Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Oppositio elämöi al-Holilla

02.06.2020

Perinteinen hallitus-oppositioasetelma on jälleen palannut politiikkaan. Nyt jako näkyy suhtautumisessa tuoreeseen al-Holin tapaukseen. Hallituksen ja opposition edustajat ovat jyrkästi eri mieltä siitä, miten asiallisesti al-Holin leiriltä sunnuntaina Suomeen saapuneista kolmesta naisesta ja yhdeksästä naisesta tiedotettiin päättäjille ja kansalaisille. Mielipiteitä jakaa myös ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminta asiassa.

Jakolinja selviää Lännen Media maanantaina eduskunnan ulkoasianvaliokunnan jäsenille tekemästä kyselystä.

Toisessa ääripäässä Eva Biaudet (r.) vastasi valiokunnan saaneen riittävästi tietoa.

– Itse sain tiedon etukäteen. Tieto lasten kotiintulon ajankohdasta oli perustelluista syistä salainen. Syitä ovat lasten elämä, terveys ja yksityisyys: lasten etu.

– Perussuomalaisten johtajan (Jussi Halla-aho) käytös esimerkiksi vaarantaa lasten turvallisuuden. Tuntuu käsittämättömältä, miten perussuomalaiset käyttävät lapsia oman vallanhalunsa pönkittämiseen ja muslimeihin kohdistuvan vihan ja pelon lietsomiseen.

Paavo Arhinmäki (vas.) ja Jouni Ovaska (kesk.) jakavat näkemyksen.

– Valiokunta sai asianmukaisesti jo etukäteen lauantaina luottamuksellisesti tiedon siitä, että sunnuntaina on tulossa perheitä Suomeen. Samalla kerrottiin taustoista. En näe syytä, miksi heidän tulostaan olisi pitänyt tiedottaa julkisesti etukäteen. Ei kentälle mitään vastaanottokomiteaa kaivattu, Arhinmäki totesi.

Biaudet ja Arhinmäki viittasivat Jussi Halla-ahon (ps.) sunnuntaiseen kommenttiin, jonka mukaan viranomaisten olisi pitänyt kertoa al-Holin leiriltä saapuneista avoimesti etukäteen.

Jyrkempää tekstiä Halla-aholta saatiin perussuomalaisten maanantaisessa tiedotteessa. Sen otsikkona oli "Hallitus junaili terroristit Suomeen salaa – ministerit valehtelevat, virkamiehet valehtelevat, kaikki valehtelevat, jotta maahan saa tuotua ISIS-liikkeeseen kuuluvia ihmisiä!" Ja rajua tekstiä saatiin lisää hänen Facebook-päivitykseensä perustuvassa kannanotossa.

– Kysymys kuuluu, mitä Suomen ulkoministeriön asiamies on alueella tehnyt ja kenelle on maksettu. Mahdollisesti Isisille. Isisin ja vihreiden tavoitteet kohtaavat siinä, että kumpikin haluaa fanaatikkojen palaavan länsimaihin jatkamaan tihutöitään, Halla-aho toteaa.

Halla-ahon mielestä on huolestuttavaa, että ulkoministeriö ja sisäministeriö ovat vihreiden hallussa. Tämä liike koettaa hänen mukaansa vimmaisesti rikkoa 
15.07.2020Sää muuttuu lämpimämmäksi
14.07.2020Sateet saivat juurikaspellot kasvuun
13.07.2020Suomi purkaa koronarajoituksia
12.07.2020Mökkimurtoja Säkylässä
11.07.2020Tapaus Haavisto jakaa oppositiota
10.07.2020Salama iski panssariajoneuvoon
09.07.2020Pyhäjärven levätilanne pysynyt hyvänä
08.07.2020Marin rauhoitteli jalkapantakeskustelua
07.07.2020Säkylän sote-keitos jatkaa kiehumistaan
06.07.2020Sateista, ukkosta, koleaa

Siirry arkistoon »