Share |

Sdp:n lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Share |

Perjantai 8.3.2013 - admin


On toivottu jonkinlaista kuntarakenneuudistusasian avauskirjoitusta, jotta varsinainen poliittinen keskustelu pääsisi alkuun. Koska sitä ei paikallisen demarijohdon taholta ole ollut tarjolla, avattakoon "hanat" SDP:n tuoreella lausunnolla kuntarakennelakiluonnoksesta. Se perustuu valtionvarainministeriön lausuntopyyntöön VM162:00/2011.

Tässä puoluehallituksen teksti kokonaisuudessaan :


Yleistä
Vahva peruskunta ja sen vahva ja uudistuva oma palvelutuotanto on edellytys pohjoismaisen hyvinvointivaltion menestykselle myös jatkossa. Tulevat haasteet niin väestön ikääntymisen, työvoiman saatavuuden kuin yhteiskuntarakenteen pirstoutumisen osalta ovat niin merkittävät, että palvelujen saatavuuden varmistamiseksi myös tulevaisuudessa kuntarakennetta on uudistettava. SDP kannattaa sellaista vahvoihin peruskuntiin pohjautuvaa kuntarakennetta, joka edistää talouden kasvua ja työllisyyttä. Harvaan asutulla seudulla tai pitkien etäisyyksien vuoksi ei kaikkialla välttämättä voida muodostaa vahvoja peruskuntia. Tällöin tulee pyrkiä ratkaisuihin, joilla turvataan peruspalvelujen järjestäminen kuntien välisellä yhteistyöllä. Kaupunkiseutujen yhteistyötä on tiivistettävä niin, että kuntien ja alueiden eriytymiskehitystä voidaan hillitä. Metropolialueella on toteutettava metropolihallinto.

Selvitysvelvollisuudesta
Kuntarakennelakiluonnos on luonteeltaan prosessilaki ja määrittelee ne kriteerit ja aikataulut, joilla kuntia ohjataan käymään neuvotteluja alueillaan. SDP pitää kunnallisen itsehallinnon periaatteen mukaisena, että kunnat itse tekevät mahdolliset liittymispäätökset. Samalla on kuitenkin hyvä, että laki ohjaa kuntia käymään keskusteluja ja neuvotteluja vahvempien rakenteiden löytämiseksi. SDP pitää valittuja selvitysperusteita (palveluiden edellyttämä väestöpohja; työpaikkaomavaraisuus, työssäkäynti ja yhdyskuntarakenne sekä kunnan taloudellinen tilanne) tarkoituksenmukaisina.

Valtioneuvoston toimivallasta
Esityksessä ei laajennettaisi valtioneuvoston toimivaltaa päättää yleisesti kuntien yhdistymisestä kuntien valtuustojen sitä vastustaessa. Päätöksenteko kuntien yhdistymisestä perustuisi pääsääntöisesti kuntien yhteiseen esitykseen. Ainoa poikkeus tästä on erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevan kunnan arviointimenettelyyn kytketty valtioneuvoston toimivalta päättää kuntien yhdistymisestä. SDP pitää valtioneuvoston nykyistä toimivaltaa riittävänä.

Määräajoista ja menettelyistä
Lakiluonnoksessa säädetään kuntien velvollisuudesta ilmoittaa valtiovarainministeriölle 30.11.2013 mennessä, minkä kunnan tai kuntien kanssa se selvittää kuntien yhdistymistä. Kuntien ilmoitusten ja loppuvuoden 2013 tilannearvion tulee olla pohjana hallituksen arvioidessa kuntauudistuksen jatkoa ja etenemistä vuoden 2013 lopussa.

Kunta- ja soteuudistusten yhteensovittamisesta
Ennen lopullisen lakiesityksen antamista on tärkeää, että hallitus yhteen sovittaa sekä sisällöllisesti että aikataulullisesti meneillään olevan kuntarakenneuudistuksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen. Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen suuret uudistukset ovat toteutettavissa vain, mikäli niiden päämäärät ja käytettävät keinot ovat riittävän selkeät ja myös kuntakentän toimijoiden hahmotettavissa. SDP pitää tärkeänä, että hallitus antaa vielä kevään 2013 aikana kunnille selvät askelmerkit molempien uudistusten osalta ja pyrkii siten vaikuttamaan uudistusten positiiviseen etenemiseen paikallistasolla.

Yhteistyö henkilöstöjärjestöjen kanssa
Kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt suhtautuvat kuntauudistukseen myönteisesti ymmärtäen uudistuksen välttämättömyyden huoltosuhteen ja elinkeinorakenteen muuttuessa. Kuntakoon kasvaessa uudistus vaikuttaa kuntien henkilöstöön muuttaen työkulttuureja, työnkuvia, työtehtäviä, työyhteisöjä ym. Kuntarakennelaki ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus tulevat vaikuttamaan kuntien henkilöstöön monin tavoin, ja siksi SDP:n mielestä on tärkeää sekä kuntatasolla että valtakunnallisessa valmistelussa huolehtia työntekijäjärjestöjen mahdollisuuksista osallistua uudistuksen suunnittelutyöhön.

SDP pitää tärkeänä, että lausuntokierroksen tulokset analysoidaan ja kuntien sekä alueiden tahtotila toimii yhtenä jatkovalmistelun keskeisenä ohjaavana tekijänä.


7.3.2013

SDP:n puoluehallitus


Kommentit

12.3.2013 18.18  Selvää puhetta

Tämän pitäisi olla selvää puhetta, sanoisi Kekkonen.

12.3.2013 19.15  Peräkylän poika

Eipä juuri mitään järkeä, näkee selvästi että puuttuu maalaisjärki, ihmisten ja ihmisarvon kunnioitus, palvelut heikkenee, ikäihmiset unohdetaan jne jne, perus demari touhua, isoihin kaupunkeihin päätäntävalta ja unohtuu ihmiset maaseudulla. Tää kuntauudistusmalli mitä demarit vouhottaa on niin syvältä.

12.3.2013 20.44  JoPe

Tuo nyt on jotain maalaisjuntin jurputusta. Virkkunen vie ja kepu vikisee.

13.3.2013 12.23  Säkylän kantaa kaivattiin! Ei puoluehallituksen korulauseita

Avaatkas nyt täällä, mikä on vahva peruskunta ja miksi Säkylä ei ole sitä? Mitä mieltä Säkylän demarit ovat itsenäisyydestä ja pakkoliitoksista?

Tuollaiset demareitten puoluehallituksen korulauseet pikemminkin naurattavat. Mitä niissä oikeasti sanottiin? Saisiko saman suomeksi mitä näillä teeseillä todellisuudessa ajetaan?

...tulevaisuudessa kuntarakennetta on uudistettava = PAKKOLIITOS
...SDP kannattaa sellaista vahvoihin peruskuntiin pohjautuvaa kuntarakennetta, joka edistää talouden kasvua ja työllisyyttä = PAKKOLIITOS ...kunnat itse tekevät mahdolliset liittymispäätökset. Samalla on kuitenkin hyvä, että laki ohjaa... = PAKKOLIITOS
Ainoa poikkeus tästä...=PAKKOLIITOS

...hallitus antaa vielä kevään 2013 aikana kunnille selvät askelmerkit...= PAKKOLIITOS

13.3.2013 16.21  Kuuluu kertoa

Erkkilä, Alho nyt kynä käteen eiku sormet näppylöille ja muut puolueet sitten kans. Mitä ne perusmiehet mahtaa ajatella? Kärikin kyllä kirjoittaa asuntolaa vastaan mutta onko mielipidettä kunnasta.

13.3.2013 17.59  Jarmo Alho

Edellelisessä plokissa kerroin kyllä mielipiteeni.

13.3.2013 18.00  Japo

Taisikin olla jo sitä edellisessä.

13.3.2013 18.36  Äänestäjä

Ja vain kokoomus ajaa pakkoliitoksia. Toivoisin todella, että Säkylän demarien uusi puheenjohtaja selventäisi paikallista linjaa.

13.3.2013 22.04  JoPe

Ei näihin juttuihin voi vastata vain säkyläläisiä sloganeita toistaen. Selkokieltä esiin.

14.3.2013 9.40  Anna-Liisa Käri

Säkylän keskustalaiset julkaisivat ennen vaaleja tiedotuslehtensä Vihreän Vaijerin, jossa esiteltiin ehdokkaat ja heidän yhteinen paikallinen vaaliohjelmansa.

Jo ohjelman otsikko sisulla ja sydämellä Säkylän puolesta ilmaisi sen, että valtuuston päätös itsenäisestä Säkylästä on keskustalaisten tavoite. Selkeästi tuotiin esille, että oman kunnallisen toiminnan uudistaminen ja kehittäminen on välttämätöntä. Samanaikaisesti on panostettava tulojen hankintaan elinkeinosektorilla. Todettiin myös se, että ikäviäkin päätöksiä saatetaan joutua tekemään. Hyvää yhteistyötä naapurien kanssa jatketaan. Köyliön kanssa yhteinen
terveydenhuollon kuntayhtymä toimii erinomaisesti, mutta toimintojen kehittäminen on sielläkin jatkuvaa.

Kunnanjohtaja Teijo Mäenpää on omalla nimellään tuonut julki ajatuksensa kuntarakenneuudistuksesta, jonka julkaisi Suomen Kuvalehti. Keskustalaiset yhtyvät tähän ajatukseen.

Hämmästelen, että palstanpitäjä Kari Madekivi (edellisen kauden valtuutettu) ei muista enää tekemiään päätöksiä. Saman voi huomata myös valtuutettu Juha Nummelan osalta. SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Jarmo Alho on selkeästi tuonut ryhmänsä kannan julki, joka perustuu myös edellisen valtuuston tekemään päätökseen koskien Säkylän itsenäisyyttä. Hyvä niin.

14.3.2013 20.34  Oi voi sentään

Edellä kirjoittaa Anna-Liisa, joka sai vaaleissa huikeat seitsemän (7) ääntä.
Minusta ikämummujen sijasta nämä kuntaliitokset olisi syytä jättää nuorempien sukupolvien ratkaistavaksi.

14.3.2013 21.24  Harri Salonen Säkylän SDP:n sihteeri

Mielestäni Jarmo Alho on kyllä jo muutamassa kirjoituksessa tuonut Säkylän demareiden kannan esiin. Säkylän demarit kannattaa yhteistyötä kaikkien kanssa ja on valmis yhteistyökeskusteluihin. Niinikään demarit (valtuustonkin päätöksen) mukaan kannattaa ja panostaa Säkylän itsenäisyyteen kaikin keinoin niinkauan kun siihen on edelletykset = jos valtioneuvosto vie mahdollisuuden itsenäisyyteen. Demareiden puolelta ei kuntaliitoksiin ei ole tarvetta,vaan rakentaviin yhteistyömuotoihin.

14.3.2013 22.01  same

Kyllä on poliitikkojen mieli ja kanta muuttuva. Neljävuotta sitten kaikki edelläkommentoineet olivat uuden euran kannalla ja nyt ovat liittyneet pro-liikkeeseen, hyvä niin.

14.3.2013 23.27  Kari

Anna-Liisa Käri hämmästelee, etten muista tekemiäni päätöksiä. Mistäköhän päätöksestä mahtaa olla kysymys ? Myönnän, että yli kolmenkymmenen valtuustovuoden kaikkia päätöksiä en taatusti enää muista, mutta hän tarkoittanee varmaan jotain 2000 -luvun tekosia. Mitä ?

Sivustolla ahkerasti vieraileva, tällä kertaa "same" -nimimerkillä esiintynyt, pro -aktivisti puhuu täyttä totta siinä, että edellä esiintyneet (ja minä myös) todella olivat Uuden Euran takana. Tuki hankkeelle annettiin niin kauan kuin pysyttiin neuvotteluissa sovitussa. Poliitikollakin täytyy olla oikeus arvioida tilannetta uudelleen, jos päätökset eivät pidä.

16.3.2013 16.53  Juha Nummela, kunnallisneuvos

Anna-Liisa Kärille: mitkä päätökset minulta tai Karilta ovat unohtuneet?

16.3.2013 21.03  Konsulentin mediataidot ?

Kyllä huikean 7 äänen potin kääräissyt ALK voisi keskittyä välillä oman kunnallisjärjestönsä nettisivujen kehittämiseen esimerkiksi luomalla sinne ihan oman PLOKIn.

17.3.2013 7.54  Anna-Liisa Käri

Nimimerkin takaa arvostellaan ammattitaitoani. On paikallaan katsoa Keskustan lähiajan toimintaa. Aloitetaan kuntavaalista.
Keskustan vaalitoiminnassa lähdimme siitä, että vaali on joukkuepeli.
Ehdokkaiden hankinta, informaation suunnittelu ja koko kampanjan läpivienti
oli keskustalla onnistunut. Saavutimme loistavan tuloksen 10 valtuutettua, sdp ja
kokoomus menettivät paikan, vasemmistoliitto piti asemansa ja perussuomalaiset
saivat ensimmäisen kerran edustajat valtuustoon. Keskustan puheenjohtajana vastasin ryhmän vaalimateriaalin suunnittelusta ja toteutuksesta. Ja tulokset puhuvat puolestaan. Omaa vaalityötä en tehnyt, vaan keskityin Vihreässä Vaijeirissa tukemaan jokaisen ehdokkaan omaa vaalityötä. Nimimerkillä olisi aihetta epäillä markkinointitaitojani, jos keskusta olisi hävinnyt vaalit. Puheenjohtaja kantaa vastuun joukkueesta ja sen olen tehnyt. Totuus ei pala tulessakaan.
Mitä tulee keskustan nettisivuihin, ne ovat työn alla, uudet julkaistaan, kun kaikki luottamushenkilöpaikat on täytetty. Minkälaiset sivut ovat sisällöltään, se jää nähtäväksi. Sen voin jo etukäteen kertoa, että niitä sivuja ei hallitse kateus, katkeruus ja kosto. Nimimerkki voi olla ihan huoletta.

17.3.2013 8.24  Anna-Liisa Käri

Juhalle ja Karille.
Paljon olette päätöksiä tehneet, mutta mina tarkoitan sitä, joka tehtiin 31.01.2011
koskien sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen perustamista.
Tässä lainaus valtuuston kokous pöytäkirjasta:
VALT § 3
Valtuuston puheenjohtaja Esko Eela esitti 5 minuutin neuvottelutaukoa valtuustoryhmien puheenjohtajien kesken. Kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti tehdyn esityksen. Kokous oli keskeytettynä klo 18.12-18.20.

Päätös: Kunnanvaltuusto päätti, että

1. Säkylän kunta perustaa 1.1.2013 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueen kuntayhtymämallilla yhdessä Huittisten kaupungin ja Köyliön kunnan kanssa.
2. Yhteistoiminta-alueen perustaminen tapahtuu siten, että Huittisten kaupunki liittyy Säkylän ja Köyliön terveydenhuollon kuntayhtymään.
3. Euran kunnan on mahdollista liittyä kuntayhtymään erikseen sovittavilla ehdoilla.

Päätös on hyvä, Toimeenpanoa vielä vailla,
mutta toivoa sopii, että siihen päästään mahdollisimman pian.

17.3.2013 10.11  Nimimerkki

Elon laskuopin mukaan 7 ääntä on ainakin vähemmän kuin 77 ääntä. Se saattaa kertoa siitä että henkilöä äänestäneet eivät pidä pröystäilystä ja käskyttämisestä. Hyvähän se olisi jos kepu saisi ne omatkin nettisivut blogia myöten niin ei tarvitsisi aina mellastaa muilla foorumeilla.

17.3.2013 15.55  Jäänhoitokone

Karavaani kulkee ja rakkikoirat räksyttää. On kai tätä päivää se, että jos omat toimet mm. Jäähalliyhtiössä meni persiilleen, niin on kiinnitettävä huomio muihin asioihin tai jopa katkeruuden ylittäessä tietyn rajan, niin kieltää oppilailtaan pallopelit välitunneilla? Lieko tähän syy se, ettei omat taidot ole yltäneet kovinkan kummoiselle tasolle?

17.3.2013 18.42  same

Iskut "vyönalle" voisi jättää pois, niistä jää huono maku. Silti rakkikoirat voi räksyttää ;)

17.3.2013 20.36  Korjausvelaton jäänhoitokoneenhoitaja

Ei tässä mitään iskuja vyön alle jaeta. Ainakaan ilman asianosaisten omaa ansiota. Toope mikä Toope...

17.3.2013 22.02  satunnainen surffailija

Kokoomuksen tenavatähdet ne uskaltaa olla kovaa poikaa nimimerkin takaa. Ovat siis lähinnä säälittäviä raukkoja.

18.3.2013 0.01  Kari

Ansulle : Tuo Paras -hankkeen edellyttämä päätös on kyllä hyvin muistissa. Mistäköhän sait ajatuksen, ettei olisi ? Sitä päätöstä vaan ei koskaan päästy muuttamaan "lihaksi" , kun tulivat nämä uudet rakennekuviot ja kaavailut suursote -alueista. Aika näyttää, mihin tässä ollaan menossa.

18.3.2013 0.14  Admin

Näillä sivuilla saa esittää arvostelua, kovaakin, ilman sensuurin pelkoa. Jokainen viimekädessä vastaa itse tekstistään. Satunnaista surffailijaa mukaillen: on säälittävää huudella nimimerkin takaa.

20.3.2013 8.48  Kehitysvammaisten asumisyksikkö Huittisiin

Tämän päivän Satakunnan Kansassa on artikkeli juuri valmistuneesta kehitysvammaisten asumisyksiköstä. Kannattaa lukea ajatuksen kanssa.

20.3.2013 20.20  Säkylän porvarit tyrivat kehitysvammaisten asuntolahankkeen

Näin on. Samanlaisen rakentaminen olisi alkamassa juuri nyt kuulemma Säkylään, ellei kunnanporvarit olisi sotkeneet koko hanketta. Oi harmi.

20.3.2013 21.02  Hyvä hallitus

Kehitysvammaisten hätään tulevat uudet sote-alueet. Loppuu säkylän kaltaisen pikkukunnan kepulainen ahdasmielisyys. Saa heikompikin oikeutta.
On ihan oikein ottaa pikkukunnilta pois sosiaalitoimen tehtävät.

20.3.2013 23.23  Kyproksen malliin

Niinpä. Kyllä Eoras ja Poris tuanoinii tiäksää tiäretään paremmin kuinka Säkylässä tai Köyliössä terveydenhoitopalvelut kuuluvat järjestää. Heitin näytöt ovat todella vakuuttavat ja talouden Nobel mennee jommalle kummalle?

21.3.2013 23.06  TARKKAILIJA

Kepu vetää Säkylää vahvasti osaksi Huittista. Tämä on huomattu ja siksi olemme osa Porin sotealuetta.Taustalla ovat kovat poliittiset valmistelut käynnissä.
Varsinainen emämunaus tehdään jos Eura, Köyliö ja Säkylä ajetaan eri seurakuntiin.
Eurasta tulee Rauman peräkylä ja Säkylästä Huittisten takamaa.
Näin seudun elinkeinoelämän edustajat ennustivat vetoomuksessaan Alasatakunnassa 20.1.2011

21.3.2013 23.11  Kanteenmaan Kalle

Huittisten kaupungin talous lähdössä syöksyyn. Näin ainakin pelkää kj. Peltomaa. Maanantaina kaupunginhallitus raapii päätään.

22.3.2013 16.51  Satumainen Tie

Tietari tähyää Brysseliin. Kova vaalityö jää ALK:lle sillä eduskuntavaaleissa 2003 äänimäärä oli suurempi kuin vuonna 2007 eikä hän ollut ollenkaan ehdolla vuonna 2011.
Naapurikunnan tyttökin sai viime vaaleissa sentään pitkälti toista tuhatta ääntä, ensikertalaisena.

23.3.2013 15.25  Kateus on ansaittava

Kyllä täällä pyörii kateellista porukkaa. Mutta kuten sanotaan: kateus on ansaittava. Kannattaa äänestää Tietari Brysseliin niin pääsee eroon.

Tietari on ollut viimeksi ehdolla Kaleva-yhtiön vaalissa ja tuli valituksi. Rannalle jäi mm. kykypuolue Kokoomuksen kansanedustaja Tapani Mäkinen.

PS merkkisenä naapurikunnan tytölle olisi pitänyt tulla ääniä moninkertaisesti. Tuolla merkillä olisi äänestetty puupökkelöäkin.

23.3.2013 16.25  Tiedoton

Voisiko joku viisaampi valottaa tätä ehdokkaaksi ryhtymistä ? Jos joku siis itse haluaapi kovasti ryhtyä eu parlamentti ehdokkaaksi niin onko tässä vielä puolueen piirijärjestölläkin ja puoluehallituksellakin sanansa sanottavana ennen kuin ehdokkaan kuvat ilmestyvät puhe´lin- ja sähkötolppien nokkaan heilumaan ?

23.3.2013 19.26  Peräkylän poika

Kateus on ansaittava nimimerkille, ihmettelen hyvin paljon kommenttiasi, taitaa kateus vaivata sinua, eikös se naapurikunnan tyttö saanut toiseksi suurimman äänipotin kunnallisvaaleissa. Perussuomalaisia tunnut mollaavan loukkaavaan sävyyn, niin kuin tällä sivustolla on ollut tapana, taitaa kateus vaivata tässäkin asiassa, menettihän demarit paikan Säkylässä perussuomalaisille. Totuuden nimessä täytyy myöntää että perussuomalaiset on ainut puolue joka ajaa ja välittää ihmisläheisesti oman maan etua ja oman maan kansalaisia.
Eikä ne perussuomalaisten ehdokkaat tyhmiä ole jos ne ei puhu ihmisille viljelemällä pelkkiä sivistyssanoja.

23.3.2013 19.34  Pätkiikö muistini vai ?

Käviköhän siinä jotensakin niin ettei naapurikunnan tyttö kelvannut kepulle piirikokouksessa eli hänet junailtiin ulos. PS tarjosi ehdokkuutta ja niin hän keräsi uskomattoman äänisaaliin ensikertalaisena. Saattoi siinä aika monta ääntä mennä kepulta ps:lle.

24.3.2013 14.44  Loikkari

Mitä on perussuomalaiset tehnyt maaseudun, vähäosaisten ja työttömien eteen? Nämä olivat suuret vaalilupaukset. Kun eivät menneet hallitukseen niin nyt liitetään kunnat suurempiin ja viedään lääkäripalvelut pikkuhiljaa suuriin keskuksiin. Se että puhuu ns kansankieltä ei johda viisauteen eikä tuloksiin.

Ennen noita naapurikunnan tyttöjä sanottiin poliittisiksi pyrkyreiksi ja loikkareiksi. Susitapahtuma osoitti tämän pyrkyrin kyvyt. Olisi edes antanut kansan puhua kun omat höpinät oli hyvää päivää kirvesvartta. Enemmän oli itse asialle haittaa kun hyötyä.

24.3.2013 16.22  Peräkylän poika

Ei perussuomalaiset voineet mennä hallitukseen, ne olisivat joutuneet pettämään äänestäjänsä, niin kuin taasen teki demarit ja vasurit, täydellinen takin kääntö vallanhimosta sokaistuneena kumarretaan Kataista ja ajetaan duunarien tuomat vero ?urot Kreikkaan ja muille taloutensa huonosti hoitaneille maille, tuoreimpana Kypros. Kyllä niille euroille olis löytyny käyttöä omassa maassa.

24.3.2013 19.23  Sos.lautakunnassa juttuja kuunnellut

Kyllä nuo "kateus" ja "loikkari" -puheenvuorot tulevat suoraan Säkylän keskustan pääkonttorista. Sen verran kauan olen näitä tekstejä lukenut ja puheita kuunnellut, että en voi erehtyä. Oikeat poliittiset suhdanteet haistanut Köyliön tyttö ei saa pään silitystä.

24.3.2013 19.32  Ota mallia

Nimimerkillä Loikkari ei taida olla omakohtaista kokemusta susivaarasta. Ne, joilla on, haluavat turvata oman lapsensa koulutien ja kotipihan turvallisuuden. Maarit ei kuvia ja titteleitä kumartele. Voitte ottaa opiksi.

25.3.2013 10.19  Sode

Kumpi on parempi: toimiva Huittisten satelliittikaupunginosa vai Euraan sulautettu ja näivetetty peräkylä? Uskoisin että ensimmäinen vaihtoehto säilyttäisi paremmat palvelut Säkylässä. Vai mitä sanoo kiukaislaiset ja hinnerjokiset?

25.3.2013 17.03  Tarkkailija

Huittisten todellisesta yhteistyökyvystä ei ole mitään todellisia kokemuksia.
Euraa, Säkylää ja Köyliötä ei hetken poliittisessa hurmoksessa saa tuhota.

25.3.2013 18.13  Sode

Ai hetken! HEHHEHeheh.... Euran todellisesta yhteistyökyvystä on onneksi todellisia kokemuksia, ei kiitos uutta yritystä. Onkohan Tarkkailija ollut viimeiset viisi vuotta lintuja tai susia tarkkailemassa...

25.3.2013 18.50  Jasper

Ihmettelen Säkylässä vallitsevaa Eura kaunaa. Entisenä euralaisena epäilen sen johtuvan heikosta itsetunnosta. En ole huomannut Eurassa vastaavaa tunnetilaa.

26.3.2013 6.59  Peräkylän poika

Jasper nimimerkille, Euran kanssa yhteistyön tekeminen on sitä, Eura sanelee ja jos se ei tyydytä muita homma oli siinä. Euralaiset ei osaa yhteistyötä ja rakentavaa keskustelua.
Yhteistyössä pitää ottaa osapuolten näkemykset huomioon ja rakentaa sen pohjalta kokonaisuus yhteistyölle ja päätöksille, ei sanelupolitiikalla.

26.3.2013 22.55  Sode

Mistä näitä Jaspereita piisaa....

26.3.2013 23.06  Lallin poika

Eura, Köyliö kuntaliitos ja vähän äkkiä

27.3.2013 8.53  Rakennellaan vihdoinkin

Jos Köyliö liittyisi vähän samaa malliin kuin Kiukainenkin Euraan saattaisi "Suomen ja Satakunnan sivistynein valtuustokin" heräämään tähän päivään.
Puheet Köyliön ja Säkylän liitoksesta ovat ihan hassuja. Semmoinen liitos olisi pitänyt tehdä 40 vuotta sitten.
Pitäisikö taas alijäämää tekevän Säkylän ottaa vielä niskoilleen kuolinkamppailua käyvän Köyliön talousmurheet taloudelliset ja toiminnalliset murheet.

27.3.2013 15.01  Sode

Eiköhän köyliöläisillä ole tuttuja Kiukaisissa. Tietävät, mikä olisi edessä euralaisten komennossa. Huittisten ja Säkylän kanssa ei ainakaan huonommin voi mennä.

28.3.2013 18.26  Sivusta seuraava

Kaiken tämän kuntasotkun pani 2005 liikkeelle kepujohtoinen Vanhasen (kepu) porvarihallitus. Kuntaministerinä oli silloin kepun Hannes Manninen
Silloin puhuttiin, että hän on kepun paras kunta-asiantuntija.

29.3.2013 1.05  Sode

Kuinkahan monta miljoonaa euroa on mennyt hukkaan näissä kuntaliitos- ja sotesotkuissa. Aivan hirveitä määriä. Jos osattaisiin laskea rahaksi vielä se aika, mitä kuntien luottamismiehet ovat käyttäneet asiaan JA mikä on siis ollut pois todellisesta kuntalaisten eteen tehdystä työstä, niin summa on aivan varmasti hirvittävä.

4.4.2013 18.26  Sivusta seuraava

Totta on, että paljon rahaa ja työaikaa on kulunut. Hulluinta olisi, että Säkylä liitetään Huittisiin.
Olen ymmärtänyt, että kepu sitä ajaa.
Jos mahdollista Eura, Säkylä ja Köyliö vihdoin yhteen. Näin vain on maassa asiat.
Mitä mieltä asioista ovat säkylän nykyiset kokoomusjohtajat?
Eli, että Huittisiin vai ei ? Vai mikä?

5.4.2013 21.47  Tottako?

Kuuluu, että valtaneuvotteluissa kokoomus olisi alistunut siihen, mitä kepu sanoo ?

6.4.2013 18.10  Kepuko sanoo?

Aika mielenkiintoista, että hallituspuoleiden edustajat (Kokoomus ja Demarit) näillä sivuilla ovat sitä mieltä että Kepu ajaa liitoksia. Hah-hah!Keskustan kanta puolueena on sama kuin monen kunnan hallituspuolueen valtuutetun. Jopa Säkylän Kokoomuksen johtohahmo Jyrki Aaltonen Satakunnan Kansassa arvostelee oman puolueen linjaa ties kuinka monennetta kertaa.

Keskusta on ollut ainoa kuntien pakkoliitoksia vastustanut puolue. Missä perussuomalaisten kanta? Osa puolueen vahvoista kansanedustajista tukee liitoksia. Ottakaa ihmiset selvää asioista! Perussuomalaiset ovat omaa etuaan tavoitteelevia pyrkyreitä, jotka eivät muissa puolueissa päässeet etenemään.

6.4.2013 20.34  Seuraaja

Kyllä kepu Säkylän naapurikunnissa ajaa liitoksia.

6.4.2013 22.46  Naapurista

Kepu täällä parjaa perussuomalaisia. Odottakaas kun seuraavat eduskuntavaalit käydään. Kyllä hyytyy Säkylän itseriittoisten kepulaisten hymyt.

6.4.2013 23.30  Hyvä Tappara

Muistellaanpas taas kun "uutta euraa" tehtiin. Mikähän puolue mahtoi olla voimakkaammin sitä tekemässä ? Keskusta ja sdp, toki kokoomuskin oli siinä sopassa mukana, ainakin Muurisen ja Kinkun voimalla. Kaiken lisäksi Köyliön senaattori Ruohola sanoi euran yhteiskoulun auditoriossa että "pro-liikkeeläiset on pahempia kuin Köyliön pyromaani".

7.4.2013 23.48  Kari

Tapparan miehelle ja muillekin kuntalaisille tunnustan olleeni yhdessä Eelan, Nummelan, Kinkun, Puiston ja kumppanien kanssa erittäin sitoutunut vaivalla ja vastuksella aikaansaatuun sopimukseen uudesta Eurasta.
Nykyinen kunnanjohtajammekin uskoi asiaan. Se, että sovittu ei pitänyt, onkin sitten jo eri juttu.

11.4.2013 20.20  Nuori

Säkylän kunnanvaltuuston puheenjohtajan kirjoitukset yleisönosastoihin ovat oma lukunsa sinänsä. Alasatakunta tänään.
Tietääkseni kyseinen Esko täyttää kohtapuoliin 80-vuotta.
Mitä tulee kunnan asioihin niin minusta ne pitäisi jättää vähän nuorempien hoitoon.

16.4.2013 12.48  Porilaispatsas

Täällä kai se kunnan asioiden tiedotus tapahtuu niistä perillä olevien kautta. Ei se ainakaan tapahdu kepun nettisivujen (?) kautta.

16.4.2013 16.24  Hienoa

Edelliselle: voi sen näinkin sanoa. Ei siinä mistään tietovuodosta (ennenaikaisesta julkistamisesta, kts. Alasatakunta tekstarit) ollut kysymys. Tietolähde oli virallinen julkinen tiesuunnitelma.
Jos se taas jotakuta kyrsii , että idea on lähtöisin kunnallisneuvos Nummelalta (sd), on se ihan asia erikseen.
Kerrassaan hieno idea!

16.4.2013 17.01  Tiedonhaluinen

Kyllä kepulla on nettisivut. Näiltäkin sivuilta pääset sinne suoraan. Ja on siellä uutisotsikon alla tietoa kuntalaisille ajankohtaisista asioista. Esimerkkinä vaikkapa se, että pääministeri Matti Vanhanen vieraili Säkylän torilla.
Demareilla on tosihyvät sivut.
Laittakaa vauhtia uutisointiin. Ilman demareita asiat menee taas pimittelyksi.

16.4.2013 23.53  admin

Kuten edellä jo kerrotaankin, Alasatakunnan tekstaripalstalla esiintynyt "heristely" tähän suuntaan on aiheetonta. Kuka tahansa kunnan asioista kiinnostunut ja niiden valmisteluun paneutuva on voinut lukea Rumpalipojasta kunnan sivuilta tai teknisen toimiston tiloissa. Epäilemättä kunnanvaltuutetut ovat näin tehneetkin.

20.4.2013 18.02  Kuntalainen

Meinaako Säkylä julistautua joksikin Pohjois-Koreaksi.

22.4.2013 12.34  Lentotähti

Hyytykö nyt itseriittoisten Köyliön persujen hymyt? Maarit Markkula jäi rannalle Osuuskauppavaaleissa 47 äänellä. Taitaa jäädä EU-parlamenttivaalitkin haaveksi kun porilaiset pistävät ehdokkaaksi Laura Huhtasaaren. Susi-illan piti sataa laariin mutta satoi niin rankasti että koko sato mätäni.

22.4.2013 15.29  Noita-akka

Kyllä kepulaisilla on pienestä hauskaa !

22.4.2013 22.34  Sama syntipukki suvet talvet KEPU

Näillä sivuilla voi kuka tahansa kirjoittaa mitä tahansa kun syy menee aina kepulaisten niskoille.Jos joku kepu olisi epäonnistunut osuuskauppavaaleissa niin se olisi ollut aamun ykköslööppi.

23.4.2013 16.59  Noita akalle

Nakojaan Sakylan kepu kokee uhkaksi muiden puolueiden fiksut naiset, jopa kunnanrajojen ulkopuolella.
Noita akka lentee luudallaan ja sauhu kay suupielesta.

23.4.2013 17.55  Vuorenmaan isäntä

Köyliön Orpo on nyt pelipaikalla hakemassa kotikuntansa parasta. Poriin vai Raumalle ?

23.4.2013 18.04  Ajattelija

Mikähän jäkätys täällä sitten on kun Sipilästä tulee pääministeri?

24.4.2013 9.09  Proo

Vai puuhailee Eela kuntaliitoksia.

24.4.2013 19.36  Ei sentään Huittisiin

Eela oli vähillä ajaa Säkylän Euran syliin. Nyt Huittisiin!

26.4.2013 11.18  Vähänäkki

Eura, Säkylä ja Köyliö yhteen ja vähän äkkiä

27.4.2013 2.00  Valtuutettu Säkylästä

Kuntien yhdistäminen on välttämätön tosiasia. Pyhäjärviseutua ei saa poliittisessa hurmokseksessa rikkoa.
On kuunneltava myös elinkeinoelämän ääntä. Vahva vetoomus tuli jo torstaina 20.1.2011.
Vetoomus oli täyttä asiaa.
Pikkupoliitikkojen on korkea aika ottaa lusikka ns. kauniiseen käteen

28.4.2013 9.57  Seija Muurinen

Kiitos Valtuutettu Säkylästä. Muistutit tärkeästä yhteiskunnallisesta vaikuttajasta; elinkeinoelämästä. Olen luullut olevani ainoa Säkylän nykyisistä valtuutetuista, joka puhui Pyhäjärviseudun puolesta ennen vaaleja ja jatkaa puhumista vaalien jälkeenkin. Ehkä joukkomme kasvaa. Myös Huittinen on seutukuntaa ja sopii mukaan. Mainitsemasi vetoomus pitäisi julkaista uudelleen! Politiikka on vastuullista asioiden hoitoa, mutta kaunainen pikkupolitikointi pilaa hyvät asiat.

28.4.2013 11.26  Oka

Teitä lienee valtuutetuissa enemmänkin, kunhan uskaltautuvat ääneen.

28.4.2013 14.21  Näin on näreet

Muuriselle ja "eräälle valtuutetulle" siis käy se, että mm. Säkylän terveyskeskus, lukio, Köyliön terveysasema ja mahdollisesti kaikki ala-asteet lopetetaan. Varmin keino tehdä Säkylästä periferia jonne ei enää investoida, on kuntaliitos kovaa vauhtia velkaantuvan Euran kanssa.
Taitaa Muuriskalla ja "eräällä valtuutetulla" olla oma lehmä ojassa kun siinä samalla he saisivat viiden vuoden työsuhdeturvan.

30.4.2013 10.48  Edelliselle

Joko ne kepun omat nettisivut kohta aukee ? Saisi siellä kehua omia ja haukkua muita niin kuin näyttää tapa olevan.

1.5.2013 13.29  Rakkikoira

Siis samanlaiset sivut kuin nämä.

1.5.2013 20.17  Admin

Eikös ole piskiäkin helpottanut, kun on täällä saanut nostaa jalkaa ja ruiskia demareita kintuille ?

4.5.2013 16.46  JoPe

Oliskos Kuntaliiton mallissa jotain järkeä ?

4.5.2013 17.52  OMGR

Kyllä se on ihan Jutta&muut ministerit, jotka roiskii omille kintuilleen. Kohta kannattaisi katsoa admininkin peiliin. (älä kuitenkaan pelästy)

8.5.2013 17.49  Kokoomus tuhoaa pikkukunnat

Mitä mieltä paikalliset kokoomusnousukkaat ovat puolueensa linjasta sote ja kuntauudistukseen?
Jokainen kai tajuaa, että kokoomuksen linja tuhoaa Säkylän itsenäisenä kuntana.

9.5.2013 16.49  Eura 2011 bumbum.

Kyllä siellä hallituksessa menossa mukana ovat myös sdp, vihreät, vasemmisto, kd ja rkp.
Eikös Säkylässä kokoomuslaiset (paria poikkeusta lukuunottamatta) olleet edelläkävijöinä torppaamassa näitä SoTe- ja kuntaliitossekoiluja toisin kuin esim. näiden sivustojen ylläpitäjä, joka kyllä nyt jälkiviisaana elvistelee mitä elvistelee...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini