Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Perussuomalaisten jarrutus siirtää tärkeitä päätöksiä

15.05.2021

Eduskunnassa jatkuvan perussuomalaisten puhemaratonin tarkoitus on voittaa puolelleen hallituspuolueista ja kokoomuksesta lisää elvytyspaketin vastustajia. Toiveena on, että paketti kaatuisi eduskunnan äänestyksessä.

Perussuomalaiset itsekin tietävät, että sielujen voittaminen muista puolueista ei onnistu. Rintamalinjat eduskunnassa ovat sementoituneet ja jarrutuskeskustelu vähentää hetki hetkeltä muiden edustajien ymmärrystä perussuomalaisia kohtaan. Keskustelun päättyä eduskunta äänestää tämänhetkisten tietojen perusteella kahden kolmasosan enemmistöllä elvytyspaketin hyväksymisen puolesta.

Tällä sirkuksella on varmasti kielteisiä vaikutuksia tulevissa kuntavaaleissa ehdolla olevien perussuomalaisten kohdalla. Pitkällä aikavälillä näytelmä saattaa eristää perussuomalaisia entisestään. Jarrutuskeskustelu on jo nyt lykännyt aikatauluja eduskunnassa.

Muu tärkeä päätöksenteko eduskunnassa viivästyy. Koronatukipaketti tapahtumajärjestäjille ei ole vielä edennyt, kuten oli suunniteltu. Kyse on tapahtumatakuusta, jonka perusteella tapahtumajärjestäjille maksettaisiin korvauksia, jos tapahtumia joudutaan lykkäämään tai yleisömäärää vähentämään koronarajoitusten vuoksi. Kyse on ihmisten toimeentulosta.

Sote eli sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus etenee ratkaisuvaiheisiin vasta, kun tästä näytelmästä eduskunnassa tulee loppu. Kaikissa puolueissa ei tästä viivästyksestä kuitenkaan surua kanneta.

25.06.2021Turvallista juhannusaikaa
24.06.2021Sote -uudistus hyväksyttiin
24.06.2021Salonen : Ikäihmiset huomioon helteillä
23.06.2021Mansikan sesonki käsillä
22.06.2021Nieminen luotsaa sd-ryhmää Säkylässä
22.06.2021Työttömyys laskussa Satakunnassa
21.06.2021Paikkajakoneuvottelut Säkylässä alkavat tänään
20.06.2021Helle hellii
19.06.2021Kallille valtiopäiväneuvoksen arvonimi
18.06.2021Meripolitiikasta Suomen vahvuus

Siirry arkistoon »