Share |

Vappua kaikille, tasapuolisesti

Share |

Torstai 30.4.2020 - Kari


Saamme elää nyt historiallista vappua. Äreä koronavirus on tunkeutunut lintukotoomme ja muuttanut arkemme uuteen uskoon.

Työväen, ylioppilaiden ja kevään juhla on kuitenkin kavalasta kuokkavieraasta huolimatta keskuudessamme. Poikkeusoloissakaan ei meiltä voi viedä niitä tunteita, joita juhlaan kautta vuosikymmenten olemme liittäneet. Ulkoiset puiteet ovat muuttuneet, sisältö ei. Kotioloissa ja viruaalitapahtumissa soivat työväenlaulut ja kevään ylistysviisut. Munkkia ja simaa nautitaan antaumuksella. Poliittiset puheetkin välittyvät kotisohviille.

Poikkeuskeväässä maamme hallitus on tehnyt yötä päivää työtä, jotta selviäisimme koronahaasteesta mahdollisimman vähin vaurioin. On onni, että ministerin tehtäviin on valikoitunut joukko täyspäisiä ihmisiä, eikä mitään populismin helppoheikkejä. 

Tekevälle toki sattuu. Tämä pätee hallitukseenkin. Se on kuitenkin osoittanut suuruutta olemalla nöyrä asialliselle kritiikille ja kääntänyt vastoinkäymiset opiksi tulevaan. Suosio kansan keskuudessa on säilynyt ja lisääntynytkin avoimen tiedottamisen ansiosta.

Oppositiotakaan ei voi nyt ruoskia. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta se on keskittynyt enemmän rakentamiseen kuin hajottamiseen. Korona ei ole poliittinen peli vaan yhteinen ongelmanratkaisutehtävä.

Hyvää vappua kaikille, tasapuolisesti.

Avainsanat: vappu, korona,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini