Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Säkylän vaaliasetelmat

Share |

Maanantai 13.10.2008 - N.o 38


Säkylä lähtee vaaleihin varsin seesteisissä tunnelmissa. Mitään erityisiä jännitteitä ei ole, koska todella suuri ratkaisu eli kuntaliitospäätös tehtiin lopulta liikuttavan yksimielisyyden vallitessa. Vaikea itsenäisyydestä luopuminen oli ainoa todellinen vaihtoehto sen jälkeen, kun Eura ja Kiukainen tyrmäsivät sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen perustamisen. Ei haluttu jättäytyä ajopuuksi, jonka ratkaisut olisi valtiovalta aikanaan sanellut.

Kokoomuksen piirissä on jonkin verran esiintynyt äänestäjiä harhaan johtavia väitteitä puolueen pitämisestä päätöksenteon ulkopuolella. Tätä eivät kuitenkaan vahvista heidän kunnanhallituksessa istuvat edustajansa.  Esimerkiksi kokoomusaktiivi Asko Valli kirjoitaa kotisivuillaan: " Kokoomukselle on näytetty, ettei sitä haluta päätöksentekoon.  Kaikki Kokoomuksen tekemät aloitteet on haudattu hiljaisuudessa. "  Tuohon jälkimmäiseen väittämään voisi todeta, että hyvinhän se entisen leirintäalueenkin kaavoitus etenee.

Tosiasiallisessa paitsiossa ovat menneen nelivuotiskauden uinuneet sitoutumattomat ja vasemmistoliitto. Heillä ei ole ollut edustajaa kunnanhallituksessa, joten olisi tarvittu valtavasti energiaa, jotta asioiden kulusta olisi pysynyt jyvällä.

Kokoomuksen "apupuolueena" ollut sitoutumattomien ryhmä päättikin sitten palata juurilleen. Tai oikeammin sen ydin. Eli se siitä "sitoutumattomuudesta".
Aikanaan puolueensa repivään politiikkaan kyllästyneet loikkarit rikkoivat silloisen oikeiston saneluakselin ja mahdollistivat paluun sivistyneeseen päätöksentekoon. Se heille kunniaksi laskettakoon.  Pari näistä yrittää paluuta nyt "emonsa" suojissa.

Merkkejä jonkinlaisesta halusta palata 90-luvun oikeiston sanelupolitiikkaan kielii keskustan taholta paljastettu kokoomuksen kosioretki. Kovassa valtakunnallisessa nosteessa edennyt ryhmä olisi halunnut porvariliittoa jo ennen vaaleja. Sai rukkaset.

Kyllä Säkylän menestymisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää koota kaikki voimat yhteen rakentamaan uutta kuntaa, jossa vanha pitäjämme saa kehittyä omilla vahvuuksillaan.

 

Avainsanat: Säkylä, kunnallisvaalit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini