Share |

Yhtenä rintamana uuteen Euraan

Share |

Perjantai 7.11.2008 - Kari


Säkylässä on virinnyt aitoa halua lähteä valmistelemaan uutta Euraa poliittisesti yhtenäisenä. Se ei ole lainkaan tyhmempi ajatus. Haastetta riittää kaikille vastuullisille tahoille.

Kokoomus lisäsi vaaleissa paikkalukuaan uudessa valtuustossa. On selvää, että sen jotenkin tulee näkyä myös tulevassa vallanjaossa. Toisaalta eteneminen ei sittenkään ollut niin dramaattista kuin ehkä ensi silmäyksellä tuntuu.

Jos hallitus kasataan periaatteella "kaikki mukaan", antaa suhteellisuus seuraavan kokoonpanon: kepu 4, kok 3, sd 3, vas 1.  Kokoomuksen voitto tulee paremmin esiin puheenjohtajuuksissa, joista sen edustus on puuttunut viime vaalikaudella sekä hallituksessa että valtuustossa.

Lautakunnissa puheenjohtajuuksissa on menty jaolla sosiaali (kepu), koula (sd) ja tekninen (kok). Kierto ei varmaan olisi pahitteeksi, jos vain asiasta voidaan sopia. Ellei voida, mennään vaalien marssijärjestyksessä. Hyvä olisi myös huomioida näin tärkeissä tehtävissä puolueryhmän ohella tulevan vetäjän henkilökohtaiset ominaisuudet.

Yhtenäisyyttä siis haetaan mutta aina pitää varautua myös teknisiin vaaliliittoihin, jos sopua ei saada aikaan.

Seurataan tilannetta.


Kommentit

9.11.2008 11.37  sitoutumaton

On varmaan hyvä, että tehdään yhteistyötä.

9.11.2008 23.45  ESa

Uuteen Euraan on hyvä mennä yhteisin näkemyksin. Parhaiten se onnistuu, jos ketään ei jätetä ulkopuolelle.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini