Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Miten Venäjän hyökkäys Ukrainaan päättyy ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

SDP tähtää talouskasvun luomiseen

01.02.2023

SDP:n tavoitteena on tulevalla vaalikaudella luoda talouskasvua, vahvistaa julkista taloutta ja kääntää velkasuhde laskuun. Tarvitsemme vahvan ja kehittyvän talouden, jotta voimme turvata osaamisen, työn ja hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa. Suomen on oltava kilpailukykyinen, houkutteleva ja kestävä ympäristö toimia ja yrittää.  

SDP tavoittelee tulevalla vaalikaudella vähintään 2% kestävää vuotuista talouskasvua. Se saavutetaan tuottavuutta ja yhteiskunnallista luottamusta vahvistavilla päätöksillä sekä panostamalla kasvun edellytyksiin. SDP haluaa pitää tiukasti kiinni yhdessä sovituista neljän prosentin TKI-panostuksista sekä nostaa Suomen koulutusastetta niin, että 2030-luvun loppuun mennessä vähintään 60 prosenttia alle 35-vuotiaista on korkeakoulutettuja.  

Kasvua ei luoda kurjistamalla. SDP lähtee siitä, että julkista taloutta on vahvistettava tulevalla vaalikaudella 3,5-6 miljardilla eurolla. Tähän pyritään ennen kaikkea työllisyyden vahvistamisen kautta. SDP:n tavoitteena on kohti 80 prosenttia nouseva työllisyysaste, jonka saavuttaminen vahvistaisi julkista taloutta noin kolmella miljardilla eurolla.  

Lisäksi SDP on varautunut noin 1–2 miljardin euron sopeutumistoimiin. Sopeutus on kuitenkin toteutettava oikeudenmukaisesti ja niin, että suojelemme samalla hyvinvointivaltion ydintä ja ihmisten palveluita. SDP haluaa kehittää sosiaali- ja terveyspalveluita, vahvistaa peruskoulua ja turvata arvokkaan vanhuuden – näistä ei saa leikata.  

Palveluista leikkaamisen sijasta SDP hakee säästöjä esimerkiksi tehottomista yritystuista, fossiilitalouteen kohdistuvista tuista sekä julkisista hankinnoista. Valtiontaloudesta on etsittävä säästöjä, jotka eivät vaaranna palveluiden toteuttamista. Tämä on SDP:lle arvovalinta.  

Ensi vaalikauden vaihtoehtoina ovat oikeiston tarjoamat kovat leikkaukset hyvinvointipalveluihin ja sosiaaliturvaan, joilla rahoitetaan suurituloisten veronkevennyksiä, tai SDP:n tarjoama vastuullinen sopeutus, jossa julkinen talous laitetaan kahdessa vaalikaudessa kuntoon oikeudenmukaisesti.
01.04.2023Tuulimyllykokeilu Pyhäjärven Paskalonkarilla
31.03.2023SK ja L-S eivät luovu sunnuntain printtilehdestä
31.03.2023Digihuijareille 32,4 miljoonaa
30.03.2023Norilsk Nickelin laajennukselle vihreää
30.03.2023Turkki ratifioi tänään Suomen Nato-jäsenyyden
29.03.2023HS: Kolmen kärki lähes tasoissa
29.03.2023Satakunta aktiivinen ennakkoäänestyksen loppuun
28.03.2023Unkari ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden
28.03.2023Ennakkoäänestyksen viimeinen päivä
27.03.2023Kankaanpää kärjessä

Siirry arkistoon »