Share |

PUNAMULTAA JATKOSSAKIN

Share |

Maanantai 20.10.2008 - Juha Nummela ,Säkylän kunnanhallituksen puheenjohtaja, Kunnallisneuvos


 Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu vuosikymmenten saatossa sosialidemokraattien ja keskustan yhteistyöllä. Säkylässä punamultayhteistyö on sujunut jo parin valtuustokauden ajan kiitettävästi

Punamullan varaan on rakennettu myös Eurassa, Kiukaisissa ja Köyliössä. 

Säkylässä päätöksenteko on ollut rakentavaa, avointa ja aidon yhteistyökykyistä.

Minusta punamullan tulisi jatkaa yhteistyötään myös jatkossa jos vaalitulos sen sallii. Ei liene kuitenkaan epäilystäkään, etteivätkö demarit ja keskusta yhdessä muodostaisi valtuustossa selvää enemmistöä.

Uudet valtuustot Säkylässä, Eurassa ja Köyliössä ovat pari vuotta paljon vartijoina.

Kuntajakolain tarkoittama hallinnon ja palvelujen järjestämissopimus ja suunnitelma siitä, miten kuntien palvelurakenteita sovitetaan yhteen taloudellisuuden, tehokkuuden ja tuottavuuden parantamiseksi, valmistellaan 30.6.2009 mennessä. Samassa yhteydessä valmistellaan myös esitys valtioneuvostolle kuntajaon muutoksesta.

Uuden Euran rakentaminen antaa nyt jos koskaan todellisen mahdollisuuden uudistumiseen. 

Uusi Eura 20 000 asukkaan väestöpohjallaan antaa suuren mahdollisuuden nostaa koko seutu uuteen nousuun.

Rohkeita uudistuksia tarvitaan. Jokaisen kunnan talous on edelleen hyvin tiukoilla ja yleinen taloustilanne maassa ja maailmalla kokoaa päiviä synkkiä pilviä kuntatalouksiemme ylle.


Avainsanat: Punamulta, Säkylä


Kommentit

20.10.2008 23.16  PeH

Näin on ollut. Toisaalta voidaan myös todeta, että viimeinen nelivuotiskausi on ollut konsensushakuista kaikkien ryhmittymien osalta.

5.12.2008 20.12  Ent.demari jolla bemari

Punamulta on toiminut loistavasti, tosin se on ajanut Säkylän konkurssiin.
Meillä on kahdelta kaudeltanne suomenennätys kunnallisveronnostossa.
Eikä tuo Säkylän asukaslukukaan aikananne ole kuin laskenut muutamalla sadalla puhumattakaan työpaikoista!
Nyt sitten vaan viimeiset kaksi vuotta ykkösluokassa menoja lisäten (sen te osaatte) kohti velkasaneerausta jonka suorittaa Eura.

5.12.2008 23.14  Joutilas

Katkeroitunut bemarimies tuntee ilmeisesti kovin huonosti Säkylän asioita eli sitä, mikä on sisäpolitiikan aikaansaannosta ja mikä tulee ulkoisista tekijöistä. Eipä ole vaihtoehtoja ollut esittää bemarimiehenkään suunnalta.

6.12.2008 2.34  abc123

Säkylässä taitaa olla Suomen punaisin kepu ja kepulaisin sdp. Tuntuu pahasti silta että samalta astialta on käyty märehtimässä joka vaalien alla. Yhteistyö toimii varmasti hyvin mutta kannattaisi ottaa huomioon että muutosvastaisuus aiheuttaa muutosmyönteisyyttä riippuen siitä mistä sitä katsotaan. Nyt kun demokratia ei toiminut taaskaan ja vaalien tulosta ei otettu huomioon on aika sanoa tattis ja moro. Eestään löytää minkä taakseen jättää.

10.12.2008 20.12  Ent.Demari

Joutilaalle tiedoksi että kyllä tämä talouden ajautuminen kuralle on ihan omaa tyhmyyttä. Ei olla osattu laittaa suuta säkkiä myöten vaan lisätty menoja. Ulkoisia tekijöitä on hyvä syyttää kun ei itsellä ole kykyä/tahtoa puuttua menoihin.

13.12.2008 7.57  Jaska

Työpaikat kunnassa ovat lisääntyneet. Mistä palveluista kokoomus karsisi?
Säkylän Kokoomus on yhteistyökyvytön räksyttäjä.

16.12.2008 0.03  entinen säkyläläinen

Juu-u, että vaalituloksesta viis, punamultaa sen olla pittää. Tosi rakentava asenna tosiaan.

18.12.2008 19.51  Ent.Demari

Juu totta on että työpaikat KUNNASSA lisääntyneet... Kunnanvirastollakin porukkaa niin että päät kolisee yhteen... Sen tämä sossujen ay-siipi on saanut aikaan.
Kunnan työntekijöiden määrä pitäisi nopeasti sopeuttaa vastaamaan kunnan asukasmäärää joka laskenut huipustaan yli viidellä sadalla punamullan politiikan johdosta!

18.12.2008 20.08  PSa

Paras -hankkeen takuumies eli hallitus on tietoinen, että näin käy. Irtisanomissuoja takaa toimeentulon. Kyllä tässä rähinässä silti hommia piisaa kaikille palkollisille. Ihan sama tässä asiassa onko sinihome vai punamulta.

7.1.2009 12.11  ent.demari

Tai niinpäin että paras-hankkeesta "löydettiin" syntipukki kun omat kyvyt eivät riittäneet luotsaamaan kuntaa taloudellisesti terveesti!
Vrt. Suomeen jää edelleen satoja itsenäisiä pieniä kuntia.
Miten ihmeessä ne tulevat toimeen?
Ei taida olla punamulta-johtoisia!

9.1.2009 23.21  PSa

Ei jää pieniä kuntia pitkäksi aikaa, jos valtiovalta vain pysyy linjassaan. Nyt mennään minne halutaan, pian minne käsketään.

23.1.2009 21.33  Entinen Toivo

Kokoomuksen pikkivänrikki tuhoaa koko maamme talouden ja joutuu nielemään vielä kaikki puheensa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini