Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Aallon Kaukosta Säkylän Jokeri

Share |
10.06.2018

Säkylä- seura on nimennyt vuoden Jokeriksi Kauko Aallon, joka harrastustensa parista tunnetaan Säkylässä, Satakunnassa ja Suomessa musiikin monitoimimiehenä ja yhdistysaktiivina. Hänen vahvuuksiaan ovat hyvä yhteistyökyky, tarmokkuus ja idearikkaus.

Säkylän Jokerin tunnuksena toimiva hattu luvutettiin Aallolle kirkonmäen tuulimyllyllä järjestetyssä tilaisuudessa eilen lauantaina. Jokeri nimettiin nyt kahdeksannen kerran.

Työuransa Lännen Konepajan ja Engineering Oy:n palveluksessa tehnyt Kauko Aalto jäi siviilityöstään eläkkeelle tuotantopäällikkönä vuonna 2009. Leipätyöhönsä liittyen hän ehti kuulua muun muassa Satakunnan Rationalisointiyhdistyksen hallitukseen ja johtamaan Lännen tehtaiden teknisiä.   

Vuosikymmenten kuluessa hän on ollut monessa mukana. Lauluharrastus alkoi 70-luvulla Säkylän sekakuorossa ja mieskuorossa.  Myöhemmin mukaan tulivat kirkkokuoro, mieskvartetti ja eläkkeensaajien lauluryhmä. Omat pojat –yhtyeen solistina häntä on kuultu erityisesti seudun ikäihmisten tanssittajana.

Aallon rakkain instrumentti on harmonikka. Sitä hän on soittanut vuosikymmenet yhdessä Mikko Tuomolan ja Jukka Nurmen kanssa. Herrat ovat ahkerasti kiertäneet viihdyttämässä etenkin vanhusten palvelutaloissa ja erilaisissa yhteislaulutilaisuuksissa. Aalto on kuulunut Suomen harmonikkaliiton valtuustoon jäsenenä tai varajäsenenä vuodesta 1986 alkaen.

Aallolla on ollut keskeinen rooli vuonna 1984 perustetun Säkylän seudun harmonikkojen synnyssä ja toiminnassa. Hän on alusta asti luotsannut yhdistystä puheenjohtajana. Yhdessä aktiivisen hallituksen kanssa Aalto on vuosien mittaan tehnyt harmonikansoittokulttuuria tunnetuksi lukuisien koulutuksien ja konserttien avulla.

Aalto on ollut organisoimassa säkyläläisten nuorten soittajien koulutusta yhteistyössä muun muassa sellaisten virtuoosien kuin Kimmo Mattilan ja Timo Männistön kanssa. Tätä tietä on kulkenut moni seudun musikantti.

Toiminta huipentui Suomen harmonikkaliiton orkestereille ja yhtyeille Säkylähallilla vuonna 1994 järjestettyihin SM-kisoihin. Siellä Säkylän nuoret miehet selvisivät yhteissoitossa hopealle.

Kauko Aalto on vuosikymmenten saatossa ollut ahkera puuhamies Säkylässä erilaisten konserttien järjestelyissä. Täällä on esiintynyt muun muassa tunnetun musiikkivaikuttaja Raimo Lintuniemen Salonkiorkesteri, Lasse Pihlajamaa, Kultaisen Harmonikan voittajia ja Orellin trio Kursk silloisesta Neuvostoliitosta.

Aallon aloitteesta ja koordinoimana Säkylässä järjestettiin paikallisin eläkeläisvoimin Suomi 100 –konsertti, joka onnistuneena tapahtumana sai jatkoa tänä keväänä. Nyt hän on käynnistänyt selvittelyn säkyläläisten musiikkiryhmien ja orkestereiden järjestäytymisestä yhteisen ”sateenvarjon” alle.

Ikäihmisten edunvalvonta on Aallon sydäntä lähellä. Tällä sektorilla toiminta keskittyy nyt Köyliön - Säkylän eläkkeensaajien varapuheenjohtajuuteen. Kunnallisella rintamalla hän on toiminut muun muassa Säkylän ikääntyvien neuvosto jäsenenä vuosina 2010-17.

19.08.2018Köyliö aloitti vahvasti mölkyn MM-kisat
18.08.2018Hallitus yhdistäisi maakunta- ja eurovaalit
18.08.2018Kehnot sadot syy Apetitin ahdinkoon
17.08.2018Säkylä saanee suuren lattiakanalan
16.08.2018Nummela topputtelee suuria odotuksia
15.08.2018Demareilta perhepaketti
14.08.2018Säkylä ylitti uutiskynnyksen USAssa
14.08.2018Kansalaisopiston ohjelma jakeluun tällä viikolla
13.08.2018Puinnit käynnistyivät
12.08.2018Säkylä neuvottelee uudesta tulokkaasta

Siirry arkistoon »