Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Sipilä puuttui sote-valiokunnan aikatauluun ?

Share |
22.06.2018

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) syyttää erityisesti hallituspuolue keskustaa epäasiallisesta toiminnasta valiokunnan kokouksessa.  Hänen mukaansa hallituspuolueiden kanta muuttui valiokunnan kokouksen tauon aikana yhtäkkiä.

Äkkikäännöksen takana oli ilmeisesti itse pääministeri Juha Sipilä (kesk.), joka lienee ohjeistanut valiokunnan keskustajäseniä. Hallituspuolueisiin kuuluvat valiokunnan jäsenet ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoustivat tauon aikana.

Keskusta toi valiokuntaan ehdotuksen, jonka mukaan työtä jatkettaisiin 6. heinäkuuta saakka. Aikataulupainostus murensi valiokunnan aiemman yhteisen näkemyksen siitä, mihin saakka työskennellään. Eduskunnan virkamiesten lomat olisi pidettävä heidän laatimansa aikataulun mukaisesti.

Valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) sanoi, että hallituspuolueiden edustajat halusivat, että työtä jatkettaisiin 6. heinäkuuta saakka. Heikkisen syytti valiokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd) siitä, että tämä ei sallinut äänestystä asiasta vaan lopetti kokouksen.

Kiuru puolustautuu. Hän näkee erittäin tärkeänä, että sosiaali- ja terveysvaliokunnassa kaikki toiminta kestää sen vertailun, että tehdään niin sanotusti kirjan mukaan. Tällä hän tarkoittaa virkaohjeiden noudattamista.

Kiurun mukaan puhemiesneuvoston on nyt otettava kantaa valiokunnan pöydällä oleviin ratkaisuesityksiin. Eduskunnassa on selvitettävä muun muassa talon virkamiesten vuosilomaan liittyviä kysymyksiä. 

Asiantuntijat arvioivat keskustan nyt kaikin keinoin ajavan maakuntavaalien toimeenpanon mahdollistamista ennen eduskuntavaaleja.

21.09.2018Vain seniorit kasvava väestöryhmä Säkylässä
20.09.2018Säkylän seurakuntavaaleissa 45 ehdokasta
19.09.2018Lehtimäki pyrkii kokoomusehdokkaaksi
18.09.2018Rinne kävi kuulemassa Porin kriisitunnelmia
17.09.2018Syksyn yo-kirjoitukset alkavat tänään
16.09.2018Energiajuomien myyntiin kaavaillaan lapsirajoitusta
15.09.2018Valtatiellä 2 sotaharjoitus hidastaa liikennettä
14.09.2018Katismaalle uusi saunarakennus ?
13.09.2018Tekijänoikeusdirektiivi hyväksyttiin
12.09.2018Satakunnan sote-kuntayhtymästä neuvonpito

Siirry arkistoon »