Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Otatko vai oletko jo saanut koronarokotteen ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Säkylässä voi kokeilla maaseutuasumista

24.03.2021

Säkylän kunta tekee yhdessä kiinteistökeskus Harjuseudun kanssa kampanjan, jolla halutaan kannustaa ihmisiä kokeilemaan asumista Säkylässä ja samalla viettää mukava osa kesälomastaan Säkylän seudulla.

Säkylän Kesäkämppä 2021 -kampanjassa on yhteistuumin kalustettu kerrostalokaksio siten, että siellä on kaikki asumiseen tarvittava. Sisutukseen on käytetty sisustussuunnittelijaa, sillä kesäasukkaiden viihtyvyys on oleellinen osa asumisen kokemusta.

Kesäkämppää vuokrataan kahden viikon jaksoissa läpi kesän, ja tervetulleita ovat perheet, pariskunnat, kaverit ja yksinasujat. Tämä kalustettu kaksio sijaitsee keskeisellä paikalla Säkylän keskustassa kerrostalossa, jossa on muitakin vuokrattavia asuntoja.

-       Haluamme tarjota ihmisille tähän koronatilanteeseen vaihtoehtoisen tavan viettää kesälomaa ja lähteä hetkeksi pois omista arkikuvioistaan. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa vuokrata kesämökkejä, sillä niiden viikkovuokrat voivat olla usealle liian korkeita. Tämä on edullinen tapa viettää pari viikkoa lomatunnelmissa muualla ja tehdä kaikenlaista kivaa Säkylässä. Koostamme asuntoon asukaskansion, jossa on kerättynä paikallisten toimijoiden tiedot, jotta asukkaat tietävät, mistä mitäkin saa ja mitä Säkylässä voi kahden viikon aikana tehdä. kiteyttää Säkylän liiketoimintajohtaja Hanna Nieminen ideaa. 

-       Vuokra-asuminen voisi olla tulevaisuudessa varsinkin maaseutukunnille hyvä keino houkutella uusia asukkaita, sillä asunnon ostaminen vieraalta paikkakunnalta on iso päätös. Vuokra-asuminen on riskitön tapa tulla kokeilemaan, miltä asuinpaikka vaikuttaa ja voisiko seudulla viihtyä myös ihan vakituisesti asuen. Mikko Jaakkola Harjuseudusta toteaa.

Monet kunnat ovat samassa tilanteessa eli asukasmäärä pienenee joka vuosi ja palvelut uhkaavat supistua sen takia. Tämä on nyt tällainen uudenlainen keino ryhtyä miettimään, mitä kunta ja sen sidosryhmät voisivat yhdessä tehdä tilanteelle ja asukkaiden houkuttelemiselle. Pöytyän kunta toteutti vastaavan Kesäkoti -markkinointikampanjan kesällä 2020 ja sen pohjalta jalostimme tätä omaa ideaa tähän vuokra-asumisen profiilin nostamiseen liittyen. Idea on varsin vapaasti toteutettavissa missä tahansa kunnassa, jossa on vuokra-asuntoja tarjolla, joten tarjoamme mielellämme tämän oman ideamme myös muille kunnille hyödynnettäväksi ja toteutettavaksi.

12.04.2021Sdp julkisti kuntavaaliohjelmansa
23.04.2021Maakuntaneuvos Kallio ehdolle Raumalla
23.04.2021Astra Zeneca vaihdettavissa
22.04.2021Päällystystyöt alkavat kuun vaiheessa
21.04.2021Kokoontumisrajoituksille jatkoaikaa
20.04.2021Poliisi valvoo ajonopeuksia
19.04.2021Veroehdotukset tarkastettavaksi
18.04.2021Säkylässä 29,1 prosenttia saanut piikin
17.04.2021Nordic Herbs osti tontin Säkylästä
16.04.2021Digiradan pilotti Tampere-Pori-Rauma -radalle

Siirry arkistoon »