Share |

Demaripalikat paikoilleen

Share |

Perjantai 4.1.2013 - Kari


Säkylän poliittisille pelipaikoille valittavia henkilöitä on toistaiseksi ryhmien toimesta julkistettu kitsaasti. Tällä viikolla sosialidemokraatit tekivät omat ratkaisunsa ja avoimeen tiedotustyyliinsä ne myös välittömästi julkistivat.

Valta-akselilta omalle sivuraiteelleen keskusta-kokoomuksen toimesta sysätyt demarit vaihtavat kabinettiin uuden miehityksen. Varapaikoilta varsinaisiksi hallituksen jäseniksi siirtyvät  Irmeli Henriksson ja Jarmo Alho. Tilaa heille tekevät konsensuskauden pitkäaikainen puheenjohtaja Juha Nummela ja demariyhdistyksen uudeksi vetäjäksi valittu Tuula Erkkilä.

Henrikssonin valinta hallitukseen oli täysin selvä, kun hän jäi ryhmän ainoaksi naisvaltuutetuksi. Alho on odotellut vuoroaan jo muutaman vaalikauden ajan koulutuslautakunnan puheenjohtajana. Viimeksi miehen paikka kuihtui demareiden neuvottemaan puheenjohtajuuteen. Nyt keskustan hamstratessa itselleen kaksi kolmesta valtuuston puheenjohtajuudesta jouduttiin tovi tuumailemaan ennen kuin hallituspaikan täyttö lopullisesti sinetöitiin. Jakkaroita oli jaossa yksi vähemmän.

Kuntaliiton suosituksen mukaan valtuuston puheenjohtajuuksissa ei suositella noudatettavaksi puhtaasti vaalimatematiikkaa. Säkylässä keskusta näin haluaa omista sisäpoliittisista vallanjakosolmuistaan johtuen. Suurimpien lautakuntien puheenjohtajuudet sen sijaan jaetaan entisen tavan mukaan keskustan, demarien ja kokoomuksen kesken.

Demarienkin piiristä on jo pitkään kuulunut vaatimuksia, että näiden superlautakuntien johtoon tulisi nimetä valtuutettuja. Nyt sosialidemokraateille tulevan teknisen lautakunnan nuijamieheksi esitetään aluepalomestari Harri Salosta, jonka äänimäärä ei riittänyt valtuustoon. Halukkaita valtuutettuja paikalle ei pienenneessä ryhmässä ilmeisesti ollut, eikä kiinteistönhoitajana toimiva Jari Mäkinen olisi ollut vaalikelpoinenkaan. Vanhalla rutiinilla lautakunnassa jatkaa Irmeli Henriksson.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi demarit istuttavat ääniharavansa Ismo Niemisen. Hän on ryhmän valtuutetuista ainoa, joka on paikalle vaalikelpoinen. Hän jatkaa myös sivistyslautakunnan (oli koulutuslautakunta) jäsenenä yhdessä tuoretta voimaa edustavan Pirita Mikkosen kanssa.

Perusturvassa jatkuvuutta edustaa Pekka Rautiainen, jonka rinnalle nousee kauden koulutuslautakunnassa vaikuttanut Kirsi Mäkipere. Pekka lähtee myös edustamaan Säkylää Satakuntaliiton valtuustoon ja sairaanhoitopiirin hallituksessa jatkopestin saa Juha Nummela.

Aina on mahdollista, että näihin valintoihin vielä tulee muutoksia esimerkiksi tasa-arvo-ongelmien vuoksi. Pääsääntö kuitenkin on, että kahta paikkaa täytetään 1+1 -periaatteella. Näin demarit omissa esityksessään ovat tehneet. Maakunnallisissa tehtävissä ei enää paikallisesti ole mahdollista tehdä muutoksia. Jako on piirijärjestöjen ennalta sopima.

Koskahan sitä saadaan muiden nimiä, jotta arvailut voidaan jättää sikseen ?


Kommentit

4.1.2013 19.35  Kassu

Ei sieltä mitään yllätyksiä ole tulossa. Kokoomuksesta Tupu, Hupu ja Lupu ja keskustasta seitsemän pientä kääpiötä kera Lumikin. Puiston poika ja Pavarotti tietysti myös.

5.1.2013 12.30  SaPe

Aika rohkeita ratkaisuja Demarit ovat tehneet. Riittääkö kaikilla osaamista ja kanttia ? No joskushan sitä on oppirahat maksettava.

5.1.2013 15.05  Äänestäjä

Muutama sdp valinta ihmetyttää. Nieminen sai eniten ääniä mutta ei valtaa.

5.1.2013 20.36  Ismo Nieminen

Kyllä minulta kysyttiin halukkuutta hallitukseen. Ajattelen kuitenkin, että Jarmo Alho on kokeneempi tuohon tehtävään. Itselleni on toki tarjolla kolme kunnallista luottamustehtävää etten nyt täysin vallattomaksi koe itseäni.

8.1.2013 16.48  Äänestäjä

Jotain merkillistä tulevissa valinnoissa on. Toreilla puhutaan syrjinnästä ja paitsioonjättämisestä ja nimi on aina sama se Muurinen ja syynä kehitysvammaiset ja Säkylän maine. Vanha Eelakin on niin täpinöissään.

8.1.2013 18.34  Tarkkailija

Juuri näin, samaa saa Nummela tuta. Molemmat heitetaan sivuun kun lähtivät puolustamaan kehitysvammaisia.

8.1.2013 19.03  Äänestäjä

Kyllä lautakuntien puheenjohtajien tulisi olla valtuutettuja. Eli saaneet tukea kuntalaisilta.
On se hassua, että esim. jos perusturvan poliitiikan johtajaksi pääsee seitsemällä äänellä. Kepu?
Demarit sama hoi! Tekla ?

8.1.2013 23.30  admin

Arvatenkin tällä hetkellä kulisseissa kiistellään valtuutettu Muurisen vaalikelpoisuudesta hallitukseen. Tuntuu, että käsitteet menevät välillä herttaisesti sekaisin. Vaalikelpoisuus ja jääviys eivät ole synonyymejä. Jos
puhutaan laillisesta mahdollisuudesta tulla valituksi kunnanhallitukseen, on kyse vaalikelpoisuudesta. Jääviys tulee kyseeseen käsiteltävä asia kerrallaan.

11.1.2013 8.18  Ehkä en enää äänestä kunnallisvaaleissa

Tarkkailija ja äänestäjä ovat täsmälleen oikeassa. Kepu näyttääkin ajavan vahvemman oikeudella vain vahvempien asioita.Vanha kepun k-linja jyllää siis. Kyllä nämä Säkylän linjaukset herättävät huomiota kautta Suomen.

11.1.2013 21.31  Toinen äänestäjä

Kepu pettää aina. Kepu kostaa aina.

11.1.2013 22.16  Tarkkailija 2

Kepu nyt kuitenkin oli vaalien "voittaja"
Piti paikkansa ja kokoomus ja demarit menettivät. Vaalit ratkaisivat,nyt pitää omasta pesästä löytää ratkaisuja parempaan seuraavaan tulokseen,mikäli Säkylän kunnassa vielä on 4v päästä omat vaalit..

12.1.2013 18.08  Yksinpuhelija

Ei hyvältä näytä... Ai mikä ? Mikään !

13.1.2013 18.52  Kuntalainen S

Taitaa olla jännät paikat. Kai täältä saadaan lukea mitä maanantaina valtuustossa ihan oikeesti tapahtui ?

18.1.2013 17.40  Tätäkö 4 vuotta?

Täällä puhutaan kostamisesta, mutta syntipukki on totaalisen väärä.

Malliesimerkki oli maanantain valtuuston kokous kun demarit vaativat ryhmä Muurisen kanssa puoli tuntia ennen kokousta teknisen vaaliliiton tehtyään vaalituloksen mukaan heille kuulumatonta valtuuston II vpjn paikkaa. Puolueiden väliset sopimukset romutettiin silkasta kostosta ja katkeruudesta.

Taitaa Muurisen kokoomusäänestäjät kärvistellä kun Muurinen järjesti demareille ylimääräisen varapuheenjohtajan pestin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini