Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Hallituksen lisätalousarvio huomioi vt 8

03.06.2020

Hallitus on sopinut historiallisen suuresta neljännestä lisätalousarviosta. Lisätalousarvioesityksessä talouden elpymistä koronakriisistä tuetaan kaikkiaan 5,5 miljardin euron toimenpidekokonaisuudella, josta lisätalousarvion koko on 4,1 miljardia euroa.

Vuoden 2020 neljäs lisätalousarvio pitää sisällään rahoituksen Satakunnan pitkäaikaiselle tavoitteelle. Valtatie 8:n tieyhteys Eurajoella saa parannushankkeeseen valtion rahoitusta yli 27,1 miljoonaa euroa. Hallituspuolueiden satakuntalaiset kansanedustajat pitävät rahoituksen saamista elintärkeänä Satakunnalle. 

-       Tämä on todellinen työvoitto, sillä kyseessä on maakunnan tärkeimmän edunvalvontatavoitteen toteutuminen. Tieosuus on koko länsirannikolle kriittisen tärkeä. Se on alueemme liikenteen pääväylä, josta kulkee niin työmatka- kuin tavaraliikennekin. Suoran ratayhteyden puuttuessa pääväylän merkitys vieläpä korostuu. Nykyiset liikennejärjestelyt ovat osiltaan vaikeuttaneet myös Eurajoen keskustan kehittämistä. Nyt sekin mahdollistuu, kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) toteaa. 

Eurajoen kohdalla liikennemäärä on suuri, sillä raskaan liikenteen määrä on kasvanut Lounais-Suomen pääteillä selkeästi muuta maata nopeammin.  

-       Tällä hetkellä tieosuuden turvallisuus on yksi pääteiden runkoverkon huonoimpia. Eurajoen kohta poikkeaa muista vt 8:n tieosuuksista, sillä keskustan alueella paikallinen liikenne ja päätien liikenne sekoittuvat. Tällä parannuksella olisikin merkittävä vaikutus kaikille tien käyttäjille, niin yritysten toimintaedellytyksiin ja työmatkaliikenteen sujuvuuteen, kuin liikenneturvallisuuden parantumiseen. Onkin syytä kiittää hallitusta Satakunnan elinvoimaan panostamisesta. Tämä investointi maksaa itsensä varmasti takaisin, kansanedustaja Eeva Kalli (kesk.) kommentoi. 

Hallituksen lisätalousarvio tuo hyviä uutisia Satakuntaan haastavan kevään keskellä.

-       Vt 8 kuntoon saattaminen on ollut maakuntamme edunvalvonnan keskeinen tavoite pitkään. On tärkeää, että koko tieosuus saadaan valmiiksi tulevaisuudessa myös Satakunnan puolella. Olennainen askel on, että saamme vihdoin Eurajoen kohdan osalta odotetun korjauksen käyntiin. Hallitus on tänään jälleen todistanut, että elvyttäviä hankkeita löytyy Satakunnasta, kansanedustaja Krista Kiuru (sd.) kertoo.

Hankkeella on myös Eurajoen keskustan maankäytön kehittämistä edesauttava vaikutus.

-       Parannushankkeella tuetaan kunnan omien tavoitteiden mukaista kehittämistä Eurajoen keskustan alueella. Samalla myös paikallisliikenteessä matka-ajat lyhenevät, kun päätieverkkoon liittyminen helpottuu huomattavasti. Tämä on Satakunnalle ilon päivä, kansanedustaja Heidi Viljanen (sd.) sanoo. 

Liikenteelliset pullonkaulat valtatie 8:n yhteyksissä ovat olleet vakava este alueen talouskasvun kannalta.

-       Vihdoinkin tämä on totta. En olisi toivonut, että on tultava koronan kaltainen kriisi maahamme, että Satakunta saisi infrarahoituksen, jota se on pitkään kaivannut. Suomi tarvitsee Satakuntaa, sillä olemme maakunta, joka ruokkii vientiteollisuudellaan koko maata, kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) päättää.

15.07.2020Sää muuttuu lämpimämmäksi
14.07.2020Sateet saivat juurikaspellot kasvuun
13.07.2020Suomi purkaa koronarajoituksia
12.07.2020Mökkimurtoja Säkylässä
11.07.2020Tapaus Haavisto jakaa oppositiota
10.07.2020Salama iski panssariajoneuvoon
09.07.2020Pyhäjärven levätilanne pysynyt hyvänä
08.07.2020Marin rauhoitteli jalkapantakeskustelua
07.07.2020Säkylän sote-keitos jatkaa kiehumistaan
06.07.2020Sateista, ukkosta, koleaa

Siirry arkistoon »