Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Kuka on Satakunnan ääniharava tulevissa eduskuntavaaleissa ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Sivistyslautakunta torppasi leikkausesitykset Eurassa

Share |
02.03.2019

Euran sivistyslautakunta ei hyväksynyt kokouksessaan 28.2.2019 sivistysjohtajan esittämiä leikkauksia varhaiskasvatukseen, perusopetukseen, lukioon, nuorisotoimintaan ja liikuntaan.

Lautakunnalle oli esitetty mm. perusopetuksen merkittävää vähentämistä, Euran Urheilutalon sulkemista kolmeksi kuukaudeksi ja pienten koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan lopettamista kokonaan ensi syksystä alkaen.

-       Lautakunta totesi yksimielisesti, että näitä toimia ei voida toteuttaa. Valtuusto on talousarvion yhteydessä yksimielisesti päättänyt, että kaikki leikkauslistalla olleet palvelut ja toiminnat järjestetään vuonna 2019. Lautakunta halusi tiukasti pitää tästä kiinni. Rahat pitää löytyä, koska valtuusto on halunnut nämä palvelut järjestää, kertoo lautakunnan puheenjohtaja Ari Reunanen (sd.). 

-       Säästöt olisivat lautakunnan mielestä aiheuttaneet monella tavalla vakavaa haittaa.  Perusopetuksessa pienet oppilaat olisivat kärsineet, kun esim. jakotunteja ei olisi. Samaten olisi ollut aivan absurdia, että Euran Urheilutalo olisi kiinni loka-joulukuun ajan. Koska halli sitten olisi enää ylipäänsä auki? Valtuusto myös yksimielisesti halusi pitää kiinni palkintojakin saaneesta NuokkAuto-toiminnasta. Me emme missään tapauksessa voi luopua tästä nuorille tärkeästä työstä, Reunanen valottaa lautakunnan tunnelmia. 

-       Lautakunta suhtautuu vakavasti kunnan taloudelliseen tilanteeseen. Tulevaisuutta ajatellen pitää nyt pohtia kaikki keinot tarkasti, jotta kunnan talous saadaan tasapainotettua. Sivistyspalveluissa tilanne on kuitenkin sellainen, että tyhjästä alkaa olemaan paha nyhjäistä. Eurassa asuvilla lapsilla, nuorilla ja perheillä on oikeus laadukkaisiin palveluihin. Niistä on kaikissa tilanteissa pidettävä huoli, Reunanen linjaa tulevia askelia. 

22.03.2019Euran seurakunta hakee kirkkoherraa
21.03.2019Jääkiekkoliigan pudotuspelejä ruutuun myös ilmaiseksi
21.03.2019Suomi jälleen onnellisin maa
20.03.2019Eduskunnan istuntokausi päättyi
19.03.2019Säkylässä seulotaan suolistosyöpiä
18.03.2019Lähimaksun raja nousee 50 euroon
17.03.2019USA vesitti aikataulun muovijätteen vähentämisestä
16.03.2019Vaalikoneet auki
15.03.2019Väritön vaalikeskustelu Ylellä
15.03.2019Ehdokkaat saivat numeronsa

Siirry arkistoon »