Share |

Maailmanloppua odotellessa

Share |

Lauantai 22.12.2012 - Ismo Nieminen, Säkylän seurakunnan kappalainen


Kirjoitan tätä vuoden pimeimpänä päivänä. Talvipäivän seisauksessa päivä on kaikkein lyhimmillään. Tämä päivänä on odoteltu kovasti myös maailmanloppua.

Jonkun kalenterin mukaan loppu olisi tänään edessä pallollamme. Osin leikillään, osin ehkä pelätenkin, ovat monet tätä päivää odottaneet. Martti Lutherin kerrotaan sanoneen. ” Jos tiedän maailmanlopun tulevan huomenna, istutan tänään omenapuun.”

Kristinuskossakin maailmanloppu on esillä. Tuomiopäivä on tulossa, mutta sitä ei pidä odotella toimettomana ja peläten. Työ hyvän, toden ja oikean puolesta voi jatkua loppuun asti. Omenapuita on istutettava vaikka se näyttäisi hyödyttömältä.

Enkelin viesti jouluevankeliumissa : ” Teille on syntynyt Vapahtaja.” antaa rohkeuden kohdata myös maailmanlopun uhan. Työ jatkuu niin kauan kuin elämää on. Mitä sen jälkeen, sen voi jättää Herran haltuun. Herran joka syntyi Betlehemin tallin seimeen. Joululaulua lainaten. ” Tullessasi toit sä valon, lahjat rikkaat runsahat. autuuden ja anteeksannon, kaikki tavarat.” Siksi uskallamme kohdata maailmanlopunkin.

Hyvää joulua.


Kommentit

22.12.2012 10.27  § §

Ismo, kiitos.

Hyvää Joulua sinullekin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini