Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Seutukaupunkiohjelmaseminaari Huittisissa

Share |
22.05.2018

Kohti seutukaupunkiohjelmaa –seminaari järjestettiin Huittisissa eilen maanantaina. Seminaarissa esiteltiin Timo Aron tekemä selvitys seutukaupunkien tilasta ja julkaistiin seutukaupunkipamfletti. Tilaisuuden veti yhteen lopussa käyty paneelikeskustelu. 

Seminaariin osallistunut kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) piti Timo Aron tekemää selvitystä seutukaupunkien tilasta ja tulevaisuudesta mielenkiintoisena. Hänen mielestään on tärkeää keskustella ja tehdä toimia seutukaupunkien tulevaisuuden turvaamiseksi.

-          Seutukaupungit eivät saa olla ruikuttajia, mutta vahvaa edunvalvontaa tarvitaan. Sinisilmäinen ei pidä olla. Kukaan ei muu aja seutukaupunkien asiaa, kuin kyseiset kunnat itse. Tulevaisuudessa on tärkeää, että kunnilla on riittävästi valtaa tehdä paikallisia ratkaisuja. Ratkaisut alueen elinvoiman parantamiseksi ovat erilaisia Raumalla kuin vaikkapa Salossa. Paikalliset ratkaisut eivät onnistu ilman kunnan mahdollisuutta päättää alueensa asioista, Salonen sanoi.

Monet panelistit nostivat esille yhteistyön merkityksen seutukuntien pärjäämisen ja menestymisen edellytyksenä.

-          Seutukaupunkien vahvuus on yritysten, kuntalaisten ja viranhaltijoiden keskinäinen tuttuus. Siis se, että Matti tuntee Liisan, joka tuntee Pekan, ja yhdessä he löytävät paikallisen ratkaisun johonkin alueensa ongelmaan. Kansainvälisyys vaatii yrityksiltä pääsyä osaksi globaaleja pääoma-, yritys- ja tavaravirtoja. Siksi seutukaupunkien on tunnettava yhtä lailla ihmisiä Kiinasta tukeakseen alueen elinvoiman kehitystä. Seutukaupunkien on pystyttävä luomaan tämä sama tuttuus-ilmiö myös kansainvälisesti. Loppujen lopuksi kunnan menestyksessä on kyse työpaikkojen saamisesta seudulle ja ihmisten hyvinvoinnin turvaamisesta, totesi Salonen.

19.08.2018Köyliö aloitti vahvasti mölkyn MM-kisat
18.08.2018Hallitus yhdistäisi maakunta- ja eurovaalit
18.08.2018Kehnot sadot syy Apetitin ahdinkoon
17.08.2018Säkylä saanee suuren lattiakanalan
16.08.2018Nummela topputtelee suuria odotuksia
15.08.2018Demareilta perhepaketti
14.08.2018Säkylä ylitti uutiskynnyksen USAssa
14.08.2018Kansalaisopiston ohjelma jakeluun tällä viikolla
13.08.2018Puinnit käynnistyivät
12.08.2018Säkylä neuvottelee uudesta tulokkaasta

Siirry arkistoon »