Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Salonen hämmästelee merimetson ylisuojelua

24.04.2021

Raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) on hämmästynyt Turun hallinto-oikeuden ratkaisusta hylätä Rauman kaupungin ja sataman tekemä valitus ELY-keskuksen päätöksestä. ELY-keskus kielsi Rauman sataman laajennukseen liittyvän pengertien rakentamisen alueella pesivien merimetsojen ja harmaahaikaroiden takia, jotka ovat luonnonsuojelulailla rauhoitettuja lajeja. Salonen pohtii, että merimetsojen suojelu tuntuu jo ajavan kaiken muun ohi.

- Luonnon monimuotoisuus on tärkeä ja suojeltava arvo itsessään. Suuret merimetsokoloniat kertovat kuitenkin lajin vahvuudesta, ja sinällään antavat myös mahdollisuuksia poikkeuslupien kautta kannan hillintään ja haittojen vähentämiseen.  Käytäntö on ollut se, että niissä tapauksissa, joissa suojellut lajit aiheuttavat alueelle merkittäviä haittoja, voidaan ELY-keskuksesta saada poikkeuslupia lajien karkottamiseksi. Poikkeuslupajärjestelmää tulkitaan Suomessa kuitenkin erittäin ristiriitaisella tavalla, kuten näemme tässä Raumankin tapauksessa. Sen sijaan Merikarvian kunta sai vuonna 2016 ELY-keskukselta poikkeusluvan suuren merimetsoyhdyskunnan häätämiseksi, koska se häiritsi alueelle elintärkeitä kalastuselinkeinoa, matkailua ja mökkiläisiä. Rauman kaupungille seuraavien haittojen luulisi olevan vähintäänkin vastaavia, Salonen kommentoi.

Kansanedustaja Salonen on esittänyt yhtenä vaihtoehtona merimetso-ongelmaan metsästyslain muuttamista ja jättänyt aiheesta lakialoitteen eduskunnassa joulukuussa 2020.

- Näiden elinvoimaisiksi luokiteltujen lajien suojeleminen uhkaa nyt koko Rauman seudulle elintärkeän sataman kehittämistä – siis työpaikkoja ja alueen elinkeinoa. Poikkeusluvin suoritetut häätötoimet sen sijaan eivät uhkaisi näiden lintulajien elinvoimaa Suomessa. Siksi ratkaisu tuntuu Rauman kaupungille todella kohtuuttomalta. Pitkät valitusprosessit hidastavat alueelle tärkeitä investointeja ja pahimmillaan estävät niiden toteutumisen kokonaan. Tilanne ei voi jatkua näin, vaan tähän on saatava kohtuullinen ja järkevä ratkaisu mahdollisimman pian, Salonen päättää. 

16.05.2021Persujen jarrutus kesti neljä vuorokautta
15.05.2021Perussuomalaisten jarrutus siirtää tärkeitä päätöksiä
15.05.2021Museopäivä Korven myllyllä
14.05.2021Eurassa uusi joukkoaltistuminen
14.05.2021Lukkoa juhlimassa myös karanteenilaisia
13.05.2021Eduskunnassa perussuomalainen viivytystaistelu jatkuu
12.05.2021Koronatartunnoissa käänne huonompaan
12.05.2021Lintubongarit liikkeelle
11.05.2021Ensimmäinen hellepäivä
10.05.2021Eurassa iso joukkoaltistuminen

Siirry arkistoon »