Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Eura selvittää maksutonta lukiota

Share |
19.10.2018

Euran sivistyslautakunta päätti talousarvioesityksessään vuodelle 2019 selvittää mahdollisuudet maksuttomasta kunnan lukiosta.

-  Jokaisella nuorella tulee olla mahdollisuus 2-asteen tutkinnon suorittamiseen. Valitettavasti tiedän omastakin lähipiiristäni, että peruskoulun jälkeiseen opiskelupaikan valintaan vaikuttaa perheen taloudellinen tilanne. Näin ei saisi olla, vaan valinta tulisi tapahtua omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Näin lisätään mahdollisuuksien tasa-arvoa, mutta ehkäistään myös koulun keskeyttämisiä ja nopeutetaan siirtymiä jatko-opiskeluun ja työelämään, kertoo Euran sivistyslautakunnan puheenjohtaja Ari Reunanen(sd.).

Eurassa lukion aloittaville opiskelijoille tarjotaan jo nyt tietokoneet ja oppimateriaaleissa pyritään löytämään erilaisia ratkaisuja maksujen pienentämiseksi.

-  Alustava käsitys on, että maksuttoman lukion toteuttaminen ei ole kunnalle edes kovin suuri taloudellinen kysymys, koska ensimmäiset askeleet siihen suuntaan on jo otettu. Tehdään kuitenkin nyt ensin selvitys, jotta saadaan tarkempi kuva vaadittavista resursseista ja toimenpiteistä. Eurassa on nyt käännetty kelkka koulutuksen saralla ja tulevaisuuteen tähdätään positiivisella otteella, kertoo Reunanen.

- Koko Suomessa tulisi ottaa tavoitteeksi maksuttoman 2-asteen opiskelun mahdollistaminen koskien niin lukioita kuin ammattikouluja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että 2-asteen suorittaneiden työura on huomattavasti pidempi ja työllisyysaste korkeampi kuin pelkän peruskoulun varassa olevilla. Tästä huolimatta Suomessa on n. 100 000 alle 30-vuotiasta pelkän peruskoulun varassa. Siksi tarvitaan toimenpiteitä, jotta mahdollisimman moni suorittaa vähintään 2-asteen tutkinnon. Tavoite maksuttomasta 2-asteen opiskelusta olisi iso sivistyksellinen teko, mutta tärkeä myös työllisyyden kannalta, taustoittaa Reunanen.

21.11.2018Köyliön demarit luottaa entiseen johtoon
20.11.2018Säkylä-Köyliön kirkkovaltuusto uusiutui
20.11.2018Säkylälle juhlavuoden logo
19.11.2018Köyliöläiset kumppania aktiivisempia seurakuntavaaleissa
19.11.2018Pari piirua talven suuntaan
18.11.2018Nieminen jatkaa demarien johdossa
17.11.2018Trendi pitää: SDP ykkösenä
16.11.2018Veteraanikiekkoa junioreiden tukemiseksi
16.11.2018Alle 40-vuotiaita kansaneläkeläisiä yhä enemmän
15.11.2018Euroopan puheluille hintakatto

Siirry arkistoon »