Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Hallitukselta suositukset harrastetoimintaan

24.10.2020

Hallitus teki eilen periaatepäätöksen suosituksistaan harrastetoimintaan ja joukkueurheiluun. Suosituksen mukaan kunnat ja kuntayhtymät voivat antaa alueellisia suosituksia ryhmäharrastustoimintaan epidemian perus-, kiihtymis- ja leviämisvaiheessa. Niiden perusteella noudatetaan vastaavia turvallisuusohjeita kuin yleisötilaisuuksien järjestämisessä.

Kunnat ja kuntayhtymät voivat suositella, että ryhmäharrastustoimintaan käytettävien sisä- tai ulkotilojen hallinnasta vastaavan on järjestettävä tilassa oleskelu esimerkiksi osallistujamäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin siten, että osallistujien ja seurueiden on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Jos ollaan epidemian kiihtymisvaiheessa, kunnat ja kuntayhtymät voivat suositella aikuisväestön eli 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille sisätiloissa tapahtuvan ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä tai järjestämistä etänä. Ne voivat myös suositella, että tilojen käyttäjämäärä rajataan puoleen normaalista sallitusta määrästä.

Leviämisvaiheessa kunnat ja kuntayhtymät voivat harkita suositusten merkittävää tiukentamista muun muassa ryhmäharrastustoiminnan tilapäisellä keskeyttämisellä tai järjestämisellä etänä.

Hallitus korostaa kuitenkin, että lasten ja nuorten harrastustoiminnassa on tärkeää harkita rajoitusten aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia ja arvioida, voidaanko näitä toimenpiteitä tehdä ja jos tehdään, niin minkä laajuisesti. Keväällä saatujen kokemusten perusteella harrastustoiminnan pitkäkestoisilla rajoituksilla on merkittäviä sosiaalisia ja sivistyksellisiä vaikutuksia lapsille ja nuorille. Lisäksi tartunta- ja sairastumisriskit ovat lasten osalta aikuisväestöä huomattavasti pienemmät.

Suositukset eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Suositusten täytäntöönpano siirtyy aluehallinnoille. Tällä viikolla odotettiin linjauksia korkean tartuntariskin toiminnasta ja lajeista, mutta periaatepäätöksessä ei asiaan otettu kantaa.

25.11.2020Marinin SDP saa vahvan tuen
24.11.2020Presidentiltä tai pääministeriltä tv-vetoomus
23.11.2020Koronarajoituksia tiukemmiksi Uudellamaalla
22.11.2020Eilen kolme uutta satakuntalaistartuntaa
21.11.2020Sokerijuurikkaasta makea sato
20.11.2020Influenssarokotteet loppuivat Säkylässä
19.11.2020Rokotusjärjestyksen kärjessä hoitohenkilöstö
19.11.2020Tuomas Pere EK:n varapuheenjohtajaksi
18.11.2020Väyrynen harkitsee pormestariehdokkuutta
18.11.2020Sää muuttuu talvisemmaksi

Siirry arkistoon »