Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Mitä tuumit Säkylän perusturvan sotkuista ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Säkylän valtuustolta ei herunut vastuuvapautta

Share |
12.12.2017

Säkylän kunnanvaltuusto päätti eilisessä kokouksessaan olla myöntämättä vastuuvapautta vuoden 2016 perusturvan hankinnoista silloiselle perusturvajohtajalleen Kalevi Mäkipäälle. Värikkäiden vaiheiden jälkeen valtuusto yhtyi tarkastuslautakunnan näkemykseen äänin 21–3 ja 3 tyhjää. Vastaan äänesti perussuomalaisten ryhmä. Vaiti pysyivät keskustan Satu Tietari ja Päivi Peltonen sekä vihreiden Reetta Hulmi.

Tarkastuslautakunnan yksimielistä kantaa perusteli lautakunnan puheenjohtaja, valtuutettu Timo Puisto (vas.).

-    Katsoimme, että kunnanhallitus ei ole toiminut tässä asiassa kunnan kokonaisedun mukaisesti. Näin ollen sen pitäisi käsitellä asia uudelleen, eikä perusturvajohtajalle pitäisi tässä vaiheessa myöntää vastuuvapautta, Puisto ohjeisti valtuustoa.

Niskaansa Puisto ja tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Reetta Hulmi (vihr.) saivat melkoisen ryöpyn perussuomalaisten suunnasta. Valtuusto III varapuheenjohtaja Jari Laaksonen antoi palaa lainopilliseen sävyyn laaditulla pitkällä vuodatuksella. Hänen mielestään vastuuvapaus tulee myöntää.

Laaksonen piti Puistoa ja Hulmia jääveinä, koska olivat aiemmin olleet äänestämässä valtuustossa vastuuvapauden epäämisen puolesta. Tätä valtuutettu Hulmi kovasti ihmetteli ja lupasi nyt olla ärsyttämättä perussuomalaisia enempää äänestämällä tällä kertaa tyhjää.

Perusturvan hankintasotku on ollut tapetilla Säkylässä jo puoli vuotta. Kyse on arviolta yli kymmenen miljoonan euron palveluhankinnoista, jotka on tehty useiden vuosien aikana.
Kunnanhallitus on jo kertaalleen lakaissut asian maton alle. Nyt sotkun selvittämiseksi on jätetty myös tutkintapyyntö poliisille.

25.09.2018Vuolanne teki paluun politiikkaan
25.09.2018Keskustan eduskuntaryhmällä kriisikokous
24.09.2018Keskusta ja kokoomus jälkipyykillä
23.09.2018Sää muuttuu syksyiseksi
22.09.2018Moni meppi hakee jatkokautta
21.09.2018Vain seniorit kasvava väestöryhmä Säkylässä
20.09.2018Säkylän seurakuntavaaleissa 45 ehdokasta
19.09.2018Lehtimäki pyrkii kokoomusehdokkaaksi
18.09.2018Rinne kävi kuulemassa Porin kriisitunnelmia
17.09.2018Syksyn yo-kirjoitukset alkavat tänään

Siirry arkistoon »