Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Satakuntaan tiukempia koronaohjeita

29.01.2021

Satakunta on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Alueellinen tartuntatautien torjuntatyöryhmä teki päätöksen asiasta eilen illalla.

Syy maakunnan pahentuneeseen tilanteeseen johtuu erityisesti Rauman seudun kasvaneesta koronatartuntojen määrästä. Rauma on vaarassa siirtyä pian epidemian leviämisvaiheeseen.

 

Maakunnan koronatapauksista merkittävä osa on tullut ulkomailta tai liittyy näistä tapauksista alkunsa saaneisiin tartuntaketjuihin. Kuitenkin myös kotoperäisten tartuntojen määrä on kasvussa. Viranomaiset muistuttavat, että testeihin on hakeuduttava viipymättä oireiden ilmetessä.

Satakunnassa koronarajoituksiin tehdään kiristyksiä. Maskisuositus laajenee kouluissa koskemaan kaikkia 6.-luokkalaisia ja jo 5.-luokkalaisia niissä kouluissa, joissa 5.- ja 6.-luokkalaiset ovat yhdistelmäluokissa. Raumalle ehdotetaan toisen asteen siirtymistä lähiopetuksesta hybridiopetukseen eli osin etäopetukseen.

Satakuntalaisille suositellaan etätyön tekoa aina, kun se on mahdollista.

Alle 20-vuotiaat saavat osallistua sisätiloissa urheilulajien harjoituksiin, mutta harjoituksissa ei saa tapahtua kontaktia toisiin urheilijoihin ja turvavälit on säilytettävä. Kilpailuja ei saa järjestää. Vanhempien on käytettävä maskeja lapsia harrastuksista noutaessaan ja vältettävä kontakteja muihin ihmisiin.

Tartuntatautityöryhmä suosittelee, että ainakin Raumalla rajataan julkisten tilojen kävijämäärä puoleen tai vaihtoehtoisesti suljetaan tilat kokonaan. Samoja ohjeita kehotetaan noudattamaan ostoskeskuksissa. Muissa Satakunnan kunnissa suositellaan henkilömäärän rajausta puoleen julkisissa tiloissa. Yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia kehotetaan välttämään.

Nämä suositukset ovat voimassa helmikuun loppuun. Kansalaisia kannustetaan pitämään kiinni ohjeista ja suosituksista, vaikka turnausväsymystä alkaa esiintyä.

04.03.2021Koronaluvut huolestuttavia
03.03.2021Terveyskeskus teettää seminaarin Säkylässä
02.03.2021Suomeen poikkeusolot kevään malliin
01.03.2021Kokoomuksessa nyt linjaristiriitoja
28.02.2021Valmiuslaki ja ulkonaliikkumiskielto siirtäisivät vaalit
27.02.2021Muuttolintujen kärki jo täällä
26.02.2021Satakuntaan uudet koronasuositukset
25.02.2021Hallituksen tiedotustilaisuus aamulla
24.02.2021Pysy perhepiirissä
23.02.2021Yksi hakee ylilääkäriksi Säkylään

Siirry arkistoon »