Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Hoitajakäynnit maksuttomíksi

13.02.2020

Sanna Marinin (sd) hallitus esittää, että perusterveydenhuollon hoitajakäynneistä tulee maksuttomia. Se on osa asiakasmaksulain uudistusta, jota koskeva esitys lähti tänään lausuntokierrokselle.

Hallituksen tavoitteena on, että maksuton hoitajakäynti alentaisi kynnystä hakeutua hoitoon. Terveydenhoidon kehittämisessä pyritään siihen, että hoitajat ovat asiakkaiden vastaanottamisessa etulinjassa.

Hoitajakäyntien maksuttomuuden vastapainona lakiluonnoksessa esitetään, että käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä ajasta perittäviä maksuja voidaan lisätä.

Asiakasmaksulain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta. Kaikissa kunnissa hoitajalla käynti ei nytkään maksa mitään. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan noin 40 prosenttia kunnista perii maksun. Esimerkiksi Säkylä on perinyt sitä muutaman vuoden. Kuntien erot maksuissa ovat suuria.

Hallituksen tavoitteena on parantaa palveluiden yhdenvertaista saatavuutta ja oikea-aikaisuutta poistamalla hoidon esteitä. Uudistukseen on varattu 45 miljoonaa euroa.

Hoitajamaksujen poiston lisäksi lakiluonnoksessa esitetään muun muassa, että alaikäisiltä ei enää perittäisi maksuja poliklinikan antamasta tutkimuksesta ja hoidosta. Lisäksi maksukattoa laajennettaisiin suun terveydenhuollosta, terapiasta, tilapäisestä kotisairaanhoidosta ja tilapäisestä kotisairaalahoidosta sekä tietyistä etäpalveluista perittäviin asiakasmaksuihin.

Maksukatolla tarkoitetaan sitä, että kalenterivuoden aikana tietyn summan jälkeen maksuja ei peritä. Tällä hetkellä se on 683 euroa. Vastuu kertymän seuraamisesta on potilaalla itsellään.

Lääkärimaksuja ei uudistuksessa poistettaisi.

11.08.2020Metsästyskausi käyntiin kyyhkysjahdilla
11.08.2020Testausta rajoilla lisätään
10.08.2020Poliisin tehovalvontaa koulujen alkaessa
09.08.2020Lehtonen tarjolle SDP:n puoluehallitukseen
09.08.2020Vielä tänään helteitä
08.08.2020Säkylä tarjoaa lääkereille tonnia
07.08.2020Sdp kohenteli kannatusprosenttejaan
06.08.2020Köyliö -seura juhlii
05.08.2020Maskikauppa vilkastunut
04.08.2020Yliajo Säkylän kiertoliittymässä

Siirry arkistoon »