Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Salonen: Ihmisillä on oikeus matkakorvaukseen, kun Kela-kyyti ei toimi

Share |
23.08.2018

Uusi takseja koskeva laki on ollut voimassa lähes kahden kuukauden ajan. Kelan korvaamat taksikuljetukset aiheuttavat edelleen osalle käyttäjistään ylimääräistä harmia jopa niin, että asiakas on viime tipassa joutunut turvautumaan tavalliseen taksiin tai tuttavan kyyditykseen hoitoon päästäkseen. 

-        Minulle on selvinnyt, että ihmiset eivät tiedä oikeudestaan hakea korvausta toteutumatta jääneistä kyydeistä. Jos asiakas on tilannut Kela-kyydin edellisenä päivänä klo 14 mennessä ja välitysyhtiön lupaama kuljetus jää toteutumatta, tilausvälityskeskus on velvollinen korvaamaan muualta tilatusta taksimatkasta aiheutuneet kustannukset asiakkaalle täysimääräisesti, muistuttaa kansanedustaja Kristiina Salonen (sd).

Korvaushakemuksia on tärkeää tehdä myös sen vuoksi, että niistäkin saadaan lisäselvyyttä toteuttamatta jääneiden kyytien määrästä. 

-        Ainakin Satakunnan alueella näyttäisi edelleen olevan ongelmia. Tilauskeskukseen kerrotaan jonotettavan pitkiä aikoja, taksi ei saavu sovittuna aikana tai hoitoon ehditään myöhässä epäselvyyksistä johtuen. Lähes jokainen minuun yhteyttä ottanut toivoisi, että myöhästymisistä tai kyytien toteutumattomuudesta autojen puutteen takia edes ilmoitettaisiin asiakkaalle etukäteen. Silloin ehtisi vielä soittaa tavallisen taksin tilalle. Tälläkin viikolla eräs ihminen kertoi käyttäneensä ongelmitta Kela-kyytejä vakavan sairastumisen seurauksena jo kolmen vuoden ajan. Heinäkuun jälkeen hän ei ole päässyt yhtään viikkoa hoitoon ilman ongelmia kyydityksessä. Tällaisten asioiden kanssa jotkut pitkäaikaissairaat nyt joutuvat tahimaan, Salonen kertoo.  

Kansanedustaja Kristiina Salonen vaati pikaista korjausta Kela-kyytien välitykseen ja ajoihin vakavista häiriöistä johtuen jo heinäkuun alussa. Hän kertoo nyt hahmottavansa kokonaiskuvan tilanteesta puhuttuaan kahden kuukauden aikana useaan otteeseen niin Kelan, asiakkaiden kuin autoilijoidenkin kanssa. 

 

-        Iso osa kyydeistä toteutuu suunnitellusti, mutta Kelan on silti otettava vakavasti myös se, jos yksittäisten ihmisten kohdalla kuljetukset eivät toimi. Tämä ei ole niiden autoilijoiden vika, jotka nyt parhaansa mukaan pyrkivät Kela-kyytejä ajamaan. On kuitenkin selvää, että epäluottamusta niin takseja kuin Kelaakin kohtaan tällainen asiakkaiden kokema epävarma toiminta lisää. Se ei ole kenenkään etu. Siksi on varmistettava välittömästi, että Kela-kyytejä on ajamassa riittävä määrä takseja ja välityskeskuksen on oltava resursseiltaan sekä laadultaan kunnossa, Kristiina Salonen linjaa.

22.02.2019SDP jatkaa gallupkärjessä
21.02.2019Berner hermostutti keskustaa
20.02.2019Perustuslakivaliokunta tekee pitkää päivää
19.02.2019Ennuste lupaa lisäpaikkoja SDP:lle europarlamenttiin
18.02.2019Mäenpää ei esitä kuntalaiskyselyä Katismaan saunasta
18.02.2019Sipilä haluaa soten vaikka palasina
17.02.2019Hallituspuolueet varautuvat jo soten kaatumiseen
16.02.2019Huovinretki sivakoidaan sunnuntaina
15.02.2019Rauman seutu vahvassa nousussa
14.02.2019Tiedustelulakien käsittely siirtyi

Siirry arkistoon »