Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Digiradan pilotti Tampere-Pori-Rauma -radalle

16.04.2021

Hallitus julkaisi torstaina ensimmäisen selonteon valtakunnallisen 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelmasta. Osana suunnitelmaa hallitus esittää, että valtio toteuttaa Digiratahankkeen selvityksen mukaisesti. Digirataselvitykseen sisältyy myös ensimmäinen kaupallinen pilotointi Tampere-Pori-Rauma -radalla. Pilottihankkeiden rahoituksella varmistetaan automaation kehittämisedellytykset koko Suomessa. Hallituspuolueiden satakuntalaiset kansanedustajat iloitsevat linjauksesta.

- Linjaus on merkittävä työvoitto Satakunnalle. Kiitos ministeri Harakalle, että Tampere-Pori-Rauma -rataosuus saadaan Digiradan pilottihankkeeksi! Digirata on merkittävä tulevaisuusinvestointi Satakuntaan, jolla on positiivisia vaikutuksia koko alueen kehitykselle, kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) painottaa.

- Uudesta digiradasta saadaan paljon hyötyä irti. Digirata antaa hyvät edellytykset edistää myös henkilöjunaliikenteen laajentamista, kun liikenteen kapasiteettia saadaan kasvatettua, kansanedustaja Eeva Kalli (kesk.) kommentoi.

- Raideliikenteellä on erittäin suuri merkitys Satakunnan kaltaisille vientivetoisille maakunnille. Digiradan pilotointi lisää osaltaan varmasti koko maakunnan vetovoimaa myös muille investoinneille, kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.) sanoo.

- Tämä tuo kaivattua parannusta myös teollisuuden ja satamaliikenteen tarpeisiin, kun raidekapasiteettia voidaan digitalisaation avulla parantaa, kansanedustaja Heidi Viljanen (sd.) päättää.

16.05.2021Persujen jarrutus kesti neljä vuorokautta
15.05.2021Perussuomalaisten jarrutus siirtää tärkeitä päätöksiä
15.05.2021Museopäivä Korven myllyllä
14.05.2021Eurassa uusi joukkoaltistuminen
14.05.2021Lukkoa juhlimassa myös karanteenilaisia
13.05.2021Eduskunnassa perussuomalainen viivytystaistelu jatkuu
12.05.2021Koronatartunnoissa käänne huonompaan
12.05.2021Lintubongarit liikkeelle
11.05.2021Ensimmäinen hellepäivä
10.05.2021Eurassa iso joukkoaltistuminen

Siirry arkistoon »