettajista olisi kuulunut. Pointti oli ihan muu, mutta kai se on enempi näiden sivustojen sääntö kuin poikkeus, että asiat ymmärretään väärin. Se lienee jopa sivustojen tarkoitus.
Saajoranta-Huidun mieskin olisi hyvä valinta.

9.2.2013 17.16  Toivonsa menettänyt

Uusi valtuusto on valintansa tehnyt ja pulinat pois. Älkää nyt hyvät kirjoittajat sekoittako kunnan merkkimiehiä tälläiseen keskusteluun.

9.2.2013 17.36  Kummallista on

Alasatakunnan lukija-palstalla euralainen seurakuntalainen ihmettelee, että kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin 77-vuotias mies.
Samanikäinen mies valittiin Säkylän kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi.
Näin sitä koulutetaan nuoria ottamaan vastuuta yhteiskunnan ja kirkon asioista.

9.2.2013 18.40  Jotain tars tehrä

Luulen että kunnan merkkimiehiä/henkilöitä ei haittaa vaikka heidän nimensä vilkahtelee näissä keskusteluissa. Senkaltaista keskustelua voisi kyllä jatkaa että esim. kh:ssa voisi olla muukin kuin valtuutettu/vara. Kun katsoo kunnan asukaslukukehitystä niin uusia keinoja tulisi löytää, muuten tämä kylä kuihtuu kuihtumistaan.

9.2.2013 19.45  Huovinrinteen Hunni

Eikö Säkylän valtuustossa ja hallituksessa kuuluisi olla nimenomaan edustava kattaus ihmisiä, jotka edustavat sitä keskiarvopopulaatiota niin koulutustaustan, osaamisen kuin muidenkin asioiden suhteen. Demokratian syvin olemus tarkoittaa sitä, että päätöksentekijät eivät olennaisesti poikkea äänestäjäkunnan tasosta missään suhteessa. Jos esim. valtuusto muodostuisi älykkyystesteissä 27 korkeimman pistemäärän saaneesta niin ei se välttämättä ollenkaan koituisi kuntalaisten parhaaksi.

9.2.2013 20.19  Korven äijä

Hyvä huomio edellisen kommentin kirjoittajalta. Politiikka ei ole pelkkä älylaji.

9.2.2013 22.31  Jtt

Siitä olen samaa mieltä että politiikka ei ole älylaji mutta kunnan kehittäminen, asukasmäärän lisääminen, talouden järkevä hoito, palveluiden säilyttäminen/lisääminen eli meidän kuntalaisten hyvinvoinnin ylläpitäminen, siihen tarvitaan jo älyä ja älyäkin. Meidän valtuustossa ja hallituksessa on todella läpikattaus säkylästä niin kuin pitääkin, onhan henkilöt sinne valittu vaalilla.
PS. Pitäisikö Kh:lle perustaa "asiantuntiajaosto" jonka jäsenet olisi epäpoliittisia, vähän niinkuin elinkeinotoimikunta.

9.2.2013 22.46  Jtt

Ei, se ei olekaan hyvä ajatus. Tuolla jaostolla pitäisi olla päätösvältä muuten poliitikot sivuttaisi sen ehdotukset.

10.2.2013 10.38  § §

Voisiko ajatella, että kunnan johtoryhmä olisi se kunnanhallituksen "asiantuntijajaosto" ?

10.2.2013 11.49  Korven äijä

Näin sen pitäisi olla. Virkavastuulliset, oman sektorinsa tuntijat, varmasti riittävät täyttämään asiantuntija-aukon.

10.2.2013 13.35  Uudenkylän Unto

Minulla on sellainen kutina, että tämän valtuustokauden aikana Säkylän väkimäärä lähtee nousuun.
Kunnan johtoryhmä on käynyt läpi melkoisen mullistuksen ja nyt on tekemisen meininkiä. Toivottavasti valtuutetut pysyvät perässä.

11.2.2013 16.38  Keventäjä

Meidän johtoryhmämme jäsenet alkavat olla jo iällä joten he eivät paljon kunnan asukaslukua kohottele varsinkin kun ovat vielä osittain ulkopaikkakuntalaisia. Valtuutetuissa sen sijaan on viriilejä esimerkinantajia. Ei muuta kuin tuumasta toimeen.

11.2.2013 20.03  Suurin Pudottaja

Touhusihan Lipponenkin vielä vaikka toinen jalka oli melkein haudassa ja hoisipa samalla vielä telakkatuet kuntoon.

11.2.2013 22.39  Lännen lokari

H:rinteen hunnille vois sanoo et kyl hallituksessa pittää olla keskivertopopulaatiota viksumpaa väkee jos halutaa et tää kylä tästä kasvaa ja kehittyy

12.2.2013 10.46  Villeveikko

Niin pitäisi, mutta eipähän ole. Ilman muuta säännös siitä, että hallituksen jäsenen pitää olla valtuutettu on täydestä syystä poistaa hallintosäännöstä.
Onneksi tämä hallitus on valittu vain kahdeksi vuodeksi.
Kuntaliitosten kauttaa saataisiin hallituksiin ja lautakuntiin pätevämpää väkeä.
Säkylän kaltaisessa pikkukylässä luottamushenkilövalinnat eivät myöskään olla niin umpipoliittisia, kuten nyt on asianlaita.

13.2.2013 6.53  Puolueeton sossu

Politiikkaa ei päästä pakoon pikkukylissäkään. Se vaan on fakta. Epäpoliittisuutena haluataan usein pitää, jos on puolueeton porvari. Puolueeton sosialisti on jo poliittinen henkilö.

13.2.2013 9.11  L.Pihalainen

Sosialistit ne eniten poteroissaan makaa ja vastustavat muuttuvaa maailmaa. Vrt. AY-Liike. Jos ei liike ja maailman kehitys muuten tyssää niin mennään pojat lakkoon.
Se huono puoli siinä on että työpaikat kaikkoaa samalla.

13.2.2013 10.04  Timo Taavetti

Sosiaistit vastustavat palvelujen heikennyksiä ja mm. palkkojen alentamista, jota presidenttikin rivien välistä esitti.
Tai eläkeiän nostoa, jota porvarit niin himoitsevat. Kuitenkin huippujohtajat jäävät eläkkeelle järjestään 60-vuotiaana.

13.2.2013 16.50  L.Pihalainen

Kyllähän ne palkat siitä alenee kun kokonaispalkkasumma pienenee koko ajan töiden siirtyessä halvemman tuotantokustannusten maahan.

Kohta on Timo Taavettikin ja moni muu ilman työtä ja alati harveneva joukko maksaa Timon ansiosidonnaisen.
Ei kai kukaan ole palkanalennuksia vaatinut vaan nollaratkaisua kyllä.
Ay-liike ei tosin ole vielä herännyt tähän päivään.

13.2.2013 17.16  Palkansaaja

Nollaratkaisukin merkitsisi palkkojen alentamista.
Pääomaveroa voisi nostaa reilusti. Saa rahaa tekemättä mitään!

13.2.2013 17.28  turkkulaine

Kyl herrat ain pärjäävä

14.2.2013 0.18  jk

Vai näkee Lehtonen tarpeellisena että kaffekuppi on myös heille katettuna vaikka Eura pettikin köyliön ja säkylän. Eiköhän niitä katettuja pöytiä ole rauman suunnalla ihan riittämiin.

14.2.2013 0.20  Kon Kari

Voisko joku sanoa kuka on vaatinut palkanalennuksia. Niinistö ei vaatinut uudenvuodenpuheessaan sellaista, jos niin näyttäkää missäkohtaa puhetta.

14.2.2013 8.14  Äly hoi

Kuntaliitos Huittisten kanssa on huuhaata. Eura, Köyliö ja Säkylä pitää liittää vaikka pakolla yhteen kun ei siitä muuten mitään näytä tulevan.

14.2.2013 9.35  L.Pihalainen

Nostetaan vaan pääomaveroa samaan aikaan kun muut (mm. Ruotsi) laskevat sitä.
Taas on Timo Taavetti kortistossa. Pääomilla kun ei ole kotimaata.
Eikös tuo EKS-liitos jo tutkittu perinpohjin ja torsoksi todettiin. Miksi hakata päätään seinään?

14.2.2013 11.47  Kon Kari

Äly hoi. Eikös Säkylä ole jatkamassa itsenäisenä kuntana. Olet pakkoliitoksen kannalla, minkälainen lopputulos mahtaisi tulla?

14.2.2013 15.26  Karhusuon karhu

Kuka säkyläinen haluaa, että kunnasta tulee Huittisten takamaa. Ei yhteistä taajamaa, välissä susimaa.

14.2.2013 18.29  Yk

Tämä on politiikkaa. Kepu laskee, mikä kuntakokonaisuus tuottaa varmimmin enemmistön.

15.2.2013 10.47  Ei kepulandiaa

Yk, on oikeassa. Vain politiikasta on kysymys. Vähät välitetään kuntalaisista.

16.2.2013 12.51  Peräkylän poika

Säkylä ymmärtääkseni ei ole tekemässä liitosta minkään kunnan kanssa, ei Huittisten, eikä ainakaan kaikki määräävän Euran kanssa. Sote yhteistyö on parempi lähteä rakentamaan Köyliön ja Huittisten kanssa, yhteistyö ja toisten arvostus ratkaisee näissä asioissa, Eura ei kunnioita ja kuuntele muita kuin itseään, se on totuus.

16.2.2013 17.27  Kysymys peräkylälle

Peräkylän pojalle: lue uutisia. Entäs jos Satakuntaan tuleekin kaksi sote-aluetta. Porin ja Rauman. Kumman valitset?

16.2.2013 21.42  Peräkylän poika

Uutiset on luettu, ei niitä vielä ole päätetty, varsinaissuomen puolelta löytyy myös vaihtoehtoja, pääasia on, kuntalaiset saa parhaan palvelun, hyvä yhteistyö on sen tae. Säkylä itsenäisenä, sote yhteistyö niiden kanssa jotka pystyy rakentavaan yhteistyöhön. Luotan järkevään päätöksen tekoon, Säkylän asukkaiden parhaaksi.

17.2.2013 1.23  Kon Kari

Peräkylän poika on asialinjalla. Hyvä ja järkevä yhteistyö on kaiken a ja o.

21.2.2013 21.22  Korven äijä

Soteen tulossa kaksi isäntää: Pori ja Rauma. Kumpi on Säkylän valinta ?

22.2.2013 17.12  Jaska

Hyvä kysymys Korven äijältä. Molempi parempi.
Kulisseissa valmistellaan kuulemma Huittisten, Punkalaitumen, Kokemäen, Köyliön ja Säkylän kuntaliitosta.

25.2.2013 21.57  § §

Kyllä nuo Jaskan kulissit taitaa olla Tampereen Työväen Teatterin näyttämöllä...

25.2.2013 23.31  Korven äijä

Teattereista Köyliön Tuiskula tai Katismaa ovat lähempänä totuutta olevat kulissit.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini