Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Säkylän virkamiesbudjetti huokuu optimismia

23.10.2020

Säkylän kunnanhallitus käsittelee maanantaina kokouksessaan kunnanjohtajan tarjoamaa talousarvioesitystä vuodelle 2021. Budjettiesitys päätyy 47 miljoonan toimintamenoihin. Talousarvio on tasapainossa ja lievästi ylijäämäinen.

Tasapainoon päästään ilman verojen korotuksia tai koulujen lakkauttamisia. Investoinnit rahoitetaan kokonaan poistorahoituksella, eikä uutta pitkäaikaista lainaa ei tarvita. Lainamäärää saadaan laskettua edelleen, ja Säkylä sijoittuu velan suhteen maan alhaisimpaan neljännekseen.

Toiminnallisia painopisteitä ovat muun muassa huolen ja vastuun kantaminen kuntalaisista. Nopea lääkäriin pääsy ja hoidon aloittaminen heti kuuluvat suunnitelman lupauksiin. Hyvinvointiin panostetaan. Nuorten syrjäytymistä ehkäistään ja perustetaan nuorten Digiverstas.

 Yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa lisätään ja osallistutaan aktiivisesti maakunnalliseen yhteistyöhön. Jatketaan aloitteellista vuoropuhelua paikallisten yritysten kanssa.

Kuntalaisten osallisuutta halutaan vahvistaa. Tukea luvataan kylille. Digitalisaation vaatimuksiin vastataan koulutuksella ja vaadittavilla ohjelmistoilla ja laitteistoilla.

Säkylä lupaa panostaa turvalliseen ja viihtyisään asumiseen. Niin ikään parannetaan edelleen kunnan varautumista yhteiskunnan poikkeuksellisiin tilanteisiin. Pyhäjärvi kuuluu erityissuojelun piiriin ja sen ammatti- ja harrastuskalastusta edistetään.

Kunta huolehtii henkilöstönsä osaamisesta ja jaksamisesta. Uudisrakentamistarpeita ei ole mutta nykykiinteistöjen kunnosta pidetään huolta. Kirkkaan pohjaveden toimittaminen asukkaille ja yrityksille taataan.

Uusien ja nykyisten yritysten toimintaedellytykset taataan ja edistetään niiden menestystä.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan. ei Säkylällä ole hätäpäivää ensi vuonna.

25.11.2020Marinin SDP saa vahvan tuen
24.11.2020Presidentiltä tai pääministeriltä tv-vetoomus
23.11.2020Koronarajoituksia tiukemmiksi Uudellamaalla
22.11.2020Eilen kolme uutta satakuntalaistartuntaa
21.11.2020Sokerijuurikkaasta makea sato
20.11.2020Influenssarokotteet loppuivat Säkylässä
19.11.2020Rokotusjärjestyksen kärjessä hoitohenkilöstö
19.11.2020Tuomas Pere EK:n varapuheenjohtajaksi
18.11.2020Väyrynen harkitsee pormestariehdokkuutta
18.11.2020Sää muuttuu talvisemmaksi

Siirry arkistoon »