Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Säkylä hyväksyi epärehellisen budjetin

Share |
04.12.2018

Säkylän kunnanvaltuuston eilisestä kokouksesta jäi outo sivumaku. Kukaan salissa ei uskonut hallituksen talousarvioesityksen toteutumiseen, mutta silti enemmistö ei halunnut siihen kajota. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Marko Pelttari (kesk.) antoi lupauksen, että ”vuoden varrella korjaillaan”.

Ryhmäpuheenvuoroissa kannettiin huolta. Keskustan Hannu Rantala murehti kunnan huoltosuhdetta, demarien Ismo Nieminen pelkäsi resurssien riittävyyden puolesta etenkin terveydenhuollossa ja lukiossa, kokoomuksen Katja Kuula peräsi arvokeskustelua valtuustoon palvelujen heiketessä ja perussuomalaisten Jarmo Hannula kaipasi suunnitelmavuosille lisää verotuloja ilman verojen nostoa.

Käydyssä keskustelussa kunnallisneuvos Juha Nummela (sd) teki selkeän muutosesityksen talousarvioon. Hänen mukaansa perusturvassa on räikeä ristiriita tavoitteiden ja resurssien välillä.

-          Tiedämme, että esimerkiksi erikoissairaanhoidon menot on selvästi alibudjetoitu, totesi Nummela, joka tuntee sektoria myös Satakunnan sairaanhoitopiirin hallituksesta käsin.

Hän esitti Ismo Niemisen kannattamana, että perusturvan menopuolelle lisätään 350 000 euroa ja korvamerkitään se ”perusterveydenhuoltopainotteisesti”.

Puheenvuoron käyttänyt vs. perusturvajohtaja Susanna Holmlund allekirjoitti Nummelan esittämän huolen.

Vihreiden Reetta Hulmi hämmästeli tietoista alibudjetointia ja valtuuston epärehellisyyttä. Hän tarjosi salille 100 000 euron korjausliikettä, mutta ei saanut tinkimiselleen kannatusta.  

Perusturvalautakunnan puheenjohtajana toimiva Satu Tietari (kesk.) lähti puolustelemaan hallituksen esitystä. Hän vähätteli terveyskeskuksen lääkäripääsyjonon olevan vain kaksi viikkoa. Tämän kumosi työkseen vastaanotolla työskentelevä Katja Kuula (kok) . Hän todisteli ”kentältä” kiireettömän hoidon vasteajaksi neljä viikkoa.

Kun Homlundia pyydettiin yksilöimään, miten perusturvaan kohdennettu kuristus näkyy käytännössä, kuultiin aika koruton selvitys. Omaishoidontukea leikataan, fysioterapeutin työpanosta viedään vanhuksilta, sijaisuudet puristetaan nolliin, pari vuodeosastopaikkaa häviää, jonoja sinne, jonoja tänne ja niin edelleen.

Selvitystä seurannee hiljaisuuden rikkoi keskustan valtuutettu Jyrki Aaltonen, joka piti Nummelan ehdotusta pöyristyttävänä.  Holmlundin ”listasta” huolimatta hänen mielestään olisi pitänyt vetää vieläkin tiukempaa linjaa. Aaltonen totesi, että kyllä hänkin tykkäisi, jos joku palvelisi heti aamusta.

Nummela ei halunnut provosoitua Aaltosen puheista.

- Sairaat vaan on hoidettava, oli miten oli. Kuunnelkaa edes ylilääkäriä, Nummela pyysi.

Käydyssä äänestyksessä Nummelan korjausesitys sai taakseen yhdeksän valtuutettua (demarit, vihreiden Hulmi ja vasemmiston Numminen).  

Keskustan Päivi Peltonen esitti Maarit Markkulan (ps) kannattamana merkinnän Katismaan saunan suunnittelusta ja rakentamisesta poistettavaksi taloussuunnitelman vuosilta 2020-21.  Heidän lisäkseen ehdotusta kannattivat äänestyksessä muut kaksi perussuomalaisten valtuutettua. Säkylän ja Köyliön yhdistymissopimukseen kirjattu hanke siis jäi voimaan. Suunnitteluvuosi on 2020.

Talousarviokokous ei tänäkään vuonna kiinnostanut suurta yleisöä. Lehteriparvella oli kokonaista kaksi kuulijaa.

22.02.2019SDP jatkaa gallupkärjessä
21.02.2019Berner hermostutti keskustaa
20.02.2019Perustuslakivaliokunta tekee pitkää päivää
19.02.2019Ennuste lupaa lisäpaikkoja SDP:lle europarlamenttiin
18.02.2019Mäenpää ei esitä kuntalaiskyselyä Katismaan saunasta
18.02.2019Sipilä haluaa soten vaikka palasina
17.02.2019Hallituspuolueet varautuvat jo soten kaatumiseen
16.02.2019Huovinretki sivakoidaan sunnuntaina
15.02.2019Rauman seutu vahvassa nousussa
14.02.2019Tiedustelulakien käsittely siirtyi

Siirry arkistoon »