Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Seutukaupunkiohjelmaseminaari Huittisissa

Share |
22.05.2018

Kohti seutukaupunkiohjelmaa –seminaari järjestettiin Huittisissa eilen maanantaina. Seminaarissa esiteltiin Timo Aron tekemä selvitys seutukaupunkien tilasta ja julkaistiin seutukaupunkipamfletti. Tilaisuuden veti yhteen lopussa käyty paneelikeskustelu. 

Seminaariin osallistunut kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) piti Timo Aron tekemää selvitystä seutukaupunkien tilasta ja tulevaisuudesta mielenkiintoisena. Hänen mielestään on tärkeää keskustella ja tehdä toimia seutukaupunkien tulevaisuuden turvaamiseksi.

-          Seutukaupungit eivät saa olla ruikuttajia, mutta vahvaa edunvalvontaa tarvitaan. Sinisilmäinen ei pidä olla. Kukaan ei muu aja seutukaupunkien asiaa, kuin kyseiset kunnat itse. Tulevaisuudessa on tärkeää, että kunnilla on riittävästi valtaa tehdä paikallisia ratkaisuja. Ratkaisut alueen elinvoiman parantamiseksi ovat erilaisia Raumalla kuin vaikkapa Salossa. Paikalliset ratkaisut eivät onnistu ilman kunnan mahdollisuutta päättää alueensa asioista, Salonen sanoi.

Monet panelistit nostivat esille yhteistyön merkityksen seutukuntien pärjäämisen ja menestymisen edellytyksenä.

-          Seutukaupunkien vahvuus on yritysten, kuntalaisten ja viranhaltijoiden keskinäinen tuttuus. Siis se, että Matti tuntee Liisan, joka tuntee Pekan, ja yhdessä he löytävät paikallisen ratkaisun johonkin alueensa ongelmaan. Kansainvälisyys vaatii yrityksiltä pääsyä osaksi globaaleja pääoma-, yritys- ja tavaravirtoja. Siksi seutukaupunkien on tunnettava yhtä lailla ihmisiä Kiinasta tukeakseen alueen elinvoiman kehitystä. Seutukaupunkien on pystyttävä luomaan tämä sama tuttuus-ilmiö myös kansainvälisesti. Loppujen lopuksi kunnan menestyksessä on kyse työpaikkojen saamisesta seudulle ja ihmisten hyvinvoinnin turvaamisesta, totesi Salonen.

17.01.2019SDP sinnittelee edelleen piikkipaikalla
16.01.2019Uusi Aika loppuu juhannuksena
15.01.2019Mäkipää Euran perusturvajohtajaksi
15.01.2019Leppä ei luvannut susijahteja Köyliöön
14.01.2019Kaikkonen tarttui Lindtmanin ehdotukseen
13.01.2019SDP luopuisi terveyskeskusmaksuista
12.01.2019Kataja yrittää paluuta eduskuntaan
12.01.2019Henkilökorttien haku vilkasta
11.01.2019Käteinen muuttuu kalliimmaksi
11.01.2019Sdp jatkaa kannatuskärjessä

Siirry arkistoon »