Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Teitkö uuden vuoden lupauksia ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Hoitajakäynnit maksuttomíksi

13.02.2020

Sanna Marinin (sd) hallitus esittää, että perusterveydenhuollon hoitajakäynneistä tulee maksuttomia. Se on osa asiakasmaksulain uudistusta, jota koskeva esitys lähti tänään lausuntokierrokselle.

Hallituksen tavoitteena on, että maksuton hoitajakäynti alentaisi kynnystä hakeutua hoitoon. Terveydenhoidon kehittämisessä pyritään siihen, että hoitajat ovat asiakkaiden vastaanottamisessa etulinjassa.

Hoitajakäyntien maksuttomuuden vastapainona lakiluonnoksessa esitetään, että käyttämättä ja peruuttamatta jääneestä ajasta perittäviä maksuja voidaan lisätä.

Asiakasmaksulain on tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta. Kaikissa kunnissa hoitajalla käynti ei nytkään maksa mitään. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan noin 40 prosenttia kunnista perii maksun. Esimerkiksi Säkylä on perinyt sitä muutaman vuoden. Kuntien erot maksuissa ovat suuria.

Hallituksen tavoitteena on parantaa palveluiden yhdenvertaista saatavuutta ja oikea-aikaisuutta poistamalla hoidon esteitä. Uudistukseen on varattu 45 miljoonaa euroa.

Hoitajamaksujen poiston lisäksi lakiluonnoksessa esitetään muun muassa, että alaikäisiltä ei enää perittäisi maksuja poliklinikan antamasta tutkimuksesta ja hoidosta. Lisäksi maksukattoa laajennettaisiin suun terveydenhuollosta, terapiasta, tilapäisestä kotisairaanhoidosta ja tilapäisestä kotisairaalahoidosta sekä tietyistä etäpalveluista perittäviin asiakasmaksuihin.

Maksukatolla tarkoitetaan sitä, että kalenterivuoden aikana tietyn summan jälkeen maksuja ei peritä. Tällä hetkellä se on 683 euroa. Vastuu kertymän seuraamisesta on potilaalla itsellään.

Lääkärimaksuja ei uudistuksessa poistettaisi.

19.02.2020Hovioikeus vapautti Mäkipään rikosepäilyistä
18.02.2020Helmikuun tulvatilanne paikoin paha
17.02.2020Palokunnille uutta autokalustoa
16.02.2020Dennis-myrskyn rippeet luutivat Satakuntaa
15.02.2020Keskustalaiset nuivia hoitajien asialle
14.02.2020Ovatko tietosi vuotaneet ?
13.02.2020Uudet alokkaat valalle
13.02.2020Pertti Rajala jatkaa kirkolliskokousedustajana
13.02.2020Hoitajakäynnit maksuttomíksi
12.02.2020Sanoma ostaa Aamulehden ja Satakunnan Kansan

Siirry arkistoon »