Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Vaalilehtien kertomaa

Share |

Tiistai 14.10.2008 - n:o 38


Ensimmäiset Säkylän vaalijulkaisut ovat kolahtaneet postilaatikoihin muun mainoskrääsän seassa. Demarit ilmoittivat jo hyvissä ajoin, etteivät tee mitään vaalilehtiä tai läpysköitä. Keskittämällä mainonta Alasatakuntaan autetaan samalla paikkakunnan nuorisoa, jolle lehden taustayhteisö jakaa tukea. Siinä sivussa tehdään myös pieni ympäristöteko säästämällä paperia. Kun ei oteta vastaan rahallista tukea yrityksilta tai peiteyhteisöiltä, voidaan tehdä tulevat päätökset vailla kiitollisuuden velkaa ja sen painetta, kuntalaisten parasta ajatellen.

Kunnan ja kuntayhtymän palkolliset syrjään

Keskustan Vihreä Vaijeri esittelee tuttuun tapaansa ehdokkaita mainesanoja säästelemättä. Rennot kuvat pyrkivät tehostamaan sanomaa. Vaaliohjelma on pitkä ja sopivan yleisluontoinen toteutettavaksi. Paikallisia yrityksiä on tukimainoksin palstantäytteenä. Osa niistä ehdokkaiden omia. Vieraista rahoittajista ovat  näkyvästi "puolensa valinneet" vain Satamaito ja Tapiola.

Ymmärtääkseni vasta eläkepäivillään lehtimieheksi ryhtynyt päätoimittaja Tarmo Luoto voi olla tekeleeseen tyytyväinen. Se lienee joukkojensa näköinen.  Vain takasivu jää mietityttämään. Siellä vaalipäällikkö kertoo, että kodinpuolustajien ulkopuolelle on jätetty kunnan ja kuntayhtymän palkolliset. Heitä  päättäjäehdokkaina pidetään "moraalisesti arveluttavina" . Aika rohkea tuomio. On kyseessä sentään melko suuri joukko myös äänestäjäkuntana. Johtopäätöksiä on jo siellä täällä tehty. Eikä tämä kannanotto ole vain yksin esittäjän ja päätoimittajan, koska tekstissä käytetään me -ilmausta viitaten päätökset tehneeseen kunnallisjärjestöön.

Talkoopostia

Kokoomuksen julkaisu ei ole mikään varsinainen vaalilehti. Se on laadukkaalle paperille painettu tiedote, joka esittelee VV:a lyhyemmin ja ytimekkäämmin puolueen ehdokasjoukon. Kunnalliset talkookohteet eivät sisällä mitään yllätyksiä. Lähes kaikkien taakse on helppo saada muutkin valtuustoryhmät.

Rahallisina tukijoina esiintyy tuttu joukko paikallisia yrityksiä, joista osa on mukana naapurinkin palstoilla.

Lyhyessä esipuheessa ystäväni (rohkenen sanoa) Timo Mäntyranta tuo esiin hyvän oivalluksen. Hän toteaa, ettei loppujen lopuksi ole merkitystä, olemmeko säkyläläisiä Säkylässä vai tulevassa Eurassa. Oikea asenne. Sitä eivät vain kaikki ehdokkaat näytä sisäistäneen.

Avainsanat: Säkylä, kunnallisvaalit, vaalijulkaisut


Kommentit

16.10.2008 0:34  Tarkkailija

Oikeassa olet.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini