Share |

Sanaa pääsiäiseksi

Lauantai 30.3.2024 - Ismo Nieminen, rovasti

Tie on valmis.
Pääsiäisenä muistelemme Jeesuksen kuolemaa ja ylösnousemusta. Kärsimys, kuolema, ilo ja ylösnousemus ovat pääsiäisen aiheena. Vanhassa pääsiäisveisussa julistetaan. ” Kristus nousi kuolleista. Kuolemallaan kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi”. Siksi tie taivaaseen on auki. Elämään loistaa toivon säde.
Pääsiäistä vietetään keväällä. Kylmä ja pimeä on väistymässä lämmön ja valon tieltä. Olet tervetullut hiljentymään pääsiäisen sanoman ääreen seurakunnan tilaisuuksiin. ” Tie valmis on, voin löytää sen keskellä kysymyksien. On koottu sirpaleenikin kämmeneen Herran pieninkin”.
( Virsi 511:1 )

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääsiäinen

Valo on voittanut pimeyden

Lauantai 8.4.2023 - Ismo Nieminen, kappalainen

Pääsiäinen on kiertävä juhla. Pääsiäistä vietetään kevätpäiväntasauksen jälkeisen täydenkuun jälkeisenä sunnuntaina. Talven pimeys alkaa olla jo ohi. Vaikka kylmä pitää vielä pintansa, on sen valta jo julistettu.

Talven horroksesta ihminenkin herää eri tavalla elämää. Valo on voittanut pimeyden.

Pääsiäisenä muistamme Jeesuksen kärsimystä, kuolemaa ja ylösnousemusta. Kuljemme valosta pimeään. Kuljemme kuolemasta elämään. Ylösnousemus antoi elämänuskoa Jeesuksen oppilaille. Samanlaista elämänuskoa mekin tarvitsemme.
Hyvää pääsiäistä
 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääsiäinen

Hän kanssamme käy

Lauantai 16.4.2022 - Ismo Nieminen, kappalainen

Olin kiirastorstaina kanttorin kanssa pitämässä hartautta Säkylä-hallilla Isosäkylän oppilaille. Päivä oli merkittävä. Pariin vuoteen ei ole voinut järjestää yhteistä kokoontumista. Tunnelma oli korkealla. Maskiensa takana lapset lauloivat innostuneesti pääsiäislauluja ja olivat joka solullaan mukana.

Me ammattiuskovaiset, kanttori ja minä, olimme melkein liikuttuneita lasten innosta. Mielessä oli ajatus, että entinen aika olisi tulossa takaisin. Sitten muistin, että mukana on pakolaislapsia. Sota on pakottanut heidät jättämään tutun ja turvallisen kotiseudun. He elävät nyt turvassa, mutta vieraassa maassa. Silloin ymmärsin, että entinen aika ei olekaan palaamassa. Sairauden lisäksi elämässä on sodan varjo.

Uskon tehtävänä on antaa voimaa elämäämme. Vaikeina aikoina sitä voimaa tarvitaan erityisesti. Lasten pääsiäislaulussa lauletaan: ” Hän kanssamme käy tuleville teille. Kanssamme käy ilon antoi meille. Jeesus nousi ylös haudastaan.”

Pääsiäisen sanomasta voi etsiä voimaa, kun sairaus ja sota huolestuttavat meitä.

Hyvää pääsiäistä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääsiäinen. pakolaislapset