Share |

Lääni pluffasi koulupokerissa

Share |

Tiistai 14.4.2009 - Kari


Valtionhallinnossa on jotain merkittävästi vialla. Tähän aatokseen on pakko päätyä, kun miettii läähinhallituksesta tihkunutta ennakkotietoa Säkylän koulukeskuksen saneerauksen rahoitusratkaisuista. Nyt meitä pluffattiin.

Toisaalta valtio patistaa yksittäisiä kuntia yhdistymään porkkanoita tarjoillen, toisaalta sitten kurittaa kepillä syntyvää uutta kuntaa. Näin on meille käymässä. Säkylän koulukeskuksen remontti (yläkoulu ja lukio) pääsi läänin rahoituslistalle. Nyt kun ollaan muodostamassa yhtä Pyhäjärviseudun uutta kuntaa, tuleekin lunta tupaan.

Perusteluna Säkylän lukion jättämiseen pois rahoituksen piiristä on tietenkin se, että uudessa kunnassa on toinenkin lukio. Johdonmukaisuutta noudattaen näin käynee aikanaan myös Euran koulukeskuksen hankerahoituksessa. Kunnallinen itsehallinto toimii: pitäkää kuinka monta lukiota tykkäätte, mutta korjausrahaa tulee vasta, kun niitä on yksi.

Joku voi tässä vaiheessa todeta, että ihan järkevää toimintaa valtion taholta. Ristiriita on kuitenkin siinä, että yksittäisinä kuntina jatkaen sekä Eura että Säkylä olisivat mukisematta saaneet kuitata valtionavun. Nyt pettää valtiovallan logiikka ja ehkä sen seurauksena myös uuden kunnan talous.

Uuden Euran muodostajien on nyt pakko pikaisesti kokoontua miettimään, mitä tämä merkitsee. Tähän saakka on julistettu, että jatkamme kahdella lukiolla. Samoin on päätetty, että molemmissa koulukeskuksissa saneerataan.

Koulupokerin pihikortit on käännettävä näkyviin läänin tapaan. Se merkitsee, että koko kouluverkkoakin ehkä pitää visioida myös sovitun aloituksen jälkeisille vuosille. Säkylän koulukeskuksen osalta pitäisi nopeasti selvittää, jääkö saaneeraukseen enää mitään järkeä. Olisiko viisaampi rakentaa kokonaan uutta tilaa Isosäkylän "kulttuurikompleksiin" tähtäimenä imeä sinne myös Köyliön yläkoululaiset (ne, jotka eivät suuntaa Kiukaisiin)? Jos lukio joskus loppuisi,  tulisi siitä  tilaa uusille peruskoulun siirtolaisille.

Ai, että mitä vanhalle koulukeskukselle ? Aluksihan se voisi toimia vaikka maahanmuuttajien vastaanottokeskuksena ja auditoriosiiven osalta aikuisopiston tiloina. (Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen mukaan Suomi tarvitsee 10 000 ulkomaalaista vuosittain elättämään työllään eläkeläisiämme)

Kaikki edellä oleva on vain hajanaista mietiskelyä eikä pyri antamaan mitään valmiita vastauksia. Keskustelu jatkukoon.

Demarit ovat jo reagoineet: muuttuneessakin tilanteessa lukio jatkaa Säkylässä !


Kommentit

14.4.2009 8.35  Pässit liekaan

Te, uuden Euran kätilöt, OLISIKO ollut syytä perehtyä asioihin hieman paremmin ja suunnitella selkeämmin eikä syöksyä pässin (pääsien) narussa surman suuhun. NYTHÄN on hyvä julistautua kun piinaviikko on takana.! Pro liike kyllä vaan enätti reagoida jo nkauan sitten, onnesi kansa tietää ja osaa lukea rivien välistä. Rakennellaan siitä sitten.

14.4.2009 10.17  ProJokuPropelli

Nyt on IHAN PAKKO hiukan kommentoida ja todeta: Mitä Pro-liike mahtoikaan sanoa?

Nyt HETI kuntaliitosneuvottelut SEIS ja uudet miehet/naiset etsimään vaihtoehtoja! Lukion on SÄILYTTÄVÄ!
Eela sekä Nummela taustavasemmalle ja sassiin!

ps. Onkohan valtuusto tämän(kin) jälkeen yksimielinen?`

14.4.2009 14.02  joku

Lääninhallitus ei päätä valtion osuuksista, vaan opetusministeriö.Ei heitetä kirvestä kaivoon. Lääninhallitus ei lopeta yhtään lukiota suomen maassa.
lukio säilyy niin kauan Säkylässä kuin siellä riittää oppilaita. Tyhjille seinille ei kannata opetusta järjestää.On totta että kouluverkkoa säkylässä pitää karsia vielä tulevaisuudessa. Ratkaisuja olisi tehty jo aiemmin, mutta ei haluttu luoda suuria oppilasryhmiä. vähäkylän koulun lakkauttamisen jälkeen sama porukka kun nyt vaatii karhusuon ja pyhäjoen lakkauttamista piti meteliä että tulee liian suutia oppilasryhmiä.Eli suo siellä vetelä täällä.

14.4.2009 15.32  Lukio säilyy

Suurimmat investoinnit menevät kuitenkin yläasteen rakennukseen. Tässä tarvitaan nyt sitten uutta Euraa ja laajempi veropohja tulee kuin tilauksesta. Valtion porkkananrahoista pitää nyt jyvittää tähän tarkoitukseen tietty könttä. Toivottavasti vielä olemme yhtä haluttu kumppani.

14.4.2009 16.04  joku toinen

Jollekulle sanoisin, että lääni tässä on paljon vartijana vaikka ministeriön rahoista onkin kyse. Lääni ei lopeta kouluja mutta pystyy näin toimien ohjailemaan tulevaisuutta.

14.4.2009 16.08  Kepulainen

Miten ihmeessä neuvottelujen lopettaminen olisi ollut joku lääke näihin pulmiin? Taas propäät puhuvat täyttä p*****. Kyllä näihin pulmiin ratkaisut löytyvät, koska yhteinen tahto on olemassa.

14.4.2009 17.26  INHO realisti

Kepulainen on hyvä nuolee taas jonkun per*****, täytyy todeta että tyhjä pää ei tarvi kipinää vaan ilmaa......

14.4.2009 17.28  Oisko tietoo

Kepulaiset nimiä vekseliin laittamaan ja heti. Ei sitä saa valehdella varsinkaan vaalilupauksissa.

14.4.2009 22.56  Yhtälö

Uusi koulu = iso velka = uusi Eura maksaa.
Vanha koulu = pieni velka = uusi Eura maksaa.

15.4.2009 7.36  huono yhtälö

Milläs maksaa? lueppa tarkkaan toimintaryhmien raportit.

15.4.2009 8.20  Äly jättää jos ei panna pussin suuta kiinni..

Luin tarkkaan kaikki ja olipa ihmetys suuri kun jokaisella hallinnonalalla todetaan että liitoksella ei saavuteta kustannussäästöjä seurantajakson aikana 2015 mennessä ja että lisäkustannuksia syntyy järjestelmien uusimisista, henkilöstön rakennemuutoksista. vasta 2015 jälkeen voidaan OLETTAA että syntyy kustannussäästöjä. Tässä mailmantilanteesssa näyttä siltä kuin elettäisiin kuten Hölmölässä, säästöjä pitäisi saada aikaan toisella kädellä ruiskitaan pitkin järviä ja otetaan velkaa lisää. Jos pitää valita palvelujen supistuksien ja älyttömien tuhlaamisten välillä niin veikkaampa että ainakin säkyläläiset odottavat kunnan toteuttavan tiukkaa säästökuuria eikä niinkuin joillain on halu heittää viimeisetkin eurot Köyliönjärveen. Ps. jo nyt on kouluilla tukiopetuskielto annettu ei kuulemma ole rahaa...... maksaa palkkaa. Mitäähn sanoisivat kuntalassa työntekijät kun sanotaan että ei ole ensi kuussa varaa maksaa palkkoja....

15.4.2009 9.54  Taikatemppu: Pro säilyttää ja karsii samaan aikaan?

Pro -liike antaa ymmärtää että se säilyttää sekä itsenäisyyden että palvelut. Viestissäsi kerrot olennaisen; "Jos pitää valita palvelujen supitukset..." Sitten kuitenkin valitat tukiopetuskielloista ja siitä ettei ole varaa maksaa palkkoja. Kerropa mistä niitä supistuksia teet kun kunnan lakisääteiset sosiaali ja terveyspuolen kustannukset on 2/3 kunnan kustannuksista? Koulupuolelta ja kulttuurista siis.

Pro-liikkeen itsenäisyyden säilyttäminen maksaa siis kuntalaisten palvelut, joiden tähden he nimenomaan ovat kuntalaisaloitteen allekirjoittaneet. Olisko jo aika joidenkin pyytää pyyhkimään nimensä pois listasta? Pro-liike otti ensimmäiseksi kohteekseen Pyhäjoen koulun lakkautuksen. Mitäs tästä tuumaavat pyhäjokiset? Kuka vaatii ensimmäisenä propellipäitä tilille?

15.4.2009 10.28  tarkkaa talouden tasapainottelua

taas osui ja uppos!

15.4.2009 17.48  Joku toinen

Läänin tarkastaja Helasvuo kertoo SK:n nettisivuilla, että lukioon ei korjausrahaa heru sen paremmin Euraan kuin Säkyläänkään. Onneksi hän sanoo, että saatte itse tietysti rakentaa mitä ja kuinka paljon tykkäätte. Kuntien itsehallinto siis toimii.

16.4.2009 23.44  ei kaikkea tarvitse niellä

Läänin ohella sä Nummela pluffaat, kun esität asioita sulle sopivassa valossa. Voi pientä!

17.4.2009 9.17  Veli velkaa ottaissa, velipuoli maksaissa

kyllä isot pojat pistää vekseliin nimet, Säkylän demarit ja Keskusta takaavat uuden Euran lainanoton.

17.4.2009 16.13  Kepulainen

Antaa tulla Säkylän leikkauslista. Irtisanottavat, terveyspalvelujen taksakorotukset ja heikennykset jne. Kokoomus/pro motkottaa mutta ei ota vastuuta mistään.

17.4.2009 21.19  Johannes

Miten Nummela "pluffaa".

17.4.2009 21.30  Bluffaffaa

Nummelan bluffi on se että kehtaat julistaa meneväsi niinkuin olet erehtynyt vaalisopulipelissä lupamaan. Kun pitäisi toimia, niin aletaan miettiä kuka kaverista suuttuu ensin ja kelle pyllistät sitten. Kaikki tämä poliittinen pelaaminen olisi viimein aika loppua.

18.4.2009 5.49  Äänestäjä

Mitä Nummela on luvannut ja missä? Missä erehtynyt, kuten väität?

19.4.2009 14.47  E.K.

Proolla on merkillinen tapa heittää ilmoille ihmeellisiä väitteitä ilman tarkempia perusteluja.

19.4.2009 17.39  Bluffaffaa

Luvannut ,vaikka väkisin, pitää Pyhäjoenkoulun pystysssä, vaikka muut demaritkin ovat jo toista mieltä.

19.4.2009 18.23  myös demari

kovin tunnut titävän muitten ajatukset.

19.4.2009 21.37  Pjotr

Milläs oikeudella Bluffaffaa puhut muidenkin demareiden puolesta?

20.4.2009 1.00  Aktiivinen äänestäjä

Useita demareita haastatelleena voin sanoa, että suhtautumisen aste Pyhäjoen koulun lakkauttamiseen saattaa kyllä hieman vaihdella mutta uuden Euran neuvotteluissa naapurien kesken sovittua kouluratkaisua halutaan kunnioittaa.

21.4.2009 16.01  Vihainen

Kokoomus näkyy todella pöytäkirjojen mukaan vaatineen Pyhäjoen koulun lopettamista.

22.4.2009 7.25  E.K.

Nyt laitetaan koulukeskus kuntoon. Sinne on sitten helppo kutsua Lallin yläkoululaiset, kun homma toimii.

22.4.2009 7.26  Vihaiselle vastausta

Säkylän kokoomus on täynnä näitä itsenäisesti ajattelevia maailmanparantajia. Lisättynä vielä änkyröillä. Tuohon kouluasiaan on kuitenkin
palattava, ei sen tähden, että se on kokoomuksen ehdotus, vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että lapsia syntyy Säkylään vähän. Kun ei ole kuljetettavia, ei tarvita lossia eikä lossivahteja.
Kokoomus on moneen kertaan vaatinut leirintäalueeen kaavoittamista asuinalueeksi,
jopa varakkaiden harvaanasutuksi osioksi.
Maakunnan kaavoittajalta olisi kannattanut
kuitenkin ennen esityksiä selvittää, onko se ylipäätään mahdollista. Kalliiksi tulee veronmaksajille jo sekin, että moista esitystä
valmistellaan. Ja nähtäväksi jää, toteutuuko
rakentaminen milloinkaan. Se on jo selvää, ettei ainakaan tänä eikä ensi vuonna. Kas asia
kun ei ole Säkylän kokoomuksen päätettävissä.

22.4.2009 8.34  Uuskyläläinen

Tottakai on selvitetty suhde maakuntakaavaan. Asuntorakentaminen on nykyisen maakuntakaavan vastainen. Uusi maakuntakaava on kuitenkin valmisteilla ja siihen kunta on ajanut muutoksen, jotta asuntorakentaminen olisi mahdollista.
Nyt asiaa on turha viedä eteenpäin, koska asiasta on lähes sata henkilöä valittanut, mikä merkitsee, että kaava kaatuisi valituksen johdosta oikeudessa.
Kokoomus pilasi koko asian puhumalla siihen tyyliin, että sinne on kaavoitettava "kultahammasrannikko".

22.4.2009 9.54  olisitte enemmän huolissanne kuntaliitoksesta

Voe tokkiisa eikun Euraan liittymään niin saahanmpa lisää valituksen kohteita.

22.4.2009 11.45  Niinpä niin

Valittaminen kuuluu köyhille, mutta ihmetellä täytyy, että kaikkitietävät prot antavat niihin aihetta.

22.4.2009 17.42  Kylän kasvatti

Ei kunnan kuulu avittaa rikkaita hankkimalla heille puoli-ilmaisia tontteja rannalta.

22.4.2009 21.15  Valtuutettu

Kouluremontti etenee johdonmukaisesti vaikka propelit ja kokoomusänkyrät valheellista tietoa asiasta levittävätkin.
Ei lopu Pyhäjoen koulukaan vaikka kokoomus sitä nyt vaatiikin.

23.4.2009 6.44  Valtuutetulle

Propelit ja kokoomusänkyrät löytävät edestään
mitä ovat taakseen jättäneet. Pahinta on että pilaavat säkyläläiset hankkeet höösäämisellään.
Koulu korjataan, mutta leirintäalueelle kaavailtu
asuinalue ei rakennu moneen vuoteen jos koskaan. - Me teimme aloitteen, kuului valtuustossa. Mutta nyt tiedetään, mihin se johti. Se siitä kokoomuksen osaamisesta.

23.4.2009 11.25  Rönsy

Pyhäjoella ei pidä kuitenkaan luulla, että lopetusuhka on ohi. Uusi Eura joutuu kouluverkon kimppuun piankin. Selvää silloin on, että kehnokuntoisesta ja hiipuvasta koulusta aloitetaan.

23.4.2009 17.36  Uhka siirtyy

Pro on lopettamassa koulua jo ennenkuin lapset vähenee. Tyhjiä seiniä on turha pitää pystyssä. Sydänmaan koulun vanhemmat sanoivat, että opetus oli pikemminkin päivähoitoa. Semmoisessa vaiheessa onkin syytä koulu lopttaa. Mutta kuntaliitoksen yhteydessä se tapahtuu hallitusti. Pro-liikkeen mallilla raastaen ennen aikojaan.

23.4.2009 19.20  Olette surkimuksia

Kantakaa sitten vastuunne te tosi tunarit. Säkylästä euran sosiaalitoimisto.

23.4.2009 20.41  Tappitorilainen

Mikä ihmeen uho kokoomukseen on iskenyt kun Pyhäjoen koulu pitäisi välttämättä lopettaa.
Puliskoon kokoomus mitä pulisee. ISOT POJAT ovat päättäneet toisin.

23.4.2009 21.04  "Tääl on leippä"

huusi ryssä aikoinaan rajan yli. Nyt tuntuu olevan vähän sama meininki.
Voisko sossut ja keput Säkylän johtavina porukoina kertoa, miten Säkylän kunnan taloutta edes yritetään tasapainottaa. Onko teidän ainoat keinot yllyttää turhimpia kunnan työntekijöitä vapaaehtoiselle virkavapaalle? Totta kai, se normaali veronkorotus mukaan lukien. Siitähän Kinkkukin aikoinaan sanoi, että se on helppoa. 100 % verotus kun tulee vastaan, niin sitten vähän hankaloituu...
Ei oo paljon todellisia rakenteisiin puuttumisia näkynyt. Viimeiset 12 vuotta on menty näin, sattumalta kohtuullisen hyvin. Sitten kun on ekat vastoinkäymiset ja tarttis oikeesti jotain tehdä, niin ei kun kädet pystyyn ja Euran rajalle valkoinen antautumislippu liehuen huutamaan kunnan avaimet kourassa: "Ottakaa! Ottakaa!"
Yrittäisitte edes jotain tehdä.

23.4.2009 22.07  Emo Pyhäjoelta

Jaa, mitäs muuta kokoomus on esittänyt kuin Pyhäjoen koulun lopettamista.
Uusi kunta on positiivinen voimavara, ei uhka.
Jaa, kuulin kyllä, että rakenteita on sikäli muutettava, että Torvisoittajille on rakennettava säkylään paikallinen rytisali veronmaksajien rahoilla.

23.4.2009 23.27  E.K.

Paras -hankkeen alkuperäinen tavoite ei ole ollut säästäminen vaan kuntien menojen kasvun hillitseminen alle 4 prosentin. Elämä jatkuu.

24.4.2009 8.10  Onk tääl leippä?

Kuten emonkin tekstistä näkyy, Säkylän kehittäjät sossut ja keput eivät enää muuta pysty kuin toivomaan, että Uusi Uljas Eura (UUE, ennen oli YYA) tuo jotain positiivista.
Paras -hanketta ei kannattaisi sotkea tähän pakkokuntaliitokseen.
Siis: mitä on tulossa Säkylän kunnan talouden tasapainotukseksi?

24.4.2009 9.45  Positiivisempaa ainakin kuin PROlta

Tähän kysymykseen pitää ensimmäiseksi kysyä vastaus pro-liikkeeltä. Koska heidän mallissaan karsintoihin joudutaan heti eikä huomenna. Kolme miljoonaa on aika vaikea repiä irti kulttuuri- ja opetustoimesta sekä hallinnosta. Muuthan ovat lakisääteisiä kuluja. Siis pron mallissa kunnan konkurssi realisoidaan tässä ja nyt. Kokoomus kuuluu tukevan pro-liikettä ja lisäksi esittää lukion lakkauttamista uuden kouluprojektinsa myötä.

Toivottavasti pro-Aviisissa löytyy vastaus näihin kysymyksiin. vai tuleeko siitä Säkylän ja Köyliön matkailumainos?

24.4.2009 10.03  Positiivisuuttasi kaipaava

Hei, mutta sinähän sen kerroit, on se hvä että sinäkin perusdemarina huomasit eura 2011 esitteen olevan matkailumainos. Eri positiivista, äly kasvaa kun sitä.......

24.4.2009 12.57  Lukiolainen

Tietäisikö kukaan kertoa pitääko paikkansa, että kokoomus vaatii koulukeskuksen remontin pysäyttämistä.

24.4.2009 14.21  Rönsy

Lukioremppa jäihin ja Pyhäjoki kiinni. Näin ainakin kokoomuspuheenjohtaja on esittänyt.

24.4.2009 14.51  Onko esittänyt?

Missä?

24.4.2009 15.25  Sakke

Pyhäjokea on esitetty pöytäkirjojen mukaan. Mutta eihän siihen muut tarttuneet?
Lukion lakkauttamisväitteet on keksittyä ja remontin jäädyttäminen on jonkun muun ajatuksia.

25.4.2009 0.23  Ottiko vastaan ?

Kokoomuslainen teknisen lautakunnan puheenjohtaja oli kai saanut puolueeltaan ohjeita lukiorempan suunnittelun keskeyttämisestä.

25.4.2009 14.20  Valtuutettu

Kyllä kokoomus vaatii kouluremontin suunnittelunkin keskeyttämistä

26.4.2009 10.04  Taas uusi kokoomusharha

On peräti kummallista Säkylän kokoomuksen toimintatapa.Vain harva kunnallisissa luottamustoimissa oleva kokoomusjäsen ymmärtää tehtävänsä. Asia toisensa perään kaatuu omaan mhdottomuuteensa. Nyt tämä kouluasia. Kuntalaiset ovat jo pitkään odotettaneet kouluremonttia, joka on
tarpeellinen. Asia on valmisteltu ja nyt on saatu varmuus rahoituksen osalta, lukuunottamatta lukiota. Valtuusto ja hallituksen päätökset ovat siirtyneet toimeenpantaviksi sekä koulu- että
tekniselle lautakunnalle. Ihmeellistä, että nyt kokoomuspuheenjohtaja vaatii hankkeen keskeyttämistä ja siirtämistä vuosilla eteenpäin.
Kokoomuslainen teknisen lautakunnan puheenjohtaja on onneksi sisäistänyt sekä oman että hallintokuntansa tehtävän. Niinpä lautakunta
eteni päätöksissään valtuuston ja hallituksen
hyväksymien päätöksien mukaan. Eihän hänellä vastuullisena päättäjänä, ole muuta mahdollisuutta. Hallintokuntien on noudatettava tehtyjä päätöksiä. Hyvä niin.
Kokoomuksen puheenjohtajan olisi pitänyt herätä aikoja sitten. Ja onko hän selvittänyt mistä rahoitusta olisi saatavissa muutaman vuoden kuluttua uuteen kouluun? Alkanut
lama ei vielä näytä kaikkia puolia kuntasektorilla, jonne se tulee myöhässä. Ja kestää ajateltua kauemmin, jos on eduskunnan
puheenjohtaja Sauli Niinistöä uskominen.
Kovin on myöhässyntyistä kokoomuksen puheenjohtajan kirjelmöiminen, ja jos sen mukaan toimittaisi, niin tosi kallis lasku olisi kuntalaisten maksettavissa. Oppia ikä kaikki,
tuo vanha sanonta sopii myös opettajiin.

26.4.2009 23.25  E.K.

Poliittinen kokemattomuus heijastuu Säkylän Kokoomuksen johdon toimissa. Siihen on yksi lääke nimittäin aika. Se tosin edellyttää opiksi ottamisen jaloa taitoa.

27.4.2009 11.41  Kok

Poliittinen tyhmyys tiivistyy demareissa. Eikä siihen näy olevan lääkkeitä. Ei edes aika.

27.4.2009 12.28  Kokoomukselle harkintaa

Kaikki ideaalit ajatukset eivät ole toteuttamiskelpoisia.Ensin uusi koulu kuulostaa tosi hyvältä.Mutta kun se merkitsee parannushankkeen valtionrahan menetystä,niin eipä enää kuulostakaan hyvältä.Lisäksi vanhalle rakennukselle pitää kuitenkin tehdä jotain.Jo mentiin niin isoille kustannuslukemille,ettei onnistu.

Lisäksi heräsi ajatus,että onko tässä vaan tarkoitus kaataa kuntaliitos,koska se on varma,että euralaiset eivät enää hyväksy tempoilua.Uuden koulun rakentamisesta ei ollut sovittu yhteisessä sopimuksessa.

Kuka omassa elämässään hyväksyisi tällaiset sopimuskumppanit,jotka joka päivä tahtovat eri asioita.Sellainen on sopimusrikko!

27.4.2009 17.01  Harkittavaa ois paljon

Toverit, katsokaamme yhdessä kohti uutta Euramaata, siellä ei vilu ei nälkä paina vappumarssilla iloisna aina. Ei kuntaliitosta pidä kaataa vaan se yksinkertaisuudessaan ei voi muuta kuin kaatua. Rakkaat Toverivaltuutetut, on aika uuden seuran jos järkisyyt sen puoltaisivat vaan kun luette opuksenne suuren ja ryhdikkään niin huomaatte kuinka yhdesytä suusta tekijät sen sanoivat mikään ei muutu parempaan vaan lisää velkaannutaan ja lama kun loppuvi aikanaan Uusi Eura lamassa jatkaa vaan, velkaantumistaan. Niin ja Rakkaat toverit ottakaapa laskukone kätöseen ja laskekaapa pirruttain paljonko koulukiinteistöjen kustannukset ovat Eurassa verrattuna Säkylään???? Hupsis kun lipsahti, tätä ei pitäny kertoa.

27.4.2009 18.51  Eela rakentaa, Kokoomus repii.

Taas kokoomukselta täysin asiaton kirjoitus..

27.4.2009 20.30  Väinö

Luuletko ihan oikeasti, että kaikki demarikritiikki tulee kokoomukselta? Onko maassamme kaksipuoluejärjestelmä?

28.4.2009 10.37  Valtuutettu

Lukekaa Nummelan koulukommentit tämän päivän Alasatakunnasta

28.4.2009 11.21  Viisautta Hämeenkyrössä

On se Hämeenkyrö viisasta seutua, kuka nyt oman luusereita haluaisi oman kunnan johtoon.

28.4.2009 11.59  Prooprompoti

Lauttakylän lukio näyttää saaneen korjaukseen valtionavun.
Osataankohan Huittisissa täyttää hakemukset paremmin?
Nakkilakin näyttää ko avustusta saavan.
Onkohan se sittenkin niin, että muutaman vuoden päästä Euran lukio saa avustuksen ja kuntaliitoksesta johtuen näivettyvän Säkylän lukiolaiset siirtyvät Euraan? Näinkö demarit haluavat että käy?

ps. eräs johtava säkyläläisdemari kehuu suomi24-sivuilla luottavansa enemmän terveyskeskushankkeen ja nykyisen koulukeskushankkeen suunnittelijaan enemmän kuin Pro-liikkeen tai kokoomuksen kykyyn pohtia koulukeskuksen tulevaisuutta.
Samainen suunnittelija taisi "suunnitella" Säkylän uuden kerrostalon omakotitalon pinta-alan verran naapuritontin puolelle.
Oletko sinä se kuuluisa nimimerkki "Saako naapurin tontille rakentaa, paalutinko turhaan?"

28.4.2009 14.44  Jallu

Jospa jättäisitte koulukeskuksen suunnittelijat rauhaan...

28.4.2009 22.51  Rönsy

Tänään oli koulukeskuksen suunnittelukokous. Kaikki ei tainnut mennä ihan käsikirjoituksen mukaan. Toivotaan, että lopputulos on kuitenkin hyvä.

29.4.2009 7.53  saneeraaja

Kyllä kaikki meni ihan suuunnitelmien mukaan.

29.4.2009 17.24  EESTAAS eestaas

Eestaas eestaas tiellä demarien kaikki kunnat yhtykäämme eurat seurat isoks tulkaa ja maailma valloittakaa lailla sikainfluenssan. te käytte taisteloon puolesta nummeelaan ja kalliin......
haloo tulkaa tälle vuosituhannelle....

29.4.2009 17.48  Juhani

Ja taas epäasiallista pro/kokoomuslärväilyä...

29.4.2009 19.54  Juhanille

Jep, kun se on sitä mitä he parhaiten osaavat.

Mikäs ihmeelle voi, kun kykypuolue ei osaa
muuta kuin lärväillä

29.4.2009 20.48  ei mitään epäasiallista vaan euralaista vappuhuumoria..

ohi meni, en ole kokoomus en paholainen enkä prookaan vaan paholainen joka nauraen katsoo teidän sirkuspellejen huuhaajuttuja.

30.4.2009 21.52  E.K.

Paholainen tai ei, turha lärväilijä olet kuitenkin.

2.5.2009 18.56  Positiivi

Koulurempasta kehkeytyy vielä paljon porua. Sillä saatetaan tärvellä Säkylän lukion hyvä maine eli loppu on lähellä. Tehdään mitä tehdään ja miten tehdään mutta pidetään ulospäin positiivinen ilme.

4.5.2009 10.47  Lukiolainen

Vai meinaa kokoomus tärvellä lukion ????

4.5.2009 11.19  Ihmetys

Onko todella niin, että koululaitosta kehitetään OAJ:n ehdoilla. Olen ollut siinä ajatusessa, että
koulut ovat lapsia ja nuoria varten Säkylässäkin.

5.5.2009 15.11  OAJ:n toimija

Ei OAJ:llä ole mitään tekemistä koululaitoksessa käyvän kiehunnan kanssa. Yksittäiset jäsenet saattavat yksityishenkilöinä olla soppaa hämmentämässä.

15.5.2009 16.34  Abin isukki

Lukekaa uutisosastolta kuinka Säkylän lukio taas pärjäsi. Niin sitä pitää. Oli muuten uutinen ekana tällä palstalla.

16.5.2009 19.01  Lukio loppuu liitoksessa

nii just, ja eikun Euraan niin saadaan lopettaa niiden uutisien lukeminen.

16.5.2009 19.14  Valtuutettu

Kummallista pro-pelottelua. Ei Säkylän lukio mihinkään lopu. Lopettakaa hyvät ihmiset kaiken mustamaalaaminen.
Teette kirjoituksillanne suurta vahinkoa koko seudulle.

24.5.2009 11.29  Jalmari

Kokoomus on selvästikin sopinut huhukampanjasta, jossa levitetään tahallaan väärää tietoa, kuten nyt tämä lukion lopettaminenkin. Viimeksi I. Tyry Alasatakunnassa.

24.5.2009 19.53  Kusti

Ilmari on Ilmari. Muistan hänet kyllä hyvänä opettajana vaikka en kaikkia hänen kotkotuksiaan ole itse omaksunutkaan. Hänellä on mainio poika, joka on hyvä sanankäyttäjä. On juuri kirjoittanut visailukirjan Satakunnan kunnista. Mies on sokeudestaan huolimatta armoitettu lintumies. Äänet ovat hänen maailmaansa. Pappi ja demari, nykyisin tutuksi tullut yhdistelmä.

5.6.2009 20.56  Saako kaiken anteeksi?

Ilmarin poika on todella mainio, mutta onko isä ollut pojalle isä perheessä? Härskiä ottaa kunnia fiksusta pojasta, jonka elämässä ei ole ollut edes mukana.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini