Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Seutukaupunkiohjelmaseminaari Huittisissa

Share |
22.05.2018

Kohti seutukaupunkiohjelmaa –seminaari järjestettiin Huittisissa eilen maanantaina. Seminaarissa esiteltiin Timo Aron tekemä selvitys seutukaupunkien tilasta ja julkaistiin seutukaupunkipamfletti. Tilaisuuden veti yhteen lopussa käyty paneelikeskustelu. 

Seminaariin osallistunut kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) piti Timo Aron tekemää selvitystä seutukaupunkien tilasta ja tulevaisuudesta mielenkiintoisena. Hänen mielestään on tärkeää keskustella ja tehdä toimia seutukaupunkien tulevaisuuden turvaamiseksi.

-          Seutukaupungit eivät saa olla ruikuttajia, mutta vahvaa edunvalvontaa tarvitaan. Sinisilmäinen ei pidä olla. Kukaan ei muu aja seutukaupunkien asiaa, kuin kyseiset kunnat itse. Tulevaisuudessa on tärkeää, että kunnilla on riittävästi valtaa tehdä paikallisia ratkaisuja. Ratkaisut alueen elinvoiman parantamiseksi ovat erilaisia Raumalla kuin vaikkapa Salossa. Paikalliset ratkaisut eivät onnistu ilman kunnan mahdollisuutta päättää alueensa asioista, Salonen sanoi.

Monet panelistit nostivat esille yhteistyön merkityksen seutukuntien pärjäämisen ja menestymisen edellytyksenä.

-          Seutukaupunkien vahvuus on yritysten, kuntalaisten ja viranhaltijoiden keskinäinen tuttuus. Siis se, että Matti tuntee Liisan, joka tuntee Pekan, ja yhdessä he löytävät paikallisen ratkaisun johonkin alueensa ongelmaan. Kansainvälisyys vaatii yrityksiltä pääsyä osaksi globaaleja pääoma-, yritys- ja tavaravirtoja. Siksi seutukaupunkien on tunnettava yhtä lailla ihmisiä Kiinasta tukeakseen alueen elinvoiman kehitystä. Seutukaupunkien on pystyttävä luomaan tämä sama tuttuus-ilmiö myös kansainvälisesti. Loppujen lopuksi kunnan menestyksessä on kyse työpaikkojen saamisesta seudulle ja ihmisten hyvinvoinnin turvaamisesta, totesi Salonen.

20.10.2018Crossikisat tänään Säkylässä
20.10.2018Hallituksen olisi taivuttava neuvottelupöytään
19.10.2018SDP nousi puolueparometrin ykköseksi
19.10.2018Eura selvittää maksutonta lukiota
18.10.2018Hallitus sai hakemansa eduskunnasta
17.10.2018Demarit vankistaa johtoasemaansa
16.10.2018Kaupunkineuvos Armas Lahoniitty on poissa
15.10.2018Ohisalo tuuraa edelleen Aaltoa
14.10.2018Uudet polttoainemerkinnät käyttöön
13.10.2018Suomen aikaan otti kantaa 677337

Siirry arkistoon »