Share |

Katismaa on uuden saunansa ansainnut

Share |

Perjantai 2.3.2012 - Juha Nummela, Säkylän kunnanhallituksen puheenjohtaja


Katismaan nykyisen saunarakennuksen rakentamisesta käytiin 1990-luvun puolivälissä kova poliittinen vääntö. Suunnitelmissa oli toteutettua paljon komeamman rakennuksen pystyttäminen. Valtuustossa porvarit panivat hanketta kovasti vastaan.

Elettiin vuotta 1995 ja valtuustossa tapahtui vallankumous. Yksinvaltaa käyttäneet porvariryhmät hajosivat, monestakin syystä. Kokoomuksesta siirtyi kolme valtuutettua sitoutumattomaksi: Riitta Huitu, Pekka Laivuori ja Silja Saveljeff.

Näin valtuustoon tuli kolmas ryhmä, joka pani kunnan valtasuhteet uusiksi yhdessä vasemmiston kanssa. Seppo Juhola (kh:n pj) ja Esko Eela (valt.pj)  joutuivat jättämään paikkansa. Valtuuston johtoon nousi Riitta Huitu ja hallituksen puheenjohtajaksi Juha Nummela, jota tehtävää hoidan edelleen.

Tämä sitoutumattomien ja vasemmiston porukka pani heti toimeen Katismaan saunan rakentamisen. Kiristyneessä tilanteessa meidänkään kanttimme ei riittänyt sen suunnittelussa olleen kunnollisen yläterassisen saunan rakentamiseen, vaan päädyttiin tyytymään tähän vähän vaatimattomampaan malliin.

Nykyinen sauna rakennettiin kevyeen kesäkäyttöön. Silloin ei kukaan edes uneksinut, että saunasta tulee huippusuosittu avantouintikeskus. Nyt se alkaa olla tiensä päässä.

Mitäs tässä vitkuttelemaan. On aika panna uudet tuulet puhaltamaan ja rakentaa saareen ajanmukainen uinnin virkistyskeskus.

Uusille ideoille on nyt käyttöä !


Kommentit

10.3.2012 14.36  kysyn vaan

Onko varaa kun koulujakin piti lopettaa? Mistä sitä rahaa nyt yrittäjälle riittää?

11.3.2012 23.29  § §

Ei yrittäjät sitä käytä, vaan asukkaat...

12.3.2012 11.19  Vakkari kävijä.

Todella mahtava juttu. Olisi vaan pitänyt heti toteutettu komeampi rakennus. Mielenkiinnolla jäädän odottamaan mitä tapahtuu.

12.3.2012 15.42  SePi

Totisesti olisi pitänyt olla ymmärrystä aikoinaan tehdä kerralla ja kunnolla. Politiikka pääsi pilaamaan hyvän hankkeen.

12.5.2012 8.53  matu

ajankohtainen asia, sauna on jo aikansa palvellut.

17.5.2012 19.59  Jere

Melko uutena kuntalaisena ihmetyttää moinen vastustus aikoinaan saunarakennusta vastaan. Jos tätä Katismaan saunaa ei olisi niin missä me mökittömät voisimme käydä kunnan alueella saunomassa ja uimassa. Suurin osa Pyhäjärven rannoista sentään kuuluu Säkylään. Kunnallisvaalitkin lähestyy. Vieläkö Säkylän porvarit ovat vanhassa kannassaan.

26.7.2012 18.35  Juha Nummela

Palataampa asiaan. Ei muuta kuin vauhtia Katismaan kehittämiseen. Säkylä saa ainakin vielä päättää omista asioistaan. Toisin on asia jos kokoomus ja kuntaministeri Virkkunen saa vallan ja yliotteen. Siinä roihussa menee Säkylä, saunat ja oma itsehallinto.
Vai kuka uskoo, että velkaantunessa Eurassa investoitaisiin Säkylään.
Minä investoisin Katismaan kehittämiseen juuri ja nyt. Kunnalliskielellä se tarkoittaa investointirahoja vuoden 2013 talousarvioon..

29.7.2012 12.01  Ennen vihta kuin Virkkunen

Kuntavaaleissa syksyllä 2012 kannat reilusti esiin. Ilahduttavaa lukea, miten kunnanhallituksen pj:n kanta on muuttunut ja realiteetit (Euran kasvava velka) sanotaan ääneen.
Toivottavasti muutos on pysyvää sorttia, vaikka nykyhallitus (sdp mukana) pakolla uhkaisikin.

31.7.2012 17.17  Aamuvirkkunen

Nummela puhuu viran puolesta. Varsinaiset realiteetit ovat aikaa hukkuneet. Kepun puristuksessa ei ole helppoa johtaa Säkylää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini