Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Kuka olisi ykkösehdokas Satakunnasta Rinteen hallituksen ministeriksi ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Säkylän paikallishistoriahankeella päätösnäyttely

Share |
05.12.2018

Säkylä-seuran Leader-rahoitteinen paikallishistoriaa talteen kuvin ja kertomuksin taltioinut Säkylän historiaa - Pankaas kattoen! -hanke onnistui yli odotusten.  Hanke päättyi marraskuun lopulla.

Hanke kokosi puolentoista vuoden ajan talteen paikallishistoriallista aineistoa valokuvien, vanhojen asiakirjojen, lehtileikkeiden, postikorttien ja kirjeiden sekä haastatteluiden muodossa. Säkylän historiaa - Pankaas kattoen! -hankkeen aikana koottiin talteen tuhansia kuvia, muistoja ja tarinoita. Pääosin yksityishenkilöiden perhealbumeista ja kotiarkistoista löytyvä aineisto muutettiin sähköiseen muotoon ja se on nähtävillä Säkylän Topoteekki-verkkoarkistossa osoitteessa: www.sakyla.topoteekki.fi .

- Hankkeen aikana on digitoitu arviolta 5000 kuvaa ja dokumenttia, joista lähes 2000 on nyt julkaistu Topoteekki-verkkoarkistossa. Jatkossa Säkylän Topoteekissa tullaan julkaisemaan talkoolaisten toimesta lisää aineistoa, hankevetäjä Mari Immonen kertoo.

Historiahanke on innostanut paikallisyhteisöä tallentamaan omaa kulttuuriperintöä jälkipolville. Hankkeen myötä paikallishistoria on pyritty tuomaan kaikkien ulottuville.

- Verkkoarkiston kautta myös muualle muuttaneet voivat muistella lapsuus- ja nuoruusajan maisemiaan. Yksi tärkeimmistä yhteistyökumppaneistamme hankkeessa on ollut Kansallisarkisto. Yhteistyö on tuonut paikallistason historiankeruuhankkeellemme valtakunnallista ja kansainvälistä näkyvyyttä, Immonen kehaisee.

Säkylän historiaa - Pankaas kattoen! -hankkeen aikana tehtiin tiivistä yhteistyötä myös paikallisten yhdistysten ja eläkeläisjärjestöjen sekä Säkylän kunnan ja Säkylän-Köyliön seurakunnan kanssa.

Perjantaina 7.12. klo 12-18 on hanketoimistolla  mahdollisuus tutustua Säkylän historia –näyttelyyn ja kuulla hankkeesta lisää.

24.05.2019Keskusta sai läpi maakuntansa
23.05.2019Sipilä hallitusneuvottelujen jarrumies
22.05.2019Ennakkoäänestys päättyi
21.05.2019Heinäluoma valmis komissaarikisaan
20.05.2019Eurovaalit eivät ole innostaneet Säkylässä
20.05.2019Titta Keinänen otteli viidenneksi
19.05.2019Hallitusneuvottelut etenivät
18.05.2019Hellerajaa lähestytään Satakunnassa
17.05.2019Jälkipotku nosti persut ykköseksi
16.05.2019Eurovaalit vilkkaasti käyntiin

Siirry arkistoon »