Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Sipilän hallituskaudella valtioenemmistöisten yhtiöiden johtajien palkat nousivat reippaasti. Mitä Rinteen hallituksen pitäisi asialle tehdä ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Veropäivä käynnisti avoimmuuskeskustelun

05.11.2019

Eilen vietetty veropäivä nosti vilkkaan keskustelun yksityisen kansalaisen mahdollisuudesta tietojensa julkistamisen kieltämiseen. Nyt se oli ensi kertaa mahdollista osalle verotettavia.

Rikkaat ovat tänä vuonna voineet kieltää tulo- ja verotietojen julkaisemisen henkilökohtaiseen erityiseen syyhyn vedoten. Suomen Journalistiliitto ja mediayhtiöitä edustava Medialiitto haluavat oikeuskanslerin selvittävän, missä menevät henkilökohtaisten syiden ja sananvapauden rajat. Liitot vaativat selkeyttä EU:n tietosuoja-asetuksen tulkintaan tehden oikeuskanslerille valituksen asetuksen tulkinnasta.

Verottaja päätti EU:n tietosuoja-asetukseen vedoten, että suurituloiset voivat rajoittaa verotietojensa paljastamista medialle. Rikkaat voivat nyt kieltää tulo- ja verotietojen julkaisemisen listalla, jonka verottaja toimittaa tiedotusvälineille. Yli 200 rikasta on ”henkilökohtaiseen erityiseen syyhyn” vedoten vaatinut, ettei tietoja saa julkaista. Kaikkien vaatimus hyväksyttiin.

Mediapiireissä nähdään, että päätöksenteon julkisuus ja avoimuus on yhteiskunnallisesti tärkeä asia. Se tuo verotapauksessa läpinäkyvyyttä palkka- ja ansiokeskusteluun sekä eri ammattien ja tehtävien arvostukseen. Mitä vähemmän tietoa viranomaisten toiminnasta ja päätöksistä sekä päätöksien perusteista on median käytettävissä, sitä kapeammaksi sananvapaus ja tiedonvälitys käyvät.

15.11.2019Suomi loukkasi ihmisoikeussopimusta
14.11.2019Influenssarokotukset käynnistyvät
13.11.2019Päivystysapunumero tulossa Satakuntaan
12.11.2019Verot ja hoitajat äänestyttivät Säkylässä
12.11.2019Kesäajan kannattajilta kansalaisaloite
11.11.2019Op yrittää taas yhdistää Euran ja Honkilahden
11.11.2019Säkylän Yritys jättää Suomen Pyöräily ry:n
10.11.2019Säkylä jatkanee entisin veroin
09.11.2019Nenäpäivä tuotti yli kaksi miljoonaa
09.11.2019Postin lakko alkaa maanantaina

Siirry arkistoon »