Share |

Yhteystiedot

LIITY MUKAAN
Säkylän Sosialidemokraatit ry:n toimintaan. Ota yhteyttä johtokunnan jäseniin.
Sivustoihin liittyvä palaute suoraan ylläpitoon demari.sakyla(at)gmail.com

Pikakysely

Oletko tyytyväinen Säkylän terveyskeskuksen palveluihin ?

Näytä vanhat kyselyt »

Sisältölaatikko

Lyhytnäköistä voimankäyttöä uudessa Säkylässä

Share |

Tiistai 17.11.2015 - Kari


Ohessa neuvotteluista tehdyt muistiot. Niistä käy ilmi, että valtuuston puheenjohtajaksi työnimenä on käytetty valtuutettu Alhoa. Kuten demarien neuvottelija Salonen julkisuudessa ilmoitti (mm SK24/ 4.11.) päätöstä henkilöstä ei kuitenkaan ole tehty sopimuksen kirjoittamisvaiheessa vaan vasta viime sunnuntaina. Demariyhdistykset noudattivat sääntöjään. Siis suvereenia oikeuttaan päättää itse edustajistaan.

muistio 1   

muistio 2

Avainsanat: Säkylä, valtuusto, puheenjohtaja


Kommentit

17.11.2015 7:09  Kysyjä

Mitäs siellä etukäteisneuvotteluissa oli Kari sovittu? Ja kenen toimesta? Kuka petti ja kenet? Miksi Japo ei mennyt lainkaan kyseiseen valtuuston kokoukseen?

17.11.2015 10:53  Jorma Pihlava

Voiko taitamattomammin uutta kuntaa rakentaa?
Syyttelyjen ja hedelmättömän vatvomisen elinvoimaisuus on taattu, koska vanhatkin jälkipelit ovat monella vielä kesken.

17.11.2015 11:05  Seuraaja

Vanhoja jälkipelejä nämä kai ovatkin.

17.11.2015 11:10  Admin

Olen täydentänyt kirjoitusta linkeillä sopimusmuistioihin.

Klikkaa "Lue lisää"

17.11.2015 12:43  Ihmettelijä

Äkkiä se Köyliön kepukin oppi Säkylän tavoille.

17.11.2015 14:13  Ymmällä

Pelasko siis Alho neuvottelijana paikkaa itselle? Kyllä tässä demaritkin oli huonoja neuvottelijoita koska hyväsyi pöytäkirjaan nimen ennen kun Köyliön demarit olivat saaneet asiaa käsitellä.

17.11.2015 14:19  Ihmettelijä

Juurikin näin. Samaa mieltä kuin nimimerkki ymmällä.

17.11.2015 14:37  Anna-Liisa Käri

ON TOTUUDEN AIKA

Aloitetaan 2. päivä marraskuuta pidetystä kaikkien ryhmien neuvottelusta Säkylän kunnanviraston ruokalassa. Jokaiseen ryhmään kuuluivat niin säkyläläiset kuin köyliöläisetkin neuvottelijat. Puhetta kokouksessa johti Hannu Rantala Köyliöstä ja sihteerinä toimi Heidi Muhonen Säkylästä. Neuvottelijat sopivat yksimielisesti siitä, että vaalin tulosta noudatetaan paikkajaossa.
Neuvottelujen aikana esitettiin, että keskusta suurimpana ryhmänä valitsee
ensimmäisenä. Keskusta valitsi kunnanhallituksen ja sen puheenjohtajaksi esitti
Marko Pelttarin. Demariryhmä toiseksi suurimpana ryhmänä valitsi valtuuston puheenjohtajuuden ja puheenjohtajaksi Jarmo Alhon. Molemmat esitykset kaikki
neuvottelijat hyväksyivät yksimielisesti. Ei siis sanan sanaa. Myös kokouksen pöytäkirjassa on päätökset selkeästi kirjattuina.
Pöytäkirjan tarkastajina olivat Timo Lehtonen (sd) ja Jari Laaksonen (perussuomalaiset ).
Viime viikolla levisi tietoa, että jokin demareiden kokous oli päättänyt esittäa valtuuston puheenjohtajaksi Juha Nummelaa.

Kovin on outoa ja ihmeellistä, että demarit kokouksessaan viime viikolla esittivät Juha Nummelaa tehtävään, jolle paikalle suuri neuvottelijoiden yhteiskokous oli yksimielisesti päättänyt nimetä Jarmo Alhon. Ennen muuta ihmetyttää köyliöläisen Timo Lehtosen rooli tässä hankkeessa. Pettikö muisti, että oli hyväksynyt yhteiskokouksen pöytäkirjan.
Keskustalaiset pitivät kiinni sopimuksesta. Niinpä ennen valtuuston kokousta yhteisneuvottelujen puheenjohtaja Hannu Rantala käväisi demariryhmässä tiedustelemassa, pitävätkö 2.11. tehdyt yksimieliset päätökset paikkansa. Rantala sai kuulla, että ehdokas oli Alhosta vaihtunut Nummelaan. Tämä tarkoitti myös sitä, että demariryhmä ei halunnut noudattaa 2.11. tehtyä päätöstä. Toisin sanoen sopimus oli demarien puolelta purettu.
Keskustaryhmä otti yhteyttä kokoomukseen ja perussuomalaisiin, joiden kanssa
sopimus saatiin aikaiseksi.
Valtuuston kokous sujui sutjakkaasti. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Jarkko Jaspa kokoomuksesta. Demariryhmä toki esitti Juha Nummelaa, mutta hän perui ehdokkuutensa, Äänestystä ei siten tullut. Varapuheenjohtajaksi valitti Veli-Pekka Suni keskustasta ja Jari Laaksonen perussuomalaisista.
Keskusta ei pettänyt, sen tekivät demarit, jotka kuvittelivat muuttavansa sopimusta yksipuolisesti.

17.11.2015 14:46  Ihmettelijä #2

Eikös nyt kuuluisi demareiden tulla asiassa ulos ja ilmoittaa, miksei Alho käynytkään pj:ksi! Eihän tuossa muistio 2:ssa ole minkäänlaista merkintää "työnimestä#, vaan selkeä sopimus, että Alho on pj. Outoa venkulointia demareilta! Jos joku on pettänyt, niin demarit äänestäjänsä.

17.11.2015 15:22  Ihmettelijä

Mikähän tarve kepulla oli saada nimenomaan Alho puheenjohtajaksi. Miksi Nummela ei käynyt?

17.11.2015 15:28  Ihmettelijä #2

Eiköhän kaikkien etu ole, että puheenjohtajana on yhteistyökykyinen henkilö, Varsinkin, kun ajat ovat vaikeat ja päätökset pitää saada maaliin, ilman poliittista vetkuttelua!

17.11.2015 15:37  Ihmettelijä

Eli saada aikaa kepulle sopivat päätökset ilman vastustusta.

17.11.2015 17:33  Ihmettelijä #2

No vaikka sitten niin, pääasia että päätöksiä tehdään. Kepu on tälllä hetkellä suurin puolue täällä, joten eikö heillä nyt isoin valta päätöksille olekin? Eikä valtuuston pj:n pidä olla siellä vastarannan kiiskenä. No nyt saa sitten demarit olla oppositiossa, missä voi vastustella vaikka kuinka ja paljon, Eikös olisi ollut demareidenkin etu, että ollaan rakentamassa yhdessä, eikä tappelemassa vastaan. Kerrohan Ihmettelijä, että mitä ne kepun ajamat päätökset ovat, jotka eivät demareille sovi?

17.11.2015 18:08  Kari

Anna-Liisalle: Demareilla tapana päättää edustajansa yhdessä ja tällä kertaa tietysti yhdessä Köyliön osaston kanssa. Valintoja ei siis tee mikään neuvotteluryhmä. Sen vetäjä Harri Salonen muistutti tästä sekä neuvottelussa että julkisuuteen.

17.11.2015 20:00  Anna-Liisa Käri

Karille: Kokouksessa sovittiin, että noudaetaan paikkajaossa vaalin tulosta.
Kun sitten päätettiin, että Keskusta ottaa kunnan-hallituksen puheenjohtajuuden ja päätettiin, että paikalle nimetään köyliölainen Marko Pelttari, päätös oli yksimielinen.
Demarit ottivat vaalituloksen mukaan valtuuston puheenjohtajuuden, jolle paikalle esitettiin Jarmo Alho. Päätös oli yksimielinen. Ei demarit ehdotusta tehdessään puhuneet mistään " työnimestä ".
Kenellekään paikallaolleista ei tullut mieleenkään, etteikö Alho olisi demarien ehdokas valtuuston puheenjohtajaksi. Hänhän on Säkylässä valtuutettu, kunnanhallituksen jäsen ja lisäksi sen varapuheenjohtaja.
Istuin kokouksessa demariryhmää vastapäätä
enkä kuullut mitään keskustelua siitä, että
Alhon nimeä käytettäisiin " työnimenä ".

17.11.2015 20:47  Kari

Anna-Liisalle: En ole ollut neuvotteluissa mutta osaan lukea neuvottelujen tuloksesta tehdyn SK:n uutisen, jossa Rantala ja Salonen kommentoivat sitä. Rantala nimeää Pelttarin mutta Salonen demarien puolesta sanoo, että (suora lainaus) "henkilövalinnat luottamustoimipaikkoihin ja myös valtuuston puheenjohtajan nimi ovat vielä avoinna." Hän lisää vielä, että niistä päätetään puolueosastojemme kokouksessa. Alho oli varteenotettava vaihtoehto, jolle löytyi kannatusta.
Ei aihetta enempään.

17.11.2015 21:21  Kysyjä

Neuvottelukokoushan oli käyty tuota ennen! Ja nimet paperissa. Mitä se Salonen sooloilee?

17.11.2015 21:44  Harri Salonen

Niin kuin ihmettelijä #2 toteaa on se demareiden ja kaikkien etu, että yhdessä yhteistyöllä rakennetaan. Kokous oli, ei mennyt ihan putkeen, mutta valinnat tehty ja pulinat pois. Nyt katsotaan eteenpäin yhdessä kunnan talouden korjaamiseksi. Ainakin yhdistymishallituksessa on asiat yhdessä keskusteltu hyvässä hengessä eikä oikeastaan kenellekään sopivia päätöksiä vaan kaikille vaikeita, mutta välttämättömiä päätöksiä on tehty. Koitetaan nyt vaan sulassa sovussa ja yhteistyöllä saada uusi kunta jaloilleen. Toraillen ja haukkuen toisia se ei onnistu. Elämä jatkuu!

18.11.2015 7:33  jalmari

Ihmettelen miksei Alho olisi kelvannut oli mies paikallaan (sisäistä peliä). Mutta Harri puhuu asiaa. Ei asiat riitelemällä parane. Ja pian onkin jo vaalit ja taas vatuloidaan silloin!

18.11.2015 9:51  Hyviä miehiä molemmat

Kyllä kai Alho olis kevannut jos enemmistö olis ollu sitä mieltä. Ymmärsin että ne äänesti asiasta.

18.11.2015 15:58  Kesäköyliöläinen

Näin kauempaakin katsoen hallituspuolueiden (keskusta, kokoomus, persut) pelinpito uudessa Säkylässä kummastuttaa.
Näin sitä Sipilän peräänkuuluttamaa luottamusta ei rakenneta.
Mielenkiintoista seurata, toteutuuko loppuosa solmitusta sopimuksesta tulevassa valtuuston kokouksessa?

18.11.2015 16:23  Hannu Rantala Köyliön keskustan ryhmäpuheenjohtaja

Vastine Kari Madekiven kirjoitukseen Säkylän demarien nettisivulla.

Kari kirjoittaa kirjoituksessaan mm.

Kepu pettää aina. Kulunut sanonta, mutta jotenkin tähän tilanteeseen taas parhaiten istuva fraasi. Uuden Säkylän ehdoton valtapuolue keskusta pitää itseään niin ylivertaisena, että se katsoo oikeudekseen ottaa tai jättää muiden ryhmien itseään edustamaan valitut henkilöt. Keskusta tahtoo vastoin neuvottelijoidensa
sopimaa vuoroperiaatetta syrjäyttää viime kunnallisvaaleissa toiseksi suurimmaksi ryhmittymäksi uudessa Säkylässä nousseet demarit.?

Olen toiminut uuden Säkylän poliittisten ryhmien neuvotteluiden puheenjohtajana, koska eri ryhmät niin vasemmalta, kuin oikealtakin tukivat minua yksimielisesti siihen tehtävään. Olen käynyt kaikkien ryhmien kanssa tasapuolisesti kahdenkeskisiä neuvonpitoja ja kaikki yhteydenpito on ollut täysin kitkatonta.

Oma keskustaryhmäni on antanut minulle 100% tukensa koko neuvotteluiden ajan. Oman ryhmäni palavereissa olemme sopineet, että noudatamme vuoden 2012 kunnallisvaalien tuloksen pohjalta sorvattua kaikkien poliittisten ryhmien allekirjoittamaa neuvottelusopimusta.

Tuon sopimuksen läpiviemiseksi tein mielestäni kaikkeni, olinhan vielä puoli tuntia ennen valtuuston kokouksen alkua tarjoamassa demarileirille sovinnon kättä, mutta suureksi yllätyksekseni sainkin hylkäävän vastauksen.

Uskon, että Köyliön ja Säkylän demareiden kenttäväestä suurin osa yhtyy näkemykseeni, että Kepu ei todellakaan pettänyt tässä, vaan pettäjät olivatkin omat toverit.

Olen mielestäni tehnyt kaikkeni uuden Säkylän luomiseksi niin yksilö kuin ryhmänikin taholta ja uskon, että muutaman vuoden kuluessa voimme todeta onnistuneemme tehtävässä. Nyt pyytäisin kaikilta työrauhaa kunnan työntekijöille ja poliittisille päättäjille, sillä meillä ei ole riitelemällä varaa pilata uuden kuntamme kehittymisen ja olemassaolon edellytyksiä.

Uskoisin, että tämä likapyykki on nyt muiden puolueiden osalta pesty, mutta demarileiri voi sitä keskenään jatkaa kuitenkaan syyllistämättä muita.

18.11.2015 16:40  Kari

Hannu, käsi sydämellä, eikö riitelyä ole se, ettei anneta jokaisen ryhmän tehdä demokraattisesti omat valintansa. Hankaluuksia syntyy jatkossakin, jos näin toimitaan. Jos otetaan opiksi, on varmasti helpompaa ja edellytyksiä yhteistyölle pääsee syntymään.

Toivoa sopii, että uuden Säkylän päättäjät onnistuvat vaikeissa ratkaisuissaan. Se ei silti tarkoita, etteikö tällä palstalla arvioida tuloksia tarpeen mukaan.

18.11.2015 19:22  Ruusu

Maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä: niitä jotka tekevät ja sitten niitä jotka arvostelevat muiden tekemisiä. Jaksamista Hannulle ja muille vastuunsa tunteville neuvottelijoille. Jo viime kunnallisvaalien jälkeen paikkaneuvotteluissa näimme kuka pettää ja kenet.

18.11.2015 20:38  Yttilä

Kuka meillä Köyliössä oli petturi? Ei kai enää ole mukana.

18.11.2015 21:26  Timo Kuusisto

Karia siteeraten: Lyhytnäköistä voimankäyttöä sunnuntaina 15.11. Köyliön ja Säkylän Sosialidemokraattien kokouksessa. Haluttiin ehdottomasti estää Jarmo Alhon pääsy kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi.

18.11.2015 21:57  Jarmo Alho

Mitäpä jos pikkuhiljaa katsottaisiin tulevaisuuteen ja jätetään tämä episodi taakse.
Se tapahtui mitä tapahtui ja varmaan jätti jälkensä.
Nyt meidän kaikkien pitää tehdä parhaansa että uusi kunta selviää ensiaskeleistaan kunnialla.
Päätökset joita uusi hallitus ja valtuusto joutuu tekemään ei ole helppoja.
Tehdään politiikkaa taas sitten kun siihen varaa.
Nyt ei meillä kenelläkään ole varaa ajaa vain omia etujaan.
Yhteistyöterveisin. Japo

18.11.2015 23:53  Jopo

Yksi tapa tehdä politiikkaa on puhua siitä, että ei tehdä politiikkaa.

19.11.2015 7:33  jalmari

Kun katselee päiväkotiin alle kouluikäisä ja seuraa tätä keskustelua en vaan löydä eroja! Onneksi aikuiset päättää mitä tehdään!

19.11.2015 11:22  Jeppe Jukanpoika

Juu, aikuiset päätti omasta ehdokkaastaan mutta isossa lastentarhassa se paruttiin päiviltä muiden toimesta.

19.11.2015 22:52  Juha Nummela

Veli-Pekka Suni kirjoittaa tänään Alasatakunnassa, että Köyliön vanhusten palvelukeskuksen toiminta ja palvelut tulee säilyttää. Juuri näin. Olen samaa mieltä.

20.11.2015 10:33  Hannu Rantala

Moi
Huomasin, että olet esittänyt minulle kysymyksen 18.11-15
? eikö riitelyä ole se, ettei anneta jokaisen ryhmän tehdä omat valintansa ?

tässä vastaus:
Ensinnäkin miksi Köyliön Säkylän demarit eivät keskenään äänestäneet aikaisemmin valtuuston pj. nimestä?? Miksi vasta 15.11.2015
Ihan itse olisitte voineet alusta asti esittää Juha Nummelaa SDP:n ykkösnimenä.
Tiesitte kyllä tarkkaan aikataulut ja aikaa on ollut hoitaa asia, kuten muutkin puolueet ovat tehneet.
Homma aloitettiin keväällä 2015 minun ja eri puolueiden välisillä kahdenkeskisillä neuvonpidoilla ja ilmoitin kaikille omani ja ryhmäni kannan miten lähdetään liikkeelle.
18.5.2015 pidettiin ensimmäinen yhteinen tilaisuus, jossa saatiin kasaan yhdistymishallitus ja nimiä tarvittiin jo silloin.
26.10.2015 pidettiin toinen tapaaminen ja esityslistan kohta 9 kuului näin. Keskustellaan / päätetään puolueiden esittämistä nimistä johtotehtäviin.
Kysynkin Kari Madekivi sinulta miksi homma pääsi juuri teiltä noin pahasti lapasesta?

20.11.2015 10:55  Kari

Hannulle vielä kerran :
Osasyy päätöksentekomme viivästymiseen oli se, ettei ollut tiedossa, saammeko valtuuston puheenjohtajuutta. Vielä ensimmäisen neuvottelunne katkettua ilman tulosta, tämä oli epäselvää. Sillä saammeko valtuuston pj:n vai emme oli tietysti vaikutusta muihin paikkoihin esitettäviin henkilöihin. Siksi pj:t varmaan odottivat neuvottelutulosta, jonka mukaan mennään. Kokouksen koollekutsumisen hoitivat Säkylän/Köyliön puheenjohtajat. Aikataulu riitti hyvin, koska valtuusto kokoontui vasta maanantaina. Kyse oli ehdollepanosta valtuustolle, joka päätökset tekee.

Meillä päätökset tehdään yhdessä. Alasatakunnan tieto sisäisestä tilastamme ei pidä paikkaansa. Eilenkin vuosikokous (Säkylä) teki valintansa yksimielisesti. Aiemmat päätökset eivät kaikki ole olleet yksimielisiä mutta se ei tarkoita siis pysyvää ristiriitaa. Meillä voidaan äänestää ilman, että se merkitsee välirikkoa. Asia kerrallaan ja sitten jatketaan yhdessä eteenpäin. Eivät ihmiset samassakaan puolueryhmässä voi aina olla kaikesta täysin samaa mieltä.

20.11.2015 23:59  Juha Nummela

Olen tässä vuosien mittaan kovasti arvostanut Säkylän Naisvoimistelijoiden toimintaa. Toimintaa, jota kunnan tulisi tukea. Ei rankaista yhteisten tilojen käyttömaksuilla.

23.11.2015 17:26  Pois muuttava nuori perhe

Heikoin eväin lähti uusi kunta käyntiin. Toiseksi suurin puolue sotkettiin. Nuorena perheenä sanon, että kyllä tälläisestä ahdasmielisestä kepukunnasta nuoriso muuttaa pois.

23.11.2015 18:24  Nyt tuli mitta täyteen. Muutan pois

Verot ja maksut pilviin. Siinä uusi kunta. Henkilökunnalle lopputilejä ja lomautuksia.
Vanhusten palvelut alas Köyliössä.

23.11.2015 23:59  Oikea mies vasemmalta

Miksi kepu pudotti valtuuston puheenjohdosta kepulaisen edustavan naisen Satu Tietarin. Hänellä on koulutusta, kokemusta, kansainvälistä osaamista ja erinomainen nykyaikaan sopiva yhteistyöverkosto. Miksi aina parhaat potkitaan pois? Kaikessa suhteessa Kokoomuksen Jaspaan nähden aivan ylivoimainen.

25.11.2015 21:04  Kysyn vaan

Hiljaista on. Jokos kaikki paikat on jaettu ?

26.11.2015 21:35  jalmari

Paikat kait jaetaan kapineteissa sulle mulle. Sitten pidetään kokous ja juntataan se kaikkien yhteiseksi päätökseksi. Sen jäkeen alkaaa koirat haukkuun.

27.11.2015 9:54  Kysyn vaan

Eikös eilen ollut joku neuvottelu ? Ainakin kunnantalon parkkipaikat oli täynnä autoja. Onko nyt määrätty joku uutis pimento ?

27.11.2015 21:18  Säkylään pettynyt

Säkylä on todellinen kriisikuntien kepulandia. Verot ja maksut pilviin. Me muutamme pois tästä ahdasmielisestä kylästä. Kunnan mainoslehti on yhtä humpuukia. On sata syytä muuttaa pois Säkylästä, tästä ahdasmielisestä kepulandiasta.

27.11.2015 21:27  Syntyperäinen

Moni on lähtenyt mutta on tänne tultukin. Hyvät terveyspalvelut ovat houkutelleet. Miten niiden sitten sotessa käy ?

27.11.2015 22:03  Sitä saa mitä tilaa

Siinä loppuu Säkylästä palvelut kun Sipilä saa tahtonsa läpi. Persut jeesaa kaiken. Mitä Persut on Säkylässä saaneet aikaan?

1.12.2015 7:50  jalmari

On mielenkiintoista seurata, kun tulot vähenee ja pitäisi sopeutua siihen. Alkaa marina tuosta ei saa leikata eikä tuosta. Velkaako pitäisi ottaa? Hoidetaanko sairaita, vanhuksia ja muita. Yrityselämässä olisi vouti jo ovella. Tulona minimipalkka ja haetaan pankista lainaa. Näin voidaan ajella mersulla minkkiturkki päällä ja näyttää muille ettei meillä olla köyhiä eikä kipeitä.
Syyttely, viha, lakkoilu ja mää itte. Siinä tämän ajan meininki. Sivusta on hyvä huutaa, potki potki jos ei kelkka luista asfaltilla.

1.12.2015 22:46  Nuori perheenisä

Kuules Jalmari, kysymys on valinnoista. Samaan lopputulokseen voi päätä useita eri teitä. Typerimpiä leikkauksia ovat sellaiset, joiden kustannukset sitten maksetaan toiselta luukulta. Tuo mää itte on se pahin. Juuri siksi suurituloiset ei otakaan osaa näihin talkoisiin.

2.12.2015 7:32  jalmari

Nuori perheenisä, juurikin näin. Toisilta on helpompi leikata kuin itseltä.

4.12.2015 9:58  Kysyn vaan

Maanantaina on lehden mukaan monta valtuustoa peräkkäin. Ei kai makseta kokouspalkkioita jokaisesta erikseen. Kuinka monta hallitusta vielä on ?

4.12.2015 19:00  Valtuutettu

Kyllä maksetaan.

7.12.2015 10:10  Huolestunut

Pitääkö paikkansa, että Säkylä meinaa kerätä lapsilta ja nuorilta eurot velkojensa maksuun ? Harrastukset tulee niin kalliiksi, ettei kaikilla ole varaa enää osallistua mihinkään. Sitten vaan kunnantalon rantaan pahoja tekemään.

8.12.2015 13:28  Hölmöjen hommaa

Eikö lääkäreillä, sairaanhoitajilla, vanhusten apureilla, opettajilla, lastenhoitajilla, talonmiehillä ja muilla kunnan työntekijöillä enää ole hommia kun pitää laittaa lomalle. Miksi heitä on joskus palkattu ? Olisi säästetty jo paljon jos ei koskaan olisi töihin otettu.

10.12.2015 14:53  & &

Pakko on nyt pienentää menoja.

Silloin on pakko tehdä hölmöjen hommaa. Muuten käy hassusti.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini