Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Kiuru lupaa panostusta ihmisten hyvinvointiin

10.04.2021

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) mukaan hallitus on sitoutunut korvaamaan kunnille ja sairaanhoitopiireille koronaan liittyvät kustannukset täysimääräisesti. Satakunnan sosialidemokraattien etäkevätpiirikokouksessa lauantaina puhunut Kiuru sanoi, ettei riitä, että pidämme huolta vain kunnista. Myös ihmisten hyvinvointiin pitää panostaa.

Ministerin mukaan suuri savotta on koronan johdosta syntyneen hoito- ja palveluvelan purkaminen. Ennen jälleenrakentamista on myös korona voitettavana. Rajoitustoimet vaikuttavat ihmisten elämään ja varmasti väsyttävät meistä jokaista.

Kiuru muistuttaa, että rajoitustoimet on tehty siksi, että voimme suojella ihmisten terveyttä ja elämää. Vaikka tilanne näyttää nyt huolestuttavalta, poikkeustila ei kestä ikuisesti. Rajoitusten avulla pääsemme vaikeimman yli ja rakennamme tietä takaisin normaaliin arkeen. Perjantaina julkaistu luonnos hallituksen maltillisesta exit –strategiasta näyttää suuntaa.

Kritiikkiä hallituksen toimista on tullut enemmän kuin laki sallii. Kiuru muistuttaa kuitenkin, että Suomi on tällä hetkellä esimerkiksi rokotuksissa Euroopan kolmanneksi paras maa. Hallituksen tavoitteena on purkaa hoito-, kuntoutus- ja palveluvelkaa koronaepidemian jäljiltä edistämällä hoitotakuun toteutumista ja palveluvelan purkamista, vahvistamalla monialaisia matalan kynnyksen palveluja, ennaltaehkäisyä ja ongelmien varhaista tunnistamista.

Työtä koronan jälkien siivoamisessa riittää vuosiksi.

16.05.2021Persujen jarrutus kesti neljä vuorokautta
15.05.2021Perussuomalaisten jarrutus siirtää tärkeitä päätöksiä
15.05.2021Museopäivä Korven myllyllä
14.05.2021Eurassa uusi joukkoaltistuminen
14.05.2021Lukkoa juhlimassa myös karanteenilaisia
13.05.2021Eduskunnassa perussuomalainen viivytystaistelu jatkuu
12.05.2021Koronatartunnoissa käänne huonompaan
12.05.2021Lintubongarit liikkeelle
11.05.2021Ensimmäinen hellepäivä
10.05.2021Eurassa iso joukkoaltistuminen

Siirry arkistoon »