Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Sipilä puuttui sote-valiokunnan aikatauluun ?

Share |
22.06.2018

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) syyttää erityisesti hallituspuolue keskustaa epäasiallisesta toiminnasta valiokunnan kokouksessa.  Hänen mukaansa hallituspuolueiden kanta muuttui valiokunnan kokouksen tauon aikana yhtäkkiä.

Äkkikäännöksen takana oli ilmeisesti itse pääministeri Juha Sipilä (kesk.), joka lienee ohjeistanut valiokunnan keskustajäseniä. Hallituspuolueisiin kuuluvat valiokunnan jäsenet ja eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoustivat tauon aikana.

Keskusta toi valiokuntaan ehdotuksen, jonka mukaan työtä jatkettaisiin 6. heinäkuuta saakka. Aikataulupainostus murensi valiokunnan aiemman yhteisen näkemyksen siitä, mihin saakka työskennellään. Eduskunnan virkamiesten lomat olisi pidettävä heidän laatimansa aikataulun mukaisesti.

Valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) sanoi, että hallituspuolueiden edustajat halusivat, että työtä jatkettaisiin 6. heinäkuuta saakka. Heikkisen syytti valiokunnan puheenjohtajaa Krista Kiurua (sd) siitä, että tämä ei sallinut äänestystä asiasta vaan lopetti kokouksen.

Kiuru puolustautuu. Hän näkee erittäin tärkeänä, että sosiaali- ja terveysvaliokunnassa kaikki toiminta kestää sen vertailun, että tehdään niin sanotusti kirjan mukaan. Tällä hän tarkoittaa virkaohjeiden noudattamista.

Kiurun mukaan puhemiesneuvoston on nyt otettava kantaa valiokunnan pöydällä oleviin ratkaisuesityksiin. Eduskunnassa on selvitettävä muun muassa talon virkamiesten vuosilomaan liittyviä kysymyksiä. 

Asiantuntijat arvioivat keskustan nyt kaikin keinoin ajavan maakuntavaalien toimeenpanon mahdollistamista ennen eduskuntavaaleja.

22.02.2019SDP jatkaa gallupkärjessä
21.02.2019Berner hermostutti keskustaa
20.02.2019Perustuslakivaliokunta tekee pitkää päivää
19.02.2019Ennuste lupaa lisäpaikkoja SDP:lle europarlamenttiin
18.02.2019Mäenpää ei esitä kuntalaiskyselyä Katismaan saunasta
18.02.2019Sipilä haluaa soten vaikka palasina
17.02.2019Hallituspuolueet varautuvat jo soten kaatumiseen
16.02.2019Huovinretki sivakoidaan sunnuntaina
15.02.2019Rauman seutu vahvassa nousussa
14.02.2019Tiedustelulakien käsittely siirtyi

Siirry arkistoon »