Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Säkylän paikallishistoriahankeella päätösnäyttely

Share |
05.12.2018

Säkylä-seuran Leader-rahoitteinen paikallishistoriaa talteen kuvin ja kertomuksin taltioinut Säkylän historiaa - Pankaas kattoen! -hanke onnistui yli odotusten.  Hanke päättyi marraskuun lopulla.

Hanke kokosi puolentoista vuoden ajan talteen paikallishistoriallista aineistoa valokuvien, vanhojen asiakirjojen, lehtileikkeiden, postikorttien ja kirjeiden sekä haastatteluiden muodossa. Säkylän historiaa - Pankaas kattoen! -hankkeen aikana koottiin talteen tuhansia kuvia, muistoja ja tarinoita. Pääosin yksityishenkilöiden perhealbumeista ja kotiarkistoista löytyvä aineisto muutettiin sähköiseen muotoon ja se on nähtävillä Säkylän Topoteekki-verkkoarkistossa osoitteessa: www.sakyla.topoteekki.fi .

- Hankkeen aikana on digitoitu arviolta 5000 kuvaa ja dokumenttia, joista lähes 2000 on nyt julkaistu Topoteekki-verkkoarkistossa. Jatkossa Säkylän Topoteekissa tullaan julkaisemaan talkoolaisten toimesta lisää aineistoa, hankevetäjä Mari Immonen kertoo.

Historiahanke on innostanut paikallisyhteisöä tallentamaan omaa kulttuuriperintöä jälkipolville. Hankkeen myötä paikallishistoria on pyritty tuomaan kaikkien ulottuville.

- Verkkoarkiston kautta myös muualle muuttaneet voivat muistella lapsuus- ja nuoruusajan maisemiaan. Yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneistamme hankkeessa on ollut Kansallisarkisto. Yhteistyö on tuonut paikallistason historiankeruuhankkeellemme valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä, Immonen kehaisee.

Säkylän historiaa - Pankaas kattoen! -hankkeen aikana tehtiin tiivistä yhteistyötä myös paikallisten yhdistysten ja eläkeläisjärjestöjen sekä Säkylän kunnan ja Säkylän-Köyliön seurakunnan kanssa.

Perjantaina 7.12. klo 12-18 on hanketoimistolla  mahdollisuus tutustua Säkylän historia –näyttelyyn ja kuulla hankkeesta lisää.

22.02.2019SDP jatkaa gallupkärjessä
21.02.2019Berner hermostutti keskustaa
20.02.2019Perustuslakivaliokunta tekee pitkää päivää
19.02.2019Ennuste lupaa lisäpaikkoja SDP:lle europarlamenttiin
18.02.2019Mäenpää ei esitä kuntalaiskyselyä Katismaan saunasta
18.02.2019Sipilä haluaa soten vaikka palasina
17.02.2019Hallituspuolueet varautuvat jo soten kaatumiseen
16.02.2019Huovinretki sivakoidaan sunnuntaina
15.02.2019Rauman seutu vahvassa nousussa
14.02.2019Tiedustelulakien käsittely siirtyi

Siirry arkistoon »