Share |

Jo on puheella johtajia

Share |

Tiistai 15.1.2013 - Kari


Säkylän kunnanvaltuuston kokouksen ympäriltä ei puuttunut dramatiikkaa. Kokoomuksen ääniharava Seija Muurinen oli sulkenut edellisenä iltana ryhmänsä oven viimeisen kerran hävittyään taistelun ennen vaaleja allekirjoitetun sopimuksen pätevyydestä vielä vaalien jälkeenkin. Sopimuksen piti taata hänelle ryhmän ykkösenä mahdollisuus valita paikkansa ennen muita. Siis valtuuston puheenjohtajistoon tai hallitukseen, luonnollisesti.

Näin ei käynyt. Armopalana osoitettiin ympäristölautakunnan jäsenyyttä. Sekin oli jonkun mielestä liikaa. Hinnan keskustan kanssa tehdystä vallanjaosta ja sen ehdoista sai kokoomuksessa nyt maksaa ryhmälleen eniten kannatusta hankkinut edustaja. Tätä ainakin käytettiin perusteluna monen muun synnin lisäksi, joista yksi oli esiintyminen positiivisessa sävyssä näillä palstoilla. Kaikesta demareihin viittaavasta kunnon kokoomuslaisen pitäisi saada näppylöitä.

Ennen illan kokousta omille teilleen lähtenyt Muurinen ilmoitti suorasukaisesti tukevansa valtuuston puheenjohtajistoon demarien ehdokasta, jos sellaista esitetään. Hänen mielestään yksi paikoista olisi konsensushengessä pitänyt suosiolla antaa demareille. Alunperin keskustan piti ottaa jaossa olleista paikoista kaksi ja kokoomuksen yksi.

Ettei aiemmin paikastaan unta nähneille tulisi rytmihäiriöitä, päättivät ryhmien neuvottelijat tehdä kyseenalaisen kompromissin. Lisättiin 27 -jäseniselle valtuustolle vielä yksi puheenjohtaja. Tätä myönnytystä demarien ei olisi tarvinnut tehdä mutta näin kuitenkin tehtiin ja jäätiin vielä suosiolla nelosketjuun.

Laiha sopu on joskus lihavaa riitaa parempi. Toivottavasti se sitä on tässäkin tapauksessa. Voidaan kuitenkin perustellusti kysyä, mihin valtuustoa enää tarvitaan, kun hallituksen pöydän ääressä ratkaisut tekee selvä enemmistö.

Nyt valtuustossa siis istuu yhtä monta kokoomuksen kuin demarienkin edustajaa. Ryhmä Muurinen ei varmasti tule jäämään pimentoon. Haavoitettu naarassusi on aina valmis taistelemaan. Ryhmän puheenjohtajana hän pääsee mukaan "virkaveljiensä" kabinettiin hieromaan kompromisseja. Kokoomuksen ja keskustan taholta heitetyt kivet ja kannikat ovat tuoreessa muistissa, joten...

Mutta se illan todellinen moka. Ryhmäpuheenjohtajat eivät tohkeissaan ottaneet lainkaan huomioon tasa-arvolakia kirjoitellessaan hallitukseen valittavien nimiä järjestykseen. Varajäseniksi kelpasi vain kolme naista.

Laitettaisiinko kokemattomuuden vai tietämättömyyden piikkiin? Kokemattomuudesta ei ainakaan voi puhua siinä kohdin,  kun valtuuston päätösten oikeellisuudesta vastaavan puheenjohtajan viisari ei värähdä. Tietämättömyyskin tuntuu vaikeasti ymmärrettävältä eikä tahallisuuteenkaan haluaisi uskoa. Jäljelle taitaa jäädä vain yksi vaihtoehto. Jaa mikä ?





Kommentit

15.1.2013 8.11  Jarmo Alho Demarien ryhmänjohtaja.

Kyllä tämä virhe menee ryhmän johtajien piikkiin.
Virheitä tapahtuu ja on tapahtunut ennenkin, myös silloin kun sinäkin Kari olit Ryhmänjohtaja.

15.1.2013 8.54  Tuula Erkkilä

Olen samaa mieltä Jarmon kanssa. Ei tässä voida ruveta ketään sormella osoittamaan. Tasa- arvo-asiat paikkajaossa ovat aina teettäneet töitä ja monesti vaatineet korjauksia ennenkuin luottamuspaikat on saatu täytettyä oikeudenmukaisesti.

15.1.2013 10.35  Irmeli Henriksson

Olen aivan samaa mieltä kuin Tuula ja Japo. Virheitä sattuu, yleensä ne saadaan kuitenkin korjatuksi.

15.1.2013 11.11  Tekeville sattuu sivuillakin

Yleinen tapa on, että jokainen ryhmä huolehtii tasa-arvopykälän noudattamisen omalta osaltaan. Usein tasa-arvoasioita joudutaan tarkastelemaan jälkikäteen. Taisi neljä vuotta sitten käydä näin yhden lautakunnan osalta.

Täällä sivuilla muuten unohtui mainita, että Keskusta noudatti tasa-arvopykälää kunnanhallituksen osalta 50-50!

15.1.2013 11.15  Tarkkailija

Päätösten laillisuudesta vastaa puheenjohtaja, tässä tapauksessa Esko Eela.

15.1.2013 17.23  Kepun entinen äänestäjä

On tämä Anna-Liisa Käri voimanainen. Sai vaaleissa 7 ääntä, mutta ilmoittelee Alasatakunnassa, mitä Säkylän kunnanvaltuusto vuoden kuluttua päättää.

15.1.2013 18.11  Juha Nummela

Huonosti lähtee Säkylän uusi kausi . Edes tasa-arvolakia ei kunnioiteta.
Uuden hallituksen on todettava vaali lainvastaiseksi ja palautettava asia valtuuston uudelleen päätettäväksi. Noloa.

15.1.2013 18.48  Kari

Virheitä sattuu. Olen samaa mieltä toverien Jarmo, Tuula ja Irmeli kanssa. Virheet tunnustetaan ja ne korjataan. Demarien osalta kaikki on kunnossa, nimet sovitusti kohdallaan.

Kuten Jarmo muistuttaa, virheitä sattui minunkin ollessani ryhmänjohtajana ja kerran myös valtuuston puheenjohtajan tehtävää hoitaessani tein mokan varavaltuutetun hyväksymisessä.

Taisi mukana olon vuosikymmeninä tulla oma kiintiö täyteen. Toivon silti, että se ei vienyt oikeutta olla tarkkana.

15.1.2013 19.27  Kuntalaisten asioiden hoitoa vai kostoa?

Nämä sivut on nyt valjastettu katkeruudelle ja kostonhimolle, minkä jokainen lukija huomaa.

Eikö luottamustehtävissä toimivien tarkoitus ole hoitaa yhteistyössä parhaalla mahdollisella tavalla kuntalaisten asioita vaikka aina ei haluamiaan paikkoja saakaan?

Neljä vuotta sitten demareille tuli kunnanhallituksen puheenjohtajuus vasta 3. suurimpana puolueena. Kun nyt vaalien tulosta haluttiin noudattaa, alettiin käyttää katkeroitunutta Seija Muurista koston enkelinä.

15.1.2013 19.49  Laskuri

Viime kaudella kokoomuksella oli kahdeksan valtuutettua. Vaaleissa tippui yksi ja nyt meni toinen. Nyt siis kuusi valtuutettua.

15.1.2013 19.55  Villeveikko

Säkylän kepu kompastuu pitkässä juoksussa vielä omaan näppäryyteensä. Ei ole muuten kunnan etu jos valtuuston puheenjohtajaksi valitaan puolueen piirin toiminnanjohtaja. Kumpaa mahtaa ajaa kunnan vai puolueen etua?

15.1.2013 20.25  Ellunlellu

Puhut asiaa Villeveikko.

15.1.2013 20.39  admin

Uudistan ties kuinka monennen kerran, että tulkaa rohkeasti esiin nimillänne. Väitelkää, kinastelkaa, arvostelkaa, moittikaa mutta myös kehukaa ja kannustakaa. Tehkää tämä kaikki omalla nimellä. Kiitos.

16.1.2013 10.18  KATEELLISTEN PANETTELU JATKUU

Kaikki nykyiset valtuutetut ovat jäseninä jossain puolueessa. Pitääköhän alkaa vaatia, ettei kukaan saa kuulua mihinkään puolueeseen? Pikkukunnan asioissa ei kovasti pääse ajamaan puoluepolitiikkaa. Ei heti tule mieleen, mitä nämä asiat ovat???

Kunnanhallituspöydän ääressä on istunut kunnan ja kuntayhtymän palkkalistoilla olevia henkilöitä niin ääni- kuin puhevaltaisina. Ollaan oltu samanaikaisesti työnantajina ja -tekijöinä. Ehkä siinä on paljon suurempi epäkohta?

Ei taida täällä kantti kestää äänestäjien tuomiota kun tuntuu keksijänikkarit päivästä toiseen kaivavan mitä monenlaisimpia sudenkuoppia muille luottamushenkilöille kuin tietyn s.llä alkavan puolueen edustajille.

Suuret haasteet on edessä valtuustokaudella ja energia kannattaa ehkä käyttää muuhun kuin katkeruuden levittämiseen näillä sivustoilla.

16.1.2013 16.59  yks

Ei tehonnut vetoomus edelliseen !

16.1.2013 21.16  Villeveikko

Kepu kehtasi vaatia valtuuston puheenjohtajistoon kahta paikkaa kolmesta. Hävytöntä vallanhimoa.
Olen vahvasti sitä mieltä, että puoluepiirin toiminnanjohtaja ei sovi valtuuston puheenjohtajaksi.

17.1.2013 7.03  Hävytöntä vallanhimoa

"Villeveikon" valintakriteeri kaikkiin puheenjohtajuuksiin on kokenut ja neljättä vuosikymmentä poliittisissa tehtävissä sdpn puoluehallitusta myöten pätevöitynyt eläkeläinen.

Jos tätä valintaa ei tehdä niin kosto on julma, mistä on jo vahvaa ensimakua!

17.1.2013 9.52  Julma-Juha

Alasatakunnassa oli tänään luettavissa kuntien luottamushenkilövalintoja. Eurassa kunnanhallituksen puheenjohtajaksi valittiin demaripiirin puheenjohtaja ja kuntatyöntekijä Harri Lehtonen, valtuuston puheenjohtajaksi Keskustan kansanedustaja Timo Kalli. Kuntalaissa kyseenalaiseksi luottamuspaikoille asetetaan vain kuntatyöntekijöiden rooli.

Kummallista, että toiminnanjohtaja on kelvannut olemaan valtuuston ja kunnanhallituksen varapuheenjohtaja sekä kuntayhtymän hallituksen puheenjohtajanakin kuusi vuotta. Tosin kunnanhallituksen puheenjohtajana on ollut koko tuon ajan tietty henkilö, joka nyt joutuu paikasta luopumaan .

Silmiinpistävää lehden uutisoimissa valinnoissa oli, että puheenjohtajistoissa tusinasta henkilöstä vain yksi oli nainen.

Mutta kun ei ole demari eikä "villeveikko" ja on vielä nainen, niin siinä on estettä kerrakseen.

"Villeveikolla" on vuosi aikaa keksiä uusia esteitä.

17.1.2013 17.15  Remarimyötäilijä

Demareissa Alho oli jo kauan odotellut vuoroaan. Nyt kun oli muutenkin murros Nummelan oli hyvä tehdä tilaa. Valtuuston puheenjohtajaksikin vaihdettiin miestä kun Madekivi jäi pois jo ennen vaaleja. Nuoressa Rautiaisessa on ainesta. Ei siinä sitten sen kummempaa.

1.2.2013 15.53  Veronmaksaja

Kyllä sitä johtajia aina löytyy. Löytyykö todellisia kuntalaisten asioiden hoitajia ?

5.11.2013 18.11  Lukiolainen

Selainen näitä sivuja. Eikö valtuustolla ole voimaa syrjäyttää johdosta vanha ukkeli.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini