Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Kuka olisi ykkösehdokas Satakunnasta Rinteen hallituksen ministeriksi ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Seutukaupunkiohjelmaseminaari Huittisissa

Share |
22.05.2018

Kohti seutukaupunkiohjelmaa –seminaari järjestettiin Huittisissa eilen maanantaina. Seminaarissa esiteltiin Timo Aron tekemä selvitys seutukaupunkien tilasta ja julkaistiin seutukaupunkipamfletti. Tilaisuuden veti yhteen lopussa käyty paneelikeskustelu. 

Seminaariin osallistunut kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) piti Timo Aron tekemää selvitystä seutukaupunkien tilasta ja tulevaisuudesta mielenkiintoisena. Hänen mielestään on tärkeää keskustella ja tehdä toimia seutukaupunkien tulevaisuuden turvaamiseksi.

-          Seutukaupungit eivät saa olla ruikuttajia, mutta vahvaa edunvalvontaa tarvitaan. Sinisilmäinen ei pidä olla. Kukaan ei muu aja seutukaupunkien asiaa, kuin kyseiset kunnat itse. Tulevaisuudessa on tärkeää, että kunnilla on riittävästi valtaa tehdä paikallisia ratkaisuja. Ratkaisut alueen elinvoiman parantamiseksi ovat erilaisia Raumalla kuin vaikkapa Salossa. Paikalliset ratkaisut eivät onnistu ilman kunnan mahdollisuutta päättää alueensa asioista, Salonen sanoi.

Monet panelistit nostivat esille yhteistyön merkityksen seutukuntien pärjäämisen ja menestymisen edellytyksenä.

-          Seutukaupunkien vahvuus on yritysten, kuntalaisten ja viranhaltijoiden keskinäinen tuttuus. Siis se, että Matti tuntee Liisan, joka tuntee Pekan, ja yhdessä he löytävät paikallisen ratkaisun johonkin alueensa ongelmaan. Kansainvälisyys vaatii yrityksiltä pääsyä osaksi globaaleja pääoma-, yritys- ja tavaravirtoja. Siksi seutukaupunkien on tunnettava yhtä lailla ihmisiä Kiinasta tukeakseen alueen elinvoiman kehitystä. Seutukaupunkien on pystyttävä luomaan tämä sama tuttuus-ilmiö myös kansainvälisesti. Loppujen lopuksi kunnan menestyksessä on kyse työpaikkojen saamisesta seudulle ja ihmisten hyvinvoinnin turvaamisesta, totesi Salonen.

23.05.2019Sipilä hallitusneuvottelujen jarrumies
22.05.2019Ennakkoäänestys päättyi
21.05.2019Heinäluoma valmis komissaarikisaan
20.05.2019Eurovaalit eivät ole innostaneet Säkylässä
20.05.2019Titta Keinänen otteli viidenneksi
19.05.2019Hallitusneuvottelut etenivät
18.05.2019Hellerajaa lähestytään Satakunnassa
17.05.2019Jälkipotku nosti persut ykköseksi
16.05.2019Eurovaalit vilkkaasti käyntiin
15.05.2019Väyrynen keskustan puheenjohtajakisaan ?

Siirry arkistoon »